جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۴۸ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۴۸۸۱
اشتغال و تعاون

پژوهشگران دانشگاهی بررسی کردند

عوامل مؤثر بر تشخیص فرصت‌های کارآفرینی

اشتغال در ایران,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
کارآفرینی و شناسایی سریع و دقیق فرصت‌های موجود در این زمینه، از اهمیت بالایی در توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع فعلی برخوردار است. پژوهشگران کشور، تأثیر خودکارآمدی و اشتیاق کارآفرینانه افراد را در این خصوص مورد بررسی قرار داده‌اند.

به گزارش ایسنا، کارآفرینی بنا به دلایل گوناگون ازجمله کمک به توسعه اقتصادی کشورها، ایجاد نوآوری در بازار و ارائه فرصت‌های شغلی جدید به شکل ویژه‌ای مورد توجه برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران قرار گرفته است. درواقع کارآفرینی، پیوند فرد کارآفرین و فرصت‌هاست، به‌نحوی‌که کارآفرینان در دو فرآیند مهم کشف و بهره‌برداری از فرصت‌های کارآفرینانه مشغول هستند.

 

شناسایی فرصت یکی از شاخص‌های کلیدی فرآیند کارآفرینی و یکی از اصلی‌ترین عوامل بقا و موفقیت کارآفرینان به شمار می‌رود. شناسایی فرصت به‌هیچ‌عنوان نتیجه تصادف نیست. این فرایند هم می‌تواند نتیجه تجزیه و جست‌وجو باشد و هم نتیجه تشخیص.

 

بنا بر گفته پژوهشگران، پارک‌های علم و فناوری با توجه به برخورداری از توانایی‌های بالا برای کشف و شناسایی فرصت‌ها، شرایطی را فراهم کرده‌اند تا با ایجاد شرکت‌های مختلفی، زمینه را برای کشف و تشخیص این فرصت‌ها مهیا کنند. بیشتر محققان حوزه کارآفرینانی تأیید می‌کنند که بین کارآفرینان یک سازمان، تفاوت‌های فردی در نحوه تشخیص فرصت وجود دارد. بر اساس نظریه‌های مرتبط با تشخیص فرصت‌های کارآفرینی، این تفاوت‌ها حاصل جنبه‌های مختلف شناختی و روان‌شناختی در فعالیت‌های فردی افراد طی فرآیند کارآفرینانه آنان است. همین تفاوت‌هاست که باعث می‌شود تنها برخی افراد بتوانند فرصت‌های بکر کارآفرینانه را کشف و بهره‌برداری کنند.

 

در همین خصوص، محققینی از پردیس فارابی دانشگاه تهران، دست به انجام پژوهشی زده‌اند که در آن، تأثیرخودکارآمدی بر تشخیص فرصت‌های کارآفرینانه با در نظر گرفتن نقش اشتیاق کارآفرینانه مورد بررسی واقع شده است.

 

در این پژوهش کاربردی، ۲۳۴ نفر از افراد مؤثر در ۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری شهر تهران مشارکت داشته‌اند و از طریق پرسش‌نامه، داده‌های مورد نیاز پژوهشگران را فراهم آورده‌اند.

 

نتایج این بررسی‌ها نشان داد که خودکارآمدی کارآفرینانه تأثیر مثبت و قابل‌توجهی بر اشتیاق کارآفرینانه و همچنین تشخیص فرصت‌ها دارد. به‌علاوه، وجود اشتیاق کارآفرینانه در افراد، خود باعث تأثیرگذاری بر قدرت تشخیص فرصت‌ها می‌شود. بر این اساس، اثر میانجی اشتیاق کارآفرینانه در رابطه بین خودکارآمدی کارآفرینانه و تشخیص فرصت‌ها به تأیید پژوهشگران رسید.

