جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۴۸ - ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۳۲۸۸
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

محمد هاشمی رفسنجانی: هاشمی پیشنهاد ریاست قوه قضائیه را نپذیرفت چون از زندان بدش می‌آمد

محمد هاشمی رفسنجانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
محمد هاشمی رفسنجانی گفت: بعدازآنکه دوره ریاست‌جمهوری آقای هاشمی تمام شد، رهبر انقلاب به او پیشنهاد ریاست قوه قضائیه را دادند. آقای هاشمی به رهبری گفت كه اگر من رئیس قوه قضائیه بشوم تمام زندانیان را آزاد می‌كنم زیرا از زندان بدم می‌آید. آیا او با چنین روحیه‌ای می‌توانست باعث دستگیری اعضای نهضت آزادی شده باشد؟

محمد سرافراز در مواضع اخیر خود اكبر هاشمی رفسنجانی را متهم به انتقادناپذیر بودن كرده و گفته است كه هاشمی در دوران ریاست‌جمهوری‌اش تمایل نداشت موردانتقاد قرار بگیرد. درباره نوع نگاه هاشمی رفسنجانی به مقوله توسعه سیاسی همواره اختلاف‌نظرهایی وجود داشته است؛ به‌نحوی‌که برخی باور دارند اولویت هاشمی صرفاً توسعه اقتصادی بود و برای تحقق این مهم گاهش در مقابل روند رشد توسعه سیاسی می‌ایستاد اما در مقابل برخی نیز چنین مدعایی را نادرست می‌دانند و می‌گویند که هاشمی نه‌تنها مانع توسعه سیاسی و توسعه فرهنگی نبود، بلکه مسیر آن را هموار کرد.

رد سخنان سرافراز

محمد هاشمی رفسنجانی باور دارد كه سخنان اخیر سرافراز سراسر نادرست است زیرا اكبر هاشمی رفسنجانی هیچ‌گاه مانعی برای اظهارنظر افراد ایجاد نمی‌كرد. او ضمن رد سخنان محمد سرافراز در گفت‌وگو با «نامه‌نیوز» گفت: «در دوره نخست ریاست‌جمهوری مرحوم هاشمی من رئیس صداوسیما بودم؛ زمانی که آقای سرافراز با مدرک دیپلم یک کارمند ساده بود که بعدها خودش از صداوسیما جدا شد و به روزنامه رسالت رفت. در آن زمان به یاد دارم که  یک برنامه زنده تلویزیونی و رادیویی هفتگی با ماهیت پرسش و پاسخ داشتیم و بیننده‌ها و شنونده‌ها به‌راحتی تماس می‌گرفتند و نقدها و نظرات خود را مطرح می‌کردند. حتی در سالن کنار مسجد بلال هم یک برنامه تلویزیونی داشتیم که در آن از وزرا و معاونانش دعوت می‌شد و مردم هم در آنجا حاضر می‌شدند و دیدگاه‌های خود را بدون هیچ ملاحظه‌ای می‌گفتند. ما در چنین فضایی کارکردیم و طبیعتاً اگر آقای هاشمی تحمل نقد را نداشت چنین برنامه‌هایی ساخته نمی‌شد. روحیه آقای هاشمی مبتنی بر شنیدن صدای مخالفان بود و حتی این اواخر که تخریب‌ها علیه او بالاگرفته بود و ما از او تقاضا می‌كردیم پاسخ تخریب‌كنندگان را بدهیم، می‌گفت شما به این موضوعات وارد نشوید و بگذارید هرچه می‌خواهند بگویند. شناخت من از آقای هاشمی این است و سخنان آقای سرافراز به‌هیچ‌وجه صحیح نیست».

نسبت هاشمی با توسعه سیاسی

محمد هاشمی درباره دیدگاه اكبر هاشمی رفسنجانی در مواجهه با مقوله توسعه سیاسی اظهار كرد: «آقای هاشمی به‌شدت علاقه‌مند مسائل فرهنگی بود. در حوزه توسعه سیاسی هم توجه ویژه‌ای به مسئله انتخابات و احزاب داشت. دولت آقای هاشمی نقطه عطفی در تاریخ بعد از انقلاب است زیرا بعد از محدودیت‌هایی كه در دوران جنگ وجود داشت، سعی كرد به خواسته‌های جدید مردم پاسخ مثبت بدهد».

علل تخریب هاشمی

این فعال سیاسی علل تخریب هاشمی را چنین عنوان كرد: «علت اصلی تخریب آقای هاشمی را باید منظری كلی‌تر بررسی كرد. ایشان فردی بسیار مؤثر در پیروزی و شکل گری انقلاب اسلامی بود. انقلاب اسلامی هم پدیده‌ای بی‌بدیل است كه به دلیل اهمیتش دشمنان زیادی دارد. در زمان ریاست من بر سازمان صداوسیما حدود۷۵ رادیو به زبان فارسی از كشورهایی مانند شوروی، آمریكا، آلبانی و... علیه نظام اسلامی فعالیت می‌كردند. دشمنان چه در داخل و چه در خارج برای تخریب نظام اسلامی در ابتدا شخصیت‌های كلیدی و مؤثر را می‌زنند. وقتی به تاریخ ابتدای انقلاب هم رجوع كنید، می‌بینید كه مخالفان نظام شعارهای زننده‌ای علیه آقای خامنه‌ای، مرحوم بهشتی و مرحوم هاشمی می‌دادند و در مقابل هم مردم به حمایت از این سه شخصیت مهم به خیابان‌ها می‌آمدند و شعار می‌دادند. مخالفان نظام و آقای هاشمی در تمام دوران مسئولیت ایشان دست از تخریب برنداشتند و تریبون‌های داخلی و خارجی را به خدمت گرفتند تا این شخصیت مهم سیاسی را تخریب كنند زیرا آن‌ها می‌دانستند كه خاک‌ریز اول هاشمی است و اگر از او عبور كنند می‌توانند به تخریب امام و نظام بپردازند. وقتی با چنین دید وسیعی به موضوع نگاه شود، سخنان افرادی كه برای مطرح‌شدن نامشان سخنانی می‌زنند، بی‌اهمیت می‌شود».

دستگیری اعضای نهضت آزادی

این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش كه آیا ادعای نهضت آزادی مبنی بر دست داشتن آقای هاشمی در دستگیری تعداد زیادی از فعالان نهضت آزادی پس نگارش نامه‌ای در سال۶۹ را قبول دارید یا خیر گفت: «به‌هیچ‌وجه این ادعا را قبول ندارم. بعدازآنکه دوره ریاست‌جمهوری آقای هاشمی تمام شد، رهبر انقلاب به او پیشنهاد ریاست قوه قضائیه را دادند. آقای هاشمی به رهبری گفت كه اگر من رئیس قوه قضائیه بشوم تمام زندانیان را آزاد می‌كنم زیرا از زندان بدم می‌آید. آیا او با چنین روحیه‌ای می‌توانست باعث دستگیری اعضای نهضت آزادی شده باشد؟ در دوره ریاست‌جمهوری‌اش بدترین توهین‌ها از سوی روزنامه سلام متعلق به آقای موسوی‌خوئینی‌ها و روزنامه نهضت آزادی به آقای هاشمی می‌شد اما ایشان به‌هیچ‌وجه پاسخ آن‌ها را نمی‌داد.

روزی من گفتم كه بگذارید پاسخ اتهامات و توهین‌ها را بدهیم كه گفت اصلاً وارد این موضوعات نشوید. حتی وقتی‌که فشارها بالا می‌گرفت و او رنجیده‌خاطر می‌شد، می‌گفت كه عیب ندارد پاسخ ندهید زیرا خدا كه می‌داند واقعیت ماجرا چیست. آقای هاشمی باور قلبی داشت كه باید در ایران آزادی به معنای واقعی وجود داشته باشد و هركس در اظهارنظر آزاد باشد. واقعاً هم خدا می‌دانست كه آقای هاشمی چه كرد و مراسم تشییع ایشان گواه آن است كه او در پیشگاه خدا و مردم سربلند است. مرحوم هاشمی به تعبیر امام بر قلب‌ها و نه بر شانه‌ها حكومت می‌كرد و هركس كه بر قلب‌ها حكومت كند جاودانِ تاریخ می‌شود».

مهرشاد ایمانی

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
اقای محمدهاشمی دروغ کفتن کنتور نمیاندازد
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش