یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۴ - ۲۳ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۳۰۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

آقای حداد عادل! هر کلمه چقدر هزینه‌ دارد؟

حداد عادل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

 شبکه‌های اجتماعی در روزهای بودجه‌ای کشور هر دم مقام مسئولی را به چالش می‌کشند. روز سه‌شنبه نقدها به بودجه ۷۱‌میلیاردی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) با واکنش حسن خمینی همراه شده و دیروز اخباری مبنی‌بر دریافت ۱۲‌میلیون تومان به‌خاطر ساخت هر واژه در فرهنگستان زبان و ادب فارسی، غلامعلی حدادعادل را به واکنش و تکذیب واداشت. کمی بعدتر از این ماجرا، خبرهایی در شبکه‌های اجتماعی پیچید که فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای هر واژه‌سازی تازه، ۱۲‌میلیون تومان پول می‌گیرد.

 

فرهنگستان زبان و ادب فارسی اما اعلام کرده این رقم درست نیست. فرهنگستان زبان و ادب فارسی متنی منتشر کرده که درآن اشاره شده «در فرهنگستان ۵.۳ ‌میلیارد برای واژه‌گزینی اختصاص داده‌اند. واژه‌های مصوب ۲۷۶ واژه ذکر شده، درحالی‌که تعداد واژه‌های بررسی‌شده چندین‌هزار واژه است که سه ‌هزار واژه به تصویب نهایی می‌رسد. این آمار غلطی است که برای هر واژه ۱۲‌میلیون تومان ذکر می‌شود».

 

پول غذا هم نداریم بدهیم

در این توضیح همچنین آمده «اگر قرار باشد برای هر واژه ۱۱‌میلیون و ۴۰۰ هزار تومان هزینه شود، قاعدتا بودجه فرهنگستان می‌باید حداقل ۳۴‌میلیارد و ۲۰۰‌میلیون تومان باشد، درحالی‌که بودجه فرهنگستان در سال ۹۵ معادل ۱۲‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون تومان بوده که البته همه آن نیز تخصیص داده نشده است. رقم بودجه فرهنگستان برای سال ۹۶ نیز ۱۵‌میلیارد تومان است که به‌هیچ‌وجه کفاف هزینه‌های این سازمان را نمی‌دهد».در جوابیه فرهنگستان به درج اخبار در فضای مجازی همچنین آمده «فرهنگستان متأسفانه درحال‌حاضر در پرداخت حقوق کارکنان خود با دشواری روبه‌رو است و با وجود صرفه‌جویی در خرید لوازم و حذف ناهار کارکنان و امثال آن، حتی از خرید لوازم ضروری و مصرفی روزانه نیز بازمانده است». 

 

بودجه ۷‌میلیاردی بنیاد سعدی

ماجرای حدادعادل اما فقط به فرهنگستان ختم نمی‌شود. او رئیس بنیاد سعدی است و تا سال ۹۴ این بنیاد نیز از جمله نهادهایی بود که در جدول ۱۷ می‌آمد و بودجه ‌میلیاردی می‌گرفت. سال ۹۵ اما خبر این بود که گویا بودجه بنیاد سعدی، از جدول ۱۷ حذف شده است اما پیگیری‌های جدولی خبرنگاران «شرق» نشان داد که اعتبار بنیاد سعدی حذف نشده و صرفا از جدول ۱۷ خارج شده است و در یک زیرمجموعه دیگر لحاظ شده و از قضا ثابت هم شده است. بنیاد سعدی ٤٠ نفر کارمند دارد. به گفته حداد «مؤسسه‌ای جمع‌وجور است که برای دنیایی باید کار کند. بنیاد ما هیئت ‌امنا دارد. رئیس هیئت ‌امنا معاون اول رئیس‌جمهور است».

 

۷۰ ‌میلیارد هم کم است

حدادعادل پیش‌تر درباره بنیاد سعدی و مباحث مالی و اعتباری مطرح درباره آن به «شرق» گفته بود «آنهایی که اسم بنیاد سعدی را می‌آوردند و انتقاد می‌کردند، فکر می‌کردند که بنیاد سعدی مؤسسه‌ای برای شناخت سعدی است و سعدی‌پژوهی می‌کند؛ نمی‌دانستند که وظیفه بنیاد سعدی آموزش و گسترش زبان فارسی در جهان است. اگر این را می‌دانستند، آن انتقاد را نمی‌کردند. هفت‌میلیارد که هیچ ٧٠‌ میلیارد هم اگر ما برای آموزش زبان فارسی در جهان بگذاریم، کم است». او البته در گفت‌وگوی سال گذشته‌اش با «شرق» درباره حسابرسی از بنیاد سعدی نیز چنین گفته بود: «من به شما جواب می‌دهم. هر سؤالی که شما داشته باشید من عهده‌دار پاسخ‌گویی هستم و تا دینار آخر پولی که داده شده است را به شما می‌گویم و حساب پس می‌دهم».

 

اعتراض سابقه‌دار 

بنیاد سعدی و اعتبار ویژه آن فقط بحث این روزهای کشور نیست. صحن علنی مجلس نهم یادآور برخی درگیری‌ها میان نمایندگان و حداد است. در میان چالش بر سر جدول ۱۷، دعوای احمد بخشایش‌اردستانی با غلامعلی حدادعادل در مجلس نهم یکی از پرحاشیه‌ترین بحث‌ها بود. بخشایش که از اختصاص بودجه برای بنیاد سعدی شاکی شده بود در صحن علنی گفت: «چرا باید از بودجه شش ‌هزار و ۱۲‌میلیارد تومانی بخش فرهنگ کشور، بدون حساب‌و‌کتاب رقم‌هایی به برخی مؤسسه‌ها داده شود. حدود ۳۰۰‌ میلیارد تومان از بودجه فرهنگی کشور به بنیادهایی چون بنیاد دعبل خزاعی، بنیاد سعدی، حافظ، مولانا و ۵۰ مؤسسه دیگر از جدول شماره ۱۷ که فقط حامی‌شان نمایندگان با نفوذ هستند، اختصاص می‌دهید. آیا مجلس مقصر نیست؟ مجلس لایق عِقاب است که براساس تحفظ و رودربایستی با این پدیده ناصحیح برخورد نمی‌کند». البته سخنان آن روز بخشایش با اعتراض حداد مواجه شد. 

 

آمنه شیرافکن

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 12
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش