دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴
۰۷:۲۰ - ۲۴ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۵۴۶۲
فرهنگ و حماسه

رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی؛

زائران دلار تهیه نکنند/با غیرمجازها برخورد می‌شود/به همکاری مردم نیازمندیم

حسین ذوالفقاری,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,فرهنگ و حماسه
رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به اینکه دست‌اندرکاران این مراسم مجدانه دنبال رفع مشکلات و برگزاری مناسب این مراسم هستند، گفت: با این وجود ما برای برگزاری این مراسم حتما نیازمند همکاری مردم هستیم.

به گزارش ایسنا، حسین ذوالفقاری امشب در گفت‌وگوی تلویزیونی درباره برگزاری مراسم اربعین حسینی با اشاره به اینکه ۲۰ نهاد و دستگاه کشوری و لشگری در کنار ستاد مرکزی اربعین به دنبال برگزاری این مراسم هستند، اظهار کرد: ما کار خود را از پایان مراسم سال گذشته شروع کردیم و حتی در انتخابات کار را تعطیل نکردیم. ما تمام اشکالات و نارسایی‌ها را جمع‌بندی کرده و همچنین با ایجاد شورای راهبردی برای برگزاری این مراسم سیاستگذاری کردیم.

 

وی در ادامه افزود: ما دنبال ترویج فرهنگ اربعین بین مسلمانان و حتی غیرمسلمانان، توجه به فرهنگ و سنت کشور میزبان، تسهیل سفر، مردمداری و مدیریت انتظارات مردم هستیم.

 

رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی در ادامه با اشاره به اینکه با تلاش‌های انجام شده و موافقت طرف عراقی امسال مرز خسروی بازگشایی شد، گفت: با بازگشایی این مرز بخشی از بار مرز مهران کم می شود. ما زیرساخت‌های مرزهای شلمچه، مهران و چذابه را تقویت کرده‌ایم و امکانات مناسبی هم در مرز خسروی ایجاد کرده‌ایم. تردد زائران باید بر اساس تقسیم‌بندی‌های انجام شده صورت بگیرد تا با تراکم جمعیت در مرزها مواجه نشویم.

 

ذوالفقاری با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۳۰۰ هزار نفر در سامانه سماء برای دریافت ویزا ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: صدور ویزا تا دو روز به اربعین انجام می شود و علاوه بر سفارت و کنسولگری‌های عراق، ۱۲ دفتر دیگر هم ویزا صادر می‌کنند. البته توصیه ما به مردم این است که برای دریافت ویزا زودتر اقدام کنند تا در روزهای پایانی با ازدحام جمعیت مواجه نشوند البته ویزای دسته‌جمعی تعطیل شده و ویزای انفرادی صادر می‌شود.

 

وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که افراد فاقد ویزا سال گذشته در مرزها ایجاد کردند، خاطرنشان کرد: اگر غیرمجازها در مرز مهران نبودند ما دچار مشکل و ازدحام در نقطه صفر مرزی نمی‌شدیم. سال گذشته به من گزارش دادند که هر لحظه امکان دارد افراد زیر دست و پا له شوند. ما برای حل این مشکل با نخست‌وزیر عراق ارتباط برقرار کردیم تا فضای مناسبی برای مدیریت مرزها انجام شود. طرف عراقی هم با ما همکاری داشت اما وقتی دید تردد افراد غیرمجاز ادامه دارد مرز را بست.

 

رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی ادامه داد: مردم عبور از مرز بدون ویزا را از ذهن خود خارج کنند. اکنون طرحی که توسط نیروی انتظامی طراح شده در حال اجراست تا هر فردی که فاقد ویزاست همان اول بازگشت داده شود. اگر اتفاقات سال گذشته تکرار شود عراق مرز را می‌بندد. با افراد فاقد روادید در مرزها برخورد قانونی می‌شود.

