پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۰۷ - ۱۴ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۲۹۱۵
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

طرح «سرا»؛ پایان پدرخواندگی در بستن لیست انتخاباتی!

جواد امام,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در جلسه یکشنبه شب خود، تصمیم‌گیری درباره لیست‌های انتخاباتی را با تصویب طرح «سرا» یا ﺳﺎﻣﺎﻧﻪ‌ رایﺳﻨﺠﯽِ اصلاح‌طلبان به بدنه اجتماعی واگذار کرد. طرحی که به نظر می‌رسد می‌تواند جلوی فساد سیاسی و نقش لابی‌های ناسالم را در برآمدن نامزدها بگیرد و به شکل‌گیری فضای انتخاباتی و افزایش مشارکت و استفاده از فرصت انتخابات برای آگاهی‌افزایی کمک ‌کند.

با تصویب طرح «سرا» در جلسه شورای عالی، بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان شامل اعضای احزاب اصلاح‌طلب و همه فعالان سیاسی و مدنی اصلاح‌طلب با عضویت در یک سامانه رای‌سنجی می‌توانند در گزینش نامزدهای اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس شرکت کنند. با اجرای این طرح، تصمیم‌گیری در مورد انتخابات از نهاد بالادستی شورای عالی به بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان منتقل می‌شود.

به این ترتیب نهادهای بالادستی در جریان اصلاحات تنها مجری تصمیمات بدنه اجتماعی اصلاحات خواهند بود. جواد امام، فعال سیاسی و مدیرعامل بنیاد باران معتقد است این طرح دامنه مشارکت را برای انتخاب نامزدها به نوعی بازتر و گسترده‌تر می‌کند و مشارکت را افزایش می‌دهد. همچینین بخشی از گله‌مندی‌هایی که به جریان اصلاحات وارد می‌شود، به جهت بستن لیست است. در واقع تصویب طرح «سرا» به نوعی پایان خط پدرخوانده در بستن لیست است. مشروح این گفت‌وگو در ادامه می‌آید.

طرح «سرا» یا ﺳﺎﻣﺎﻧﻪ‌ رای‌ﺳﻨﺠﯽِ اصلاح‌طلبان در شورای عالی تصویب شد. نظر شما درباره این طرح چیست؟

طرح «سرا» گامی به سوی انتخاب دموکراتیک‌تر، شفاف‌تر و مردمی‌تر نامزدهای جبهه‌ اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس و نوعی انتخابات مقدماتی نیمه‌باز است که با یک پلتفرم سبک آنلاین قابل برگزاری است و نیازمند تغییرات سازمانی- تشکیلاتی زمان‌بَر نیست. این طرح به شکل‌گیری فضای انتخاباتی و بسیج رای و استفاده از فرصت انتخابات برای آگاهی‌افزایی کمک می‌کند، به شناسایی و برآمدن نامزدهای شایسته‌تر و معرفی چهره‌های توانا و جدید به جامعه می‌انجامد، اقتضای دموکراتیزاسیون در سطح احزاب و جریان‌های سیاسی است و ارتباط میان یک حزب یا جبهه‌ سیاسی با بدنه‌ اعضا و حامیانش را تقویت می‌کند و در فرآیند آن تعداد زیادی از حامیان یک جریان سیاسی مشارکت می‌کنند و این مشارکت تعلق سیاسی‌شان را می‌افزاید.

به نظر شما مزایای این طرح چیست و چگونه می‌تواند موثر واقع شود؟

«این طرح تلفیقی است از احزاب و نخبگان و اعضای شناخته شده جریان اصلاحات و فعالان سیاسی و اعضای احزاب. در وهله اول شاخص‌هایی برای کاندیداها مشخص می‌شود و کاندیداها را با آن شاخص‌ها و رزومه‌ای که از خودشان ارائه می‌دهند، در یک سامانه‌ای در معرض رای قرار می‌گیرند. این نوعی مشارکت است که همه افراد شناخته شده جریان اصلاحات بتوانند در لایه‌های بیشتری شناسایی شوند. یعنی عملا یک ارزیابی و نظرسنجی نسبت به افراد و تعیین اولویت‌بندی برای انتخاب نامزدهاست.

در واقع یک مشارکت فراگیر و جامعی را در این سامانه پیش‌بینی کرده‌اند. به جای اینکه فردا گفته شود یک عده‌ای خاصی یا نفرات خاصی یا حتی محدود شود به اعضای شورای عالی یا به یک حزب. این سامانه در واقع این پیش‌بینی‌ها را انجام داده است که همه در این نظرسنجی ارزیابی و مشارکت داشته باشند و وزن افراد و مقبولیت آنها و جایگاه افراد در واقع تعریف شود. این نیست که فکر کنید فقط از مردم و بدنه اجتماعی نظرسنجی شود. در این طرح پیش‌بینی شده است که همه مشارکت داشته باشند.

علی‌القاعده این مسیری است که به نظر می‌رسد که هم مشارکت بیشتری داشته باشد و هم افراد شایسته‌تری را برگزیند و ما به سمت شایسته‌گزینی پیش برویم. ان‌شاءالله مردم خودشان در جریان اصلاحات حضور و مشارکت داشته باشند.

به نظر می‌رسد در حال حاضر مسئله اصلی‌ اصلاح‌طلبان بحث از دست دادن اعتماد عمومی است. به نظر شما تصویب این طرح چقدر می‌تواند به احیای این اعتماد کمک کند؟

این طرح دامنه مشارکت را برای انتخاب نامزدها به نوعی بازتر و گسترده‌تر می‌کند و مشارکت را افزایش می‌دهد. همچینین بخشی از گله‌مندی‌هایی را که به جریان اصلاحات وارد می‌شود به جهت بستن لیست است. در واقع تصویب طرح «سرا» به نوعی پایان خط پدرخوانده در بستن لیست است.

می‌گویند اگر محدود نشود و اگر قرار بوده تمام احزاب و فعالان سیاسی در آن مشارکت می‌کردند شاید چهره‌های بهتر و گزینه‌های مناسب‌تری را انتخاب می‌کردند. این فتح بابی است که به نظر می‌رسد مشارکت و ورود علاقه‌مندان را به این عرصه افزایش می‌دهد و گلامندی‌هایی را که درباره احزاب و بستن لیست وجود دارد تا اندازه‌ای برطرف می‌کند.

اخیرا گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره سرلیستی فهرست انتخاباتی اصلاح‌طلبان منتشر شده است. از جمله اینکه گفته می‌شود خانم مولاوردی قرار است سرلیست باشد، شما اطلاعی از این موضوع دارید؟

اساسا کسی مطرح نشده که من بخواهم اسم یکی را رد کنم یا اسم کسی را تایید کنم. وقتی هنوز کسی تعیین تکلیف نشده و ثبت نام نکرده، ما چطور گمانه‌زنی کنیم؟ این شایعات و این بحث‌هایی که مطرح می‌شود، ‌صرفا نظرات شخصی است و تصمیمی در این باره که چه کسی سرلیست قرار بگیرد گرفته نشده است، یا حداقل من از آن بی‌اطلاع هستم و فکر نمی‌کنم که اساسا بحثی در مورد سرلیستی مطرح شده باشد. اصلا چیزی به عنوان سرلیستی در جریان اصلاحات مطرح نشده است.

hamdelidaily.ir
  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش