یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۴۵ - ۱۷ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۴۹۸
محیط زیست و گردشگری

بیش از ۳/ ۲ میلیون ایرانی در ۱۱ماه به ترکیه سفر کردند

گردشگری ترکیه,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

به گزارش دنیای اقتصاد، مطابق آمار ماه نوامبر سال ۲۰۱۷، گردشگران ایرانی ترکیه بالاتر از کشورهای روسیه و آلمان قرار گرفتند و بیشترین بازدید را درمیان تمام مبادی ورودی به این کشور از جاذبه‌های آن داشتند؛ این درحالی است که نوامبر به دلیل سردی هوا، فصل غیراوج سفر در ترکیه محسوب می‌شود. با وجود این، ایران در ماه نوامبر با فرستادن بیش از ۱۹۶ هزار گردشگر به ترکیه رتبه نخست را در مبادی گردشگری ترکیه دارد اما در مجموع آمار ۱۱ ماه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی پس از کشورهای روسیه و آلمان در مقام سوم است. به این ترتیب شمار ایرانیان بازدیدکننده از ترکیه در فاصله ۱۱ ماه نخست سال ۲۰۱۷ از مرز ۳/ ۲ میلیون نفر فراتر رفته است.

 

ترکیه که در سال ۲۰۱۶ با انبوهی از مشکلات سیاسی و امنیتی مواجه شده بود، در سال ۲۰۱۷ توانست بر این مشکلات فائق آید و در مدت ۱۱ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد حدودا ۲۸ درصدی و نسبت به نوامبر گذشته رشد ۲۲ درصدی داشته است.

 

این درحالی است که پیش از این پیش‌بینی می‌شد تا پایان سال ۲۰۱۷ میلادی ۲میلیون ایرانی از همسایه شمال غربی خود دیدن کنند. در هر حال، آمار موجود حاکی از رشد ۴/ ۴۸درصدی ایرانیان بازدیدکننده از ترکیه در ۱۱ ماه سال ۲۰۱۷ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۶ و رشد ۰۹/ ۶۶ درصدی ورود ایرانیان به ترکیه در ماه نوامبر ۲۰۱۷ نسبت به ماه مشابه سال ۲۰۱۶ است.

 

نوامبر شیرین؟

نگاهی به آمار ارائه‌شده از سوی وزارت گردشگری ترکیه حاکی از این است که در ماه نوامبر سال ۲۰۱۷ حدود یک میلیون و ۶۵۳ هزار نفر از ترکیه بازدید کرده‌اند که نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش ۳۰۰ هزار نفری معادل رشد ۲۲ درصدی را ثبت کرده است. با احتساب ماه نوامبر، گردشگری ترکیه در ۱۱ ماه سال ۲۰۱۷ موفق به جلب ۳۰ میلیون و ۷۰۶ هزار گردشگر خارجی شده است که نسبت به سال گذشته افزایش ۶۸/ ۲۷درصدی معادل ۶ میلیون و ۶۵۶ هزار نفری پیدا کرده است. به رغم این رشد قابل توجه، گردشگری ترکیه هنوز با آمار سال ۲۰۱۵ که شمار گردشگران خارجی آن به ۳۴میلیون و ۷۸۰ هزار نفر می‌رسید، اختلاف نسبتا زیادی دارد.

 

ایرانِ صدرنشین

بررسی آمار مربوط به گردشگری ماه نوامبر سال ۲۰۱۷ نشان می‌دهد شمار ایرانیان بازدیدکننده از ترکیه به ۱۹۶ هزار نفر و ۳۹۳ نفر رسید و صدرنشین مبادی گردشگری این کشور شد. پس از ایران نیز گرجستان با بازدید ۱۷۹ هزار نفر از ترکیه در رده دوم قرار گرفت و بلغارستان نیز رده سوم را با اعزام ۱۴۸ هزار نفر به این کشور به خود اختصاص داد.

 

پس از این سه کشور، آلمان با ۱۱۶ هزار نفر جایگاه چهارم را در اختیار داشت و روسیه نیز با ۸۲ هزار گردشگر بازدیدکننده از ترکیه برعکس ماه‌های پیشین، در رده پنجم قرار گرفت. بررسی دقیق‌تر این آمار حاکی از آن است که در یازدهمین ماه میلادی از سال ۲۰۱۷، ایرانیان ۸۸/ ۱۱ درصد از کل گردشگران ترکیه را به خود اختصاص می‌دادند؛ در حالی که این نسبت برای چهار کشور گرجستان، بلغارستان، آلمان و روسیه به ترتیب ۸۶/ ۱۰، ۹۶/ ۸، ۰۱/ ۷ و ۹۵/ ۴ درصد بود.

 

این ارقام در حالی مشاهده می‌شود که ایران در همین ماه در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۱۸ هزار گردشگر به این کشور فرستاده بود و گردشگران از گرجستان ۱۷۴ هزار نفر، از بلغارستان ۱۲۳هزار نفر، از آلمان ۱۳۱ هزار نفر و از روسیه ۵۵ هزار نفر در ماه مشابه سال گذشته به ترکیه سفر داشتند.

 

این آمار حاکی از رشد قابل توجه گردشگران ایرانی ترکیه در ماه نوامبر سال جاری نسبت به ماه مشابه سال پیش است و افزایش روس‌ها ناشی از پایان تحریم‌های سفر به این کشور از سوی روسیه در سال ۲۰۱۶ بوده است که به دلیل تنش‌های سیاسی بین دو کشور از جانب‌ روس‌ها اتخاذ شده بود. آلمان نیز با کاهش گردشگر همراه بوده که تنش‌های سیاسی ترکیه با این کشور در ماه‌های اخیر در این زمینه بی‌تاثیر نبوده و افزایش گردشگران گرجستانی و بلغارستانی نیز چندان چشمگیر نبوده است.

 

ایران در رتبه سوم آمارهای ۱۱ ماهه

بررسی آمار ۱۱ ماهه سال ۲۰۱۷ میلادی نیز گویای آن است که در فاصله ماه‌های ژانویه تا نوامبر، روسیه با فرستادن ۶۴۷/ ۴ میلیون گردشگر به ترکیه در صدر مبادی گردشگری این کشور قرار داشته و حدود ۱۳/ ۱۵ درصد از کل گردشگران ورودی به آن کشور روس بوده‌اند. شمار گردشگران روس در مدت مشابه سال ۲۰۱۶ حدود ۸۲۲ هزار نفر و در همین مدت در سال ۲۰۱۵ حدود ۶۲۳/ ۳ میلیون نفر بود.

 

پس از روسیه، آلمان در رده دوم برترین مبادی ۱۱ ماه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی قرار می‌گیرد. در ۱۱ ماه سال ۲۰۱۷ حدود ۴۵۲/ ۳ میلیون آلمانی راهی ترکیه شدند که ۲۴/ ۱۱ درصد از کل گردشگران ورودی این کشور را تشکیل می‌دهد. در همین مدت در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۵، شمار آلمانی‌های بازدیدکننده از ترکیه به ترتیب ۷۶۲/ ۳ و ۴۰۳/ ۵ میلیون نفر بود.

 

ایران پس از این دو کشور در ۱۱ ماه سال ۲۰۱۷ در جایگاه سوم قرار دارد و شمار گردشگران آن از ترکیه تا این مدت تقریبا به ۳۱۵/ ۲ میلیون نفر رسیده است که معادل ۵۴/ ۷درصد از کل گردشگران ورودی به ترکیه است. در سال‌ ۲۰۱۶ این تعداد برای ایران ۵۶/ ۱میلیون نفر و در سال ۲۰۱۵ معادل ۵۹۱/ ۱میلیون نفر بود. آمار فوق حاکی از رشد قابل توجه گردشگران ایرانی در سال جاری است.

 

در رتبه‌های سوم و چهارم آمار ۱۱ ماهه نیز به ترتیب گرجستان و بلغارستان جای دارند که در سال ۲۰۱۷ معادل ۲۵۱/ ۲ و ۶۹/ ۱ میلیون نفر به ترکیه اعزام کرده‌ و به ترتیب ۳۳/ ۷ و ۵/ ۵ درصد از کل گردشگران ورودی به ترکیه را تشکیل داده‌اند. در سال ۲۰۱۶، گرجستان حدود ۰۴۲/ ۲میلیون نفر و در سال ۲۰۱۵ حدود ۷۶۱/ ۱ میلیون نفر به این کشور اعزام کرده بود. در سال ۲۰۱۵، بلغارستان تقریبا ۶۸۳/ ۱ میلیون نفر و در سال ۲۰۱۶ حدودا ۵۵۹/ ۱ میلیون گردشگر به ترکیه فرستاده بودند.

 

درآمدهای توریستی ترکیه

مطابق آماری که تا ۹ ماه نخست ۲۰۱۷ ترکیه منتشر شده، عواید حاصل از توریسم ورودی در این همسایه ایران به بیش از ۵/ ۱۵ میلیارد دلار رسیده است. در این مدت حدود ۲/ ۲۵ میلیون گردشگر خارجی از این کشور بازدید کرده بودند و به طور متوسط هر گردشگر خارجی ۶۱۵ دلار در این کشور هزینه کرده بود.

 

با این حال به نقل از فعالان گردشگری ترکیه، ایرانیان بسیار بیشتر از متوسط هزینه‌کرد در ترکیه در این کشور خرج می‌کنند. افزون بر درآمدی که از سوی گردشگران خارجی در این کشور به دست می‌آید، مراکز آماری ترکیه سفرهای خارجی شهروندان این کشور را که در خارج از آن سکونت دارند نیز به‌صورت جداگانه محاسبه کرده‌اند.

 

مطابق با این آمار، حدود ۵۵/ ۴ میلیارد دلار از این طریق برای گردشگری ترکیه عواید حاصل شده و با توجه به اینکه در مدت ۹ ماه نخست سال ۲۰۱۷ حدود ۱۵/ ۵ میلیون نفر از شهروندان ترکیه که در خارج از این کشور سکونت دارند، به آن سفر و میانگین مخارجی که در آن هزینه کرده بودند به ۸۸۳ دلار به ازای هر نفر می‌رسید.

 

در مجموع این ارقام حاکی از این است که ترکیه در مدت ۹ ماه ژانویه تا سپتامبر، عوایدی معادل ۱۷/ ۲۰ میلیارد دلار از گردشگران ورودی خود کسب کرده و ۳۷/ ۳۰ میلیون نفر وارد این کشور شده بودند. میانگین درآمدی که به ازای هر گردشگر به طور کلی به دست آمده، برابر با ۶۶۴دلار است. این رقم کمترین میزان هزینه‌کرد به ازای هر گردشگر در سال‌های اخیر محسوب می‌شود.

 

کل هزینه‌کرد به ازای کل گردشگران ورودی به این کشور در سال ۲۰۱۶ به ۱۱/ ۲۲ میلیارد دلار می‌رسید و متوسط هزینه‌کرد هر گردشگر در سال ۲۰۱۶ برابر با ۷۰۵ دلار بود و در سال ۲۰۱۵ به ۷۵۶ دلار می‌رسید. این اعداد و ارقام به نحوی بیانگر این هستند که ترکیه به مقصدی ارزان‌تر برای گردشگران تبدیل شده است که بخشی از آن می‌تواند نتیجه استراتژی‌های شرکت‌ها و فعالان گردشگری این کشور برای خروج از بحران گردشگری سال ۲۰۱۶ باشد که در پی آن پس از تهدیدات امنیتی و بی‌ثباتی‌های سیاسی توریسم ترکیه با افت قابل‌توجهی روبه‌رو شده بود. این تمهیدات در سال‌جاری توانسته است با موفقیت عمل کند و گردشگری این کشور را بار دیگر روی ریل رشد قرار دهد.

 

گردشگری ترکیه,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

 

امیر شاملویی

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش