جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۰۲ - ۲۳ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۳۹۳۶
اشتغال و تعاون

مدیر پردیس سینمایی آزادی مطرح کرد:

دغدغه‌های شغلی که در سینما درآمدزا نیست

سینمای ایران,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
مدیر پردیس سینمایی «آزادی» با تاکید بر اینکه سینماداری یک شغل درآمدزا نیست، گفت: از بین ۲۴۵ سینمایی که در سطح کشور فعالیت می‌کنند، ۴۰ سینما، ۷۷ درصد از سهم فروش و جذب مخاطب را به خود اختصاص داده‌اند و بقیه تنها ۲۳ درصد از سهم فروش را به خود اختصاص می‌دهند.

رضا سعیدی‌پور در گفت‌وگویی با ایسنا درباره افزایش هزینه‌های نگهداری از سینماها و همچنین مشکلاتسینماداران بیان کرد: سینماداری در کشور ما یک شغل درآمدزا نیست و فردی را می‌خواهد که عاشق این شغل باشد و آن را دوست داشته باشد تا برود ملکی را بخرد و به جای اینکه آن را تجاری کند به صورت فرهنگی هنری در بیاورند و در آن سالن سینما احداث کند.

 

او ادامه داد: هزینه‌هایی که برای سرپا ماندن یک سینما باید خرج کرد بسیار زیاد است، از پرداخت قبوض آب، برق، گاز و تلفن که خود به تنهایی کمرشکن هستند تا پرداخت حقوق و مزایای پرسنلی که همه تابع قوانین وزارت کار هستند و هر ساله حقوقشان حداقل بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش پیدا می‌کند باتوجه به درآمد سینماها بسیار زیاد است. این در حالی است که بها بلیت سینماها به آن شکل اضافه نشده است و فقط پنجشنبه، جمعه‌ها ۵ هزار تومان به قیمت بلیت اضافه شده است.

 

این سینمادار اضافه کرد: برای نگهداری سینماها و همچنین تجهیز و تعمیر سیستم‌های پخش فیلم دولامپی که در دستگاه وجود دارد باید هر دو ماه و نیم یک بار تعویض شود که حدود ۲۵ میلیون تومان باید برای آن هزینه کنیم یا اینکه خود پروژکتورها بعد از مدتی مستهلک می‌شوند و تقریباً بعد از دو سال تا دو سال و نیم باید به طور کلی ویدئوپروژکتور جدید تهیه کنیم. من برای سینمای آزادی همین امسال یکی از دستگاه‌ها را عوض کردم، ۳۷۰ میلیون تومان هزینه یک سیستم شد.

 

سعیدی‌پور با بیان اینکه "تمام هزینه‌ها بر دوش صاحب سینما است" افزود: مؤسسه سینماشهر و آقای مهندسمسچی ردیف بودجه‌ای برای کمک به سینماها اختصاص داده‌اند ولی آن تمام هزینه‌های سینماها را در بر نمی‌گیرد در واقع بعد از دادن فاکتور هزینه‌های انجام شده، ۵۰ درصد به عنوان کمک از مؤسسه سینماشهر دریافت می‌کند.بنابر این خرج ابتدایی را خود سینمادار برعهده می‌گیرد و بعد از ارائه فاکتورها نیمی از آن پرداخت می‌شود.

 

مدیر پردیس سینمایی آزادی اظهار کرد: بر اساس اطلاعاتی که مؤسسه سینماشهر در پنل سامانه فروش سینمای ایران منتشر کرده است ۲۴۵ سینما در ایران وجود دارد، ۱۰ سینمای پرمخاطب ۴۳ درصد از سهم فروش را به خود اختصاص می‌دهند، ۲۰ سینمای پرمخاطب، ۲۰ درصد از سهم فروش را دارند و ۴۰ سینمای ابتدایی همین جدول حدود ۷۷ درصد از سهم فروش کل سینماهای کشور را به خود اختصاص می‌دهند. به تعبیری دیگر ۲۰۵ سینما در کشور سهمشان از فروش تنها ۲۳ درصد است.

 

وی افزود: گران بودن لامپ‌های پروژکتورها و دیر به دیر تعویض شدن آنها، علت ناواضح بودن تصویر روی پرده برخی از سینماها است. این مشکل تا جایی ادامه پیدا می‌کند که برخی از سینماداران یکی از لامپ‌های دستگاه پخش‌شان را خاموش می‌کنند و به جای اینکه پروژکتور با دو لامپ کار کند با یک لامپ، تصویر را بر روی پرده نمایش می‌دهد. این یعنی ۵۰ درصد از کیفیت فیلم کاسته می‌شود و تماشاچی مجبور است فیلم را با کیفیت پایین نگاه کند.

 

سعیدی‌پور در ادامه تاکید کرد: در اینجا دولت باید کمک کند و این وضعیت را مقداری سامان بدهد و آدم‌هایی که همچنان مخاطب سینما هستند و فیلم‌ها را در سینما نگاه می‌کنند با رضایت سینما از سینما خارج شوند. در همه جای دنیا سینماها را معمولاً دولت حمایت می‌کند اما مهم این است که بخش خصوصی را نیز به کمک بگیرند و به آنها فضا و امکانات بدهند تا بتوانند فعالیت داشته باشند. متأسفانه در کشور ما مخصوصاً در فضای سینمایی به جای اینکه بیایند فعالان را تشویق کنند کسانی که پول به سینما واریز می‌کنند پشیمان کرده و از این چرخه خارج می‌کنند. چه اشکال دارد بخش خصوصی بیاید وارد سینما شود و سرمایه‌گذاری کند؟ بر این اساس افراد اگر تشویق شوند در این عرصه می‌مانند. اگر دولت موارد تشویقی برای بخش خصوصی بگذارند من قول می‌دهم که ظرف چند سال آینده تعداد پردیس‌های ما رشد چشمگیری خواهد داشت.

 

مدیر پردیس سینمایی آزادی درباره سینماهای فرسوده و امکان استفاده مجدد از آنها و وارد کردنشان به چرخه نمایش، بیان کرد: شما نمی‌توانید زمین بنشیند و حرکت دیگران را ببینید. اکنون مردم نیاز دارند تا در فضای جدید فیلم‌ها را ببینند و وقتی که به یک پردیس سینمایی مدرن می‌روند، دیگر حاضر نمی‌شوند به یک سینمای قدیمی بروند. در بسیاری از نقاط دنیا وقتی می‌خواهند یک سینمای نوستالژیک را زنده کنند حداقل تصویر و کیفیت پخش فیلم را بالا می‌برند و تنها فضا را نوستالژیک نگه می‌دارند. بر این اساس سینما را همچنان زنده نگه‌می‌دارند اما در ایران سینما رها می‌شود و هر روز فرسوده‌تر می‌شود.

 

رضا سعیدی‌پور درپایان درباره اینکه افزایش قیمت بلیت سینماها، باعث کاهش مخاطب شده است، توضیح داد: این طبیعی است که افزایش بهای بلیت‌ها باعث کاهش مخاطب شود ولی ما بر اساس سابقه‌ای که در این زمینه داریم، دیده‌ایم که این ریزش مخاطب تا حدود دو ماه ادامه پیدا می‌کند و پس از آن به حالت اولیه خود بر می‌گردد. این اتفاقی است که هر سال شاهدش هستیم و عجیب نیست.

 

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش