دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
۰۹:۱۹ - ۰۹ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۰۶۰۲
چهره ها در سینما و تلویزیون

خاطره‌بازی با «یکتا ناصر» /نوروز همیشه تنها گذاشتن تنهایی را با خود دارد / گردن‌بندهایی با گل‌های بهاری خانه مادربزرگ

یکتا ناصر,بازیگر سینما وتلویزیون
«یکتا ناصر» بازیگر سینما و تلویزیون، وقتی در پیاده‌راه گام برمی‌دارد به دقت به احوال آدم‌ها و وضعیت ساختمان‌های حاشیه‌ای نگاه می‌کند. او روزهای قبل عید را به خاطر دیدن شور و حال مردم، بیشتر از روزهای سکوت بعد از تحویل سال دوست دارد و معتقد است که در میان جمع بودن حال خوشی به او می‌دهد.

به گزارش همشهری آنلاین، خانه مادربزرگ «یکتا ناصر» حوالی خیابان پیروزی بود. یکی از آن خانه‌های حیاط‌دار قدیمی درندشت که برای بازی بچه‌ها به حد کافی جا داشت. او می‌گوید: «آنقدر بزرگ بود که بزرگ‌ترها از بازی پر سرو صدای ما کلافه نمی‌شدند. یادم می‌آید سال که تحویل می‌شد همه از قبل برنامه را می‌دانستند. بدون اتلاف وقت معمولاً ابتدا به خانه بزرگ‌ترها می‌رفتیم. حیاط خانه مادربزرگ عشق ما بچه‌ها بود. ساعت‌ها با هم بازی می‌کردیم و خسته نمی‌شدیم. آن موقع تعداد بچه‌ها در هر خانواده بیشتر از حالا بود. متأسفانه تک فرزندی که حالا باب شده باعث شده تا بچه‌های حالا مثل سابق بازی‌های دسته‌جمعی و لذت آن را نشناسند»

 یکتا ناصر با لبخندی که روی لب‌هایش نشانده به روایت خاطره سال‌های دور ادامه می‌دهد: «حالا دیگر خبری از آن خانه‌های حیاط‌دار نیست. متأسفانه به دلیل نبود نظارت کافی محله‌ها به سرعت برق و باد به شکل عمودی در آمدند. خانه‌ها آپارتمانی شدند. بچه‌ها از هم دورتر شدند. دیگر جایی برای بازی نیست. پدر و مادرها هم حوصله نمی‌کنند هر روز بچه‌ها را به پارک ببرند و این دامن زدن به تنهایی بچه‌های نسل امروزی است. پاتوق‌های محله‌ای شبیه پیاده‌راه خیابان ۱۷ که می‌توانند جای این کمبود را پر کنند.»

نوروز، بهانه دورهمی

یکتا ناصر به خوبی یک آسیب‌شناس اجتماعی، از تهدیدهایی که تنهایی و بی‌اعتمادی برای ما به‌وجود می‌آورد، می‌گوید و این میان نقش نهادها را برای تجمع‌های کارآمد پر رنگ می‌داند: «این روزها همه می‌دانند که در شادی‌های گروهی قدرتی هست که به وسیله آن می‌توان سلامت روانی بیشتری به افراد هدیه داد. نوروز همیشه بهانه‌ای برای دور هم جمع شدن ما کنار هم بوده است. نوروز همیشه تنها گذاشتن تنهایی را با خود داشت. خانواده‌ها روزها قبل از آمدن سال تحویل خود را برای ملاقات با هم آماده می‌کردند. به نظرم که ما باید این بهانه‌های دور هم بودن را بیشتر کنیم. نباید منتظر نوروز بمانیم. این باید به همه روزهای سال تعمیم داده شود. این میان نقش کسانی که در نهادهایی مانند شهرداری هستند پر رنگ‌تر است. آنها با اجرای همین برنامه‌های شاد در پیاده‌راه‌ها و پاتوق‌های محله‌ای می‌توانند بهانه اهالی محله‌ها برای ایجاد دورهمی‌ها را جور کنند.»

دلتنگی‌های کودکی

وقتی از یکتا ناصر می‌پرسیم بیشتر از هر چیز دیگر دلتنگ کدام ویژگی محله‌های قدیمی این حوالی می‌شود، خیلی زود به بازی‌های کودکانه دسته‌جمعی اشاره می‌کند: «دلم برای مراوده‌ای که بین همسایه‌ها و فامیل جاری بود تنگ می‌شود. ما ساعت‌ها در کوچه‌ها بازی می‌کردیم. الان دیگر بچه‌ها هم مشغول بازی‌های رایانه‌ای شده‌اند و از بازی‌های دوره کودکی ما چیزی نمی‌دانند.»

 خانم بازیگر در یک چشم به هم زدن با توصیف‌هایی که می‌کند ما را به سال‌های کودکی‌اش می‌برد: «من نمی‌خواهم بگویم ما حالا همدیگر را دوست نداریم. اما به نظرم می‌آید در آن روزها حتی بزرگ‌ترها هم با همه حرمت‌ها و حیای‌شان این را بیشتر به هم نشان می‌دادند. در واقع بروز دادن محبت بیشتر بود. به همین دلیل یک اعتماد بین آدم‌ها شکل می‌گرفت که به همین سادگی‌ها هم از بین نمی‌رفت. راستش را بخواهید ما در بروز این مهربانی‌ها در همین محله‌ها و پیاده‌راه‌ها و خیابان‌ها بد عمل می‌کنیم. این در رانندگی ما مشهود است. در خرید شب‌عید ما دیده می‌شود. انگار زود از ازدحام با هم بودن کلافه می‌شویم و می‌خواهیم زودتر به تنهایی امن خودمان برسیم. فکر می‌کنم این روزهای شلوغ و پر هیاهو زمان مناسبی است که باز هم بیشتر دوست داشتن را تمرین کنیم و آستانه تحمل‌مان را بالا ببریم. شب‌عید و خریدهایش همیشه خدا با ترافیک و ازدحام همراه بوده و دوست داشتن هم باعث می‌شود کلافگی جایش را به لذت بردن از این اجتماع پویا بدهد.»

یکتا ناصر,بازیگر سینما وتلویزیون

درست کردن گردن‌بند با گل‌های بهاری

عکس‌هایی از تهران قدیم برای یکتا ناصر جذاب است و به درخواست عکاس کنار بناهای سالخورده شهر می‌ایستد. گل‌های همیشه بهار را که به یکتا ناصر پیشکش می‌کنیم گل از گلش می‌شکفد. می‌گوید عاشق گل و گیاه است و این گل‌ها خاطره قدیمی‌ها را برایش تداعی می‌کند: «در خانه پدربزرگم بوته گل یاسی بود که اواسط بهار غرق گل‌ها می‌شد. عطر آن یاس‌های امین‌الدوله همه جا را پر می‌کرد. یکی از سرگرمی‌های‌مان این بود که با همان گل‌ها برای هم گردنبند درست می‌کردیم. یا خوشبوترین‌های‌شان را دانه می‌کردیم و لای سجاده بزرگ‌ترها می‌گذاشتیم.»

گلدان را به‌صورتش نزدیک می‌کند و بوی گل را با نفس عمیقی به سینه می‌کشد: «این گل‌ها همیشه نوید آمدن بهار را دارند. برای همین دوست‌شان دارم. بهار در خودش تازه شدن را به دنبال دارد چیزی که خیلی از ما نیازمند آن هستیم. کاش همه روزهای سال‌مان بهاری باشد.»

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بیوگرافی آماندا سایفرد آماندا سایفرد؛ از مدلینگ تا سینما و تلوزیون

تاریخ تولد: ۳ دسامبر ۱۹۸۵

محل تولد: آلن تاون، پنسیلوانیا

حرفه: بازیگر، خواننده، صداپیشه و مدل

آغاز فعالیت: ۲۰۰۰

تحصیلات: دیپلم

ادامه
عبدالله بن علی زندگینامه عبدالله بن علی فرزند امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ هجری قمری

نام پدر: امام علی (ع) 

نام مادر: ام البنین

وفات: ۶۱ هجری قمری در کربلا

از یاران: امام حسین (ع)

ادامه
ابوالقاسم زهراوی پدرعلم جراحی نوین؛ ابوالقاسم زهراوی

تاریخ تولد: ۹۳۶ هجری قمری

محل تولد: مدینة الزهراء اسپانیا

ملیت: اسپانیایی

حرفه: پزشک و جراح

شهرت: پدر جراحی مدرن

آثار: التصریف لمن عجر عن التالیف

ادامه
ایمان صفا بیوگرافی هنرمند مردمی؛ ایمان صفا

چکیده ای از بیوگرافی ایمان صفا:

نام کامل: ایمان صفا

تاریخ تولد: ۳۰ آذر ۱۳۶۲

محل تولد: تهران

حرفه: هنرپیشه، بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس هنر و معماری از دانشگاه آزاد تهران مرکز

ادامه
احمد شاه قاجار زندگینامه احمد شاه قاجار؛ آخرین پادشاه سلسله قاجاریه

تاریخ تولد: ۱۲ بهمن ۱۲۷۵

محل تولد: تبریز، آذربایجان غربی، ایران

سلطنت: ۲۵ تیر ۱۲۸۸ تا ۹ آبان ۱۳۰۴

پیشین: محمدعلی شاه

جانشین: رضا شاه، موسس حکومت پهلوی

درگذشت: ۹ اسفند ۱۳۰۸ در نویی سورسن، اودوسن، فرانسه

ادامه
جمال الدین عبدالرزاق جمال الدین عبدالرزاق اصفهانی، شاعر قرن ششم

زندگی: قرن ششم

محل تولد: اصفهان

حرفه: شاعر، حکیم 

آثار: دیوان اشعار به دو زبان فارسی و عربی

وفات: ۵۸۸ هجری قمری

مدفن: اصفهان

ادامه
میخایلو مودریک ستاره نوظهور در دنیای فوتبال؛ میخایلو مودریک

تاریخ تولد: ۵ ژانویه ۲۰۰۱

محل تولد: کراسنوراد - اوکراین

شهرت: میشا

حرفه: فوتبالیست 

باشگاه: چلسی

پست: وینگر

ادامه
هادی کاظمی بیوگرافی هادی کاظمی بازیگر مردمی ایران

تاریخ تولد: ۱۳ آبان ۱۳۵۵

محل تولد: تهران، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: از سال ۱۳۷۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته بازیگری از دانشگاه آزاد

همسر: سمانه پاکدل، بازیگر

ادامه
معین زد بیوگرافی معین زد، خواننده و ترانه سرای ایرانی

تاریخ تولد: ۸ آذر ۱۳۷۰

محل تولد: همدان

حرفه: خواننده 

سبک موسیقی: خواننده و ترانه سرا

شروع فعالیت: پاپ، رپ

ادامه
دیالوگ ونزدی,دیالوگ سریال ونزدی,دیالوگ هایی از ونزدی

دیالوگ ونزدی ونزدی ( Wednesday) مجموعه ای تلویزیونی در ژانر کمدی، ترسناک، ماوراء طبیعی و داستان بلوغ است که بر اساس شخصیت ونزدی آدامز ساخته شده‌ است. جنا اورتگا در نقش ونزدی آدامز، یک دختر ۱۶ ساله که دارای قدرت‌های فرا حسی است. او به دلیل ایجاد شرارت در مدارس دیگر به آکادمی نِوِرمور فرستاده می‌شود. یکی از ویژگی های ونزدی این هست که به هیچ کسی اهمیت نمی دهد و نگرانی های دیگران برای او ارزشی نداره و بسیار حاضر جواب است. در ادامه این مقاله سرپوش  به معروف ترین دیالوگ های سریال ونزدی پرداخته ایم. دیالوگ معروف از ونزدی آدامز: آماتورهایی مثل شما آبروی گروگان گیری را میبرند. دیالوگ های سریال ونزدی: من فکر نمیکنم از همه بهترم، فقط اینکه از تو بهترم دیالوگ ونزدی  به دوستش: هر وقت حالم بهم خورد به تو فکر میکنم. دیالوگ هایی از ونزدی: من طوری رفتار می‌کنم که انگار مهم نیست اگر کسی من رو دوست نداشته باشه. در اعماق وجودم پنهانی از آن لذت می برم. دیالوگ هایی از ونزدی آدامز: من به انتقام باور دارم، معمولا هم خیلی گرم و با درد زیاد درستش می‌کنم. حاضرجوابی های ونزدی: دوست شما بودن باید با یک برچسب هشدار دهنده همراه باشد. دیالوگ های به یاد ماندی ونزدی آدامزی جالب ترین دیالوگ های ونزدی:  احساسات مساوی با ضعف است. دیالوگ هایی مشهور در سریال ونزدی: ونزدی دختر رویاهای شما نیست. او کابوس شماست. دیالوگ جذاب ونزدی: جالب ترین گیاهان در سایه رشد می کنند. پاسخ های ونزدی به دوستانش: من به بهشت یا جهنم اعتقاد ندارم، اما به انتقام اعتقاد دارم! دیالوگ مشهور ونزدی آدامز: هرکس کفش های پاشنه بلند را اختراع کرد، به وضوح یک شکنجه گر در کنارش بوده. دیالوگ های کاراکتر اصلی سریال ونزدی: تو دلیلی هستی که میفهمم چقدر ضروری است که هرگز خود را از دست ندهم. گردآوری: بخش هنر و سینما بیتوته

ویژه سرپوش