 

در این رابطه، مرتضی اکبری، استادیار دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران و دو همکار دیگرش در این پژوهش می‌گویند: «در پارک‌های علم و فناوری، ظرفیت‌های بالایی برای تشخیص فرصت وجود دارد. بنابراین شرایطی فراهم است تا با ایجاد شرکت‌های مختلفی، زمینه را برای تشخیص این فرصت‌ها مهیا کنند. خودکارآمدی و اشتیاق کارآفرینانه اهمیت درگیر شدن افراد را در فعالیت‌هایی که در هویت آن‌ها نقش دارد، برجسته می‌کند. افزایشخودکارآمدی نه‌تنها برای کارآفرینان لازم است بلکه این خودباوری باید در بین همه اعضای سازمان اتفاق بیفتد و درنهایت به شناسایی فرصت از طرف کارآفرینان منجر شود».

 

آن‌ها ادامه می‌دهند: «کارآفرینان با اشتیاق کارآفرینی، نسبت به دیگران بیشتر فرصت‌ها را تشخیص داده شروع به سرمایه‌گذاری جدید می‌کنند. احساس مثبت خودکارآمدی، ایده‌های نوآورانه کارآفرینان را تسریع می‌کند و قضاوت‌های شخصی را که از ویژگی‌های روان‌شناختی نشأت می‌گیرند، به‌طرف توانمندی فرد سوق می‌دهند. طبق یافته‌های این پژوهش اشتیاق کارآفرینانه می‌تواند رابطه بین خودکارآمدی کارآفرینانه و بهره‌برداری از فرصت‌های کارآفرینانه را تحت تأثیر قرار داده و تعدیل کند».

 

محققین فوق بر اساس یافته‌های این پژوهش پیشنهادهایی را به‌منظور بهبود اوضاع فعلی اراده داده‌اند. به اعتقاد آنان، بایستی شاخص‌های خودکارآمدی کارآفرینانه در گزارش‌های مالی شرکت‌های دانش‌بنیان گنجانده شود تا بتوان آن‌ها را مورد ارزیابی قرار داد تا از این طریق بتوان راحت‌تر به ارزیابی این شاخص‌ها پرداخت و نقاط قوت و ضعف خود را در رابطه با این شاخص‌ها مشخص کرد و در جهت بهبود آن‌ها عمل کرد.

 

آن‌ها در ادامه می‌گویند: «همچنین پیشنهاد می‌شود که کارآفرینان به‌منظور تقویت به‌کارگیری منابع انسانی، خود اندازه‌گیری‌های مستمری از سطح شایستگی کارکنان داشته باشند، برای اندازه‌گیری رضایت شغلی کارکنان اقدام به ایجاد نظام اندازه‌گیری رضایت شغلی در سازمان کنند و با استفاده از اقدام‌هایی از قبیل تشویق و تنبیه در جهت حفظ و پایداری کارکنان بکوشند».

 

اکبری و همکارانش بر اساس یافته‌های پژوهش خود که در قالب مقاله‌ای علمی پژوهشی در نشریه «توسعه کارآفرینی» منتشر شده است، پیشنهاد کردند: «با توجه به‌ضرورت و جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان در افق ۱۴۰۴ و سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور و با توجه به جوان بودن جمعیت کشور می‌توان با شناسایی عوامل اثرگذار و تشخیص فرصت‌ها در صنعت‌های مختلف و تقویت خودکارآمدی در میان کارآفرینان، بازارهای موجود را برای پرکردن خلاءهای کاری موجود در شرکت‌ها را شناسایی و سازمان‌دهی کرد و به‌منظور قابلیت دستیابی و استخراج بهتر باید با ایجاد زمینه گسترش تعاملات انسانی و روابط بین شبکه‌ها، دانش ضمنی موجود در لایه‌های پنهان ذهن را کشف و استخراج کرد تا در تمامی سطوح شرکت بتوان از این دانش استفاده کرد».

 

«توسعه کارآفرینی» فصل‌نامه‌ای علمی پژوهشی است که توسط دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران منتشر می‌شود.

 

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش