دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۹:۰۹ - ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۲۲۴۶
شبکه نمایش خانگی

اعضای شورای پروانه تولید و نمایش شبکه نمایش خانگی در ساترا چه کسانی هستند؟/ گزینه های جدید ریاست رسانه ملی چه کسانی هستند؟

ساترا و صدا و سیما,ممیزی ها و سانسورها در ساترا
با آمدن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت خانه، اتحادیه تهیه کنندگان و بعضی از صنوف سینمایی به رسم دیرینه در نامه هایی از مطالبات و دغدغه های سینمایی خود گفتند. در این مدت اعضای هیأت مدیره خانه سینما هم به دیدار محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس رفتند. در نامه های نوشته شده و در دیدار با رییس مجلس، یکی از دغدغه ها برگشت شبکه نمایش خانگی به وزارت ارشاد و نظارت وزارتخانه به این شبکه بود؛ موضوعی که هنوز از طرف وزارتخانه پاسخی نگرفته است.

با همه این تلاش ها، ساترا کماکان نظارت خود را توسط کارگزاری هایش روی سریال ها دارد. در این مدت بعضی سریال ها به خاطر انجام ممیزی و اصلاحات ساترا در زمان خود پخش نشدند که از نمونه های اخیر آن می توان به« زخم کاری» اشاره نموده و نمونه جدید آن هم« قبله عالم» است. قسمت پنجم این سریال در شورای مجوز نمایش اصلاحیه خورده و این قسمت با انجام اصلاحیه ها مجوز پخش خواهد گرفت.

هر چند سینماگران و سازندگان سریال در شبکه نمایش خانگی امیدوار به بازگشت این بخش به وزارت ارشاد هستند، ولی با ایجاد ۲شورای جدید در نظارت و تولید سریال ها در شبکه نمایش خانگی به نظر ساترا به کار خود ادامه می دهد؛ سازمانی که عملکردش مانند صدا وسیما بوده و همین روش و منش باعث نقدهای فراوان شده است.

در ۲ماه قبل شوراهای جدیدی برای نظارت بر محصولات نمایش خانگی تشکیل شده اند؛ موضوعی که ساترا تشکیل این شوراها را اوایل مرداد ماه عنوان می کند.

با توجه به تشکیل این شورا بنظر امیدی به بازگشت شبکه نمایش خانگی زیرنظر ارشاد نیست و سریال های این شبکه در روزهای کرونا که جای سالن های سینما و تئاتر را گرفتند، کماکان تحت نظارت سازمان تنظیم مقررات رسانه های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی( ساترا) منتشر میشوند و مراحل نظارت و ممیزی هم در ۱۱کارگزاری این مجموعه است. 

اخذ پروانه نمایش و حتی پروانه ساخت از این مجموعه ضروری است و ۲شورای پروانه تولید سریال ها و شورای پروانه انتشار محتوای نمایشی وظیفه نظارت بر محصولات تازه این عرصه را بر عهده دارند. اعضای این دو شورا نیمه مرداد ماه معرفی شدند.

 اعضای حقیقی شورای پروانه تولید سریال ها عبارتند از:حجت الاسلام محمد قمی، منصور واعظی، علی اصغر پورمحمدی، محسن مهاجرانی، پرویز شیخ طادی و غلامرضا میرحسینی ؛ اسامی ای که هر کدام در سازمان ها و ارگان های دولتی سابقه مدیریتی داشته و دارند و پرویز شیخ طادی هم بعنوان کارگردان سینما در میان این جمع دیده می شود.

اعضای حقیقی شورای انتشار محتوای نمایشی رسانه های صوت و تصویر فراگیر نیز علی اصغر پورمحمدی، محسن مهاجرانی، محمدرضا جعفری جلوه و عبدالکریم خیامی معرفی شده اند. این اسامی به عنوان اعضای حقیقی معرفی شدند و باید دید اعضای حقوقی هم در ترکیب این دو شورا یا به شکل مجزا وجود دارد؟ و اینکه اعضای دو شورایی که معرفی شدند با توجه به مشغله هایی که دارند، تا چه اندازه در روند صدور مجوز برای تولید و نمایش سریال ها تأثیرگذار هستند؟ اسامی این افراد در جلسه ای با حضور عبدالعلی علی عسگری، رئیس صدا و سیما اعلام شده و با توجه به صحبت های علی عسگری در آن جلسه مبنی بر اینکه تسهیل گری در کنار تنظیم گری از مأموریت های صداوسیماست، احکام این افراد را هم رئیس رسانه ملی صادر کرده است.

تغییرات در صداوسیما / گزینه های ریاست رسانه ملی چه کسانی هستند؟

خراسان نوشت: در روزهای اخیر اخبار تحولات قریب‌الوقوع در رسانه ملی اوج گرفته است. گفته می‌شود عبدالعلی علی‌عسکری رئیس رسانه ملی که از اردیبهشت ۹۵ بر کرسی ریاست سازمان صداوسیما تکیه زده است، به زودی جای خود را به یکی از معاونانش خواهد داد.

ساترا و صدا و سیما,ممیزی ها و سانسورها در ساترا

 این در حالی است که از اوایل امسال، به طور جدی زمزمه‌های بررسی کارنامه عبدالعلی علی‌عسکری در نهادهای عالی شنیده و نام گزینه‌های متفاوتی برای تصدی این مسئولیت برده می‌شد که به نظر می‌رسید چندان صحیح نباشد؛ چرا که با سیاست اعتماد به نیروهای داخلی رسانه ملی که جایگاه ریاست سازمان در دو دهه اخیر شاهد آن بوده، چندان مطابق نبود.

تغییرات قطعی در رسانه

عصر دیروز ۲۸ شهریور وبسایت خبری نورنیوز نزدیک به شورای عالی امنیت ملی، اخباری را که از ریاست پیمان جبلی بر سازمان صداوسیما به گوش می‌رسید، تایید کرد و او را «گزینه اول ریاست رسانه ملی» دانست. این رسانه در ادامه این گزارش کوتاه، حضور جبلی را در جایگاه ریاست صداوسیما مثبت ارزیابی کرد و نوشت: «دانش کلاسیک، تجربه عملی و طی کردن سطوح مختلف مدیریتی در صداوسیما از جمله ویژگی‌های مثبت پیمان جبلی در حوزه مدیریت رسانه است که می‌تواند در ارتقای سطح کیفی و حرفه‌ای این رسانه در تراز نظام جمهوری اسلامی موثر واقع شود. انتظار می‌رود حضور او در رأس هرم مدیریتی رسانه ملی موجب ایجاد تحول در حوزه‌های مختلف سازمان به ویژه بخش‌های خبری شود و انتظارات افکار عمومی را برآورده سازد.» پیش از انتشار خبر نورنیوز، برخی رسانه‌ها نیز از تغییرات قریب‌الوقوع در سازمان صداوسیما خبر داده بودند. بامداد یک شنبه خبرگزاری صبا در خبری اعلام کرد نام پیمان جبلی معاون برون‌مرزی رسانه ملی، شهاب اسفندیاری رئیس دانشگاه صداوسیما و مصطفی محمدی رئیس مرکز طرح، برنامه و بودجه این سازمان برای تصدی ریاست رسانه ملی مطرح شده و جدی‌ترین گزینه تصدی بزرگ ترین و فراگیرترین رسانه کشور، پیمان جبلی است.

پیمان جبلی کیست؟

پیمان جبلی متولد ۱۳۴۵ در تهران، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد معارف اسلامی و تبلیغ و دکترای فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق(ع) است. او که از سال ۱۳۹۵ و ابتدای ریاست علی‌عسکری بر صداوسیما تاکنون معاون برون‌مرزی رسانه ملی بوده است، پیش از این در بخش‌های خبری رادیو و تلویزیون فعالیت کرده و مسئولیت‌های مختلفی چون دبیر خبر، سردبیر، مدیرکل خبر و... را در این زمینه داشته است. جبلی در دوره دو ساله ریاست محمد سرافراز در صداوسیما، معاون خبر این سازمان بود؛ معاونتی که پیش و پس از او، عنوان «معاونت سیاسی» داشته و هم‌اکنون در اختیار مجید آخوندی از مدیران بازنشسته سازمان رسانه ملی است.

یک جنگ رسانه‌ای

وقوع تغییرات در فراگیرترین، مهم ترین و پرمخاطب‌ترین رسانه کشور در حالی اتفاق افتاده که در سال‌های اخیر، چندین بار رهبر انقلاب درباره وقوع جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی سنگین علیه جمهوری اسلامی ایران صحبت کرده‌اند؛ از جمله در بیانات اخیر ایشان در دیدار با اعضای هیئت دولت که از آن با عناوین «جنگ نرم» و «جنگ فرهنگی» یاد کردند. بنابراین آن چه بدیهی است، این که سازمان صداوسیما از جهات مختلف نیاز به بازطراحی ساختاری دارد تا به عنوان صدای رسای جمهوری اسلامی در این عرصه، به اندازه آن چه که باید، حرفی برای گفتن داشته باشد؛ بماند که  مسائلی از قبیل شفاف نبودن، فربهی ساختاری، پرهزینه بودن و... که رسانه ملی   را درگیر کرده است.

فروغی ارتقا می‌یابد؟

تغییرات در سازمان صداوسیما، محدود به رئیس سازمان نیست و بعضی مدیران ارشد رسانه نیز تغییر کرده یا خواهند کرد. صبح دیروز علی دارابی معاون امور استان‌های سازمان صداوسیما، با حکم عزت‌ا... ضرغامی به وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفت و عهده‌دار معاونت این وزارتخانه شد؛ کسی که در یک دهه اخیر همواره در میان مدیران ارشد رسانه ملی بوده است. برای تصدی مسئولیت معاونت استان‌های رسانه ملی که در اختیار دارابی بود و به تازگی خالی شده نیز گزینه‌هایی مطرح شده که بر اساس ادعای کانال تلگرامی نبض صداوسیما، در روزهای اخیر نام علی فروغی بیش از دیگران شنیده شده است. هر چند دوران حضور فروغی در شبکه ۳ بسیارخبرساز بوده اما او با حضور احتمالی در جایگاه معاونت استان‌ها، یک ارتقای مهم را در ۳۳ سالگی تجربه خواهد کرد.

دیگر تحولات در رسانه ملی

بر اساس ادعای کانال نبض صدا وسیما  با حضور احتمالی فروغی در معاونت استان‌ها، شبکه۳ مدیر تازه‌ای به خود خواهد دید که محسن یزدی خواهد بود. یزدی مدیر شبکه مستند سیماست که سابقه حضور در شبکه۳ را دارد و پیشتر قائم‌مقام فروغی در این شبکه بوده است.همچنین بر اساس شنیده‌های خراسان، محمدمهدی رحمتی رئیس کنونی بسیج سازمان صداوسیما نیز دیگر نامی است که برای مدیریت شبکه۳ سیما مطرح شده است. علی فروغی نیز پیش از تصدی مدیریت شبکه۳، رئیس بسیج سازمان صداوسیما بود. باید تا روزهای آینده منتظر انتصاب رسمی رئیس جدید سازمان صداوسیما و تغییرات احتمالی مدیران ارشد این سازمان ماند؛ به نظر می‌رسد پاییز داغی در انتظار مدیران ارشد سازمان صداوسیما خواهد بود.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش