سه شنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۲
۱۷:۵۶ - ۰۳ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۰۲۱۰
سایر حوزه های اجتماعی

مشروبات الکلی در ایران: تولید پاریس یا رباط کریم؟!

مشروبات الکلی در ایران,فروش مشروب تقلبی در ایران
برخی تولید کنندگان بطری های شیشه ای در کار تولید بطری هایی شبیه بطری های برندهای معروف مشروبات الکلی هستند و افرادی نیز این بطری های خالی را از چین وارد می کنند. حتی قوطی های فلزی را نیز شبیه سازی می کنند.

عصر ایران نوشت: این یک خاطره واقعی از یک گرافیست جوان در تهران است:

"با من تماس گرفتند و گفتند: شماره شما را از فلانی گرفته ایم؛ گفته اند کارتان حرف ندارد!

- ممنون، ایشون لطف دارند؛ چه خدمتی از دستم بر میاد؟

- یه طرحی است که می‌خواستم عین اون رو برام بزنید.

- در خدمتم؛ چه طرحی؟

- الان براتون تو واتساپ می‌فرستم. فقط می‌خوام دقیقاً مثل اون باشه. هزینه اش هم هر چی باشه تقدیم می‌کنم.

چند ثانیه بعد، یک تصویر برایم فرستاد: لیبل بطری یک برند معروف مشروبات الکی بود!

تعجب کردم. دوباره تماس گرفت.

بهش گفتم: من نمی‌تونم اینو بزنم.

- چرا؟ این که سخت نیست؛ پولشم هر چی باشه همین الان براتون کارت به کارت می‌کنم.

- بحث سختی و آسونی نیست؛ شر می‌شه برام. من دنبال دردسر نیستم. فردا می‌گیرنتون منم می‌شم همدست شما. من این کارو نمی‌کنم.... "

این تنها یک سکانس کوتاه از پشت پرده تولید مشروبات الکلی تقلبی در ایران است. با گسترش و ارتقاء صنعت چاپ و بسته بندی در ایران که می‌توان با اندک هزینه‌ای یک کارگاه جمع و جور بسته بندی در یک انباری یا زیر زمین راه انداخت، خیلی از تولید کنندگان مشروبات الکلی تقلبی به چاپ و تولید بسته بندی‌های جعلی مشروبات الکلی روی آورده اند.

کارگاه مشروبات الکلی در قشم

آن‌ها چنان حرفه‌ای تقلب می‌کنند که کمتر کسی متوجه جعلی بودن بسته‌ها و شیشه‌ها و قوطی‌ها می‌شود.

مشروبات الکلی در ایران,فروش مشروب تقلبی در ایران

هم اکنون برخی تولید کنندگان بطری‌های شیشه‌ای در کار تولید بطری‌هایی شبیه بطری‌های برند‌های معروف مشروبات الکلی هستند و افرادی نیز این بطری‌های خالی را از چین وارد می‌کنند. حتی قوطی‌های فلزی را نیز شبیه سازی می‌کنند.

مشروبات الکلی در ایران,فروش مشروب تقلبی در ایران

برخی افراد نیز بطری‌ها و قوطی‌های واقعی مشروبات الکی مصرف شده را خریداری و با مشروب تقلبی پر و با یک دستگاه ارزان قیمت، پلمب می‌کنند!

حتی صفحاتی در شبکه‌های اجتماعی درست کرده اند برای خرید و فروش بطری‌های مصرف شده: فروشندگان، کسانی هستند که مصرف کرده اند و خریداران نیز افرادی اند که می‌خواهند با مشروبات تقلبی پر کنند به اسم محصول اصل خارجی به مردم بفروشند.

مشروبات الکلی در ایران,فروش مشروب تقلبی در ایران

بطری‌های خالی مشروبات الکلی برای پر کردن شان با محصولات تقلبی، خرید و فروش می‌شوند.

زباله گرد‌های زیادی نیز با تولید کنندگان مشروبات الکلی تقلبی قرارداد شفاهی دارند برای پیدا کردن شیشه‌های مشروب از سطل‌های آشغال و فروش شان به آنها. هر بطری بسته به نوع برندش، صد‌ها هزار تومان قیمت دارد!

خیلی از مصرف کنندگان حتی حدس هم نمی‌زنند شیشه مشروبی که خریداری کرده اند، همین چند روز پیش داخل یکی از سطل‌های آشغال سر کوچه بوده است!

در واقع شبکه گسترده و سه لایه‌ای وجود دارد تا در نهایت چند سی سی مشروب تقلبی در بهترین و شیک‌ترین شکل به اسم مشروب خارجی به دست مصرف کننده برسد:

لایه اول: برخی طراحان گرافیست و فعالان عرصه چاپ و تکثیر و تولید کنندگان و وارد کنندگان بطری و قوطی و حتی زباله گرد‌ها و دلالان بطری هستند که قرار است شکل کار را باور پذیر کنند.

لایه دوم: تولید کنندگان مشروبات تقلبی اند که با ارزان‌ترین مواد ممکن و با الکل معمولی، دانه‌های قهوه، طعم دهنده ها، رنگ‌های خوراکی و یک سری مواد دیگر نوشیدنی‌هایی به اسم برند‌های خارجی تولید می‌کنند که، چون تحت هیچ استانداردی تولید نمی‌شوند، حتی اگر به فجایعی مانند مرگ و کوری نینجامند، آثار مخرب تری نسبت به محصولات اصلی روی کلیه و کبد مصرف کنندگان دارند.

مشروبات الکلی در ایران,فروش مشروب تقلبی در ایران

و لایه سوم: شبکه عرضه است، شامل برخی سوپرمارکت‌ها و افرادی موسوم به ساقی که تلفنی و شبکه‌ای کار می‌کنند تا این مواد مضر و گاه مرگبار در سریع‌ترین زمان و البته با بیشترین قیمت به دست مصرف کننده بی خبر از همه جا برسد!

مجموع این عوامل باعث می‌شود که معمولاً کسی متوجه فیک بودن محصول نشود و اگر هم کسی هم بفهمد، با توجه به ممنوعیت تجارت مشروبات الکلی در ایران، معمولاً دردسر پیگیری را به خود نمی‌دهد، آن هم زمانی که نه شاهدی هست، نه فاکتوری و نه هیچ سند و مدرک دیگری!

تازه خیلی‌ها هم زمانی متوجه می‌شوند که بعد از خوردن مشروبات تقلبی دچار مسمومیت شده اند و اگر زنده بمانند سر از بیمارستان و اتاق دیالیز در می‌آورند یا نابینا می‌شوند و این در حالی است که موقع نوشیدن به سلامتی هم، تصور می‌کردند محصولی را مصرف می‌کنند که در فلان کشور اروپایی تولید و به ایران قاچاق شده و اصل اصل است؛ غافل از این که در انباریِ یک باغ در حاشیه شهرشان تولید و بسته بندی شده است!

دستگاه ارزان قیمت پلمب در شیشه مشروب تقلبی/ این کارگاه در مشهد کشف شد

خیلی از کسانی که مشروبات الکی مصرف می‌کنند، از خرید مشروبات دست ساز خودداری می‌کنند، چون احتمال خطر می‌دهند؛ در حالی که مشروبات الکی بسته بندی شده که بسیار هم شیک و شکیل عرضه می‌شوند، به همان اندازه دارای ریسک هستند، حتی اگر فروشنده بگوید: "یه کسی هست که اینا رو از فلان سفارت می‌گیره، یا خودمون از مرز رد می‌کنیم، یا برامون از ترکیه مسافری میارن و ...! "

اغلب این حرف ها، دروغ‌هایی برای یک سود نجومی هستند. آن‌ها در این تجارت، سود ده‌ها برابری می‌کنند و تنها ریسک شان این است که یکی از قربانی‌ها یا بازماندگانش پیگیری کنند.

تولید مشروبات تقلبی در رباط کریم به اسم برند‌های خارجی

گذشته از بحث‌های دینی که درباره هر کسی به خودش مربوط است، از منظر سلامتی با قطعیت می‌توان گفت که نخوردن مشروبات الکلی در ایران، تنها راه صفر کردن ریسک است چرا که کسی نمی‌داند "این بطری با طرح برجسته و چاپ طلایی و حروف لاتین و بارکد و پلمب حرفه‌ای و چوب پنبه‌ای که زیر زر ورقی زیبا پنهان شده"، ساخت پاریس فرانسه است یا مثلاً رباط کریم در اطراف تهران و داخلش مشروب ۱۲ ساله است یا سمی که ۱۲ روز قبل پر شده است"؛ کپی برابر اصل و گاه به قیمت جان!

مشروبات الکلی در ایران,فروش مشروب تقلبی در ایران

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه لقمان حکیم زندگینامه لقمان حکیم و روایت های قرآنی وی

دوران زندگی: دوران حضرت داوود

محل تولد: حبشه

شهرت: لقمان حکیم

محل دفن: فلسطین یا ناحیه راشدیه در شمال بغداد

زندگینامه لقمان حکیمبیوگرافی لقمان حکیم

ادامه
 محمدرضا حیاتی بیوگرافی محمدرضا حیاتی مجری اسبق صدا و سیما / حواشی زندگی وی

تاریخ تولد: ۲۷ دی ۱۳۳۴

محل تولد: آبادان

محل زندگی: تهران

حرفه: گوینده و مجری صدا و سیما 

شروع فعالیت: ۱۳۵۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته علوم سیاسی

ادامه
زندگینامه آرتمیس یکم زندگینامه آرتمیس یکم نخستین بانوی دریاسالار ایرانی

تولد: سده ۵ (پیش از میلاد)، هالیکارناس

سلطنت: ۴۶۰–۴۸۴ پیش از میلاد

جانشین: ۴۸۴ پیش از میلاد

تاجگذاری: پیسیندلیس

درگذشت: سده ۵ (پیش از میلاد)

ادامه
یسنا میرطهماسب بیوگرافی یسنا میرطهماسب بازیگر نوظهور سینما

تاریخ تولد: ۲۸ فروردین ۱۳۷۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت:  سال ۱۳۹۱ تاکنون

تحصیلات: دانشجوی رشته معماری

ادامه
زر امیرابراهیمی بیوگرافی زر امیرابراهیمی و حواشی زندگی او (+تصاویر)

تاریخ تولد: ۱۸ تیر ۱۳۶۰ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: سال ۱۳۷۸ تاکنون

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته بازیگری تئاتر

ادامه
جرمی دوکو بیوگرافی جرمی دوکو فوتبالیست تازه نفس

تاریخ تولد: ۲۷ می ۲۰۰۲

محل تولد: آنتورپ، بلژیک

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: منچستر سیتی، تیم ملی بلژیک

پست: مهاجم

ادامه
صدیقه وسمقی بیوگرافی صدیقه وسمقی فعال سیاسی اجتماعی

تاریخ تولد: سال ۱۳۴۰

محل تولد: تهران

محل زندگی: ایران

حرفه: شاعر، نویسنده، مترجم، اسلام‌پژوه، حقوق‌دان، تحلیل‌گر مسائل سیاسی و اجتماعی، استاد دانشگاه

تحصیلات: دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی در دانشگاه تهران

آثار: «زن، فقه، اسلام» - «حتماً راهی هست» و …

ادامه
جوزف جان تامسون زندگینامه جوزف جان تامسون

تاریخ تولد: منچستر، منچستر بزرگ

محل تولد: ۳۰ اوت ۱۹۴۰

ملیت: بریتانایی

حرفه: فیزیکدان

شهرت: مدل تامسون، کشف الکترون و ایزوتوپ، پراکندگی تامسون، طیف‌سنجی جرمی، کار بر روی خواص الکتریکی گازها

محل تحصیل: دانشگاه منچستر، دانشگاه کمبریج

ادامه
احسان قائم مقامی بیوگرافی احسان قائم مقامی اولین استاد بزرگ شطرنج ایران

تاریخ تولد: ۲۰ مرداد ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: شطرنج باز

عنوان: استاد شطرنج ایران

بهترین ریتنیگ: ۲۶۸۹

رنکینگ: ۳۸۷

ادامه
ویژه سرپوش