دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۵۱ - ۲۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۰۱۲
هنرهای تجسمی

همه آنچه برای بازپس‌گیری موزه هنرهای معاصر اهواز انجام شده است

اخبار هنرهای تجسمی,خبرهای هنرهای تجسمی,هنرهای تجسمی,موزه هنرهای معاصر اهواز
موزه هنرهای معاصر اهواز به عنوان دومین موزه بزرگ کشور در سال ۱۳۸۸ افتتاح شد. گنجینه این موزه ۷۰ اثر دارد که ۶۰ اثر آن متعلق به هنرمندان استان خوزستان و ۱۰ اثر متعلق به هنرمندان دیگر استان‌های کشور است.

به گزارش ایسنا، در این موزه همایش، کارگروه‌ها، دوره‌های آموزشی هنری مختلف و سمینارهای هنری برگزار می‌شود و در مواردی هم از گالری‌های آن به عنوان نمایشگاه انفرادی هنرمندان مختلف استفاده می‌شود. همچنین موزه هنرهای معاصر اهواز تنها مکان تخصصی استان خوزستان و کلانشهر اهواز است که هنرمندان تجسمی اغلب در آن جا گرد هم می‌آیند و آثارشان را به نمایش می‌گذارند.

 

اما با روی کار آمدن دولت یازدهم و مصوبه دولت مبنی بر واگذاری مکان‎های فرهنگی به بخش خصوصی در جهت برداشتن هزینه‎های اضافی از دوش دولت، مدیریت موزه‎ هنرهای معاصر اهواز نیز طی مزایده‎ای به بخش خصوصی واگذار شد اما دیری نپایید که موزه به محل اعتراضی برای هنرمندان تجسمی استان تبدیل گشت تا جایی که منجر به تجمع اعتراضی هنرمندان خوزستان مقابل موزه‌ هنرهای معاصر اهواز در بهار سال گذشته شد چراکه براساس قرارداد تمام اختیارات موزه هنرهای معاصر اهواز از سوی مدیرکل وقت ارشاد خوزستان به مدت هفت سال به بخش خصوصی واگذار شد. 

 

به دنبال این قرارداد، بهره‎بردار موزه رستورانی را نیز در آن ‌ایجاد کرد که اعتراض هنرمندان را بیش از پیش برانگیخت و منجر به تحریم موزه به مدت ۲ سال از سوی آنان شد. طی ۲ سال اخیر، شرایط به وجود آمده برای موزه هنرهای معاصر از یک سو و بلاتکلیفی هنرمندان تجسمی در پی تحریم موزه از دیگر سو باعث شد تا به مدت ۲ سال شاهد برپایی هیچ ‎گونه برنامه و نمایشگاه رسمی از سوی هنرمندان خوزستان در این نمایشگاه نباشیم. اما با گذشت دو سال و با روی کار آمدن محمد جوروند به عنوان مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان و نقش حمایتی وی اقداماتی از سوی او جهت بازپس‌گیری موزه انجام شد تا این‎ که سرانجام در روز هفتم اسفند ۱۳۹۶ مدیرکل ارشاد خوزستان در مصاحبه‎ای با خبرگزاری ایسنای خوزستان ضمن تبریک به هنرمندان خبر از بازپس‎گیری موزه هنرهای معاصر اهواز داد و اعلام کرد طی جلسه‎ای که میان او تقوی (نماینده حقوقی وزارت ارشاد)، معاونان اداره ‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، هنرمندان هنرهای تجسمی و بهره‎بردار موزه برگزار و مستنداتی که سوی هنرمندان ارایه شد، مصوب گردید موزه هنرهای معاصر اهواز پس از طی روال قانونی از بهره‎بردار فعلی پس گرفته شود؛ اتفاقی که خوشحالی هنرمندان تجسمی را درپی داشت اما هنوز به سرانجام نرسیده و اینک آنان منتظرند تا این اتفاق هر چه سریعتر به سرانجام رسد. 

 

در این خصوص نظر تنی چند از هنرمندانی را جویا شده‌ایم که در موضوع موزه هنرهای معاصر اهواز نقش فعال داشتند. البته ایسنای خوزستان آماده انعکاس پاسخ‌های احتمالی مسؤولان ارشاد و سرمایه‌گذار موزه هنرهای معاصر اهواز در این زمینه است.

 

قنواتی به صراحت وعده واگذاری موزه به انجمن را داد

سیدجلال خراسانی، رییس انجمن هنرهای تجسمی خوزستان، درخصوص بازپس‎گیری موزه هنرهای معاصر اهواز از بخش خصوصی اظهار کرد: در جلسه‎ای که در تاریخ ۱۱ مرداد ۹۴ در تالار اجتماعات اداره‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد و جلسه انتخابات هیات امنای انجمن هنرهای تجسمی استان نیز محسوب می‎شد، مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان به صراحت این وعده را به هنرمندان داد که موزه هنرهای معاصر به انجمن تجسمی واگذار شود تا به صورت تخصصی مورد بهره‎برداری قرار گیرد و صحبتی از بخش خصوصی یا اجرای مصوبه دولت محترم نبود. 

 

وی ادامه داد: با صحبت‎های آقای قنواتی این تصور می‎رفت که اداره محترم به این نقطه نظر رسیده که مدیریت موزه را به بخش تخصصی بدهد ولی در کمال ناباوری روز بعد از آن خبری همه را شوکه کرد و آن این بود که موزه طی مزایده‎ای از چهارماه قبل به بخش خصوصی واگذار شده است! از همان روزهای اول بنده و هیات امنای انجمن تجسمی استان موضوع را پیگیری کردیم تا موضوع برای همه روشن شود. ما از طرفی خوشحال بودیم که شخصی پیدا شده است که در فرهنگ و هنر سرمایه‎گذاری کند و از طرفی هم نگران که چه اتفاقی دارد می‌افتد زیرا حساسیت و بازتابی که از سوی جامعه فرهنگی به خصوص هنرمندان بخش تجسمی به وجود آمده بود این نگرانی را بیشتر می‎کرد که این واگذاری بنا به چه شرایطی انجام پذیرفته و آیا بخشی که موزه به آن تحویل داده شده است صلاحیت و تخصص لازم را در اداره مکان مهمی که در واقع قلب هنری شهر اهواز است دارد یا خیر؟

 

انجمن تجسمی با مصوبه دولت مشکلی نداشت

رییس انجمن هنرهای تجسمی خوزستان افزود: پس از پیگیری‎های متعدد مشخص شد که اداره‎کل ارشاد اسلامی خوزستان در چند ماه گذشته طبقه همکف موزه را به مزایده گذاشته و از آن جایی که براساس ادعای آن زمان مدیریت ارشاد استقبالی نشده بود، موزه طی یک قرارداد که بیشتر شبیه یک تفاهم‎نامه دو طرفه بود تا قرارداد با ضوابط خاص قانونی به مدت هفت سال واگذار شده است و این طور که پیدا بود موزه فقط به دلیل نداشتن هزینه نگهداری و نه بهره‎برداری تخصصی واگذار شده که البته در گفتگوها و تحقیقاتی که انجام شد مشخص شد شخصی که موزه به او واگذار شده پیمانکار و سرمایه‎گذاری فاقد تجربه و صلاحیت‎های لازم است و تاکنون هیچ‎گونه فعالیت فرهنگی یا شخصی مرتبط در خصوص امور هنری انجام نداده است. 

 

وی گفت: انجمن هنرهای تجسمی استان و هنرمندان هیچ ‎گونه مخالفتی با مصوبه دولت و واگذاری به بخش خصوصی نداشتند بلکه با نحوه واگذاری و این ‎که این موضوع بدون مشورت با جامعه هنری و پیدا کردن راهکار مناسب‌تر به صورت شتابزده انجام شده است مخالف بودند. عقیده بر این بود که هنر اهواز و استان از این واگذاری متضرر می‎شود. 

 

قنواتی و منوچهری هنرمندان را متوهم و غرزن توصیف می‎کردند

خراسانی اضافه کرد: پس از این ‎که مسجل شد در واگذاری و همین طور در شکل قرارداد ایرادهایی وجود دارد، انجمن هنرهای تجسمی به عنوان نماینده هنرمندان با انتشار بیانیه‌ای موضع و مخالفت خود را با این واگذاری به صورت شفاف اعلام کرد. تحریم دیوارهای موزه از سوی هنرمندان تجسمی که تعدادشان کم هم نبود تصمیمی بود که هنرمندان به صورت علنی در پیش گرفتند و این ‎که تا روشن شدن ماجرا و توضیح منطقی مدیرکل سابق به آن ادامه دهند که متاسفانه نه تنها پاسخی از سوی مدیرکل وقت دریافت نکردند بلکه او در مصاحبه‌های مختلف همراه با رییس جدید موزه، هنرمندان را متوهم، غُر زن و عده‎ای خاص که مدام به همه چیز معترض هستند و ناآگاهند توصیف می‎کرد. همین موضوع باعث شد تا هنرمندان جلوی در موزه تجمع گسترده و اعتراض‎آمیزی را انجام دهند و با امضا طومار و بیانیه‌ صدای خود را به گوش وزیر ارشاد برسانند.

 

"سنگ، کاغذ، قیچی" نخستین رویداد هنری ـ اعتراضی هنرمندان

وی در ادامه از برگزاری نمایشگاه "سنگ، کاغذ قیچی" در کشتی سوزیانا به عنوان اولین رویداد بزرگ تجسمی نام برد که ماهیتی هنری ـ اعتراضی داشت و خاطرنشان کرد: این نمایشگاه از سوی هنرمندان و توسط انجمن برنامه‎ریزی شد و در آن تعداد زیادی از هنرمندان شاخص و فعال استان در چهار رشته نقاشی، گرافیک‌، کاریکاتور و عکس شرکت و آثارشان را به این نمایشگاه که در کشتی و روی آب بود فرستادند. این در حالی بود که رویدادی در آن طرف آب در موزه به عنوان پرشین بلو یا آبی ایرانی در حال برگزاری بود که با عدم استقبال هنرمندان و مردم روبه‌رو شده بود و برعکس در این سوی آب استقبال بی‎نظیری توسط هنرمندان و مردم از نمایشگاه سنگ کاغذ قیچی صورت گرفت. 

 

رییس انجمن هنرهای تجسمی خوزستان افزود: به هر حال هنرمندان به اعتراض خود در غالب برگزاری نمایشگاه‎های مختلف تجسمی، کارگاه‎ها و... در خارج از موزه هنرهای معاصر ادامه دادند و انجمن تجسمی هم در غالب نماینده هنرمندان، جلسات و گفت‎وگوهای بسیاری را از نزدیک با مسوولان اداره‎کل ارشاد اسلامی آن زمان خوزستان انجام دادند که به نتیجه مطلوب نرسیدند. از آن جا که کاملا مشخص شده بود که اداره و سیاست‎گذاری موزه برای هفت سال به شخصی واگذار شده که صلاحیت لازم را نداشت ولی همچنان به حضور او اصرار ورزیده می‎شد تا این‎ که پیرو گفتگوهای بسیار، ارشاد و سرمایه‎گذار پذیرفتند تا انجمن تجسمی به محل موزه نقل مکان کرده و طی تفاهم‎نامه‎ای این امر صورت پذیرفت و همچنین قرار بر این شد تا یک شورای سه نفره متشکل از نماینده موزه، انجمن و ارشاد موزه را مدیریت کنند که این موضوع عملا اجرا نشد و با مخالف شدید ریاست موزه روبه‌رو شد. 

 

موزه از هویت و کارکرد اصلی خود خارج شده است

وی بیان کرد: پیرو این موضوع مراسمی هم در موزه به نام پنجگاه برگزار شد ولی عملا با عدم همکاری ریاست موزه، طرح به نتیجه نرسید در این زمان موزه عملا غیرفعال و تبدیل به رستوران شده بود؛ آن ‎هم رستورانی که فاقد طراحی حرفه‎ای در شان یک موزه هنری بود و اصلا ارتباطی با کارکرد موزه نداشت. البته در این زمان برنامه‎های غیرمرتبط و غیرتخصصی زیادی در موزه برگزار می‎شد از جمله مراسمی که دور از شان و والایی نام موزه هنرهای معاصر بود و متاسفانه از هنرمندان جهت نمایشگاه‎های انفرادی هزینه بالایی گرفته می‌شد. 

 

خراسانی اضافه کرد: در این مدت موزه از کارکرد واقعی و هویت اصلی خودش خارج و تبدیل به نمایشگاهی غیرفرهنگی و هنری شده بود که انجمن طبق وظیفه خود مستندات را به صورت مرتب به اداره‎کل ارشاد ارایه می‎داد ولی تغییری حاصل نمی‎شد. گویی به هر نحوی شده باید سرمایه‎گذار محترم در آن‎جا می‎ماند. ستادی که از سوی انجمن تجسمی تعیین شده بود به گفت‎وگوها ادامه می‎داد ولی نتیجه دلخواه حاصل نمی‎شد تا این‎ که با تغییر مدیرکل ارشاد و آمدن دکتر جوروند مدیرکل فعلی ارشاد چندین جلسه فنی و تخصصی با وی از سوی ستاد انجمن برگزار شد و او نیز قول همکاری و تلاش برای بازپس‎گیری موزه را داد. 

 

وی با تاکید بر این ‎که جوروند و معاونان او همکاری بسیار نزدیکی را با اعضای انجمن در این زمینه انجام دادند گفت: آن‎ها با ارایه مستندات و پیگیری‌ بارها اخطارهایی در خصوص نوع عملکرد موزه معاصر برای مدیریت آن فرستادند که مورد بی‎توجهی قرار گرفت. حتی در رویدادی هم که برگزار کردند هنرمندان تجسمی نه در بخش اجرا و نه در بخش نمایشگاه دیده نشدند و مشورتی هم با انجمن تجسمی صورت نگرفت. بارها به مدیر موزه از سوی انجمن این تذکر داده شده بود که برنامه‌های تخصصی باید در انجمن تجسمی طرح آن بررسی و سپس اجازه اجرا پیدا کند ولی باز با بی‎توجهی، برنامه‌هایی از جمله اکسپو بدون آن‎ که طرح آن بررسی و کارشناسی دقیق صورت پذیرد در حال انجام بود که انجمن بر طبق وظیفه با آن برخورد لازم انجام داد. 

 

سرمایه‎گذار موزه تسلیم خواسته به ‎حق هنرمندان شد

رییس انجمن هنرهای تجسمی خوزستان عنوان کرد: با آمدن مدیرکل جدید، وی و معاونان او انرژی تازه‎ای به هنرهای تجسمی این شهر بخشیدند که خود قابل ستایش است. در جلسه‎ای هم که خدمت دکتر کاراندیش معاون محترم وزارت ارشاد به همراه مدیران ارشاد بودیم بحث موزه مطرح و اشکالات این واگذاری در قالب گزارشی به وی توسط بنده ارایه داده شد که آقای کاراندیش هم قول داد هیاتی برای بررسی بیشتر حتما به اهواز آیند که ظرف کمتر از دو هفته، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون حقوقی آن وزارتخانه را جهت بررسی ادعاهای مطرح‎ شده فرستاد که در جلسه‎ای بنده به عنوان رییس انجمن تجسمی و افراد ستاد از سوی هنرمندان حضور و دیدگاه‎های خود را مطرح و مستندات خود را ارایه دادیم که عمدتا حاکی از تخلفاتی بود که در اداره موزه و اجرای برنامه‎ها در این مدت اتفاق افتاده بود و همان طور که مدیرکل محترم ارشاد گفت سرمایه‎گذار پس از بارها که قبول نمی‎کرد موزه را تحویل دهد این بار تسلیم خواسته به حق اداره‎کل ارشاد و انجمن تجسمی و هنرمندان شد و این بازگشت به تصویب و تایید معاون محترم حقوقی وزارت ارشاد نیز رسید و قرار بر این شد که شورای حقوقی برای برآورد و هزینه ‎کرد موزه تشکیل و روند بازپس‎گیری آغاز شود. 

 

وی در خصوص مکان استقرار انجمن هنرهای تجسمی نیز تصریح کرد: در گذشته این انجمن دارای مکان خاص بود. در حال حاضر هم همان طور که توضیح داده شد قرار بود انجمن در موزه استقرار یابد که با توجه به عدم همکاری ریاست حوزه و بی‎توجهی به تفاهم‎نامه این امر امکان‌پذیر نشد. ولی به یاری خدا با بازپس‎گیری موزه، انجمن به طور کامل در موزه هنرهای معاصر استقرار خواهد یافت و فعالیت خود را مجددا با نیروی بیشتر ادامه می‎دهد. 

 

احداث گالری‎های هنری و تخصصی؛ نیاز شهر اهواز

خراسانی در پاسخ به این سوال که آیا برای ارایه آثار هنرمندان در خوزستان با کمبود فضای مناسب مواجه هستید عنوان کرد: بله بدون شک؛ متاسفانه فضای کافی در اهواز و استان اصلا وجود ندارد و هنرمندان گاهی سردرگم می‎شوند. اگر هنرمندان بخواهند آثار خود را بفروش برسانند باز هم نبود گالری مناسب باعث می‎شود این موضوع ممکن نشود. به نظر من نیاز هست بخش خصوصی در این بخش ورود کند و گالری‎هایی به صورت خصوصی برای نمایش و فروش آثار هنرمندان احداث کند. البته این انتظار از سازمان‎ها و ارگان‎‏های دولتی و غیردولتی نیز می‎رود که بخشی از بودجه خود را، به منظور بالا بردن کیفیت هنری شهر اهواز، به ساخت گالری‎های هنری و تخصصی اختصاص دهند. موزه‎ها جای نمایشگاه برگزار کردن نیستند و تعریف آن‌ها مشخص است ولی با توجه به کمبود فضای ارایه فعلا چاره‎ای نیست که در موزه هنرهای معاصر فضا در اختیار هنرمندان قرار گیرد تا آنان مورد حمایت قرار گیرند و نمایشگاه‎ها و تولیدات خود را به نمایش و فروش بگذارند. 

 

نگاه انجمن تجسمی ساختاری است

وی با اشاره به برنامه انجمن هنرهای تجسمی استان برای آینده موزه هنرهای معاصر و هنرمندان و فعالیت‎های آینده این انجمن خاطرنشان کرد: در خصوص موزه هنرهای معاصر باید بگویم فعالیت آن چیزی جدای از فعالیت انجمن تجسمی به عنوان یکی از بخشهای مهم تخصصی نیست. موزه در بخش مدیریت دچار مشکل بوده و این مساله هنر تجسمی استان را مدتی عقب انداخته است. قطعاً بررسی فنی‎تر و تخصصی‎تری برای اداره لازم که قرار شده است در نشستی که با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونانش در آینده انجام می‎شود راهکارهای مختلف بررسی شود تا در عمل موزه دچار مشکل اجرایی نشود. 

 

رییس انجمن هنرهای تجسمی خوزستان گفت: در بخش انجمن تجمسی نگاه ما ساختاری است و نه صرفا مقطعی و برای یک دوره خاص اجرایی برنامه‎های مستمر در جهت پیشرفت هنرهای تجسمی و هنرمندان جوان‎تر نیازمند برنامه‎ریزی خوب است و صرفا حرف زدن در مورد آن کاری از پیش نخواهد برد. ما برنامه خودمان را ارایه داده‎ایم و حتما پس از جاگیری در موزه بخشی از آن را اجرایی خواهیم کرد که البته بهتر است در مصاحبه دیگری مفصل آن برنامه‎ها را توضیح دهیم ولی مطمئنا همان طور که در گذشته هم تاکید داشتم از مشورت با هنرمندان و اساتید هنرهای تجسمی در این خصوص چشم‎پوشی نمی‎کنیم و با نظر جامعه هنری پیش خواهیم رفت. دست تک‎تک هنرمندان را می‎فشاریم و از آن‎ها می‎خواهیم ما را در ساختن هنرهای تجسمی این استان تنها نگذارند و در اجرای برنامه‎ها به ما یاری برسانند چراکه بدون کمک هنرمندان محترم و عزیز هنرهای تجسمی مسلما ما هم نمی‎توانیم آن ‎طور که باید عملکرد مناسبی داشته باشیم. انجمن هنرهای تجسمی متعلق به تمام هنرمندان تجسمی و اساتید است و یاری به آن از سوی هنرمندان نفعش برای کل جامعه هنری استان و تجسمی است. 

 

وی اظهار کرد: هنرمندان و انجمن چیزی جدای از هم نیستند و این خود هنرمندان هستند که انجمن را اداره می‎کنند و نه کسان دیگر. اولین کاری که بایا در انجمن تجسمی استان انجام شود شروع مجدد عضو‎گیری از هنرمندان است و پس از آن تشکیل شوراهای تخصصی در رشته‎های مختلف، نشست‎های هم‎اندیشی با اساتید و هنرمندان، مکان‎های علمی و تخصصی و کمک به تشکیل گروه‎های هنری فعال.

 

از هنرمندان تجسمی به دلیل عدم پاسخگویی عذرخواهی می‎کنم

خراسانی ضمن تشکر از هنرمندان تجسمی تصریح کرد: از همدلی، همبستگی، همراهی، پیگیری و صبر بی‎وقفه‌ هنرمندان تجسمی استان سپاسگذاری می‎کنم و عذرخواهی می‎کنم اگر در این مدت به دلیل فشارها و پیگیری‎های وسیعی که وجود داشت نتوانستم پاسخگوی مناسبی برای‎شان باشم و تشکر ویژه دارم از آقای دکتر جوروند مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و معاون محترم هنری وی آقای چنانی که اگر همکاری، عزم و جسارت و اراده شجاعانه آن‎ها نبود، شاید این اتفاق مبارک نمی‎افتاد. باید تشکر ویژه‎ای هم از همکارانم در انجمن هنرهای تجسمی و ستاد آن داشته باشم که اگر در کنارم نبودند و یاری و همراهی‌ آن‎ها نبود شاید هیچ ‎وقت این انگیزه برای پیگیری موضوع به این مهمی برایم پیش نمی‌آمد. دستان همه آنان را می‎بوسم و دست یاری برای آینده انجمن تجسمی را به سوی همه هنرمندان و اساتید با احترام بلند می‎کنم. 

 

نبود موزه طی سال‎های اخیر برای هنرمندان محسوس بود

سرور محمودی عضو انجمن هنرهای تجسمی خوزستان نیز با اشاره به این که موزه هنرهای‌ معاصر اهواز هنوز به طور کامل پس نگرفته شده است گفت: پس از حدود دو سال تلاش در راستای باز پس‌گیری موزه، خوشبختانه هنرمندان درحال حاضر توانسته‌اند تا حدی این مرحله را پشت سر گذارند و کارهای نهایی بازپس‎گیری موزه در حال انجام است و امیدوارم این موضوع هر چه سریع‌تر به صورت صددرصدی انجام شود تا بتوانیم در موزه مستقر شویم چراکه زمانی می‌توانیم صحبت از بازپس‌گیری موزه به عمل آوریم که در آن جا مستقر شده باشیم. 

 

وی ادامه داد: از آن‎ جا که تنها مکان فرهنگی و هنری رسمی شهر اهواز موزه هنرهای معاصر است و هنرمندان تجسمی مکان دیگری جز این ندارند و از طرفی گالری خصوصی‌ نیز در شهر وجود ندارد، نبود آن طی سال‌های اخیر بسیار برای هنرمندان محسوس بود و در واقع خیلی از فعالیت‌هایی که می‌توانست طی این مدت انجام شود به دلیل نبود موزه انجام نشد و بسیاری از محافل هنری که می‌شد آن‌ها را برگزار کرد، برگزار نشد و در مجموع بسیاری از برنامه‌های ما محدود شد تا جایی که مجبور بودیم چندین نمایشگاه را در مکانی غیر از موزه همانند دانشگاه یا آموزشگاه‌های خصوصی برگزار کنیم. 

 

هنرمندان در این دوسال حس می‎کردند باید این خلاء را پر کنند

عضو هیات رییسه انجمن هنرهای تجسمی خوزستان عنوان کرد:‌ با همه این‌ها، معتقدیم با تمام مشکلاتی که طی این دو سال داشتیم، دوره‌ای پربار را سپری کردیم که شاید بخشی از آن به این دلیل بود که هنرمندان حس می‌کردند باید به نحوی این خلا را پر کنند. 

 

وی افزود: از این‎رو، طی این ۲ سال هنرمندان به صورت خودجوش فعالیت‌های بسیاری از قبیل برگزاری نمایشگاه انجام دادند. این در حالی که بود که حتی هنرمندانی که زیرمجموعه انجمن تجسمی نبودند به صورت مستقل فعالیت‌هایی را انجام می‌دادند و من اطمینان دارم که اگر در این ۲ سال موزه در اختیار ما هنرمندان بود، این فعالیت‌ها بسیار از این هم چشمگیرتر می‌شد. 

 

باید موزه هنرهای معاصر تهران را الگو قرار داد

محمودی با بیان این ‎که هنرمندان تجسمی قطعا می‌توانند به لحاظ مدیریتی، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی از عهده اداره موزه برآیند تصریح کرد: هنرمندان پیش از این بارها ثابت‌ کرده‌اند که از عهده اداره برنامه‌های فرهنگی و هنری برمی‎آیند؛ با وجود این باید این نکته را در نظر گرفت که هنرمندان به لحاظ مالی به حامی نیاز دارند که این حامی را می‌توان در بخش‌های خصوصی یافت. 

 

وی افزود: از برخی از بخش‌های موزه می‌توان به روش صحیح بهره‎برداری اقتصادی کرد؛ کاری که در حال حاضر به نحوه بسیار بد و به واسطه رستورانی که در آن جا تاسیس شده در حال انجام است. در این زمینه می‌توان موزه هنرهای معاصر تهران و سایر مراکزی که در کشور وجود دارند را الگو قرار داد. به عنوان مثال می‌توان با کمک بخش خصوصی کتابفروشی، کتابخانه و یا کافه تریا در بخش‌هایی از موزه راه انداخت اما راه‌اندازی چنین بخش‌هایی باید با نظارت دقیق انجام شود.

 

رستوران در شأن موزه نیست

عضو هیات رییسه انجمن هنرهای تجسمی خوزستان گفت:‌ یکی از مشکلاتی که ما با رستوران احداث‎ شده در موزه هنرهای معاصر اهواز داریم این است که این رستوران در شأن موزه هنرهای معاصر نیست و آن فضا بسیار می‌توانست بهتر مورد استفاده قرار گیرد. 

 

وی با بیان این‎ که بهترین رستوران‌ها در منطقه کیانپارس و سایر نقاط اهواز وجود دارند اضافه کرد:‌ مکانی که در آن رستوران احداث شده است، می‌توانست بسیار بهینه‌تر مورد استفاده قرار گیرد چراکه فردی که قصد تفریح یا شام خوردن دارد قطعا با وجود رستوران‌های عالی در سطح شهر به این رستوران نخواهد آمد. بنابراین این محل باید محلی مختص هنرمندان باشد و یکی از برنامه‌های ما نیز این است که این مکان را در صورت بازپس‌گیری‌ به مکانی برای خود هنرمندان تبدیل کنیم. در حال حاضر هنرمندان در کافه گالری ۲۸ به دور یکدیگر جمع می‌شوند و اگر این جمعیت در موزه دور هم جمع شوند، به لحاظ اقتصادی نیز بسیار می‌تواند مثمرثمر باشد. 

 

برنامه‎های زیادی برای موزه داریم

این نقاش خوزستانی تاکید کرد:‌ ما با بخش خصوصی و خصوصی‌سازی هیچ مشکلی نداریم بلکه می‌گوییم این خصوصی‌سازی باید به شکل صحیح اجرا شود چراکه هر محلی را نمی‌توان به دست هر کسی سپرد. 

 

وی بیان کرد:‌ چنانچه کارهای بازپس‌گیری موزه به صورت کامل اجرا شود، برنامه‌های زیادی را برای آن خواهیم داشت که از جمله آن‌ها می‎توانم به ایجاد خانه نقاشان، خانه گرافیک و خانه کاریکاتور اشاره ‌کنم. ضمن این‎که در تمام فعالیت‎ها قرار است از خود هنرمندان استفاده شود. همچنین بنا است روزهای مختلفی در هفته را در اختیار رشته‌های مختلف، تشکل‌ها و انجمن‌ها قرار دهیم تا در آن جا نشست برگزار کنند. 

 

محمودی افزود: همان ‎گونه که گفتم ما هنرمندان برنامه‌های بسیاری برای موزه داریم که به محض این که در آن جا مستقر شویم، اعلام برنامه خواهیم کرد و مرحله به مرحله برنامه‌های خود را ارایه خواهیم داد. 

 

شرایط باید طوری باشد که هم هنرمندان و هم سرمایه‎گذار منتفع شوند

وی خاطرنشان کرد: قرار بر این است که انجمن تجسمی در خود موزه مستقر شود و در عین حال آن جا را نیز مدیریت کند و برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های موزه نیز همگی با انجمن باشد. این در حالی است که براساس مذاکرات و صحبت‌های صورت‎ گرفته قرار بر این شده است که چنانچه بخش خصوصی نیز وارد کار شد، با مشاوره وکلا و افراد اطراف انجمن باشد تا خدای ناکرده بار دیگر سوءاستفاده‌ای از موضوع نشود. در واقع انجمن هنرهای تجسمی مدیریت خواهد کرد که چه کسانی وارد شوند، چه کسانی بهره ببرند و سود کار چه گونه به دست هنرمندان برسد. 

 

عضو هیات رییسه انجمن هنرهای تجسمی خوزستان اضافه کرد: به طور کلی شرایط باید به گونه‌ای رقم بخورد که هم هنرمندان و هم سرمایه‌گذار منتفع شوند چراکه سرمایه‎گذار اگر سود نکند قطعا نمی‌ماند و به سرمایه‌گذاری خود ادامه نخواهد داد. 

 

امیدواریم تغییر و تحول هرچه سریع‌تر انجام شود

رضا دیلمی، عضو ستاد انجمن تجسمی خوزستان نیز در باب فعل و انفعالات صورت ‎گرفته در بازپس‎گیری موزه هنرهای معاصر اهواز با اشاره به دیداری که تیم مذاکره‎کننده با معاون حقوقی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتند به خبرنگار ایسنای خوزستان گفت: هنگامی که ما مشکلات قراردادی در واگذاری موزه و همچنین آسیب‌هایی که طی ۲ سال گذشته به هنرمندان و نسل‌های آینده هنری وارد شده بود را برشمردیم، آقای تقوی گفت: "اجازه دهید نبش قبر نکنیم و به عقب باز نگردیم و رو به جلو حرکت کنیم زیرا باید روال معیوبی را که اتفاق افتاده است تصحیح کنیم." به همین دلیل من نیز ترجیح می‌دهم در حال حاضر که مشکل در شرف حل شدن است به عقب بازنگردم و امیدوار باشم که این تغییر و تحول هر چه سریع‌تر انجام شود تا هم اداره ‎کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نقش پدری خود را ایفا کرده باشد، هم هنرمندان استان به کار خود بازگردند و هم این ‎که بهره‌بردار موزه که به گمانم طی این مدت بسیار آسیب دیده و خسته شده ضررش جبران شود و بتوانیم حتی اگر شد از این به بعد از او در راه صحیح کمک بگیریم.

 

در باغ سبز نشان داده بودند!

وی در پاسخ به این سوال که آیا واقعاً باز هم از سرمایه‌گذار کنونی در اداره موزه کمک خواهید گرفت بیان کرد: چرا که نه!؟ وقتی همه ما به این امر واقفیم که حوزه فرهنگ نیاز به اسپانسر، همیاری و سرمایه‌گذار دارد چه اشکالی دارد که از کسی که طی ۲ سال گذشته با وضعیت فرهنگی استان آشنا شده است و از طرفی علاقه‌مند به ورود به کار است به شکل درست کمک گرفته شود؟

 

این کارشناس فرهنگی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا خود سرمایه‌گذار حاضر به همکاری با هنرمندان تجسمی خواهد بود عنوان کرد: من به این موضوع اعتقاد ندارم که طی ۲ سال گذشته سرمایه‌گذار موزه مورد هجمه هنرمندان بوده باشد بلکه نوک پیکان حمله هنرمندان، اداره ارشاد آن ‎هم به دلیل تخلفات آن‌ها بود وگرنه سرمایه‌گذار که بر اساس قول‌هایی که به او داده بودند و به قول معروف "در باغ سبز نشان او داده بودند" آمد و در این ماجرا اسیر شد، زیان بسیاری دید و نتوانست درآمدی هم کسب کند و هر چقدر نیز هزینه کرد به جایی نرسید که به نظر من ناشی از تجربه کم او در این زمینه بود.

 

وی اظهار کرد: من امیدوارم سرمایه‌گذار موزه به شرط آن‎ که از راه درست و صحیح وارد شود بار دیگر در آینده با بدنه هنری شهر همکاری کند تا خودش نیز از این موضوع منتفع شود و راه را برای سایر سرمایه‌گذاران باز کند. شاید این باعث شود سرمایه‌گذاران از فعالیت در هنر دیگر نترسند. فضای فرهنگی ـ هنری واقعاً فضای دهشتناکی نیست و اگر سرمایه‌گذاران از راه صحیح وارد آن شوند هم از لذت معنوی آن برخوردار خواهند شد و هم از لذت و سود مادی آن.

 

اصل حرکت هنرمندان در بازپس‌گیری موزه به زبان هنر بود

عضو تیم مذاکره‌کننده باز پس‌گیری موزه هنرهای معاصر اهواز در خصوص تلاش‌هایی که طی دو سال اخیر از سوی هنرمندان جهت پس گرفتن موزه انجام شد تصریح کرد: در این مدت جلسات، صحبت خصوصی با مدیرکل سابق و فعلی ارشاد، مذاکره با افراد تأثیرگذار شهر همانند معاون استاندار و خود استاندار انجام شد اما گذشته از این‌ها اصل حرکت هنرمندان در راستای بازپس‌گیری موزه، به زبان هنری بود. این زبان هنری در قالب برگزاری نمایشگاه‎هایی همچون سنگ، کاغذ، قیچی نمود پیدا کرد که به زبان گویا می‌گفت فقط هنرمندان هستند که می‌توانند موزه را به مکانی فرهنگی تبدیل کنند و دیوار به تنهایی کارایی ندارد.

 

وی اضافه کرد: همچنین از جانب هنرمندان، یک حرکت کلی با تصویرسازی، کاریکاتور کشیدن و مقاله‌نویسی اتفاق افتاد، چندین نمایشگاه نیز همانند بزرگداشت هفته گرافیک از سوی هنرمندان با این رویکرد برگزار شد که بگوییم هنرمندان در حال فعالیت هستند و باید ارتباط هنرمندان با مسوولان برقرار شود.

 

عضو ستاد انجمن تجسمی خوزستان خاطرنشان کرد: پیرو این مسایل، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان متوجه این خلاء شد و پیشنهاد همکاری با شرایط صحیح را داد. این همکاری با شرایط صحیح این بود که مدیریت بخش فرهنگی و هنری موزه هنرهای معاصر به دست هنرمندان سپرده شود. بنابراین قرار شد جمعی سه نفره متشکل از یک نماینده از ارشاد، یک نماینده از انجمن هنرهای تجسمی و یک نماینده از طرف بهره‌بردار موزه ایجاد شود و این جمع کار سیاست‌گذاری برای موزه را ترتیب دهند.

 

وی ادامه داد: هنرمندان این را پذیرفتند و در پنجم مرداد ۹۵ برنامه‌ای به نام "پنج‌گاه" را ترتیب دادند و در موزه هنرهای معاصر گردهم آمدند و بیانیه‌ای را ابلاغ کردند مبنی بر این‎ که "اگرچه با جنس واگذاری موزه مخالف هستیم ولی با بخش خصوصی مخالف نیستیم و اتفاقاً به آن نیاز هم داریم."

 

بعد از "پنج‎گاه" هیچ اتفاق مثمرثمری رخ نداد

این فعال فرهنگی اضافه کرد: متأسفانه پس از برگزاری برنامه پنج‌گاه و دستی که به صمیمیت از سوی هنرمندان دراز شد، هیچ اتفاق مثمرثمری رخ نداد و درهای موزه همچنان روی جلسات انجمن هنرهای تجسمی بسته ماند و پیشنهادهای ما نیز رد می‌شد و می‌توان گفت آن اعتمادی که لازم بود به وجود نیامد. کار نیز به جایی رسید که سعی کردیم دامنه اعتراضات خودمان را بالا ببریم که در نهایت این اعتراضات منتهی به جلسه‌ای شد که چندی پیش با حضور مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی خوزستان و معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد و امیدواریم که این جلسه به ثمر بنشیند و کارهای نهایی واگذاری موزه به هنرمندان هرچه سریعتر انجام شود.

 

سازوکار برای بخش خصوصی باید تعریف شود

وی عنوان کرد: در جلسه‌ای که برگزار کردیم نظر جمع این بود که این بار اشتباهات قبل و اشتباهات پیشینیان را تکرار نکنیم و برای آینده کار گروهی تشکیل شود و به صورت علمی از تجربیات دیگر جاها نیز استفاده شود. هنرمندان نمی‌توانند از مکانی مانند موزه کسب درآمد کنند زیرا هزینه‌های اداره موزه بالا است. به همین دلیل باید سازوکاری تعریف شود تا بخش خصوصی وارد شود و درآمدزایی برای خود و حفظ شرایط موزه را نیز مدنظر قرار دهد و در عین حال سیاست‌گذاری فرهنگی را نیز افراد هنرمند به دست گیرند و آن را انجام دهند. 

 

دیلمی ابراز امیدواری کرد: قدم اول که بازپس‌گیری موزه به صورت کامل و افتادن به روال صحیح است انجام شود تا تصمیمات بعدی نیز اتخاذ شود.

 

موزه به جمعه‎ بازار و بازار دستفروشان تبدیل شده بود

همچنین محمود گل دیگر عضو مذاکره‎کننده جهت بازپس‎گیری موزه نیز خاطرنشان کرد: پس از واگذاری غیرکارشناسی موزه به بخش خصوصیِ فاقد شرایط و نامتخصص، هنرمندان و در رأس آن انجمن هنرهای تجسمی اعتراضات خودشان رو در قالب جلساتی به گوش مدیرکل وقت ارشاد اسلامی استان رساندند که  متاسفانه هیچ همکاری‎ انجام نشد و درخواست‎های تشکیل جلسات بعدی ما نیز برای بیان حرف‌های‎مان با بی‎پاسخی و بی‎توجهی وی مواجه شد. 

 

وی افزود: از این ‌رو، با اعلام تحریم موزه هنرهای معاصر که تبدیل به محلی برای برپایی نمایشگاه‎هایی به سبک جمعه ‎بازار و بازار دستفروشان شده بود، هنرمندان تصمیم به رساندن پیام اعتراض خود از این راه شدند.

 

در جا ایستادن در ذات هنرمندان نیست

گل عنوان کرد: از آن جا که روح هنر و هنرمندان خوزستانی همچون رود کارون همیشه در حرکت و جاری است و سکون و درجا ایستادن در ذات آن‌ها نیست نمایشگاه تجسمی "سنگ، کاغذ، قیچی" را با همکاری بخش خصوصی در رشته‎های گرافیک، نقاشی، کاریکاتور و عکاسی در مکان کشتی تفریحی بر رود کارون برگزار کردند.

 

وی افزود: برگزاری مراسم هفته گرافیک در قالب سمینار و نمایشگاه آثار نیز از جمله برنامه‎های بزرگی بود که به دور از دیوارهای موزه معاصر اهواز در دانشگاه چمران توسط جمعی از طراحان گرافیک و مشارکت بخش خصوصی برگزار شد.

 

این گرافیست خوزستانی گفت: از دیگر برنامه‎های اعتراضی هنرمندان می‎توان به تجمع در مقابل موزه و امضای طوماری اعتراض‎آمیز خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد وقت یعنی آقای جنتی اشاره کرد.

 

فضای مجازی و فضاهای عمومی جور عدم همکاری ارشاد و مدیریت موزه را کشیدند

وی ادامه داد: بر خلاف مصاحبه و تعهدی که آقای قنواتی مبنی بر عدم دریافت وجه برای نمایش آثار هنرمندان در مکان موزه گفته بود و نیز عدم پایبندی مدیریت موزه به این تعهد، هنرمندان به ناچار با خلاء فضا و دیوار برای نمایش آثار مواجه شدند و طی این مدت فضای مجازی، گالری‎های خصوصی و فضاهای عمومی مثل کشتی تفریحی سوزیانا و کافه ٢٨ سینما هلال جور عدم همکاری ارشاد و مدیریت موزه را برای نمایش آثار هنرمندان کشیدند.

 

عدم همکاری‎ها مزیت‎هایی را به دنبال داشت

این هنرمند خوزستانی با بیان این که در حال حاضر قطعا با کمبود فضای مناسب و تخصصی برای نمایش آثار مواجه هستیم عنوان کرد: خوشبختانه این عدم همکاری‎ها مزیت‎هایی را نیز به دنبال داشت و باعث کشف پتانسیل‎ها‎ی دیگری از این حیث شد. نمایش آثار در فضاهای عمومی و بردن هنر تجسمی در دل مردم این مزیت را داشت که هنرمندان با مخاطبان و مردم ارتباط نزدیک‌تری پیدا کنند اما به هر حال امکانات تخصصی لازم و بایسته بیشتری برای برگزاری نمایشگاه و یا گالری لازم هست که متاسفانه جامعه هنری بزرگ خوزستان از آن محروم است.

 

زمان‎هایی که می‎توانست صرف خلق اثر شود صرف اعتراض شد

وی گفت:‌ امیدوارم طبق قول مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، دکتر جوروند، روند واگذاری موزه به هنرمندان با سرعت بیشتری انجام شود زیرا ما زمان بسیاری را از دست دادیم؛ زمان‎هایی که می‎توانست صرف خلق اثر و هنر شود صرف اعتراض و تحریم شد. امیدوارم با به ثمر نشستن سریع‌تر این واگذاری بتوان زمان‎ها و فرصت‎های از دست‎ رفته را با کمک همه هنرمندان و دلسوزان فرهنگ و هنر خوزستان جبران کرد.

 

 

 

 

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش