سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
۱۲:۳۹ - ۱۴ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۱۰۲۷
فیلم و سینمای ایران

سعید روستایی: تاوان تحریم‌ها را فقط مردم پس دادند | هیاهو برای یک لیلا

سعید روستایی,صحبت‌های سعید روستایی و دوستانش در جشنواره فیلم کن
سعید روستایی درباره تحریم‌ها و تاثیرش روی زندگی مردم گفت: غرب با دولتمردان ایران مشکل داشت، تاوان آن را مردم دادند.

رویداد۲۴ نوشت:  سعید روستایی که برای نمایش «برادران لیلا» در جشنواره مونیخ حضور دارد درباره تحریم‌ها و تاثیرش روی زندگی مردم صحبت کرد و گفت: «بخش زیادی از فیلم من درباره تحریم‌هاست. اما می‌شود درباره تحریم‌ها و اتفاقاتی که در ایران رخ دا‌د یک سریال ساخت. چون غرب با دولت‌مردان ایران مشکل داشت، اما تاوانش را فقط مردم پس دادند.

یعنی گرانی‌های روز به روز و هفته به هفته و ماه به ماه خیلی فشار به مردم می‌آورد و محدود به مسایل اقتصادی هم نبود و تا دارو پیش رفته بود. من خودم برای خانواده خودم تا سی چهل برابر حاضر بودم پول دارو بدهم اما دارویی وجود نداشت. هیچ کشوری حاضر نبود به ما دارو بدهد. من برای خانواده خودم سی چهل برابر پول دادم تا توانستم به سختی یک دارو پیدا کنم. این فاجعه‌ای است که رخ داد و همچنان هم ادامه دارد.»

بررسی حواشی جنجالی‌ترین فیلم سال؛هیاهو برای یک لیلا 

 سال‌هاست به کارگردانی خوش‌قریحه و جسور شهره است. سعید روستایی در ۲۶‌سالگی اولین فیلم بلند سینمایی‌اش را مقابل دوربین برد و ۹ سیمرغ بلورین از مجموع جوایز سی‌و‌چهارمین جشنواره فیلم فجر به «ابد و یک روز» به کارگردانی او و تهیه‌کنندگی سعید ملکان تعلق گرفت. این نخستین حرکت حرفه‌ای روستایی در سینما بود.

سعید روستایی,صحبت‌های سعید روستایی و دوستانش در جشنواره فیلم کن

کارگردانی که خیلی زود مورد توجه منتقدان و مخاطبان سینما قرار گرفت و بیش از هر فیلم‌ساز جوان دیگری در سینما، حرکات، رفتار و آثارش زیر ذره‌بین است. در ۲۹‌سالگی وقتی برای دومین بار پا به سالن اختتامیه جشنواره فیلم فجر گذاشت، پس از دریافت سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران برای فیلم «متری شش‌و‌نیم» با لحنی معترضانه خطاب به سید‌عباس صالحی وزیر ارشاد وقت، از اینکه مدت‌ها به دنبال دیدار با او بوده و این قرار حاصل نشده گله و تأکید کرد از این به بعد پلیس از جلوی دوربینش که هیچ، از پشت دوربینش هم رد نشود.

لحن معترضانه او چه در آثار و چه در تریبون‌هایی که گهگاه در اختیار می‌گیرد، شکل و شمایل متفاوتی پیدا کرده است. تغییراتی که به زعم برخی درست و به اندازه است و برخی دیگر معتقدند در کلامش غروری کاذب به چشم می‌خورد. چند ماه پیش وقتی همراه با عوامل فیلم سومش «برادران لیلا» قدم به جشنواره فیلم کن گذاشت از فهرست بلند‌بالای سانسوری که ارشاد برای فیلم در نظر گرفته صحبت و اعلام کرد زیر بار سانسور نخواهد رفت.

روستایی در نشست خبری «برادران لیلا» درباره طبقه فرودست جامعه که بیشتر در فیلم‌هایش به آنها و شرایط کنونی آن قشر که بخش زیادی از مردم را تشکیل می‌دهد، صحبت کرد و افزود: «طبقه متوسط در ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر به‌شدت باریک و باریک‌تر و کوچک‌تر شد، خیلی‌ها پولدارتر شدند و بیشتر آنها کسانی بودند که بی‌پول و فقیر شدند. عرض این طبق متوسط خیلی کم شده و الان به‌وضوح می‌بینیم که افراد طبقه خود را تغییر می‌دهند و برای مثال خانه، ماشین و خورد و خوراک خود را عوض می‌کنند».

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «در مواقعی تقصیر آدم‌های خود یک خانواده است که یک‌سری مشکلات ایجاد می‌شود و حل نمی‌شود، اما دیگر نمی‌توان این را گفت. وقتی روزی سه بار تورم به آدم‌ها یادآوری می‌شود، دیگر نمی‌توان گفت این تقصیر خانواده است. در فیلم‌های من دختری هست که در تلاش برای جلوگیری از فروپاشی یک خانواده است. در «ابد و یک روز» شاید خانواده تقصیر داشتند اما در «برادران لیلا» این‌گونه نیست و این جامعه است که در ‌حال تأثیرگذاری است و افراد چه اشتباه کنند و چه نکنند به سمتی که نباید می‌روند. بخش کوچکی از جامعه را می‌بینیم که هر ‌روز شرایطشان بهتر می‌شود و بخش بزرگی از جامعه اوضاعشان بهتر نمی‌شود».

صحبت‌های سعید روستایی و دوستانش در جشنواره فیلم کن در ایران شرایط را به شکل دیگری برای فیلم رقم زد. «برادران لیلا» به دلیل آنچه سازمان سینمایی اصرار بر ادامه مسیر اشتباه، تخلفات آگاهانه و رفتار مغایر با قوانین و عدم پذیرش اصلاح فیلم از سوی کارگردان پیش از نمایش در جشنواره‌های بین‌المللی عنوان کرد، رسما توقیف شد.

محمدمهدی اسماعیلی اول تیر ۱۴۰۱ در حاشیه جلسه هیئت دولت نیز در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در‌خصوص توقیف رسمی فیلم «برادران لیلا» و برخی از اخبار منتشر‌شده مبنی بر ممنوع‌الکار‌شدن برخی بازیگران این فیلم، اظهار کرد: «‌من در همین حیاط دولت چندی پیش اعلام کردم که ما در مورد این فیلم طبق قانون عمل می‌کنیم. قانون در این زمینه مشخص بود. دوستان ما در سازمان سینمایی بررسی‌های کامل را انجام دادند. اصرار من این بود که مر قانون رعایت شود و بررسی‌های لازم صورت بگیرد و این اعلام نظر نیز مبتنی بر این بررسی‌ها بوده است.

در‌واقع مجموعه افرادی که در این ارتباط تصمیم‌گیر بودند، متفق‌القول بودند که این تخلف صورت گرفته است. البته ممکن است در سال‌های قبل مجموعه وزارت ارشاد و سازمان سینمایی به هر دلیلی در این موضوعات منفعل عمل می‌کردند اما بنای ما در دوره جدید این است که طبق قانون عمل کنیم و تصمیم اخیر نیز طبق قانون اتفاق افتاد».

مسیر  پرچالش «برادران لیلا»

اما در تمام ماه‌های گذشته توقیف «برادران لیلا» و حواشی فیلم به یکی از موضوعات بحث‌برانگیز سینمایی بدل شد. اواخر شهریور‌ماه سال گذشته در خلال انتخاب فیلم ایرانی برای معرفی به آکادمی اسکار این پرسش از سوی سعید روستایی مطرح شد که چرا فیلمش با وجود برخی ویژگی‌های مهم برای شرکت در اسکار، در کمیته بررسی نماینده سینمای ایران به آکادمی وجود ندارد؟

روستایی در گفت‌وگویی با ایسنا یادآور شده بود: «برادران لیلا» در میان فیلم‌های در ‌حال بررسی در کمیته معرفی نماینده ایران به اسکار وجود ندارد، در‌حالی‌که قرار بود در سازمان سینمایی انعطاف به خرج داده شود تا فیلم برای گرفتن پروانه، به شورای پروانه نمایش ارجاع داده شود؛ زیرا به‌هر‌حال ما با هماهنگی‌هایی فیلم را به جشنواره کن فرستاده بودیم اما جای سؤال است چرا حالا که به زمان معرفی نماینده اسکار رسیده‌ایم، « برادران لیلا» با تمام امتیازهایی که داشته از این رقابت کنار گذاشته شده است؟

به گفته او، «برادران لیلا» از مدتی قبل اکران خود را در فرانسه آغاز کرد و بیشتر از فیلم‌ «متری شش‌و‌نیم» که آن نیز در این کشور اکران شده بود، بلیت فروخته‌. حق پخش این فیلم از سوی ۴۰ کشور دیگر دنیا خریداری شده و قرار است به اکران برسد. ضمن اینکه از سوی ۲۰ فستیوال هم دعوت شده است.

ماجرای توقیف این فیلم و روند چگونگی اکرانش در ایران موضوعی بود که چندین ماه به یکی از موضوعات چالش‌برانگیز تبدیل شد. ماه‌های پایانی سال روح‌الله سهرابی، مدیر‌کل نظارت بر عرضه و نمایش آثار سینمایی با اشاره به مشکل برخی فیلم‌های سینمایی از‌جمله «برادران لیلا» اعلام کرد طبیعی است هیچ فیلمی برای توقیف ساخته نمی‌شود و عوامل فیلم‌ها هم پیگیر حل‌وفصل موضوع هستند. ما هم تلاشمان را کرده‌ایم. مشکلاتی حاشیه‌ای گریبان فیلم‌ها را گرفته است. طبیعتا پیگیر اکران این فیلم‌ها خواهیم بود و خود صاحبان آثار هم در حل‌وفصل گره‌های بعضا کوری که افتاده، تأثیر دارند.

در این میان جواد نوروزبیگی، تهیه‌کننده فیلم، در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه در ارتباط با ساخت این فیلم پرونده قضائی برایش تشکیل شده است و با سخت‌ توصیف‌کردن این تنبیه برای سازندگان یک فیلم‌ گفت: «درخواست می‌کنم با توجه به نمایش نسخه‌ای تازه‌ از فیلم در فرانسه تا یک ماه آینده، شورای پروانه نمایش تکلیف فیلم را برای اکران قانونی داخل کشور مشخص کند. من درخواست می‌کنم شرایطی فراهم شود تا فیلم به‌سرعت در شورای پروانه نمایش بررسی شود. اگر قرار است تنبیهی اتفاق بیفتد، بنده که در ‌حال سپری‌کردن مسیر آن هستم و فکر می‌کنم کارگردان (سعید روستایی) هم همین مراحل را طی می‌کند. اگر اشتباهی مرتکب شده‌ایم، پاسخ آن را می‌دهیم ولی فیلم نباید آسیب ببیند و امیدوارم مسیر درست نمایش خود را طی کند».

و بالاخره قاچاق فیلم

اما در واپسین روزهای سال ۱۴۰۱ انتشار غیرقانونی نسخه فیلم «برادران لیلا» در فضای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای که هم‌زمان با نمایش قانونی آن در یک پلتفرم در فرانسه اتفاق افتاد، به حواشی ماه‌های گذشته این فیلم دامن زد. سعید روستایی هم‌زمان با انتشار نسخه قاچاق این فیلم در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام عکسی از فیلم منتشر کرد و نوشت که علاقه‌مند بوده این عکس را هم‌زمان با اکران فیلم منتشر کند.

جواد نوروزبیگی، تهیه‌کننده فیلم نیز ابراز امیدواری کرد که همچنان «برادران لیلا» فرصت نمایش عمومی پیدا کند؛ چرا‌که بسیاری از مخاطبان به تماشای نسخه قاچاق فیلم تمایلی ندارند.

در ‌این میان مدیران ارشاد هم نسبت به انتشار نسخه غیرقانونی فیلم واکنش نشان دادند و روح‌الله سهرابی، مدیرکل اداره نظارت بر نمایش سازمان سینمایی، با اشاره به اینکه فیلم‌نامه «برادران لیلا» در شورای پروانه ساخت دولت قبل بررسی شده است، گفت: «فارغ از مضمون کلی و محتوای فیلم که به هر حال مثل هر فیلم دیگر موافقان و مخالفان خود را دارد، آنچه این فیلم را وارد حاشیه کرد، رفتار غیرحرفه‌ای و مغایر با قوانین و آیین‌نامه‌های مصوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی عوامل اصلی این فیلم بود که موجب شد شورای پروانه نمایش سازمان سینمایی از دیدن این فیلم و ارزیابی آن خودداری کند».

او درخصوص انتشار غیرقانونی فیلم سینمایی «برادران لیلا» و پروانه ساخت این اثر گفت: «این فیلم در همان شورا پس از دریافت چند توصیه درباره ضرورت رعایت حرمت پدر و مادر و همچنین صیانت از جایگاه خانواده به تصویب رسیده و ابلاغ شده است».

به گفته سهرابی، این فیلم پیش از اخذ مجوز لازم اقدام به شرکت در جشنواره‌های خارجی کرد و در مرحله بعد و بدون دریافت مجوز از سازمان سینمایی، در خارج از کشور به اکران عمومی رسید.

او افزود: «اینکه فیلمی در پلتفرم‌های خارجی منتشر شود، به‌طور طبیعی وارد شبکه قاچاق خواهد شد؛ بنابراین دست‌اندرکاران اصلی فیلم باید خود متوجه این مسئله می‌بودند تا این‌گونه خودخواسته موجب انتشار غیرقانونی فیلم نمی‌شدند. سازمان سینمایی کشور بر ‌اساس وظیفه ذاتی خود که یکی از مهم‌ترین آنها حمایت از اکران آثار سینمایی و مدیریت اقتصاد سینماست، صرف‌نظر از رفتار متخلفانه عوامل فیلم، تلاش کرد تا با اتخاذ رویکرد اصلاحی و تعاملی مشکل فیلم مذکور را حل کند؛ اما هر بار به دلیلی که عمده آن هم به عوامل سازنده فیلم برمی‌گشت، این امر میسر نشد و جلسات پی‌در‌پی ما برای حل‌وفصل مشکلات فیلم بی‌نتیجه ماند».

به گفته او، تمکین‌نکردن صاحبان فیلم به انجام اصلاحات پیش از حضور در جشنواره کن و اکران عمومی فیلم در خارج از کشور پیش از اخذ مجوزهای لازم و مخالفت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اکران فیلمی که علاوه بر مضمون و محتوای تلخ و ناامیدکننده، کار خود را با قانون‌شکنی شروع کرده بود، از‌جمله دلایلی بود که موجب لاینحل باقی‌ماندن مسئله و مشکل این فیلم شد.

او خاطرنشان کرد: «البته در دو ماه اخیر سرمایه‌گذار و تهیه‌کنندگان و کارگردان فیلم برای هرگونه اصلاح اعلام آمادگی کردند که سرانجام با وساطت رئیس سازمان، شورای پروانه نمایش سینمایی، با بازبینی فیلم موافقت کرد. شورا پس از بازبینی، اصلاحات جدی و اساسی به فیلم داشت که قرار شد در صورت موافقت وزیر ارشاد با اصل موضوع اکران برادران لیلا، اصلاحات مدنظر شورا نیز در اختیار عوامل فیلم گذاشته شود تا مسیر طبیعی فیلم برای رسیدن به اکران عمومی طی شود؛ اما درست در همین ایام و پیش از تعیین تکلیف نهایی، انتشار نسخه غیرقانونی در فضای مجازی و قاچاق گسترده فیلمی که خود به‌طور غیرقانونی در خارج از ایران منتشر شده بود، تمام معادلات ما برای حل‌وفصل این مسئله را به هم ریخت و فیلم بدون هرگونه مراقبت و اصلاح و بدون دریافت حتی یک مجوز نمایش از سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد بازار شده  و به دست مخاطبان رسید».

سهرابی در پایان تأکید کرد: «همان‌گونه که پیش‌تر هم اعلام شده است، تعامل همه‌جانبه و فراگیر با هنرمندان و مساعدت و حمایت ویژه از آثار سینمایی جزء اولویت‌ها و تکالیف ذاتی سازمان سینمایی بوده و هست و بی‌تردید این رویکرد کماکان ادامه خواهد داشت؛ اما این سازمان ضمن اتخاذ رویکردی تعاملی و حمایتی، در راستای صیانت از شأن و اعتبار سینمای شریف ایران و حفظ و ارتقای اعتماد عمومی به این هنر-صنعت تأثیرگذار، نه‌تنها در صدور پروانه ساخت، بلکه در صدور مجوز نمایش آثار نیز هیچ‌گونه مسامحه‌ای با افراد خاطی در دستور کار ندارد و چنانچه فیلمی بدون طی مراحل قانونی تولید یا پیش از اخذ مجوز نمایش منتشر شود، تبعات اخذ این قبیل تصمیمات و رویه‌های غیرقانونی بر عهده سازندگان اثر است».

پس از این صحبت‌ها، سعید روستایی با انتشار پستی در اینستاگرام نوشت. «عجیب است! ارشاد دست پیش می‌گیرد، پس نیفتد! ما مدت‌هاست حرف‌های زیادی داریم و به درخواست ارشاد سکوت کرده‌ایم و خدا را شکر شما شاهد عملکرد و نتیجه عملکردشان هستید. از دست ما هم کارهای زیادی برمی‌آید که تاکنون باز هم به درخواست ارشاد کاری نکرده‌ایم، این‌گونه پیش برود، هم می‌گوییم و هم انجام می‌دهیم. هرچند عاقبت درگیری با ارشاد (که دائم می‌گوید از دست ما خارج است) درگیری با ارگان‌های زیادی است که البته از صدقه سر همین ارشاد پای ما به تک‌تک آنها کشیده شده. فقط مانده زندان».

واکنش منتقدان و مخاطبان

بیراه نیست اگر تازه‌ترین اثر سینمایی سعید روستایی را فیلم جنجالی سال بدانیم؛ فیلمی که با حضورش در جشنواره فیلم کن باعث شد قوانین برای فیلم‌هایی که مایل به حضور در جشنواره‌های خارجی هستند، تغییر کند و هرگونه حضور و نمایش فیلم سینمایی در مجامع و جشنواره‌های خارجی مستلزم اخذ پروانه نمایش شود و تخلف تهیه‌کنندگان در این مورد، موجب خدشه در صدور پروانه نمایش، اکران و تولیدات بعدی کارگردان و تهیه‌کننده می‌شود.

اما فارغ از توقیف و عرضه نسخه قاچاق فیلم که موضوع بحث‌برانگیز چند هفته گذشته سینمای ایران است، کیفیت تازه‌ترین ساخته روستایی نکته‌ای است که بسیاری از موافقان و مخالفان فیلم را روبه‌روی یکدیگر قرار داده است. بسیاری از منتقدان اثر او را شعارزده، پریشان و باورناپذیر توصیف می‌کنند. فیلمی که مسیری مطابق با دو فیلم پیشین روستایی را طی می‌کند، با این تفاوت که این بار با فیلم‌نامه‌ای نامنسجم و شخصیت‌های باورناپذیر روبه‌رو هستیم. مخالفان این فیلم معتقدند کیفیت فیلم به مراتب از ساخته‌های پیشین کارگردان در رده‌های پایین‌تری قرار می‌گیرد و زمان طولانی فیلم و شلختگی در بیان آنچه مدنظر فیلم‌ساز بوده، موجب ساخت اثری کم‌مایه شده است.

در مقابل گروهی این فیلم را اثری اجتماعی و نقادانه توصیف و دغدغه‌مندی فیلم‌ساز در بیان آسیب‌های اجتماعی را  تحسین می‌کنند.

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
بیژن بنفشه خواه بیوگرافی بیژن بنفشه خواه بازیگر خوش سابقه سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱ فروردین ۱۳۵۲

محل تولد: دروازه شمیران، تهران، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۳

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته نمایش از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد

ادامه
یان کوم بیوگرافی یان کوم؛ بنیانگذار برنامه واتس اپ

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۷۶

محل تولد: اوکراین، کی یوف

ملیت: آمریکایی

حرفه: تاجر، برنامه نویس، کارآفرین

دلیل شهرت: راه اندازی واتساپ

ثروت: ۱۵/۱ میلیارد دلار

ادامه
جلال الدین مارشاریپوف بیوگرافی جلال الدین مارشاریپوف بازیکن قوی ازبکی

تاریخ تولد: ۱ سپتامر ۱۹۹۳

محل تولد: گرگانج، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: استقلال تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
بیوگرافی و اشعار عثمان بختیاری زندگینامه عثمان بختیاری شاعر سده پنجم و ششم

تاریخ تولد: بین سال های ۴۵۷ تا ۴۶۹ هجری قمری

ملیت: ایرانی

زمینه فعالیت: شاعر و حماسه سرا

آثار: شهریار نامه - هنرنامه یمینی

وفات: بین سال‌ های ۵۱۲ تا ۵۴۸

ادامه
ابو حتوف بن حارث انصاری زندگینامه ابوحتوف بن حارث انصاری از دشمنی با امام علی تا شهادت در کربلا

محل زندگی: کوفه

دوران زندگی: همزمان با دوران زندگی امام حسین (ع)

از یاران: امام حسین (ع)

شهادت: روز دهم محرم

ابو حتوف بن حارث انصاری در سپاه عمر سعدزندگینامه ابو حتوف بن حارث انصاری

ادامه
محمد نادری بیوگرافی محمد نادری بازیگر سینما و تلویزیون

تاریخ تولد: ۱۰ تیر ۱۳۵۷

محل تولد: اردبیل

حرفه: بازیگر، فیلمنامه نویس، صدا پیشه، مجری

تحصیلات: کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه تربیت مدرس

آغاز فعالیت: ۱۳۸۸ تاکنون

ادامه
محمد بن راشد آل مکتوم بیوگرافی محمد بن راشد آل مكتوم حاکم موفق دبی

تاریخ تولد: ۱۵ ژوئیه ۱۹۴۵

محل تولد: دبی

ملیت: امارات متحده عربی

لقب: والاحضرت شیخ محمد

حرفه: حاکم دبی

ادامه
دیالوگ های آنشرلی

دیالوگ های آنشرلی در این مقاله از سرپوش به بررسی جذابیت های دیالوگ های آنشرلی در سینما و تئاتر می‌پردازیم. آنشرلی، با تاریخچه‌ای غنی در حوزه فرهنگ و هنر، دارای دیالوگ‌هایی است که علاوه بر ارتقاء داستان، به عنوان نمونه‌هایی برجسته از زبان هنری در این صنایع شناخته می‌شوند. اثر آنشرلی  کتاب "آنشرلی" نوشته لوسی ماد مونتگمری، داستان دختری به نام آن شرلی است که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. آن شرلی دختری کنجکاو، مهربان و خلاق است که با دیالوگ های خود، شخصیتی دوست داشتنی و ماندگار در ذهن خوانندگان ایجاد کرده است. انیمیشن آنشرلی انیمیشن "آنشرلی" که در سال ۱۹۷۹ در ژاپن ساخته شده است، اقتباسی از رمان "آن در گرین گیبلز" نوشته لوسی ماد مونتگمری است. این انیمیشن، داستان دختری به نام آن شرلی را روایت می کند که در یتیم خانه بزرگ شده و به یک خانواده ثروتمند در شهر مونک هاوس نیو برونزویک در کانادا فروخته می شود. شخصیت های آنشرلی شخصیت های اصلی انیمیشن آنشرلی عبارتند از: آن شرلی: دختری کنجکاو، مهربان و خلاق که با موهای قرمز و شخصیت دوست داشتنی خود، یکی از محبوب ترین شخصیت های ادبیات کودکان است. مریلا کاترین کاتبرت: خواهر بزرگ تر ماتیو کاتبرت که با برادرش در مزرعه گرین گیبلز زندگی می کند. مریلا زنی سخت کوش و جدی است که در ابتدا از حضور آن شرلی در خانه خود خوشحال نیست. ماتیو کاتبرت: برادر کوچک تر مریلا که مردی مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیانا براری: دختر همسایه کاتبرت ها که با آن شرلی دوست می شود. دیانا دختری مهربان و ساده دل است که به سرعت با آن شرلی دوست می شود. دیالوگ های انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، از این قرار است که آن شرلی، دختری یتیم که در یتیم خانه بزرگ شده است، توسط خواهر و برادری به نام های مریلا و ماتیو کاتبرت به فرزندخواندگی پذیرفته می شود. مریلا و ماتیو، آن شرلی را برای کمک به انجام کارهای خانه و مزرعه می خواهند. آن شرلی، با موهای قرمز آتشین و شخصیت دوست داشتنی خود، به سرعت با مریلا و ماتیو و همچنین با همسایه آنها، دیانا براری، دوست می شود. آن شرلی، با ماجراجویی ها و شیطنت های خود، زندگی کاتبرت ها را زیر و رو می کند و به آنها یاد می دهد که چگونه از زندگی لذت ببرند. نکات مثبت آنشرلی انیمیشن آنشرلی، از جمله انیمیشن های ماندگار و خاطره انگیزی است که با داستان جذاب و شخصیت های دوست داشتنی خود، مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده است. از جمله نکات مثبت این انیمیشن می توان به موارد زیر اشاره کرد: - داستان انیمیشن آنشرلی، همانند داستان رمان، داستانی جذاب و پرکشش است که مخاطبان را از ابتدا تا انتها درگیر خود می کند. - شخصیت های انیمیشن آنشرلی، از جمله آن شرلی، مریلا، ماتیو و دیانا، شخصیت هایی دوست داشتنی هستند که مخاطبان با آنها ارتباط برقرار می کنند. - انیمیشن آنشرلی، پیام های مثبتی مانند اهمیت خانواده، دوستی و امید را به مخاطبان خود منتقل می کند. دیالوگ های شخصیت آنشرلی دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بیانگر شخصیت او هستند. او دختری کنجکاو و ماجراجو است که همیشه به دنبال یادگیری چیزهای جدید است. این ویژگی در دیالوگ های او به وضوح دیده می شود. برای مثال، در یکی از دیالوگ ها، آنشرلی از معلم خود می پرسد: "حتی اگر دنیا بد باشد، همیشه چیزهای خوب هم وجود دارد." " تصور اینکه شما یک ملکه هستید واقعا عالی است. شما بدون هیچ گونه ناراحتی از آن لذت می برید و هر زمان که بخواهید می توانید از ملکه بودن دست بردارید، کاری که در زندگی واقعی نمی توانید انجام دهید." "این یک چیز خوب در مورد این جهان است ... همیشه بهارهای بیشتری وجود دارد." "وقتی فکر می‌کنم قرار است اتفاق خوبی بیفتد، به نظر می‌رسد که بر روی بال‌های انتظار پرواز می‌کنم. و سپس اولین چیزی که متوجه می شوم با یک ضربت به زمین می افتم. اما واقعاً ماریلا، قسمت پرواز تا زمانی که ادامه دارد با شکوه است... مثل اوج گرفتن در غروب خورشید است. من فکر می‌کنم که تقریباً تاوان ضربه را می‌پردازد." "خب، نمی توان یکدفعه عادت دختر بچه بودن را کنار گذاشت." "شاید... شاید... عشق به طور طبیعی از یک دوستی زیبا آشکار شد، مانند گل رز طلایی که از غلاف سبزش می لغزد."  "این یک ایده دوست داشتنی است، دایانا؛ زندگی کردن به گونه ای که نامت را زیبا کنی، حتی اگر در آغاز زیبا نبود... آن را در افکار مردم برای چیزی آنقدر دوست داشتنی و دلپذیر قرار می دهد که هرگز به تنهایی به آن فکر نمی کنند." "شاید، به هر حال، عاشقانه مانند یک شوالیه که سوار اسب می‌شود، با شکوه و هیاهوی وارد زندگی انسان نشده باشد. شاید مثل یک دوست قدیمی از راه‌های آرام به سمت آدم خزید..." "خب، همه ما اشتباه می کنیم، عزیزم، پس فقط آن را پشت سر بگذار. ما باید از اشتباهات خود پشیمان باشیم و از آنها درس بگیریم، اما هرگز آنها را با خود به آینده منتقل نکنیم." "من معتقدم که زیباترین و شیرین ترین روزها، روزهایی نیستند که در آن اتفاقات بسیار باشکوه یا شگفت انگیز یا هیجان انگیزی رخ دهد، بلکه فقط روزهایی هستند که لذت های کوچک ساده ای را به ارمغان می آورند و به آرامی یکدیگر را دنبال می کنند، مانند مرواریدهایی که از یک رشته می لغزند." "من از دوستی بسیار سپاسگزارم. زندگی را بسیار زیبا می کند." "این بدترین دوران بزرگ شدن است و من در حال درک آن هستم. چیزهایی که در دوران کودکی خیلی می‌خواستی، وقتی به آنها دست پیدا می‌کردی، به نظرت چندان شگفت‌انگیز به نظر نمی‌رسند." "آیا خوب نیست که فکر کنیم فردا روز جدیدی است که هنوز هیچ اشتباهی در آن وجود ندارد." دیالوگ های ماندگار آنشرلی "این خیلی خوب است که در مورد غم ها بخوانید و تصور کنید که قهرمانانه از طریق آنها زندگی می کنید، اما وقتی واقعاً آنها را دارید، خیلی خوب نیست" "خیلی آسان است که شرور باشی بدون اینکه بدانی." "اما واقعاً ماریلا، نمی‌توان در چنین دنیای جالبی برای مدت طولانی غمگین ماند، می‌تواند؟" "زندگی ارزش زیستن را دارد تا زمانی که خنده در آن باشد." "تجربه من این بوده است که شما تقریباً همیشه می توانید از چیزهایی لذت ببرید، اگر تصمیم خود را محکم بگیرید که این کار را انجام دهید." "دنیای قدیمی عزیز تو بسیار دوست داشتنی هستی و من خوشحالم که در تو زنده هستم." "چرا مردم باید برای دعا زانو بزنند؟ اگر واقعاً می خواستم دعا کنم به شما می گویم که چه کار می کردم. من به تنهایی یا در جنگل های عمیق و عمیق به یک میدان بزرگ بزرگ می رفتم و به آسمان - بالا - بالا - بالا - به آن آسمان آبی دوست داشتنی نگاه می کردم که انگار پایانی برای آن وجود ندارد. آبی بودن و سپس من فقط یک دعا را احساس می کنم." "این یکی از مزایای سیزده سالگی است که شما خیلی بیشتر از زمانی که فقط دوازده ساله بودید می دانید" "تا زمانی که نمردی هرگز از غافلگیر شدن در امان نیستی" "کیک‌ ها یک عادت وحشتناک دارند که وقتی می‌ خواهید خوب باشند بد می‌ شوند" "آنه تمام عاشقانه هایت را رها نکن اندکی از آن چیز خوبی است البته نه زیاد اما کمی از آن را حفظ کن" دیالوگ های زیبای آنشرلی سخن پایانی درباره دیالوگ های آنشرلی دیالوگ های آنشرلی، بخشی از جذابیت این شخصیت دوست داشتنی هستند. این دیالوگ ها، شخصیت، امید، خوش بینی و عشق به طبیعت آنشرلی را به خوبی بیان می کنند. گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش