جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۴ - ۱۰ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۲۶۷۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

رسول منتجب نیا: اقدامات غیر حزبی بازگشت به عقب است

رسول منتجب نیا,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

رسول منتجب نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی طی گفت‌وگو با «ابتکار» به ارزیابی عملکرد دولت پرداخت و تاکید کرد که روحانی با تکیه به رای اصلاح طلبان به پیروزی رسیده است و باید بدون اینکه اصلاح طلبان به دنبال سهمی از دولت باشند، به این واقعیت مهم توجه لازم را داشته باشد. منتجب نیا همچنین براین عقیده است که به جای شخص محوری در انتخابات و هزینه کردن چهره های محبوب برای رای آوری، به تحزب روی آوریم چرا که چاره کار توجه به احزاب است و بدون فعالیت حزبی کاری از پیش نمی بریم. قائم مقام حزب اعتماد ملی همچنین به ابتکار گفت که اگر دولت روحانی به پشتوانه رای اصلاح طلبی و مطالبات مردم بی توجهی کند قطعا با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد. آنچه در زیر می خوانید حاصل این گفت وگوی چند دقیقه ای در نمایشگاه مطبوعات است.

 

با توجه به حمایت اصلاح طلبان و «تکرار» می کنم رئیس دولت اصلاحات مردم در چند انتخابات گذشته پای 

صندوق های رای آمدند و اتفاق افتاد آنچه باید رخ می داد. ولی گاهی مشاهده می شود که رئیس جمهوری از آنشعارهای اصلاح طلبانه زمان انتخابات فاصله می گیرد و این موضوع می تواند باعث بروز نگرانی در جامعه شود.

 

تحلیل شما از این موضوع چیست؟

در اینکه حمایت اصلاح طلبان رمز موفقیت و پیروزی دکتر روحانی در انتخابات ۹۲ و ۹۶ بوده است، شکی نیست و اگر کسی منکر شود انکار بدیهیات است. از طرفی هم دکتر روحانی نیازمند حمایت اصلاح طلبان است. رقبا و مخالفانی که آقای روحانی دارد در صورت جدا شدن اصلاح طلبان از دولت فعلی، می توانند به دولت روحانی ضربه ای جدی بزنند. بنابراین دولت روحانی نیازمند حمایت اصلاحات است. البته نمی توان گفت اصلاح طلبان سرنوشتشان را به دولت گره زده اند چرا که اصلاح طلبی یک جریان مستقل فراگیر در کشور است و یک اندیشه و گفتمان وفکر است و به یک دولت گره نمی خورد. ولی چون دولت اعتدال را حمایت کرده است،

 

مردم از اصلاح طلبان توقع دارند این دولت بتواند به بخش قابل توجهی از مطالبات مردم و شعارهای انتخاباتی خود جامه عمل بپوشاند. بنابراین با توجه به حمایت های لازم این جریان فکری ریشه دار از دکتر روحانی، این توقع ایجاد می شود که رئیس جمهوری و دولتش بدون اینکه اصلاح طلبان بخواهند به دنبال سهم خواهی باشند ، خودش این جریان را به عنوان یک واقعیت انکار ناپذیر قبول کند ومورد توجه قرار دهد. معتقدم هم اصلاح طلبان باید مورد توجه بیش از قبل قرار بگیرند هم آرمان های اصلاح‌طلبی. همانطور که بارها گفته ام مردم به شخص رای نمی دهند و به اندیشه و شعار و برنامه رای می دهند.

 

البته ممکن است کسی هم شعارهایی بدهد که غیر قابل اجرا باشد یا برخی دولت ها و یا نامزدها شعارهای عوام فریبانه بدهند و مردم فریب بخورند و پس از رای دادن متوجه واهی و کذب بودن این شعارها بشوند ولی دیگر این پشیمانی فایده ای ندارد. بنابراین مردم با اعتماد به جریان اصلاح طلبی به روحانی رای بالایی داده اند. پس باید بداند که مردم به ایده و شعارهای اصلاح طلبانه ایشان رای داده اند و باید به شعارهای خودش پایبند باشد.

 

در زمان انتخابات روحانی با شعارهای اصلاح طلبانه حتی پیش رو تر از هر اصلاح طلبی شده بود ولی پس از جلب رای و اعتماد مردم ورق برگشت و رویکردها تغییر کرد. این نگرانی وجود دارد که روحانی با گردش به راست جامعه را نسبت به رایی که داده اند بدبین کند. نظر شما در این رابطه چیست؟

فعلا برای قضاوت زود است ولی دکتر روحانی و تک تک وزرا باید بدانند انتظار و توقع اصلاح طلبان این است که بدانند حضورشان در دولت مرهون اصلاح طلبان است و هیچ وزیری نمی تواند بگوید چون من اصلاح طلب نیستم پس به شعارهای اصلاح طلبی پایبند نخواهم بود. این وزیر باید بداند پست و سمتی که به او داده شده است ۶۰ تا ۷۰ درصد آن مدیون آرایی است که از طرف اصلاح طلبان جلب شده است و باید خود را مدیون این موضوع بداند . بنابراین انصاف و شرط وفاداری ایجاب می کند به قولی که به مردم داده اند و شعارهای اصلاح طلبی که داده اند وفادار باشند. البته نه اینکه فقط رئیس جمهوری و وزرا مدیون اصلاح طلبان هستند و باید شرط وفاداری کنند، بلکه استانداران و فرمانداران دولت روحانی نیز باید احساس دین داشته باشند.

 

هیچ فرمانداری حق ندارد از چارچوب اصلاح طلبی خارج شود چرا که هر فرمانداری باید بداند فرماندار دولتی است که دولتش را اصلاح طلبان روی کار آورده اند و باید بدون تسامح مطالبه مردم را پیگیری کنند. مردم از دولت تفکر اصلاح طلبی می خواهند. بنابراین دولت از صدر تا ذیل باید پایبند به اصول اصلاح طلبانه و وعده هایی باشند که در زمان انتخابات به مردم داده اند.

 

در صورت عمل نکردن دولت به وعده های انتخاباتی اش و از آنجایی که این دولت با حمایت و تکرار می کنم رئیس دولت اصلاحات روی کار آمده است، در صورتی که این وعده ها محقق نشود، مردم آن را پای جریان اصلاحات می نویسند و در صورت ناموفق بودن اعتمادشان را نسبت به این جریان از دست می دهند. راهکار شما برای این موضوع چیست؟

تنها راه نجات کشور بازگشت به تحزب و تقویت نظام حزبی و گام برداشتن در مسیر حزبی است. هرگونه اقدام در جهت حاکمیت فرد و فردگرایی ضربه به توسعه سیاسی و دموکراسی و تحزب است بنابراین در صورت بی توجهی به احزاب، سیر قهقرایی و بازگشت به عقب خواهیم داشت. معتقدم شخصیت های محبوب ما مورد علاقه همگانی هستند ولی نباید شخص گرایی را جایگزین حزب گرایی کنیم. تقویت احزاب و حاکم کردن نظام حزبی باید رویه کار ما باشد و شخصیت های عزیز و مورد قبول هم باید در قالب حزبی کار کنند. بنابراین تاکید می کنم نباید برخی از محبوبیت شخصیت ها سواستفاده کنند و آنها را وجه المصالحه رسیدن به مقاصد خودشان قرار دهند. چرا که تجربه های گذشته نشان می دهد فرد گرایی به شکست منجر می شود.

 

نظرتان درباره عملکرد فراکسیون امید و شوراهای اسلامی چیست؟

عملکرد فراکسیون امید مجلس قابل دفاع نیست. روز یکشنبه در رای اعتماد به وزیر علوم نشان دادند که انسجام کافی را ندارند. این عملکرد نامنسجم به این دلیل است که فراکسیون امید حزبی نیست. فراکسیون سیاسی است ولی عملکرد حزبی ندارد. بنابراین چون حزبی نیست کارآمد هم نخواهد بود. همچنین شورای شهر ما نمی تواند انتظارات را برآورده کند چون شورای شهر هم حزبی نیست. بنابراین باید تکیه بر فردها و شخصیت ها را کنار بگذاریم و به عقل و خرد جمعی که در تحزب خلاصه می شود برگردیم. باید بپذیرند که نجات کشور وابسته به تحزب گرایی است و هر اقدام غیر حزبی برگشت به عقب و عقب گرد است. پس باید از بازگشت به عقب اجتناب کنیم.

 

 

 

ebtekarnews.com
  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش