شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴
۱۱:۴۶ - ۱۶ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۳۳۳۱
چهره ها در سینما و تلویزیون

نصرت کریمی استاد زیبا زندگی کردن بود/ بدرقه «آقاجان» تا خانه ابدی

مراسم تشیع نصرت کریمی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران
پیکر نصرت کریمی بازیگر، کارگردان و مجسمه‌ساز روز شنبه ۱۶ آذرماه به سمت قطعه هرمندان بهشت زهرا تشییع شد.

به گزارش صبا، مراسم تشییع پیکر نصرت کریمی بازیگر، کارگردان و مجسمه‌ساز صبح روز شنبه ۱۶ آذر ماه  از مقابل ساختمان شماره ۲ خانه سینما برگزار شد.

در این مراسم مازیار میری، شیوا ابراهیمی، بهمن فرمان آرا، خسرو سینایی، همایون اسعدیان، پوری بنایی، سعید پورصمیمی، اسماعیل محرابی، سیف الله صمدیان، علیرضا شجاع نوری، داریوش فرهنگ، ستاره اسکندری، سیروس الوند، مهرداد اسکویی، رویا تیموریان، مرضیه برومند و…..حضور داشتند.

در آغاز این مراسم، مهرداد اسکویی مستندساز و داماد نصرت کریمی که اجرای این مراسم را برعهده داشت، متنی را به مناسبت درگذشت این هنرمند خواند.

مراسم تشیع نصرت کریمی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

سینایی: نصرت کریمی استاد زیبا زندگی کردن بود

خسرو سینایی اولین سخنران این مراسم بود که به دعوت مهرداد اسکویی روی صحنه آمد و عنوان کرد: امروز اینجا به یاد نصرت کریمی گرد هم آمده ایم. نصرت کریمی استاد زندگی بود. او می دانست هنر برای زیبا زندگی کردن و زندگی را زیبا کردن بهترین ابزار است. اگر فیلم نمی ساخت یا بازیگری نمی کرد به مجسمه ها و صورتک های زیبایی که می ساخت، عشق می ورزید. اگر مجسمه نمی ساخت، تدریس می کرد و اگر تدریس نمی کرد در هر محفلی بود گرما می بخشید. کتاب می نوشت و اگر همه این ها نمی شد کاکتوس پرورش می داد و به آنها عشق می ورزید. کریمی استاد زیبا زندگی کردن و هنرمند و انسان خردمندی بود. کریمی از نخبگان فرهنگ و هنر سرزمین ما بود که متاسفانه سال های دراز روح خلاق و سازنده اش از ما دریغ شد و نتوانستیم از آن بهره بگیریم و امروز اینجا دور هم جمع شدیم که جسمش را با عشق و احترام به ابدیت بسپاریم.

مرضیه برومند: طنز را از نصرت کریمی آموختم

مرضیه برومند شاگرد نصرت کریمی در ادامه مراسم در سخنانی بیان کرد: من در ذهن و خاطراتم از نصرت کریمی استاد خودم سرشارم. چه بخت بلندی داشتم که شاگرد ایشان بودم در دانشگاه و از ایشان بسیار آموختم، بعدها با هم تئاتر کار کردیم و در آثار عروسکی و غیر عروسکی من ایشان حضور داشت. من طنز را از ایشان آموختم. طنزی که از طنز امروز بسیار بسیار متفاوت است. آثار نصرت کریمی در تمام عروسک های ما هست. سال ها ما همراه ایشان بودیم و ایشان همراه ما بود. فکر نمی کنم هیچ قدرتی بتواند حضور یک انسان بزرگ را در ذهن ما از یاد ببرد.

آغداشلو: سکوت و انزوای هنرمندان در سال های پایانی عمرشان، هشدار تنهایی آدمهاست

آیدین آغداشلو دیگر سخنران این مراسم بود که در سخنانی درباره این هنرمند فقید اظهار کرد: اینجا مجال آن نیست که درباره شخصیت ایشان صحبت کنیم اما شاید بشود اشاره مختصری کرد و لازم است. چرا که مساله، مساله مرگ هنرمند مشهور نیست. مساله تنهایی ما است و باید این هشدار را جدی بگیریم. با این اتفاقاتی که می افتد حق است نگاه کنیم که چگونه زندگی کرده است و چه به او گذشته است. مساله باید این باشد که ما داریم خاطرات و حافظه را از دست می دهیم. اگر این افراد هنرمند سال های پایانی خود را در سکوت و انزوا گذرانده باشند این هشدار است برای ما و اتفاق تلخی است و ما حافظه تاریخی و نقطه اتکا خود را از دست می دهیم و در لحظه نمی فهمیم چرا که کم کم این اتفاق می افتد. نمی دانم چه قدر به این موضوع توجه داریم اما غم انگیز است برای بازماندگانی که نمی دانند چه اتفاقی برای آن ها می افتد. نصرت کریمی دوره انزوای خود را با آرامش و وقار گذراند.

مراسم تشیع نصرت کریمی,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

داریوش فرهنگ: نصرت کریمی چرا باید ۴۰ سال از هنر دور نگه داشته شود؟

داریوش فرهنگ دیگر سخنران این مراسم بود که پشت تریبون ایستاد و گفت: این روزها کار ما شده است بیاییم خانه سینما و درباره از دست رفتگان مان صحبت کنیم. نصرت کریمی چه کرد که اینگونه به او جفا شد تا ۴۰ سال از هنر دور باشد، مردی که از او هنر می بارید. همه می دانیم اولین باری که دوبله از ایتالیا آمد، نصرت کریمی هم از پای ننشست. چه کسی است که نصرت کریمی را نشناسد. نصرت کریمی خاص بود و چه می شود گفت از جفایی که به او شد اما نگذاشت فرسوده شود و کار کرد. منش و روش نصرت کریمی را کسی از یاد نمی برد. او گشاده دل و گشاده دست بود. من از خانه سینما تقاضا می کنم در حیات همکاران ما از من بخواهند که بیایم صحبت کنم نه زمانی که فوت کردند.

رویا تیموریان: نصرت کریمی استادی خلاق بود

رویا تیموریان بازیگر سینما نیز که در این مراسم حضور داشت، در سخنانی اظهار کرد: من شانس این را داشتم که در دانشکده هنرهای دراماتیک دو ترم شاگرد ایشان بودم. برای دخترانم تعریف کردم که نصرت کریمی استادی بسیار خلاق بود و من خاطرات بسیار خوبی از ایشان دارم. به خانواده محترم ایشان و جامعه هنری تسلیت می گویم و امیدوارم شاهد روزهای بهتری داشته باشیم. من به نمایندگی از علیرضا مجلل و سعید شریفیان هم اینجا هستم که پیام تسلیت آن ها را به خانواده کریمی برسانم.

در ادامه مراسم مهرداد اسکویی از اردشیر صالح پور دعوت کرد تا پیام یونیمای ایران را قرائت کند.

امیریوسفی: امروز با دو عزا روبرو هستیم

محسن امیریوسفی رییس کانون کارگردانان سینمای ایران در ادامه این مراسم بیان کرد: ما امروز با دو عزا روبرو هستیم یکی عزای از دست دادن هنرمند بزرگ و دیگری آن که از دست دادن کسی که ۴۰ سال نتوانست و نگذاشتند ایشان کار کند. پایان صحبت های خودم را با این جمله در پایان اولین فیلم سینمایی ایشان تمام می کنم که می گفت خوش باشید.

امیر سحرخیز که به نمایندگی از انجمن انیمیشن ایران در مراسم حضور داشت، تصریح کرد: درباره ابعاد مختلف شخصیت استاد صحبت شد اما شاید به بخش مهم انیمیشن توجه نشد. ما سال گذشته در جشن مستقل که برگزار کردیم، تلاش کردیم یک بزرگداشت برای استاد بگیریم اما نتوانستیم ایشان را در مراسم داشته باشیم و افسوس خوردیم چراکه می خواستیم فیلم های انیمیشن ایشان را به نمایش بگذاریم. متاسفم که ما از یادگیری مستقیم ایشان محروم بودیم.

ماندانا کریمی: پدرم می گفت اگر مادرم نبود، ۱۰ سال پیش از دنیا رفته بود

در ادامه مراسم ماندانا کریمی فرزند نصرت کریمی در سخنانی عنوان کرد: او یک عمر عاشقانه و هنرمندانه زیست و هرگز اهل شکوه و شکایت نبود. هر وقت می پرسیدیم حالت چه طور است؟ می گفت خوب نیستم عالی ام. مادرم که خود نقاش و انیماتور است بیش از ۵۰ سال نه تنها همسر بلکه همراه و رفیق و همکار پدرم بود. پدرم می گفت اگر ایشان نبود من ۱۰ سال پیش از دنیا رفته بودم. پدر همیشه مرد را شاد می خواست و همیشه در پایان فیلم هایش می گفت خوش باشید. خوش باشید.

مازیار کریمی پسر نصرت کریمی نیز بیان کرد: از مادرم ممنونم که همراه پدرم بود و تشکر می کنم از همکاران ایشان که امروز برای بدرقه اش آمده اند.

بابک کریمی پسر دیگر این هنرمند فقید نیز در سخنانی بیان کرد: پدر بدون نصیحت کردن به ما درس می داد و ما بسیار از او آموختیم. پدر هیچ وقت یک مانع را مانع نمی دید و مانع برایش انگیزه بود که راه جدیدی پیدا بکند. خودش برای موانع زندگی اش متاسف نشد چرا که راهش را برای بهتر شدن پیدا کرد.

مهرداد اسکویی: نصرت کریمی از من می خواست از ایران نروم

در ادامه مهرداد اسکویی گفت: عباس جوانمرد، ناصر تقوایی، رخشان بنی اعتماد و بهرام بیضایی و دیگر دوستان نیز پیام تسلیت فرستادند. نصرت کریمی همیشه به من می گفت از این کشور نرو. اینجا خانه و خاک ماست. اگر دلت گرفت برو بازار تهران و در کوچه ها قدم بزن. اما نرو. چرا که شما قصه گوی مردم هستید.

صورتک هایی که به دنبال موزه می گردند

اعرابی رییس مرکز پناه نیز در سخنانی اظهار کرد: ما دوستانی بودیم که در روزهای سخت همراه هم بوده ایم و امروز از ایشان خداحافظی نمی کنیم. صورتک های ایشان هرکدام معنایی دارد و آرزوی ایشان بود که از صورتک هایش یک موزه درست شود. تعدادی از این صورتک ها دست ماست که حاضریم آن را به موزه بدهیم.

منوچهر شاهسواری رییس خانه سینما که سخنران پایانی این مراسم بود، در سخنان خود اظهار کرد: سینمای ایران و هنرمندان ایران و فرهنگ و هنر محل گفتگو، عرضه و خلاقیت است. نصرت کریمی با همه آنچه که بود و نبود امروز با عشق و علاقه تشییع می شود. هنرمندان زندگی دوست هستند و هیچ کس نمی تواند آن ها را از لمس کنندگان آثارشان محروم کند. نصرت کریمی بر ما ببخش هر کسری که از سوی ما بود. به شادمانی رفتی و به یادگار گذاشتی فرزندان هنرمند خود را.

در پایان این مراسم، پیکر نصرت کریمی روی دوش دوستداران و همکارانش به سمت قطعه هنرمندان مشایعت شد.

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش