پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۳۶ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۳۴۹۴
شهری و روستایی

معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه کشور:

نرخ بیکاری در روستاها بدتر از شهرها است/ مهاجرت و بیکاری دو نقطه آسیب در ‌خوزستان

نرخ بیکاری در ایران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه بیشترین سهم اعتبارات صندوق توسعه ملی به استان خوزستان داده شده است، گفت: این سرمایه‌گذاری‌ها در شهرها بوده و به این دلیل در روستاها دچار مشکل هستیم.

‌به گزارش ایسنا، سید حمید پورمحمدی در جلسه مشترک ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و شورای برنامه‌ریزی استان که‌ ۱۳ مردادماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در استان خوزستان دو نقطه آسیب وجود دارد که باید به آنها توجه و برای حل آن مشکلات تلاش کرد. مساله مهاجرت و بیکاری دو نقطه آسیب در استان خوزستان هستند که باید به دنبال راهکارهایی برای حل مشکلات در این زمینه باشیم.

وی افزود: وقتی به بحث جمعیت روستایی استان توجه می‌کنیم شاهد آن هستیم که جمعیت روستایی استان در طول زمان و بر اساس آمارها کاهش چشمگیری پیدا کرده است و در این زمینه شاهد رشد منفی ۱۷ درصدی هستیم.

معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: در بحث بیکاری در سطح کلان استان شاهد افزایش آمار بیکاری هستیم به شکلی که نرخ بیکاری خوزستان در دهه‌های گذشته تک رقمی شده بود اما اکنون به حدود ۱۴ درصد رسیده و این مساله بیانگر رشد نرخ بیکاری خوزستان است.

پورمحمدی ادامه داد: شرایط نرخ بیکاری در روستاها بدتر از شهرها است و وقتی به بیکاری روستاییان و فارغ التحصیلان نگاه می‌کنیم می بینیم که جمعیت بیکاران در این زمینه بسیار بالاتر است.

وی عنوان کرد: در بحث سرمایه‌گذاری، شرایط از نظر ملی در استان خوزستان به خوبی در حال انجام است اما در حوزه روستاها و آنچه در بحث سرمایه‌گذاری در این مناطق و ارائه تسهیلات خرد مطرح می‌شود دچار ضعف هستیم و باید در این زمینه برای حل مشکلات تلاش کنیم.

معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه بیشترین سهم صندوق توسعه ملی به استان خوزستان داده شده است، گفت: این سرمایه‌گذاری ها در شهرها بوده و به این دلیل در روستاها دچار مشکل هستیم و از این شرایط نرخ بیکاری و مهاجرت از روستاها به شهرها در خوزستان بالا است.

پورمحمدی بیان کرد: بانک‌ها در خوزستان باید عمده توجه خود را به مشاغل کوچک، خرد و متوسط معطوف کنند و در حدود اختیارات خود در سطح استان این طرح‌ها را فعال و تسهیلات لازم را پرداخت کنند.

وی افزود: خوزستان جاذبه کافی برای طرح‌های بزرگ را دارد اما طرح‌ها خرد و کوچک هستند که جاذبه کافی ندارند و در این زمینه باید برای جذب سرمایه‌گذار تلاش شود و مدیران استان باید بخواهند تا زمینه را برای حل مشکلات و همچنین جذب سرمایه گذار فراهم کنند.

معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه پول یک جریان سیال است، گفت: پول هرجا که جاذبه باشد آنجا می‌رود و هنر مدیران استان است تا جاذبه ایجاد کنند و پول را به سمت استان خود بیاورند.

پورمحمدی با تاکید بر استفاده از تبصره ۱۸ برای دریافت اعتبارات توسط مدیران استان و پیشبرد طرح‌های مدنظر عنوان کرد: یک فرصت بسیار خوب در قالب تبصره ۱۸ ایجاد شده که می تواند بسیاری از مشکلات استان را در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، معدن، فرهنگ، بافت فرسوده و... حل کند.

وی ادامه داد: اکنون مدیران استانی می‌توانند از این فرصت بسیار خوب استفاده و برای حل مشکلات استان تلاش کنند و مشکلات اشتغال استان را حل کنند. سهم استان خوزستان از تسهیلات بانکی پایین نیست اما در خوزستان بخش روستایی استان مشکلاتی دارد که باید برای حل آن‌ها تلاش کرد.

معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور با تاکید بر رونق بخش مسکن در خوزستان و کشور گفت: زمانی که بخش مسکن فعال شود تعداد بسیار زیادی شغل برای مردم ایجاد می‌شود. همچنین این مساله در بحث ایمنی نیز بسیار مهم است و از این رو باید به بحث مسکن توجه ویژه شود.

وی تصریح کرد: بیشترین تاکید رییس جمهور بر روی بحث مسکن و بافت فرسوده است و از این رو باید به موضوع مسکن فرسوده در استان خوزستان توجه شود و برای شهرستان‌های استان که دارای آمار بالای بافت فرسوده هستند برنامه‌ریزی لازم انجام گیرد تا اقدامات لازم اجرایی شود.

معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور خاطرنشان کرد: استان خوزستان دارای ظرفیت‌های بزرگی است و مدیریت استانی با چنین چالش‌های سنگینی بسیار پیچیده و دشوار است.

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش