جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۰۲:۳۹ - ۰۲ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۰۱۲۷
فیلم و سینمای جهان

معرفی بهترین فیلم های زامبی تاریخ سینما

فیلم سینمایی درباره زامبی,معرفی بهترین فیلم های زامبی تاریخ سینما

کمتر چیزی به اندازه لم دادن روی مبل در کنار عزیزان همراه با مقدار زیادی تخمه یا پاپ کورن در یک عصر پاییزی و تماشای یک فیلم زامبی محور سرگرم کننده است، جایی که صدها قربانی بیگناه توسط مردگان متحرک محاصره شده و یک به یک کشته شده و خورده می شوند. با انتخاب های فراوان در عصر طلایی امروزی ژانر وحشت، فیلم های زامبی محور عمدتاً بی کیفیت بوده و در شرایطی که هر یک از ما ذائقه خاص خود را داریم اما انتخاب بهترین گزینه می تواند دشوار باشد.

گاهی اوقات به یک زامبی محور پر از خونریزی علاقه دارید و بعضی وقت ها به دنبال یک کاندیدای غیرمحتل و متفاوت می گردید. این دقیقاً همان چیزی است که در مورد فیلم های زیر رخ داده است، فیلم هایی که ژانر زامبی را معنا کرده و باعث سکوت منتقدان شدند. این ۱۰ فیلم که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد، دارای کشتارهای خلاقانه، تم های آینده نگرانه و خونریزی جذابی هستند که کمتر کسی انتظار چنین کیفیتی را از آن ها داشت.

۱۰- Dead Snow (۲۰۰۹)‎

فیلم سینمایی درباره زامبی,معرفی بهترین فیلم های زامبی تاریخ سینما

فیلم زامبی محور نروژی Dead Snow در مورد گروهی از هشت دانشجوی پزشکی است که به کلبه ای متروکه می روند تا برای مدتی با اسکی کردن و خوشگذرانی استراحت کنند، جایی که فولکلور محلی پر از گردان های نازی است که در جریان جنگ جهانی دوم مفقود شدند. رفته رفته این دانشجویان یک به یک غیب شده و مدت کوتاهی بعد بازماندگان خود را در نبرد برای زنده ماندن با جنازه های زامبی شده سربازان مفقود شدن نازی می یابند. با وجود اره برقی ها، سلاح های سنگین و زامبی های نازی، فیلم Dead Snow دقیقاً همان چیزی است که بسیاری از یک فیلم زامبی محور می خواهند.

در دورانی که زامبی های نازی سری بازی های Call Of Duty در اوج شهرت بودند، این فیلم به کارگردانی و نویسندگی تامی ویرکولا شانس زیادی برای دیده شدن نداشت اما فراتر از یک فیلم تجاری برای سود بردن از یک ترند حاضر، Dead Snow از داستان سرراست، توازن مناسب کمدی و ترسناکی و مقادیر زیادی کشتار سود می برد. اگر چه این فیلم در زمره شاهکارهای این ژانر جایی ندارد اما فیلمی دارای بامزگی خاصی است که تنها در تریلرهای درجه دوم مملو از خونریزی و کشتار دیده می شود.

۹- The Dead Don’t Die (۲۰۱۹)‎

فیلم سینمایی درباره زامبی,معرفی بهترین فیلم های زامبی تاریخ سینما

فیلم The Dead Don’t Die داستان خود را در شهر تیره و تار سنتروایل روایت می کند، جایی که روزها کوتاه و شب ها طولانی است و هم انسان ها و هم حیوانات رفتارهایی عجیب و غریب از خود نشان می دهند. برخلاف تمامی قوانین طبیعت، مرده ها از قبرهایشان بیرون آمده تا زنده ها را بخورند و شهروندان شهر باید برای زنده ماندن دست به سلاح ببرند. تاکنون با یک فیلم تیپیکال و سرراست زامبی محور مواجه هستیم، تا اینکه مشخص می شود این مرکز داستان فیلمی از جیمی جارموش است. زامبی ها موضوع عجیب و غیرمنتظره ای برای کارگردانی هستند که به شدت به شرایط انسان ها اهمیت می دهد و همزمان این همان چیزی است که فیلم The Dead Don’t Die را بی نقص می سازد.

با حضور مجموعه ای از ستارگان و بازیگران همیشگی فیلم های جارموش مانند آدام درایور، بیل ماری، ایگی پاپ آر زد ای، تیلدا سوینتون و تام ویتس، فیلم The Dead Don’t Die یک شاهکار درام در ژانر ترسناک زامبی محور است با عناصر در مقیاس بزرگ علمی تخیلی که به اندازه مناسب وارد داستان شده اند. به همان سبک معمول جیم جارموشی، سکانس های ترسناک فیلم متفاوت و عجیب هستند و اکشن مملو از دیالوگ های باکیفیت است.

۸- Maggie (۲۰۱۵)‎

فیلم سینمایی درباره زامبی,معرفی بهترین فیلم های زامبی تاریخ سینما

با رویکردی متفاوت به فرمول کلیشه ای فیلم هایی که در مورد زامبی ها ساخته می شوند- که در آن یکی از شخصیت های اصلی مخفیانه توسط زامبی ها گاز زده شد و سپس به زامبی تبدیل شده و سعی می کند گروه را از بین برده یا خودشان را با نجابت تمام قربانی می کنند تا اعضای گروه زنده بمانند- فیلم Maggie با قربانی آغاز می شود که از قبل به زامبی تبدیل شده است. بعد از اینکه دخترش به ویروس زامبی کننده مبتلا شده، کشاورزی در شهری کوچک به نام وید با بازی آرنولد شوارتزنگر برای جلوگیری از مرگ دخترش دست به هر کاری می زند. این درام ترسناک به تمام روش های تکان دهنده ای می پردازد که در آن آخرالزمان زامبی ها می تواند باعث اتحاد دوباره و سپس از هم پاشیدن یک خانواده شود.

شوارتزنگر انتخاب واضحی برای این نقش نبود اگر چه با ژانر ترسناک بیگانه نیست و بیشتر به خاطر نقش های اکشنش و نه فیلم های دراماتیک شناخته می شود. جدای از بازی شوارتزنگر در نقش اول فیلم، کارگردان هنری هابسون نیز تجربه ای در ساخت فیلم های بلند سینمایی نداشت و پیش از این فیلم تنها چند ویدیو تبلیغاتی ساخته بود. اما نتیجه فیلمی است که یکی از ترسناک ترین فیلم های زامبی محور با کمترین میزان خونریزی است که ما را در تمام مدت روایت داستان سرگرم می کند.

۷- Shaun Of The Dead (۲۰۰۴)‎

فیلم سینمایی درباره زامبی,معرفی بهترین فیلم های زامبی تاریخ سینما

این فیلم که همزمان با فیلم Dawn Of The Dead ساخته زک اسنایدر منتشر شد، بسیاری انتظار داشتند فیلمی ساده، معمولی و کم هزینه باشد که به سرعت فراموش شده و شاید اصلاً نادیده گرفته شود اما در نهایت Shaun Of The Dead به یکی از بهترین فیلم های زامبی محور دهه ۲۰۰۰ تبدیل شد. کمدی زامبی محور ادگار رایت از انتظارات فراتر رفته و بار دیگر استعدادی را نشان می دهد که رایت در یک سری کمدی های تلویزیونی و موزیک ویدیو به تصویر کشیده بود.

این فیلم که اولین فیلم در سه گانه Cornetto است، در مورد شخصیت های شان و اد با بازی سایمون پگ و نیک فراست است که برای نجات دوستان و خانواده شان در شهر لندن باید با زامبی ها مبارزه کنند، تا اینکه در نهایت به کافه مشهور و محبوبشان می رسند. بدون شک در اینجا با یک فیلم به شدت بامزه مواجه هستید اما در کنار جذابیت و سرگرم کننده بودن، Shaun Of The Dead می تواند همزمان ترسناک نیز باشد. علیرغم مرگ های هولناکی که اکثر شخصیت های اصلی در جریان داستان تجربه می کنند، تماشای این فیلم به شدت لذت بخش و خوشایند است.

۶- Juan Of The Dead (۲۰۱۱)‎

فیلم سینمایی درباره زامبی,معرفی بهترین فیلم های زامبی تاریخ سینما

فیلم اسپانیایی-کوبایی آلخاندرو بورخس در ژانر زامبی به نام Juan Of The Dead در واقع همان نقشی را برای Shaun Of The Dead دارد که فیلم ادگار رایت برای Dawn Of The Dead دارد و این بهترین توصیفی است که می توانیم از این فیلم داشته باشیم. اما جز شباهت اسمی، Juan Of The Dead هیچ شباهتی با فیلم ادگار رایت ندارد و تنها از این نام کمدی به عنوان ترفندی برای بازاریابی استفاده کرده است.

در واقع این فیلم از بسیاری از تصاویری که با این فیلم ترسناک زامبی محور کلاسیک بریتانیایی شناخته شده اند را برای جذاب جلوه کردن در دنیای غرب به کار می گیرد. در Juan Of The Dead، قهرمان داستان روح واقعی کاپیتالیستی را پذیرفته و کسب و کاری زامبی کشی در محله اش راه می اندازد، تا اینکه همه چیز به مسیری ناخواسته پیش می رود. اینجا با فیلمی خونین و شجاعانه مواجه هستیم که از الگوی ژانر زامبی به عنوان راهی برای نقدهای اجتماعی و سیاسی استفده می کند و تصویری هوشمندانه و دقیق تر از کوبا به مخاطب ارائه می دهد.

۵- Resident Evil (۲۰۰۲)‎

فیلم سینمایی درباره زامبی,معرفی بهترین فیلم های زامبی تاریخ سینما

به ندرت پیش می آید که عبارت «اقتباس از بازی ویدیویی» و «فیلم خوب» در کنار هم قرار گیرند و با تاریخچه طولانی و غنی فیلم هایی که بر اساس بازی های ویدیویی که پیش و پس از Resident Evil ساخته شده اند، از Mortal Kombat (1995)‎ تا Assassin’s Creed (2016)‎، جای تعجب ندارد که چرا چنین ترندی وجود دارد. Resident Evil نیز از این قاعده مستثنی نبود و برای اینکه شرایط بدتر نیز باشد، این فیلم نه تنها اقتباسی از یک بازی ویدیویی بود بلکه پل دبلیو اس اندرسون نیز کارگردانی آن را بر عهده داشت، همان کارگردانی که فاجعه سینمایی Mortal Kombat را ساخته بود. معمولاً، کمپانی های سینمایی سعی می کنند از شهرت برندها نهایت استفاده را ببرند و آن را در قالب هالیوود به یک محصول قابل فروش و تبدیل آن به فرانچایزی کالایی تبدیل کنند.

اگر چه این موضوع تا حدودی در مورد فیلم Resident Evil نیز صدق می کند اما فیلم به نحوی موفق می شود از بسیاری از نقص ها و موانعی که دیگر اقتباسی ها از بازی های ویدیویی را بلعیده، دوری کند و به یک فیلم زامبی محور اکشن قابل قبول تبدیل شود. میلا یووویچ در نقش شخصیت اصلی آلیس می درخشد، زنی دچار فراموشی شده که خود را در یک شهر زامبی زده به نام راکون سیتی می یابد. در حالی که اکشن فیلم دائماً از کنترل خارج می شود اما به خوبی از نقاط قوت بازی ویدیویی سود برده و قتل های تکان دهنده و البته خلاقانه ای را به تصویر می کشد.

۴- Evil Dead (۲۰۱۳)‎

فیلم سینمایی درباره زامبی,معرفی بهترین فیلم های زامبی تاریخ سینما

همیشه این بحث داغ وجود داشته که آیا فیلم های Evil Dead فیلم هایی در ژانر زامبی هستند یا خیر اما هر چیزی در مورد جنازه های متحرک مهر ژانر زامبی را از نگاه ما دریافت می کند. و این شامل راه اندازی نصف و نیمه این فرانچایز در سال ۲۰۱۳ است که همه انتظار شکستش را داشتند. واکنش ها نسبت به راه اندازی مجدد این فرانچایز با بازیگرانی جدید و بدون حضور بروس کمپبل چنان منفی و تند بود که بسیاری با بی میلی به تماشای Evil Dead رفته و برخی دیگر نیز به کلی آن را نادیده گرفتند.

اما میراث وحشت فده آلوارز برای بسیاری از طرفداران این ژانر خوشایند بود، فیلمی که تقریباً داستانی مشابه فیلم اورجینال سام ریمی در سال ۱۹۸۱ را دنبال می کرد اما شخصیت مایا با بازی جین لوی در بهترین شرایط خود قرار داشت. این فیلم از همان ابتدا ترسناک است و به شدت به جلوه های ویژه باکیفیتی تکیه دارد که همزمان ادای احترامی به فیلم اورجینال بوده و تصاویری ترسناک را به مخاطب ارائه می کنند که هرگز از ذهنش پاک نمی شوند. با ترکیب سکانس های کمدی که کمی از خونریزی و کشتار فیلم می کاهد، Evil Dead نسخه سال ۲۰۱۳ یکی از بهترین های این فرانچایز است.

۳- Zombieland (۲۰۰۹)‎

فیلم سینمایی درباره زامبی,معرفی بهترین فیلم های زامبی تاریخ سینما

اولین تجربه کارگردانی یک فیلم بلند سینمایی از روبن فلیچر، کارگردان سریال های کمدی که هیچ تجربه ای در ژانر وحشت نداشت، فیلم Zombieland هیچ یک از ویژگی های فیلمی پرفروش و مشهور را نداشت. این فیلم با بودجه نسبتاً پایین ۲۳.۶ میلیون دلاری ساخته شده که با توجه به شهرت بازیگران فیلم و مقایسه آن با فیلم Dawn Of The Dead (2004)‎ ساخته زک اسنایدر عدد بزرگی نبود شانس زیادی برای تبدیل شدن به یک فیلم پرفروش نداشت. این موضوع را به بازیگران اصلی فیلم- ابیگیل برسلین، جسی آیزنبرگ، وودی هارلسون و اما استون در نقش بازماندگان آخرالزمان زامبی ها- اضافه کند که بیشتر به خاطر نقش های کمدی شناخته می شدند، بدون اینکه هیچ کدام سابقه ای در ژانر وحشت داشته باشند و به همین خاطر همه چیز خوب به نظر نمی رسید.

اما برخلاف تمام انتظارات و شرایط، Zombieland توانست دل منتقدان و سینماروها را بدست آورد و باکس آفیس را تکان دهد و فیلم Dawn Of The Dead را به عنوان پرفروش ترین فیلم زامبی محور در سینماهای داخلی ایالات متحده پشت سر بگذارد. موفقیت این فیلم در ترکیب منحصربفرد کمدی نامربوط و کشتار بی وقفه و شدید مخصوص ژانر زامبی نهفته بود. آیزنبرگ و هارلسون بهترین فرمول را برای رفاقت های دوگانه سینمایی خلق می کنند و تزریق مقدار کافی از موسیقی راک، حضور کوتاه ستارگان و عناصر باکیفیت مانند عناوین پویا و فهرستی از قوانین بقا و استراتژی های کشتن زامبی ها باعث شد که این فیلم بعد از بارها تماشا نیز همچنان لذت بخش باشد.

۲- Planet Terror (۲۰۰۷)‎

فیلم سینمایی درباره زامبی,معرفی بهترین فیلم های زامبی تاریخ سینما

فیلم Planet Terror یک فیلم درجه دوم (B-movie) با کیفیتی متفاوت و از پروژه های شخصی رابرت رودریگز بود که در سال ۲۰۰۷ همه را غافلگیر کرد. به لطف شهرت دوست و همکار همیشگی اش، کوئنتین تارانتینو که در سال انتشار این فیلم، خود Death Proof را ساخته بود، رودریگز توانست فیلمی را ساخته و منتشر کند که در شرایطی متفاوت، هرگز روشنی روز را به چشم نمی دید. اواسط دهه ۲۰۰۰ زمان مناسبی برای یک فیلم ترسناک خلاقانه با بن مایه های نوستالژیک نبود و هیچ چیز در مورد این فیلم- جز حضور چهره های شناخته شده ای مانند رُز مک گووان، مایکل بین و جاش برولین- به نظر خوب به نظر نمی رسید.

داستان فیلم در تگزاس روایت می شود و در مورد گروهی از بازماندگان است که در جریان شیوع یک ویروس زامبی کننده باید راهشان را پیدا کنند و علاوه بر زامبی ها، با یک گروه نظامی شورشی مقابله کنند، با این امید که در منطقه ای در کاراییب برای خود پناهگاهی امن بیابند. در حالی که داستان فیلم سرراست به نظر می رسد اما هر چیز عجیبی که انتظار دارید را می توان در این فیلم دید و حضور کوتاه بروس ویلیس، فرگی و حتی تارانتینو را نیز باید به این ترکیب جالب و غیرمنتظره اضافه کرد.

۱- Dawn Of The Dead (۲۰۰۴)‎

فیلم سینمایی درباره زامبی,معرفی بهترین فیلم های زامبی تاریخ سینما

زک اسنایدر که پیش از این فیلم به خاطر ساخت ویدیوهای تبلیغای شناخته می شد، هنگامی که تصمیم گرفت بازسازی نصف و نیمه ای از شاهکار کلاسیک زامبی محور جرج رومرو در سال ۱۹۷۸ با نام Dawn Of The Dead بسازد هیچ کس انتظار ساخت فیلمی قوی و باکیفیت را از او نداشت. با بودجه نسبتاً پایین ۲۶ میلیون دلاری که بین فهرستی طولانی از بازیگران تقسیم شده بود- از جمله اسکات رینیجر، تام ساوینی و کن فوری که همگی در اورجینال رومرو بازی کرده بودند- این فیلم برای موفقیت باید اورجینال به نظر می رسید.

همانطور که انتظارش می رفت، منتقدان نظر خوبی نسبت به این بازسازی نداشتند و هیچ کسی انتظار نداشت نتیجه چنین فیلم خوبی باشد و پرفروش از آب درآید، به ویژه با توجه به اینکه هیچ قدرت ستارگی که نقش مهمی در کشاندن سینماروها به سالن های سینما دارد را در خود نداشت. اما Dawn Of The Dead فیلمی موفق و باکیفیت از آب درآمد، فیلمی در مورد گروهی از بازماندگان آخرالزمان زامبی ها که در یک فروشگاه سنگر گرفته اند. تجربه اسنایدر در ساخت ویدیوهای تبلیغاتی به خوبی در این فیلم به کمکش می آید و با فیلمبرداری خلاقانه، تنش بالا و سرعت در روایت اتفاقات، فیلم در تمام مدت شما را سرگرم نگه می دارد.

  • 9
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش