پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴
۲۲:۲۱ - ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۳۱۹۷
اشتغال و تعاون

کلیات لایحه خبرساز اصلاح قانون کار رد شد

اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون,قانون کار
سرانجام پس از انتقاد جامعه کارگری به دولت مبنی بر عدم رعایت سه جانبه گرایی در تنظیم لایحه اصلاح قانون کار، کمیسیون اجتماعی مجلس کلیات این لایحه را رد کرد.

به گزارش مهر، قانون کار کشور در آبان ماه ۱۳۶۹ به تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام رسید و حدود ۵۰ درصد از جمعیت کشور را شامل می‌شود؛ قانونی که پس از حدود ۲۰ سال در دولت قبل تصمیم به اصلاح آن گرفته شد.

 

هر چند جامعه کارگری از اصلاح این قانون استقبال کردند اما عدم تامین نظر آنها در تنظیم لایحه اصلاح قانون کار موجی از انتقادات را علیه دولت به راه انداخت به طوریکه گروه‌های کارگری عنوان لایحه «ضد کارگری» قانون کار را به آن نسبت دادند.

 

با این حال لایحه اصلاح قانون کار توسط دولت قبل به رغم انتقادات به مجلس رفت اما پس از تداوم این انتقادات، این لایحه برای بررسی مجدد اما مشروط بر مشارکت کارگران در تنظیم آن به دولت بازگشت داده شد.

 

پس از بازگشت لایحه اصلاح قانون کار در دولت قبل،   دولت یازدهم میراث بررسی لایحه اصلاح قانون کار شد. امید جامعه کارگری برای اصلاح «موجه» قانون کار با رعایت اصل سه جانبه گرایی زنده شد اما طولی نکشید که این لایحه باز هم گروه های کارگری را نگران کرد چراکه این لایحه مجدد از سوی همین دولت به مجلس ارائه شد و گروه‌های کارگری معتقد بودند دولت یازدهم هم عینا لایحه دولت قبل را بدون تغییر و مشارکت گروه‌های کارگری و کارفرمایی به مجلس ارسال کرده است.

 

در حالی که به استناد ماده ۷۳ قانون برنامه پنجم توسعه، دولت مکلف بود تا پایان سال اول برنامه پنجم توسعه، نسبت به اصلاح قانون کار با «رعایت اصل سه جانبه گرایی» و «همسو شدن منافع کارفرمایان و کارگران» اقدام کند اما عدم تامین نظر گروه‌های کارگری در تنظیم این لایحه در دو دولت دهم و یازدهم، این بخش از جامعه را با نگرانی مواجه کرد.

 

سرانجا نیمه‌های سال گذشته بود که لایحه اصلاح قانون کار توسط هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد و رسما در دستور کار کمیسیون اجتماعی قوه مقننه قرار گرفت. اعلام وصول این لایحه نگرانی جامعه کارگری را بیشتر کرد، تا اینکه با تشکیل چند جلسه از کمیسیون اجتماعی برای بررسی لایحه اصلاح قانون کار به نگرانی گروه‌های کارگری دامن زد.

 

انتقادادت تشکل‌های رسمی کارگری به اصلاح قانون کار، به روش‌های مختلف از جمله بیانیه‌های رسانه‌ای، نامه به رئیس جمهور و رئیس مجلس ادامه داشت تا اینکه اواخر سال گذشته با مطرح شدن موضوع تعیین دستمزد، موضوع لایحه اصلاح قانون کار طبیعتا به فراموشی سپرده شد.

 

هر چند اواخر سال گذشته و حتی در سال جاری هم اخباری مبنی بر درخواست ربیعی از دولت برای بازگشت لایحه اصلاح قانون کار منتشر شد اما ادامه بررسی این لایحه در دستور کار روز یکشنبه کمیسیون اجتماعی مجلس قرار گرفت.

 

در همین زمینه سلمان خدادادی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره جزئیات بررسی لایحه اصلاح قانون کار جلسه روز گذشته کمیسیون از رد کلیات این لایحه خبر داد و گفت: با توجه به نارضایتی و عدم رعایت سه جانبه گرایی رد شد.

 

خدادادی با بیان اینکه انتظار داشتیم لایحه‌ای با مشارکت هر سه گروه کارگری، کارفرمایی و دولت برای اصلاح قانون کار تنظیم شود گفت: اما در ۷ ماده از لایحه‌ای که به مجلس ارائه شده بود، بین کارگران و کارفرمایان اختلاف نظر وجود داشت.

 

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد:پس از اعلام وصول لایحه اصلاح قانون کار، این لایحه در دستور کار کمیسیون اجتماعی قرار گرفت و در جریان بررسی کلیات از نمایندگان کارگری و کارفرمایی دعوت شد.

 

وی افزود: علاوه بر این، کارگروهی در کمیسیون اجتماعی مجلس تشکیل شد که دیروز گزارشی را در کمیسیون ارائه دادند و با توجه به اینکه ماحصل نتایج و بررسی ها این بود که لایحه ارسالی دولت یک لایحه جامع  با هدف تامین منافع شرکای اجتماعی نبود، کمیسیون بر رد کلیات لایحه رای داد.

 

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: مصوبه رد کلیات به صحن علنی مجلس ارسال می شود که این موضوع در صحن هم به تصویب می رسد؛ در عین حال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم اگر درخواستی مبنی بر بازگشت دهد پیش از طرح رد کلیات در صحن، این لایحه به دولت بازگشت داده می شود.

 

بر اساس این گزارش، پیش از این در شورای عالی کار قرار شده بود تا پس از بازگشت لایحه به دولت، در شورایی مشترک این لایحه با حضور نمایندگان دولت، تشکل‌های رسمی کارگری و کارفرمایی مورد بررسی قرار گیرد و پس از همسو شدن نظرات هر سه گروه، لایحه جدید به مجلس ارسال شود.

 

با این حال سه راهکار برای اصلاح قانون کار وجود دارد؛ نخست اینکه لایحه فعلی مورد ارزیابی قرار گیرد که ظاهرا گروه‌های کارگری مخالف این موضوع هستند چرا که معتقدند این لایحه حقوق های بنیادین روابط کار، امنیت شغلی و حمایت از گروه‌های کارگری را هدف قرار داده است. روش دیگر تهیه لایحه جدید از سوی دولت با رعایت سه جانبه گرایی و در نهایت راهکار سوم، تهیه طرحی از سوی نمایندگان مجلس تحت عنوان «طرح اصلاح قانون کار» است.

 

با این حال باید منتظر ماند و دید که دولت چه راهی را برای اصلاح قانون کار در پیش می گیرد. به هر روی «امنیت شغلی»، «معیشت» و «تشکل‌یابی» ستون‌های حقوق بنیادین کار و سه ضلع مثلث حیاتی جامعه کارگری هستند که انتظار می رود در فرایند اصلاح قانون کار، مورد توجه قرار گیرند.

 

 

 

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش