سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۳۵ - ۰۳ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۰۶۲۸
اشتغال و تعاون

کارگران هفت‌تپه در شعب ابی‌طالب!

اعتصاب کارگران هفت تپه,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
یکی از کارگران هفت تپه می‌گوید شرایط کارگران این شرکت بسیار نامناسب است، حقوق و دستمزدی که دریافت می‌کنند کفاف زندگی آن‌ها را نمی‌دهد و حتی برای تامین نیازهایی مانند خوراک و پوشاک هم درمانده شده‌اند.

به گزارش رویداد۲۴، جلسه روز جمعه کارگران نیشکر هفت تپه در استانداری خوزستان بی‌نتیجه ماند تا بحران در شوش همچنان ادامه داشته باشد. اینچندمین  اعتصاب بوده که در هفت تپه رخ داده است. آنگونه که منابع کارگری گفته‌اند یکی از دلایل بی‌نتیجه ماندن این جلسه حضور افشار نماینده مدیرعامل هفت تپه بوده است. کارگران گفته بودند افشار مهمترین عامل تشنج در هفت تپه است بنابراین در جلسه‌ای شرکت خواهند کرد که فقط نمایندگان دولت حضور داشته باشند.

 

پیش از این روز پنجشنبه هم جلسه‌ای سه ساعته در فرمانداری شوش برگزار شده بود که پس از سه ساعت بی‌نتیجه به پایان رسیده بود. کارگران اعلام کرده بودند طرف‌های مذاکره آن‌ها نمی‌خواهند مشکل حل شود؛ مشکلی که مدت‌هاست ادامه دارد.

 

کارگران نیشکر هفت تپه می‌گویند پدران آن‌ها با این شرط حاضر شده‌اند زمین‌های خود را به شرکت هفت تپه واگذار کنند که فرزندان آن‌ها بیکار نباشند. اگر بنا باشد هفت تپه خصوصی شود و سود آن به جیب چند نفر خاص برود، دلیلی نداشته زمین‌ها واگذار شود. با اینهمه هفت تپه به بخش خصوصی واگذار شد و آنگونه که کارگران این شرکت گفته‌اند مشکل آن‌ها از همین زمان آغاز شده است و اکنون مشکل به حدی رسیده در مغازه‌‌داران در مغازه‌های خود می‌نویسند «از دادن نسیه به کارگران هفت تپه معذوریم!» این در حالی است که صاحبان کارخانه بر خلاف نظر کارگران معتقدند مطالبات هیچ کارگری باقی نمانده است. یکی از کارگران هفت تپه به رویداد ۲۴ می‌گوید کسی به فکر آنها نیست و نه مطالبات بازنشستگان و نه مطالبات کارگران پرداخت نشده است و حتی نماینده این شهر هم به فکر آنها نیست.

 

اسماعیل بخشی نماینده کارگران هفت‌تپه در نقد وضعیت موجود به میدان گفته است خط قرمز ما مالکیت نیشکر هفت‌تپه است. ما با خصوصی‌سازی و تجزیه هفت‌تپه مخالفیم. به ما می‌گویند می‌خواهیم صنعت به این منطقه بیاوریم، الان دو سال گذشته، در این مدت چه صنعتی آورده‌اند؟ کشت گوجه‌فرنگی برای زمین‌های هفت‌تپه تعریف کرده‌اند، درحالی که کشت همزمان گوجه فرنگی و نیشکر در زمین برای نیشکر بسیار زیان‌ده است. کسانی برای زمین‌های هفت‌تپه تصمیم می‌گیرند که هیچ چیز از مختصات کشت‌وکار در آن را نمی‌دانند.

 

امنیت شغلی نداریم، به صورت روزمزد کار می‌کنیم

یکی دیگر از کارگران نیشکر هفت تپه درباره وضعیت کنونی این شرکت می‌گوید: بخشی از حقوقمان را از برج ۲ تاکنون دریافت نکرده‌ایم. ما بیشتر مشکل امنیت شغلی داریم، زیرا ما در اینجا به صورت روزمزد کار می‌کنیم، یک روز به ما می‌گویند به سرکار بیایید و روز دیگر می‌گویند بروید. بدون هیچ قراردادی و به صورت دستوری در اینجا کار می‌کنیم. در حالی که به نیروی زیادی احتیاج داریم، مسئولان نیرو‌ها را به صورت پیمانکاری از یک شرکتی به نام جاوید پارس تامین می‌کنند که این نیرو‌ها به صورت مستقیم با شرکت خودشان قرارداد دارند، اما نیرو‌های کارخانه هفت تپه بدون هیچ قراردادی مشغول به کار هستند.

 

قانون در حق ما رعایت نمی‌شود

او با بیان اینکه مسئولان با یکدیگر زد و بند دارند و حتی قانون اداره کار را هم در قبال ما کارگران رعایت نمی‌کنند، تصریح کرد: مسئولان مربوطه متاسفانه عملکرد بسیار ضعیفی دارند و حتی نماینده شهر که باید از بعد نظارتی بر روی مسائل نظارت داشته باشد هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد. اخیرا شایعاتی مطرح می‌شود مبنی بر اینکه می‌خواهند کارخانه هفت تپه را چند بخش و به صورت مجتمعی دربیاورند، اما هیچ مسئولی در این زمینه پاسخ درستی به ما نمی‌دهد.

 

از تامین نیاز‌های اولیه زندگی‌مان عاجزیم

این کارگر شرکت هفت تپه با اشاره به حقوق‌های معوقه این کارگران، ادامه داد: همانطور که می‌دانید شرایط اقتصادی بسیار نامناسب است و بار‌ها اعلام کردم که باید اداره کار جلسات و تصمیمات دیگری را برقرار کنند تا حقوق و مزایای کارگران بار دیگر مورد ارزیابی قرار بگیرد. حقوقی و دستمزدی که ما دریافت می‌کنیم واقعا کفاف زندگی ما را نمی‌دهد و وضعیت به گونه‌ای است که گویا در شعب ابیطالب زندگی می‌کنیم نه در ایران! ابتدایی‌ترین حقوق ما زیر پا گذاشته می‌شود و از تامین ابتدایی‌ترین نیازهایمان مانند خوراک، پوشاک، تامین هزینه مدرسه فرزندانمان هم درمانده شده‌ایم و به دلیل هزینه‌هایی که دریافت می‌کنند، حتی نمی‌توانیم بچه‌هایمان را در مدرسه ثبت نام کنیم.

 

کارگران یک هفته است که اعتصاب کرده‌اند

این کارگر با بیان اینکه از ۵ شنبه هفته گذشته کارگران در اعتصاب هستند، تصریح کرد: کارگران در اعتصاب هستند، اما بخشی از کارگران با هم هماهنگ شده‌اند تا بخش آبیاری را انجام دهند و آن را تعطیل نکنند، زیرا آبیاری نیشکر‌ها بسیار مهم است و در صورت خشک شدن آن‌ها، با مشکل بزرگتری مواجه خواهیم شد.

 

پیش از انقلاب کارگران هفت تپه اعتبار بسیار بالایی داشتند

او ادامه داد: درگذشته و در زمان شاه، کارگران هفت تپه از اعتبار بسیار بالایی برخوردار بودند، اما اکنون در مغازه‌ها اعلام می‌کنند که به کارگران هفت تپه جنس به صورت نسیه داده نمی‌شود. نانوایی محل ما هم اعلام کرده است که نان را به صورت نسیه نمی‌دهد. این روز‌ها ضمانت و اعتبار کارگران هفت تپه را دیگر نه برای بانک می‌پذیرند و نه برای خرید نان! هرکجا که می‌رویم بی اعتبار هستیم. در گذشته اعتبار ما بسیار زیاد بود، اما ببینید از کجا به کجا رسیده‌ایم. یعنی ما اگر در خط مقدم سوریه بودیم شرایطمان به مراتب بهتر از این بود که کارگر هفت تپه باشیم.

 

تنها و بی یاوریم

کارگر شرکت هفت تپه با انتقاد از نماینده شهرشان در مجلس شورای اسلامی، گفت: متاسفانه نماینده شهر ما عملکرد مثبتی در این زمینه نداشته است و هربار که می‌خواسته در خصوص مشکلات موضع بگیرد با عصبانیت این کار را کرده لذا به نظرم بهتر است ایشان بهتر است ادبیات خود را بهتر کند و به فکر شهر و مردم باشد. متاسفانه ما اینجا تنها و بی یاور هستیم و به جز رسانه‌ها هیچ جایی را برای اعلام مشکلاتمان نداریم.

 

 

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش