شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۲۸ - ۱۰ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۱۷۵۳
فستیوال ها و جشنواره های هنری

ما سیمرغ نمی‌خواهیم؛ کارگردان‌هایی که جشنواره‌ی فجر را پس زدند

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره
انصراف داریوش مهرجویی، حسن فتحی و شهرام مکری از شرکت در جشنواره سی و هشتم فجر بهانه تدوین پرونده‌ای شده تا درباره همه کارگردان‌های شاخصی که در یک دوره فیلم‌شان را به فجر ندادند، بنویسیم. در این فهرست اسم مسعود کیمیایی، اصغر فرهادی، ابراهیم حاتمی‌کیا، بهروز افخمی، رخشان بنی‌اعتماد و ... دیده می‌شود.

کمی بعد از گمانه‌زنی‌ها درباره حضور چهره‌های مطرح در جشنواره فجر امسال، خبر‌های تکمیلی وارد رسانه‌ها شد. مهم‌ترین خبر انصراف داریوش مهرجویی، حسن فتحی و شهرام مکری است که گفته‌اند فیلم‌های‌شان در جشنواره سی و هشتم حضور نخواهد داشت.

سلسله انصراف‌ها بهانه‌ای شد تا ضمن مرور دلیل این سه کارگردان، سراغ چهره‌های شاخصی برویم که در دوره‌ای نخواسته‌اند در فجر باشند. در این فهرست نام‌های معتبر زیادی به چشم می‌خورد. ابتدا دلیل انصراف هر کدام را نوشته‌ایم و در ادامه سرنوشت هر فیلم در جشنواره‌ای دیگر و نیز اکران عمومی بررسی شده است. در بخش دیگر نوشته‌ایم مصاف بعدی کارگردان‌ها با جشنواره فجر چه بوده است...

به این جمع می‌توان علیرضا داودنژاد را هم اضافه کرد. ملاقات با طوطی که رونمایی شد، منتقدان از تغییر رویه فیلم‌سازی علیرضا داودنژاد انتقاد کردند. فیلم در اکران عمومی هم با نقد‌های منفی مواجه شد که خب این اتفاق به دلیل سبک خاص فیلم‌های پیشین داودنژاد است.

این کارگردان هشت‌پا را از نظر قصه و مضمون در ادامه ملاقات با طوطی ساخته بود. وقتی حجم بالای واکنش‌های منفی را دید ترجیح داد فیلم را بدون حضور در جشنواره فجر روانه اکران کند. هشت‌پا در جشن خانه سینما شرکت کرد، اما به جایزه‌ای دست نیافت.

داریوش مهرجویی - لامینور

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

چرا شرکت نکرد؟ کانال سینمادیلی روایتی درباره چرایی عدم شرکت لامینور داریوش مهرجویی در جشنواره فجر امسال دارد که در ادامه مرور می‌کنیم. با این حال یک دلیل دیگر هم هست که به سابقه سنتوری برمی‌گردد. می‌دانید که این فیلم در جشنواره بیست و پنجم با استقبال مواجه شد و سیمرغ مردمی و بهترین بازیگر (بهرام رادان) را به دست آورد.

سنتوری مجوز اکران گرفت، اما یک شب قبل از نمایش عمومی مُهر توقیف خورد. لامینور به نوعی ادامه سنتوری است و داستانش به زندگی یک موزیسین می‌پردازد. مهرجویی برای جلوگیری از تکرار اتفاقات سنتوری، ترجیح داده فیلم را مستقیم روانه اکران کند.

خاصه اینکه حساسیت برخی رسانه‌ها بر روند تولید لامینور هم زیاد است. سینمادیلی نوشته: حواشی فیلم مهرجویی با حمله خبرگزاری فارس به این فیلم آغاز شد. این خبرگزاری فیلم لامینور را دارای داستانی ملتهب دانست و رضا درمیشیان، تهیه کننده فیلم را مورد انتقاد قرار داد که چرا از فارابی وام دریافت نکرده است. درمیشیان، اما در پاسخ، بنیاد فارابی را مسئول مطلب منتشر شده در این خبرگزاری دانست.

در چه رویدادی حضور یافته؟ باید دید لامینور مستقیم اکران می‌شود یا ابتدا در جشن خانه سینما داوری خواهد شد.

سرنوشت در اکران؟ به نظر می‌رسد فیلم جدید مهرجویی وضعیتی بهتر از دیگر ساخته‌های اخیرش داشته باشد.

حسن فتحی - مست عشق

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

چرا شرکت نکرد؟ ابتدا خبری منتشر شد که حسن فتحی برای مست عشق متقاضی حضور در جشنواره سی و هشتم فجر است. توئیت فتحی، اما حکایت از این دارد که قرار نیست مست عشق در جشنواره فجر امسال رونمایی شود: "در جشنواره امسال فیلم نخواهم داشت.

" فتحی توضیح بیشتری نداده، اما اگر پیگیر اخبار سینمایی باشید، می‌دانید که دلیل چنین تصمیمی در وهله اول جلوگیری از حساسیت‌ها است. چندی پیش خبری منتشر شد که آیت‌الله مکارم شیرازی و نوری همدانی با ساخت فیلم درباره شمس و مولانا مخالفت کرده‌اند. احتمال دیگری هم وجود دارد که فتحی برای تکمیل مراحل فنی مست عشق وقت بیشتری می‌خواهد.

در چه رویدادی حضور یافت؟ مست عشق با سرمایه‌گذاری مشترک ایران و ترکیه آماده می‌شود و هنوز نمی‌دانیم نظر طرفین درباره رونمایی از آن چیست. مستقیم در دو کشور اکران می‌شود؟ راهی یک جشنواره معتبر خواهد شد؟

سرنوشت اکران؟ به نظر می‌رسد مست عشق از فیلم‌های پرمخاطب باشد. داستان شمس و مولانا با حضور شهاب حسینی و پارسا پیروزفر به اندازه کافی وسوسه برای تماشا دارد.

مصاف بعدی با فجر: باید تا جشنواره بعدی صبر کرد، اما اگر ملاک دوره‌های پیش باشد، حسن فتحی با جشنواره فجر همراه بوده است.

شهرام مکری - جنایت بی دقت

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

چرا شرکت نکرد؟ شهرام مکری مصاحبه کرده و جلوی شائبه‌ها را گرفته. او دو دلیل برای عدم حضور فیلم جدیدش یعنی جنایت بی دقت، در جشنواره امسال بیان کرده است. مکری در گفتگویی که با خبرگزاری ایسنا داشته، درباره دلیل غیبتش در جشنواره فجر امسال گفته: "از آنجا که فیلم زودتر از مهلت مورد نظر جشنواره آماده نمی‌شود و نمی‌خواهم سوءتفاهمی در زمان ارسال آن به وجود آید، کار فنی را با حوصله ادامه می‌دهیم و دیگر امکان رساندن فیلم به جشنواره فجر را نداریم. "

دلیل دوم پرنکته‌تر است: "یک نکته مهم دیگر به جز نبود زمان کافی این است که به عنوان فیلم‌سازی که جشنواره فجر را تجربه کرده‌ام، احساس می‌کنم آثار من با این جشنواره خیلی در یک مسیر قرار ندارند. "

در چه رویدادی حضور یافت؟ پیش‌بینی اینکه فیلم جدید شهرام مکری بلافاصله بعد از آماده شدن در جشنواره‌های معتبر جهانی به نمایش در بیاید، سخت نیست.

سرنوشت در اکران: به جز ماهی و گربه، بقیه ساخته‌های مکری مخاطب خاص دارند.

مصان بعدى با فجر: سبک فیلم‌سازی مکری به گونه‌ای است که نمی‌توان به حضور آن‌ها در فجر امید داشت. ماهی و گربه او در بخش هنر و تجربه جشنواره فجر مورد استقبال مخاطبان و داوران قرار گرفت.

ابوالحسن داودی - هزارپا

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

چرا شرکت نکرد؟ تجربه تلخ ابوالحسن داودی از توقیف زادبوم باعث شد او هزارپا را به جشنواره ندهد. می‌دانید که زادبوم به رغم اینکه در جشنواره سی و هفتم سیمرغ هم گرفته بود، دچار سوءتفاهم شد. این فیلم در نهایت سال ۹۶ روی پرده رفت و برای داودی درس عبرت شد تا هزارپا را در معرض دید داوران و منتقدان قرار ندهد.

خودش هم صادقانه اعتراف کرد که: "قطعاً جشنواره می‌تواند برای دیده شدن یک فیلم گام مهمی باشد. البته بعضی فیلم‌ها هم هستند که با حضور در این جشنواره نتایج نامطلوبی می‌گیرند. برای مثال می‌توان فیلم "زادبوم" را نام برد که قربانی چنین فضا و تصمیماتی شد. "

در چه رویدادی حضور یافت؟ در رویدادی شرکت نکرد.

سرنوشت در اکران: هزارپا سال پیش اکران عمومی شد و عنوان پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران با ۳۸ میلیارد فروش را به دست آورد. بعد از اکران فیلم مشخص شد، تصمیم داودی خیلی هم نادرست نبوده! اولاً جنس هزارپا به جشنواره نمی‌خورد، وانگهی اکران آن در جشنواره ایجاد حساسیت می‌کرد. در روز‌های ابتدایی اکران هزارپا، چند واکنش تند رسانه‌ای شاهد بودیم، اما در ادامه فروکش کرد.

مصاف بعدی با فجر: رابطه داودی با جشنواره همیشه خوب بوده است؛ هم فیلم‌هایش را شرکت داده و هم گاهی داور و عضو هیات انتخاب بوده است. باید ببینیم چه تصمیمی برای فیلم بعدی‌اش دارد.

کمال تبریزی - ما همه با هم هستیم

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

چرا شرکت نکرد؟ تلخ‌ترین تجربه کمال تبریزی از جشنواره فجر به سرنوشت مارمولک برمی‌گردد. فیلم در این رویداد دیده شد و همین، اکران نوروزی‌اش را به تعویق انداخت.

اردیبهشت روی پرده رفت و خیلی زود توقیف شد. کمال تبریزی سال پیش و در آستانه جشنواره فجر به همکارانش توصیه کرد قید حضور در جشنواره فجر را بزنند: "توصیه من این است، اگر فیلم‌هایی همچون مارمولک و یا مارموز ساخته می‌شود که بعضاً موضوعات حساسی دارد، اصلاً در جشنواره‌های فیلم فجر و یا جشنواره‌های دیگر نمایش داده نشود و مستقیم از تولید به نمایش برسد. "

در چه رویدادی حضور یافت؟ در جشنواره‌ای حضور نداشت.

سرنوشت در اکران؟ کمال تبریزی مارموز را در جشنواره جهانی فجر نمایش داده بود که در اکران عمومی هم گرفتار مشکل نشد. او، اما ما همه با هم هستیم را امسال به‌طور مستقیم روانه اکران کرد. جالب آن که این فیلم حرف گزنده‌ای که بخواهد منجر به توقیفش بشود ندارد!

دلیل اصلی‌تر که می‌توان برای اکران مستقیم فیلم عنوان کرد، این است: ما همه با هم هستیم فیلمی نیست که بتواند نظر هیات انتخاب را جلب کند و مجوز حضور در جشنواره فجر را به دست بیاورد.

مصاف بعدی با فجر: تبریزی این روز‌ها مشغول ساخت رستگاری جهان است و گفته می‌شود فرم شرکت در جشنواره را پر کرده.

اصغر فرهادی - فروشنده

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

چرا شرکت نکرد؟ در آستانه جشنواره سی و چهارم فجر شایعه‌ای رسانه‌ای شد که فروشنده از این رویداد کنار گذاشته شده. روابط عمومی فیلم هم بلافاصله جواب داد که از ابتدا هم قرار نبوده این فیلم در جشنواره فیلم فجر به نمایش دربیاید.

در چه رویدادی حضور یافت؟ زمان گذشت و خبر رسید فروشنده در جشنواره کن شرکت کرده است. این‌گونه مشخص شد، چرا اصغر فرهادی فیلمش را به فجر نداده. هفتمین فیلم بلند اصغر فرهادی در مراسم اختتامیه جشنواره کن، جایزه بهترین فیلمنامه را گرفت و شهاب حسینی هم برنده جایزه بهترین بازیگر مرد شد.

فروشنده به عنوان نماینده ایران در اسکار ۲۰۱۷ به آکادمی اسکار معرفی شد و جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان را به‌دست آورد. فروشنده به جوایز معتبر زیاد خارجی دیگری هم دست یافت. در جشن خانه سینما هم شرکت کرد و هفت تندیس را از آن خود کرد.

سرنوشت در اکران: فروشنده سال ۹۵ در ایران روی پرده رفت و به فروشی نزدیک به ۱۷ میلیارد تومان دست یافت.

مصاف بعدی با فجر: اصغر فرهادی بعد از موفقیت جهانی جدایی نادر از سیمین، تصمیم گرفت فیلم‌هایش را به فجر ندهد. این اتفاق با فروشنده رخ داده و به نظر می‌رسد ساخته‌های بعدی‌اش در ایران نیز همین سرنوشت را پیدا کنند.

مسعود کیمیایی - محاکمه در خیابان

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

چرا شرکت نکرد؟ جشنواره فجر با فیلم‌های مسعود کیمیایی مهربان نبود و چه بسا او سال ۸۷ به همین دلیل محاکمه در خیابان را به جشنواره نداد.

داستان فیلم را هم که می‌دانید: در روز عروسی امیر با مرجان، حبیب یکی از دوستان امیر به او خبر می‌دهد که همسر مردی به نام عبد، حرف‌هایی در مورد رابطه مرجان و شوهرش می‌زند و ادعا می‌کند که از او بچه‌دار هم شده و آن را سقط کرده است. امیر به سراغ همسر عبد می‌رود و شماره تلفن همراه عبد را می‌گیرد. امیر با مرجان برخورد تندی می‌کند، مرجان خود را بی‌گناه می‌داند.

در چه رویدادی حضور یافت؟ فیلم در جشنواره‌ای حاضر نشد.

سرنوشت در اکران؟ محاکمه در خیابان سال ۸۸ روی پرده رفت که فروش متوسطی داشت.

مصاف بعدی با فجر: دو سال بعد جرم مسعود کیمیایی در جشنواره فجر حضور یافت و شش سیمرغ از جمله جایزه بهترین فیلم را به دست آورد. جرم موفق‌ترین فیلم کیمیایی در همه ادوار جشنواره فجر به حساب می‌آید.

فیلم بعدی او یعنی متروپل در جشنواره توفیقی به دست نیاورد. با این‌حال کیمیایی باز هم با فیلم پر حاشیه قاتل اهلی در فجر حاضر شد. او امسال خون شد را برای حضور در این رویداد آماده کرده است.

ابراهیم حاتمی کیا - دعوت

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

چرا شرکت نکرد؟ پانزدهیمن فیلم ابراهیم حاتمی‌کیا مضمونی متفاوت از ساخته‌های پیشین او داشت. دعوت همان‌طور که می‌دانید درباره فرزندآوری یا به عبارت دیگر هشدار درباره زیاد شدن سقط جنین است. حاتمی‌کیا فیلمش را مثل همیشه در سکوت خبری ساخت، اما در میانه تولید محتوای آن فاش شد.

در حالی که رسانه‌ها گمان می‌کردند این کارگردان دعوت را برای جشنواره آماده می‌کند، خبر آمد فیلم اکران عمومی می‌شود. این اتفاق چند ماه مانده به فجر در سال ۸۷ رخ داد. یک برداشت نزدیک به واقعیت این است که حاتمی‌کیا نخواسته مسیر جدید فیلم‌سازی‌اش را در معرض قضاوت داوران قرار دهد.

در چه رویدادی حضور یافت؟ دعوت در دوازدهمین جشن خانه سینما حضور یافت و در ۱۰ رشته کاندیدا شد. گوهر خیراندیش هم تندیس گرفت.

سرنوشت در اکران؟ دعوت اکران خوبی داشت و به فروش نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومانی دست یافت. هم‌زمان بحث و نظر درباره رویکرد جدید ابراهیم حاتمی‌کیا در مطبوعات داغ بود.

مصاف بعدی با فجر: حاتمی‌کیا دو سال بعد فیلم گزارش یک جشن را برای جشنواره آماده کرد که هرگز رنگ اکران عمومی ندید. حاتمی‌کیا در ادامه با فیلم‌های چ، بادیگارد و به وقت شام در جشنواره حاضر شد؛ فیلم‌هایی که بازگشت او به مسیر فیلم‌سازی‌اش تعبیر می‌شود. او برای این فیلم‌ها سیمرغ هم گرفت و حالا با خروج در راه فجر است.

کیومرث پوراحمد - شب یلدا

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

چرا شرکت نکرد؟ کیومرث پوراحمد شش سال بعد از خواهران غریب فیلم نساخت. شب یلدا پایان دوری موقت این کارگردان از سینما بود که البته ترجیح داد آن را در معرض قضاوت داوران قرار ندهد. دلیل دقیق این تصمیم را نمی‌دانیم و همین‌قدر اطلاع داریم که پوراحمد شب یلدا را مستقیم روانه اکران کرده است. شب یلدا در چند جشنواره فرعی داخلی از جمله فیلم اجتماعی آبادان و چند جشنوراه خارجی هم شرکت کرد.

در چه رویدادی حضور یافت؟ شب یلدا در جشن خانه سینما داوری شد. این فیلم در هفت رشته نامزد بود و درنهایت محمدرضا فروتن به خاطر بازی خوبش موفق شد تندیس بهترین بازیگر نقش اصلی را از آن خود کند.

سرنوشت در اکران؟ فیلم سال ۸۰ روی پرده رفت و استقبال نسبتاً خوبی از آن شد. این فیلم فقط در تهران به فروش ۱۰۰ میلیون تومانی دست یافت.

مصاف بعدی با فجر: کیومرث پوراحمد بعد از آن شش فیلم ساخت که همگی در جشنواره فجر حضور داشتند. موفق‌ترینش اتوبوس شب است که زنده‌یاد خسرو شکیبایی به خاطر آن به جایزه رسید. ۵۰ قدم آخر هم با انتقاد برخی منتقدان و اهالی رسانه مواجه شد که خب معلوم شد نسخه نهایی، مطلوب کارگردان نبوده. او سال پیش با تیغ و ترمه در جشنواره حاضر بود که توفیقی به دست نیاورد.

رخشان بنی‌اعتماد - زیر پوست شهر

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

چرا شرکت نکرد؟ روایت دقیقی از چرایی تصمیم رخشان بنی‌اعتماد مبنی بر عدم شرکت فیلمش در جشنواره فجر نداریم. زیر پوست شهر موضوعی داغ را محور قرار داد و به مشکلات موجود در جامعه طعنه می‌زند. حتی سیاست را به چالش می‌کشد و چه بسا سازندگان برای پیش‌گیری از حساسیت‌ها تصمیم به اکران فیلم پیش از جشنواره گرفته باشند.

در چه رویدادی حضور یافت؟ زیر پوست شهر ابتدا در جشن خانه سینما داوری شد. این فیلم پنج تندیس بهترین کارگردانی را به دست آورد. فیلم در جشنواره‌های خارجی هم حضور یافت و جوایز متعددی از جمله نبتیک را از آن خود کرد.

سرنوشت در اکران؟ فیلم اکران موفقی داشت، اما مهم‌تر از آن بحث‌های دامنه‌داری بود که در رسانه‌ها درباره زیر پوست شهر شکل گرفت. این فیلم خیلی زود تبدیل به یکی از آثار محبوب منتقدان شد که همچنان می‌توان نامش را در میان برگزیده‌های منتقدان دید.

مصاف بعدی با فجر: گیلانه و خون بازی بدون مشکل به جشنواره راه یافتند. دومی چندین سیمرغ را از آن خود کرد. قصه‌ها را، اما رخشان بنی‌اعتماد در اعتراض به سیاست‌های سینمایی دولت احمدی‌نژاد به جشنواره نداد. این فیلم در جشنواره سی و دوم رونمایی شد.

بهروز افخمی - شوکران

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

چرا شرکت نکرد؟ شوکران داستان مردی متأهل که عاشق پرستاری می‌شود و او را به عقد موقت در می‌آورد، روایت می‌کند. در شوکران برای اولین بار در سینمای پس از انقلاب، رابطه مردی مذهبی با یک زن در قالب صیغه شرعی به تصویر کشیده شده و همین‌قدر کافی است بدانیم که با چه سوژه حساسی مواجه‌ایم! شوکران با تیزهوشی سازندگان به جشنواره فجر داده نشد تا گرفتار حساسیت‌های کاذب نشود.

در چه رویدادی حضور یافت؟ در جشن خانه سینما حضور یافت و در هفت رشته نامزد شد. در چند جشنواره خارجی هم حضور یافت.

سرنوشت در اکران؟ شوکران نوروز ۷۹ اکران عمومی شد و مورد استقبال قرار گرفت. با این حال تداوم نمایش آن هم از اتفاق‌های مثبت آن سال‌ها است. به قول یکی از رسانه‌ها در انتهای دهه ۷۰ پایین کشیدن فیلم‌ها از پرده سینما باب نبود وگرنه این اتفاق برای شوکران هم رخ می‌داد. البته فیلم با اعتراض پرستاران مواجه شد که به کاراکتر سیما ریاحی اعتراض داشتند.

مصاف بعدی با فجر: بهروز افخمی بعد از آن با گاوخونی، فرزند صبح، آذر، شهدخت، پرویز و دیگران و روباه در جشنواره حاضر بود. فرزند صبح در بخش خارج از مسابقه به نمایش در آمد که کیفیت آن مورد تأیید کارگردان نبود و حالا نسخه تازه‌ای از آن آماده شده است. آذر، شهدخت، پرویز و دیگران، سیمرغ بهترین فیلم و فیلمنامه را گرفت.

رسول ملاقلی‌پور - نسل سوخته

کارگردانان سینمای ایران,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

چرا شرکت نکرد؟ زنده‌یاد رسول ملاقلی‌پور سال ۷۷ فیلم اعتراضی کمکم کن را ساخت. فیلمی دغدغه‌مند، اما با ساختاری نه‌چندان قابل دفاع. کمکم کن که در جشنواره رونمایی شد، استقبال سرد منتقدان را به خود دید. فیلم در اکران هم درجه کیفی جیم گرفت و در سینما‌های ممتاز اجازه نمایش نیافت.

مجموع این اتفاقات دلخوری ملاقلی‌پور را به همراه داشت. او فیلم بعدی‌اش نسل سوخته را هم که رویکردی تند و تیز داشت، به جشنواره نداد تا این‌گونه دلخوری‌اش را به رخ بکشد.

در چه رویدادی حضور یافت؟ نسل سوخته در چهارمین دوره جشن خانه سینما حضور داشت. این فیلم در پنج رشته نامزد بود و در نهایت تندیس بهترین فیلم‌برداری را از آن خود کرد.

سرنوشت در اکران؟ نسل سوخته بیشتر از کمکم کن دیده شد و اکران بهتری داشت. فیلم در محافل دانشجویی آن زمان مورد توجه بود که آن را زبان حال خود می‌دانستند. جالب آنکه علی قلی‌پور عقیده دارد، در نسل سوخته خلأ‌هایی وجود دارد و تماشاچی در جا‌هایی ارتباطش با فیلم قطع می‌شود، چون ملاقلی‌پور سیاسی نبوده، اما فیلم شبه‌سیاسی ساخته است.

مصاف بعدی با فجر: زنده‌یاد ملاقلی‌پور سه فیلم بعدی‌اش را در جشنواره شرکت داد: قارچ سمی، مزرعه پدری و میم مثل مادر.

احمد رنجبر

۷sobh.com
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
مائوریستو موتا پائز بیوگرافی مائوریسیو موتا پائز؛ سرمربی والیبال

تاریخ تولد: ۲۶ مه ۱۹۶۳

محل تولد: ریو دو ژانیرو، برزیل

ملیت: فرانسه

حرفه: سرمربی والیبال

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴ تاکنون

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش