شنبه ۰۸ مهر ۱۴۰۲
۲۰:۲۸ - ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۲۴۶۷
چهره ها در سینما و تلویزیون

مصاحبه خواندنی با علی پاكدست، عروسك‌گردان عروسك «عزیزم ببخشید»

عروسک عزیزم ببخشید,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

علی پاكدست برای عروسك محبوبی مثل «عزیزم ببخشید» سنگ تمام گذاشته و با دستان هنرمندش حركاتی برای او طراحی كرده كه در خیلی از عروسك‌ها نمی‌بینیم. البته پاكدست را خود هنری‌ها بیشتر با نام گروه تئاتر عروسكی «آران» در قامت دستیار ارشد بهروز غریب‌پور و یك عمر فعالیت خالصانه‌اش برای كودكان می‌شناسند. به بهانه قرار گرفتن در آستانه جشنواره فیلم كودك و نوجوان اصفهان سراغ این هنرمند رفته‌ و گفت‌وگویی با او انجام داده‌ایم كه در ادامه می‌خوانید.

شما چطور وارد كار در حوزه كودك شدید؟

كودكی‌های ما با تمام كمبودهایی كه وجود داشت سرشار از نشاط بود و ما با تمام وجود كودكی كردیم. فضای آن زمان به ما اجازه می‌داد كه به طور طبیعی كودكی‌مان را بگذرانیم، بازی‌های مختلف، قصه‌هایی كه از بزرگ‌ترها می‌شنیدیم، معماری شهری و نقش سازنده كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان در آن سال‌ها همگی دست به دست هم می‌داد و دنیای كودكی‌مان را رنگین‌تر می‌كرد. به‌شخصه همواره امیدوارم بتوانم میراثی كه از گذشتگان به من رسیده را به نسل‌های بعد انتقال دهم تا آنها هم دنیای زیباتر و رنگین‌تری داشته باشند.

كارهای عمده شما در حوزه كودك است. دنیای كودك با دنیای بزرگسال چه فرقی می‌كند؟

كودكان فیلسوف‌هایی هستند كه بزرگ نشده‌اند. پر از سوال‌های عمیقی از زندگی هستند كه اگر ما بتوانیم از طریق هنر به آن پاسخ دهیم كار بزرگی انجام داده‌ایم و البته ذكر این نكته هم ضروری است كه در بین مقطع سنی كودك و بزرگسال، نوجوانانی هستند كه اتفاقا دوران خیلی مهم و تاثیرگذاری را سپری می‌كنند. متاسفانه این مقطع سنی غالبا نادیده گرفته می‌شوند. برای نوجوانان هیچ‌وقت هیچ كار جدی‌ای تولید نشده و به نظرم واجب است كه برای این مقطع سنی كه دوره‌ای بسیار حساس است آثار ارزشمندی تولید شود.

سال‌های زیادی است كه كار عروسكی می‌كنید، جایگاه این هنر را در جهان چگونه ارزیابی می‌كنید. فكر می‌كنید هنرمندان ایرانی در این زمینه حرفی برای گفتن دارند؟

ما هنرمندان شاخصی در سینمای كودك و تئاتر عروسكی كودكان و... داریم. به نظرم هنرمندان ما با تمام محدودیت‌ها با عشق كارشان را انجام می‌دهند، اما توجه و حمایت‌های (مالی، معنوی و...) بیشتری از طرف مسؤولان نیاز است. سال‌های قبل در صدا و سیما آثار شایسته بسیاری درباره كودك و نوجوان ساخته می‌شد، اما الان این حوزه انگار رو به فراموشی رفته.

از بین عروسك‌های خاطره‌انگیز دوران كودكی‌تان كدام‌یك را بیشتر می‌پسندید؟

خیلی سوال سختی پرسیدید. مادربزرگ‌ها همیشه یك نخود را رنگی می‌كردند و با آن نخود قصه‌ها می‌ساختند و تعریف می‌كردند كه از یاد رفتنی نیست. ضمن این‌كه در دوران كودكی ما دوره‌گردهایی در محلات می‌رفتند و با عروسك برای بچه‌ها قصه تعریف می‌كردند. مثلا یك نفر دایره‌زنگی می‌زد و دیگری همین‌طور كه نخ عروسك دستش بود داستان هم تعریف می‌كرد. به این عروسك اصطلاحا «قی ننه» می‌گفتند و خیلی زیبا بود یا خاطرم هست «شهر فرنگ» را كه نوعی سرگرمی كودكانه برای بچه‌ها به‌شمار می‌آمد. شهرفرنگ جعبه‌ای چهارگوش سوار بر چهارچرخ بود كه ما چشم‌مان را بر سوراخ دیواره‌اش می‌گذاشتیم و یكسری تصاویر رنگی می‌دیدیم.

در مورد شخصیت «عزیزم ببخشید» در مجموعه «كلاه قرمزی» كه بازی‌دهنده‌اش هستید، بگویید. آنقدر كه این شخصیت برای مردم محبوب است برای خود شما هم هست؟

همین الان كه شما از «عزیزم ببخشید» نام بردید دلم برایش تنگ شد. در خلق یك شخصیت عروسكی تمام همكاران اعم از طراح عروسك و بازی دهنده و گوینده با عشق به یك شخصیت جان می‌دهند. «عزیزم ببخشید» را خیلی دوست دارم و امیدوارم مجموعه كلاه‌قرمزی ادامه پیدا كند كه مردم شخصیت‌های دوست‌داشتنی‌شان را بیشتر ببینند.

جشنواره‌های كودكی كه در آن فیلم‌های عروسكی اكران می‌شود یا اختصاصا جشنواره‌های عروسكی را چطور ارزیابی می‌كنید؟ آیا این جشنواره‌ها می‌تواند انتظارات هنرمندان را برآورده كند؟

جشنواره‌ها برآیند فعالیت سالانه یا دو سال یكبار هنرمندان هستند. نه این‌كه جشنواره‌ها مرجعی باشند برای تولید. این پروسه معكوس و معیوب باید از بین برود. ما باید به این نقطه برسیم كه یكسری تئاتر عروسكی كودكان تولید شده و بعد راهی جشنواره‌ها شود. در قدیم مثلی می‌گفتند با این مضمون كه كاشت، داشت و برداشت و بعد از برداشت محصول خوب بود كه برایش جشن می‌گرفتند. الان ما نمی‌توانیم بگوییم كه جشنواره‌ای داریم، بیاییم سریع بكاریم و محصول آن را درو كنیم. این انتظار بیهوده است. نمی‌توان در یك پروسه زمانی كوتاه‌مدت جشنواره‌ای مهم و موثر برگزار كرد. ضمن این‌كه باید به خاطر داشته باشیم كه تقویت ادبیات كلاسیك كشورمان تنها با برگزاری یك جشنواره فراهم نخواهد شد. در صورتی كه اگر این اتفاق در تولیدات سالانه رخ دهد می‌توان آثاری را با فرصت و هدف معین در قالب این موضوع تولید كرد.

jamejamdaily.ir
  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
رسول خطیبی بیوگرافی رسول خطیبی + تصاویر

تاریخ تولد: ۳۱ شهریور ۱۳۵۷

نام مستعار: رسول پاشا

محل تولد: تبریز، ایران

حرفه: فوتبالیست سابق، مربی فوتبال

باشگاه کنونی: سرمربی باشگاه پیکان

آغاز فعالیت: ۱۳۷۱ تاکنون

ادامه
گیتی قاسمی بیوگرافی گیتی قاسمی بازیگر خوش سابقه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۶ آذر ۱۳۵۵

محل تولد: ملایر، همدان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، کارگردان تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی کارگردانی از دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران

ادامه
امیرحسین صدیق امیرحسین صدیق بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۸ آبان ۱۳۵۱

محل تولد: نیشابور

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

شروع فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم بازیگری از مدرسه هنر و ادبیات صدا و سیما

ادامه
باران خوش اندام باران خوش اندام و ماجرای جدایی تا ازدواج مجدد

نام کنونی: نها خوش اندام

تاریخ تولد: ۳۰ شهریور ۱۳۵۲

محل تولد: تهران

اصالت: کورد کورمانج خراسان

حرفه: شاعر، نویسنده، تصنیف سرا

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تا کنون

ادامه
ویلهلم رونتگن بیوگرافی ویلهلم رونتگن دانشمند تاثیرگذار صنعت پزشکی

تاریخ تولد: ۲۷ مارس ۱۸۴۵

محل تولد: رمشاید، پادشاهی پروس، کنفدراسیون آلمان

ملیت: آلمانی

حرفه: دانشمند

محل تحصیل: مؤسسه فناوری فدرال زوریخدانشگاه زوریخ

درگذشت: ۱۰ فوریه ۱۹۲۳

ادامه
ساناز سعیدی بیوگرافی ساناز سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر

تاریخ تولد: ۲۴ فروردین ۱۳۶۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس معماری 

ادامه
جی پی مورگان بیوگرافی جی پی مورگان: مردی که بانکداری را متحول کرد

تاریخ تولد: ۱۷ آوریل ۱۸۳۷

محل تولد: هارتفورد، کنتیکت

ملیت: آمریکایی

حرفه: بانکدار و سرمایه گذار

محل تحصیل: دانشگاه گوتینگن

درگذشت: ۳۱ مارس ۱۹۱۳

ادامه
علی شریفی زارچی بیوگرافی علی شریفی زارچی استادیار اخراج شده شریف

تاریخ تولد: دهه ۶۰ شمسی

محل تولد: تهران

حرفه: استادیار اخراج شده از دانشگاه صنعتی شریف، رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر

تحصیلات: دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف و دکتری بیوانفورماتیک از دانشگاه تهران، دانش آموخته دوره‌های پژوهشی و پسادکتری در ماکس پلانک آلمان و دانشگاه دولتی آمریکا

افتخارات: دریافت مدال طلای المپیاد جهانی کامپیوتر در سال ۲۰۰۰، انتخاب به عنوان رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر انتخاب

ادامه
عمران خان بیوگرافی عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان

تاریخ تولد: ۵ اکتبر ۱۹۵۲

محل تولد: لاهور، پاکستان

ملیت: پاکستانی

حرفه: نخست وزیر سابق پاکستان

شروع فعالیت: ۲۵ آوریل ۱۹۹۶

حزب سیاسی: تحریک انصاف پاکستان

ادامه
دیالوگ ونزدی,دیالوگ سریال ونزدی,دیالوگ هایی از ونزدی

دیالوگ ونزدی ونزدی ( Wednesday) مجموعه ای تلویزیونی در ژانر کمدی، ترسناک، ماوراء طبیعی و داستان بلوغ است که بر اساس شخصیت ونزدی آدامز ساخته شده‌ است. جنا اورتگا در نقش ونزدی آدامز، یک دختر ۱۶ ساله که دارای قدرت‌های فرا حسی است. او به دلیل ایجاد شرارت در مدارس دیگر به آکادمی نِوِرمور فرستاده می‌شود. یکی از ویژگی های ونزدی این هست که به هیچ کسی اهمیت نمی دهد و نگرانی های دیگران برای او ارزشی نداره و بسیار حاضر جواب است. در ادامه این مقاله سرپوش  به معروف ترین دیالوگ های سریال ونزدی پرداخته ایم. دیالوگ معروف از ونزدی آدامز: آماتورهایی مثل شما آبروی گروگان گیری را میبرند. دیالوگ های سریال ونزدی: من فکر نمیکنم از همه بهترم، فقط اینکه از تو بهترم دیالوگ ونزدی  به دوستش: هر وقت حالم بهم خورد به تو فکر میکنم. دیالوگ هایی از ونزدی: من طوری رفتار می‌کنم که انگار مهم نیست اگر کسی من رو دوست نداشته باشه. در اعماق وجودم پنهانی از آن لذت می برم. دیالوگ هایی از ونزدی آدامز: من به انتقام باور دارم، معمولا هم خیلی گرم و با درد زیاد درستش می‌کنم. حاضرجوابی های ونزدی: دوست شما بودن باید با یک برچسب هشدار دهنده همراه باشد. دیالوگ های به یاد ماندی ونزدی آدامزی جالب ترین دیالوگ های ونزدی:  احساسات مساوی با ضعف است. دیالوگ هایی مشهور در سریال ونزدی: ونزدی دختر رویاهای شما نیست. او کابوس شماست. دیالوگ جذاب ونزدی: جالب ترین گیاهان در سایه رشد می کنند. پاسخ های ونزدی به دوستانش: من به بهشت یا جهنم اعتقاد ندارم، اما به انتقام اعتقاد دارم! دیالوگ مشهور ونزدی آدامز: هرکس کفش های پاشنه بلند را اختراع کرد، به وضوح یک شکنجه گر در کنارش بوده. دیالوگ های کاراکتر اصلی سریال ونزدی: تو دلیلی هستی که میفهمم چقدر ضروری است که هرگز خود را از دست ندهم. گردآوری: بخش هنر و سینما بیتوته

ویژه سرپوش