 

ذوالفقاری همچنین با بیان اینکه لغو روادید خواست ایران بود که طرف عراقی موافقت نکرد، گفت: در مراسم تحلیف رییس‌جمهور این موضوع را به طرف عراقی مطرح کرده بود اما به هر حال آنها قبول نکردند. اکنون مبلغ ۴۰ دلار برای ویزا در نظر گرفته شده است البته نیاز نیست مردم از بازار دلار تهیه کنند زیرا مبلغ ریالی ۴۰ دلار در دفاتر صدور ویزا دریافت می شود البته توصیه ما به مردم این است که در عراق مبلغ کافی پول رایج کشور همراه داشته باشند و نیازی به تهیه دلار نیست. تعداد معدودی ITM در مرز و عراق هم نصب شده ولی برای مواقع ضروری استفاده می‌شود زیرا پاسخگوی نیاز همه زائران نخواهد بود.

 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره تامین امنیت زوار، خاطرنشان کرد: امنیت زائران در ایران بر عهده خود ماست. ما طرح جداگانه‌ای در مرز خسروی برای تامین امنیت داریم اما در عراق دولت این کشور مسئول تامین امنیت زوار است. سال گذشته دو حادثه تروریستی در زمان قبل و بعد مراسم اربعین داشتیم. ما به مقامات عراقی یادآوری کردیم که جدا از روزهای اصلی مراسم اربعین، قبل و بعد از آن نیز مراقبت‌ها بیشتر باشد تا این حوادث تکرار نشود. تمام هماهنگی‌ها برای تامین امنیت با طرف عراقی انجام شده است.

ذوالفقاری با اشاره به اینکه یکی از مشکلات سال گذشته مساله حمل و نقل

زائران بوده است، گفت: ما از مسئولان وزارت راه و سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده خواسته‌ایم جلسه‌ای با انجمن اتوبوس‌داران برگزار کنند تا قیمتی منطقی برای تردد زائران تعیین شود البته خواهش من از رانندگان این است که به ما در برگزاری مراسم کمک کنند تا فشاری به مردم نیاید. مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای سفر هوایی در نظر گرفته شده و در روزهای آینده هم باید برای قیمت بلیت اتوبوس‌ها تصمیم‌گیری شود. خواهش می‌کنم سازمان تعزیرات هم برای مقابله با تخلفات ورود کند.

 

رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی در مورد بیمه زائران تصریح کرد: کار ستاد مرکزی اربعین، نرخ‌گذاری برای بیمه نیست. در طول سال هلال‌احمر برای بیمه زوار ۱۶ هزار تومان پرداخت می‌کند که ما با هلال‌احمر مذاکره کرده‌ایم تا این مبلغ  به ۶۲۰۰ تومان کاهش یابد.

 

وی با بیان اینکه با تردد زائران از مرزها طبق تقسیم‌بندی‌های انجام شده و همچنین عدم حضور افراد فاقد مجوز در مرزها می‌توانیم فشار بر مرزها را کم کنیم، گفت: ما باید مدیریت سفر داشته باشیم و به همین دلیل به کمک مردم نیاز داریم. البته سال گذشته مردم به ما کمک کردند اما بیان این نکته ضروری است که ماندگاری در عراق مشکلات خدمات‌رسانی را بیشتر می‌کند. البته کمک‌های مردمی و سازمان‌های دولتی انجام می شود ولی این بدان معنا نیست که به همه زوار خدمات خوبی ارائه خواهد شد. ما نحوه خدمات‌رسانی را اصلاح کرده و خدمات خود را بیشتر کرده‌ایم اما به همکاری مردم هم نیاز داریم.

 

ذوالفقاری در پایان تاکید کرد: در حوزه زیرساخت‌ها کارهای بزرگی انجام شده که مردم امسال تفاوت‌ها را خواهند دید. ما برای برگزاری مناسب این مراسم تلاش زیادی کردیم اما به کمک و همکاری مردم هم نیازمندیم.

 

 

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش