شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۵۵ - ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۲۹۷۳
حج و عتبات عالیات

۱۳۲ نفر به خاطر مواد مخدر از حج بازماندند/ هیچ زائری در عربستان دستگیر نشده

اسدالله هادی‌نژاد,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,حج و زیارت
معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه امسال از ابتدای اعزام حجاج کشور به سرزمین وحی تاکنون ۱۳۲ نفر به خاطر داشتن مواد مخدر از سفر بازمانده‌اند، گفت: بازماندگان از سفر در صورت ترک اعتیاد خود و تعهد مبنی بر عدم همراه داشتن مواد مخدر، می‌توانند سال آینده به حج اعزام شوند.

به گزارش انتخاب، اسدالله هادی‌نژاد گفت: به منظور حفظ شان و صیانت از حجاج عزیز کشورمان که عازم سرزمین وحی شدند و جلوگیری از خروج مواد مخدر توسط تعداد معدودی از زائران معتاد و مسن و نهایتاً حفاظت از جایگاه نظام مقدس ج.ا.ایران، ستاد مبارزه با مواد مخدر از سال ۸۷ اقدام به برگزاری جلسات متعدد نمود تا از حمل مواد مخدر به عربستان و دستگیری زائران کشورمان جلوگیری کند.

 

وی افزود: عدم دستگیری حتی یک نفر از زائران کشورمان در عربستان به جرم حمل مواد مخدر طی سنوات گذشته از نتایج اقدامات صورت پذیرفته است و این توفیق حاصل تلاش‌های عزیزان نیروی انتظامی، شرکت فرودگاه‌های کشور، سازمان حج و زیارت، بعثه مقام معظم رهبری، دادستانی کل کشور، سپاه فرودگاه و دبیرخانه ستاد بوده است.

 

هادی‌نژاد به اقدامات صورت گرفته توسط معاونت مقابله با عرضه ستاد اشاره کرد و گفت: ابلاغ دستورالعمل صیانت از شان و منزلت زائران حج تمتع سال ۹۶ و تاکید بر رعایت دقیق مفاد آن به استان‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله پلیس فرودگاه‌ها، سازمان حج و زیارت و دادستانی کشور و تشکیل کمیسیون بررسی و تجدید نظر در اعزام زائران بازمانده از سفر، تلاش در جهت ایجاد وحدت رویه توسط دستگاه قضائی در برخورد با حاملین متادون در همان کمیسیون و هماهنگی و ارائه رهنمودهای لازم به کارشناسان مقابله با عرضه استان‌ها به منظور رفع مشکلات اعلامی از سوی آنان از جمله این اقدامات بود.

 

معاون مقابله با عرضه ستاد همچنین در ادامه؛ برگزاری جلسه هماهنگی با دستگاه‌های ذی‌ربط و ابلاغ دستورالعمل ستاد جهت اجرا، انجام تبلیغات هشدار دهنده در برنامه‌های رادیویی به صورت زنده توسط برخی شوراها، برپایی نمایشگاه آگاه‌سازی جهت زائران خانه خدا در محل برگزاری همایش توجیهی حج استان، پیگیری طرح موضوع عدم حمل مواد مخدر توسط زائران در جلسات توجیهی کاروان‌ها، تهیه و نصب بنر، پلاکارد و تراکت‌های هشداردهنده در محل فرودگاه را از اهم اقدامات شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان‌ها برشمرد.

 

هادی‌نژاد با بیان اینکه عملیات حج سال ۹۶ در ۲۰ ایستگاه پروازی از تاریخ پنجم مرداد ماه شروع شد و تا چهارم شهریور ماه جاری پایان یافت؛ گفت: از ابتدای اعزام حجاج کشورمان به سرزمین وحی تاکنون ۱۳۲ نفر به خاطر داشتن مواد مخدر از سفر بازمانده‌اند.

 

وی به بیشترین میزان دستگیری‌ها در ۵ ایستگاه پروازی حج اشاره و تصریح کرد: ۵۸ نفر از این افراد حامل مواد مخدر در ایستگاه پروازی مشهد، ۱۸ نفر در ایستگاه پروازی امام خمینی، ۱۶ نفر در ایستگاه پروازی کرمان، ۱۵ نفر در ایستگاه پروازی گرگان و ۹ نفر در ایستگاه پروازی اصفهان بودند که قبل از اعزام شناسایی شده و از خروج آنان به عربستان ممانعت شد.

 

معاون دبیرکل ستاد با بیان اینکه در ایستگاه‌های پروازی شیراز، ساری، اهواز و تبریز به ترتیب ۴ ، ۳ ، ۳ و ۲  نفر دستگیر شده‌اند، گفت: در ایستگاه‌های پروازی کرمانشاه، یزد و زنجان و همدان نیز هر کدام یک نفر دستگیر شده‌اند.

 

هادی نژاد بیان کرد: از ابتدای حج جمعاً مقدار  ۱۰۶۴.۵۰ گرم انواع مواد مخدر و ۱۸۰۳ عدد قرص متادون از ۱۳۲ نفر دستگیر شده‌ها (۹۲ نفر مرد و ۴۰ نفر زن) کشف شده که این مقدار کشفیات از بین ۷۴ هزار و ۲۱۵ زائری صورت گرفته که با ۲۸۴ پرواز عازم حج بوده‌اند.

 

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، وی با بیان اینکه میزان کشفیات و دستگیری‌های امسال در مقایسه با سال ۱۳۹۴، به ترتیب ۱۶۵ درصد و ۳۰ درصد افزایش داشته است، گفت: تعداد زائران تا این زمان نسبت به دو سال گذشته ۱۶ درصد افزایش داشته است و میانگین دستگیری‌ها نیز نسبت به ۲ سال گذشته کاهش داشته است به طوریکه در سال ۹۴ به طور متوسط به ازای هر ۷۴۶ نفر زائر، یک نفر دستگیر شده است و در سال‌جاری به طور متوسط به ازای هر ۵۶۲ نفر زائر، یک نفر دستگیر شده است.

 

این مقام مسئول در ستاد بیان کرد: میانگین کشفیات مواد مخدر نیز از ۱۶ گرم به ازای هر نفر دستگیری در سال ۹۴ به ۱۸ گرم در سال‌جاری افزایش یافته است.

 

هادی‌نژاد گفت: همچنین فرودگاه‌های مشهد و گرگان در بین ۲۰ ایستگاه پروازی از نظر میزان مواد مکشوفه با بیش از ۹۴ درصد، بیشترین کشفیات را به خود اختصاص داده‌اند و از نظر تعداد دستگیری، فرودگاه‌های‌ مشهد به تنهایی با ۴۴ درصد، امام خمینی و کرمان جمعاً با ۷۰ درصد در رتبه اول تعداد دستگیری‌ها قرار دارند.

 

وی افزود: متأسفانه با وجود آموزش‌های پیش از اعزام حجاج برخی افراد به این هشدارها توجه نکرده و خود و همراهان از سفر معنوی به حج بازماندند اما تلاش‌های شبانه‌روزی پلیس فرودگاه‌ها و پیگیری‌های مجدانه دبیران و کارشناسان شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان‌ها باعث شد که حتی یک نفر از زائران کشورمان در عربستان دستگیر نشوند.

 

 

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش