جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۰۸۷۲
فیلم و سینمای جهان

۱۱ فیلم اکشن هندی متفاوت با همتایان هالیوودی؛ از Shootout at Wadala تا Asoka

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

روزیاتو | علاقه روزافزون تماشاگران غربی به سینمای بین المللی، آن ها را با سبک های جدید و متنوع فیلمسازی آشنا کرده است. در واقع، در یک دوره هیجان انگیز در تاریخ سینمای جهان به سر می بریم و مخاطبان در سراسر جهان آماده اند تا شیفته و سرگرم جذابیت های سینمایی متنوعِ فیلم های بین المللی شوند. سینمای هند را می توان سینمایی کمتر دیده شده ، در شرایطی که انتشار فیلم هندی RRR در سال ۲۰۲۲ نقطه عطفی برای جایگاه بالیوود در غرب محسوب می شود. و در حالی که ممکن است بازسازی این پدیده به همان اندازه سرگرم کننده باشد، فیلمسازان هندی به طور کلی عمیقا باً ویژگی هایی سینمایی سروکار دارند که یک فیلم را عمیقاً هندی می سازد. این ویژگی ها شامل پیچش های منحصربفرد و متفاوت در ژانرهای کلاسیک است که به عنوان یک سرگرمی عامه پسند برای مخاطبان سینمای هند عمل می کند.

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

این موضوع در مورد ژانر اکشن بالیوود که در ۵۰ سال گذشته به عنوان یکی از محبوب ترین ژانرهای سینمایی در میان مخاطبان هندی زبان باقی مانده است، نیز صدق می کند. در این سال ها، این ژانر شاهد تحولات عمده ای در قواعد استاندارد خود بوده است. در طی بیشتر این تغییرات، ژانر اکشن بالیوود سبک منحصر به فرد خود را حفظ کرده است. کسانی که از وسعت عظیم و ملودرام بی نظیر RRR لذت بردند، حتما این فیلم های متنوع را بسیار جذاب خواهند یافت و اگر به دنبال تجربه یک اثر اکشن منحصر به فرد هستید، مجموعه ای متنوع از عناوین سینمایی برای لذت بردن وجود دارد. بیایید ۱۱ فیلم اکشن بالیوود را بررسی کنیم که با آنچه در هالیوود دیده اید، تفاوت دارند.

۱۱- Dabangg (2010)‎

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

Dabangg فیلمی با بازی سلمان خان، ابر ستاره ماندگار بالیوود، نمونه کامل و بی نقصی از اکشن بالیوود در عصر حاضر است. سلمان خان در هند آنقدر معروف است و طرفدار دارد که در کلام نمی گنجد. در زندگی واقعی و در نقش های سینمایی اش، طرفدارانش او را تجسم مردانگی می دانند. او در طول این سال ها، سبک خاصی از زرق و برق را برای نقش های بلاک باستری خود نهادینه کرده است و عملکرد او در دبنگ، ماهیت این شخصیت روی پرده را به خوبی نشان می دهد. در این فیلم او را به عنوان افسر پلیس، چولبول پاندی می بینیم؛ شخصیتی که هیچ گاه در معرض آسیب قرار نمی گیرد و به نظر می رسد هرگز کسی نمی تواند به او آسیب بزند. خان با جذابیت خاصی وارد کالبد این شخصیت بزرگ شده و دیالوگ های جذابی به طرفداران بالیوود داده که به سرعت تبدیل به دیالوگ هایی کلاسیک شدند.

۱۰- Main Hoon Na (2004)‎

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

اگر قرار بود بالیوود ردیف هایی برای ستاره هایش داشته باشد، قفسه بالایی توسط تعدادی بازیگر معدود ملقب به سه خان اشغال می شد. سلمان خان به وضوح یکی از آن ها است و دو نفر دیگر شاهرخ خان و عامر خان هستند. Main Hoon Na یک اثر کلاسیک مدرن بالیوود با بازی شاهرخ خان است. او که اغلب آخرین سوپراستار بالیوود نامیده می شود، به خاطر آوردن یک کیفیت جادویی و غیرقابل تقلید به نقش های رمانتیک مشهور است. این فیلم در دوران اوج او و پس از فیلم هایی در ژانر عاشقانه منتشر شد که حتی آثار کلاسیک بزرگ تری محسوب می شوند.

مین هون نا ترکیبی از ژانرهای سینمایی است که در آن سلمان خان در نقش یک ارتشی به نام رام بازی می کند، کسی که به عنوان یک دانشجوی کالج مخفیانه از دختر افسر ارشد خود محافظت می کند. همزمان با این اتفاقات، شخصیت او یک برادر عجیب و غریب نیز دارد که در همان کالج تحصیل می کند. در تمام این مدت، کشور با یک خطر جدی، در قالب یک سرباز نیروهای ویژه خائن مواجه است و این تهدیدی است که رام در نهایت باید شخصاً با آن مقابله کند. با وجود تنوع ژانر، مین هون نا روح یک فیلم کلاسیک شاهرخ خان را حفظ می کند، که اگر به درام های اکشن و تاریک هالیوود عادت کرده باشید، می تواند آن را به اثری جذاب برای تماشا تبدیل کند.

۹- Gangs of Wasseypur (2012)‎

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

بزرگ ترین اکران های بالیوودی در هر سال به دلیل نیاز به جذب توده های بزرگ تر، تمایل به ارائه یک سبک همگن دارند. اما همیشه برخی فیلمسازان هندی بوده اند که تمایل به بازی کردن و آزمایش با سبک های فیلمسازی داشته اند. آنوراگ کاشیاپ با فاصله ای زیاد بزرگ ترین نام بالیوود در این دسته بندی است، فیلمساز ژانری که کارش مسیری متمایز از همتایان اصلی اش را در پیش می گیرد. دارودسته های واسیپور بهترین جواهر کارنامه فیلمسازی اوست – یک برداشت قوی از تریلرهای اکشن جنایی که در مرکز یک زیر ژانر کامل از فیلم های اکشن خشن در سینمای هند قرار دارد.

این فیلم دو قسمتی با فضای غیررسمی و دیالوگ های محاوره ای خود بینندگان غربی را شگفت زده و خوشحال خواهد کرد. به دور از فیلم های بزرگانی چون سلمان خان، شخصیت های این فیلم سر و صدای زیادی با ظاهر و رفتارشان به راه نمی اندازند و جذابیت چهره اهمیتی در آن ندارد، موضوعی که اعمال خشونت آمیز را تکان دهنده تر جلوه می دهد. این فیلم یک داستان پیچیده و بسیار درگیر کننده است که سه نسل را در یک خانواده جنایتکار در بر می گیرد و در مورد روسای متوالی این خانواده در طی سه نسل است که تلاش می کنند سلطه و انتقام دقیق خود را علیه یک جنایتکار بزرگ و شناخته شده اعمال کنند. دارودسته های واسیپور با کمدی سیاه و مسحورکننده ای و داستان ها و شخصیت های لایه دار همراه بوده، هنوز هیچ همتایی ندارد و همچنان به عنوان یک شاهکار متمایز در سینمای هند شناخته می شود.

۸- Mukkabaaz (2017)‎

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

الگویی که دارودسته های واسیپور ارائه کرد، هیچ گاه در جریان اصلی سینمای هند قرار نگرفت و سینمای بلاک باستری هنوز هم تا حد زیادی تولید اصلی بالیوود باقی مانده است. فیلم Mukkabaaz ساخته سال ۲۰۱۷، یکی از معدود فیلم های بالیوود در سال های اخیر است که تاثیرات سبکی واضحی را از دارودسته های واسیپور به نمایش می گذارد. این تاثیر یک تاثیر مستقیم بود – وینیت کومار سینگ که نقش کوتاه اما مهمی در واسیپور داشت، در این فیلم در که در مورد بوکس است هم نویسندگی سناریو را بر عهده داشته و هم در آن بازی کرده است.

سینگ به عنوان یک ورزشکار سابقِ در سطح ملی، تصمیم گرفت یک فیلمنامه ورزشی بنویسد که شرایط واقعی ورزشکاران هندی را بدون بزرگنمایی و جذاب کردن آن، به شکلی واقع گرایانه تحلیل کند. هیچ سرمایه گذاری به او اجازه نمی داد که خودش در این فیلم بازی کند و این خود آنوراگ کاشیاپ بود که با ایده ساخت فیلم راکی برای هند، موافقت کرد که از Mukkabaaz حمایت کند. این فیلم به یک اندازه دارای روایت های اکشن و سیاسی است. نقش اصلی سینگ در این فیلم یک نقش جذاب است، کسی که نمی خواهد تحت تاثیر شرایط محیطی، شکست را بپذیرد. Mukkabaaz به واسطه این شخصیت، موضع جالبی می گیرد که آن را از فیلم های دیگر با این مضمون متمایز می کند. این فیلم در عین نمایش واقعیت افسرده کننده وضعیت ورزشکاران هندی، از گرفتن لحنی بدبینانه خودداری می کند.

۷- Force (2011)‎

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

جان آبراهام را می توان معادل دواین جانسون در بالیوود دانست. او در طول این سال ها با کار بر روی طیف متمایزی از فیلم های اکشن که ویژگی های تعیین کننده آن ها دامنه بسیار خاصی دارد – از اکشن خام گرفته تا تریلرهای نظامی – ارتباط پایدار خود با ژانر اکشن را حفظ کرده است. Force یک تریلر اکشن پلیسی/انتقامی است که به دسته اول تعلق دارد و کمتر فیلم اکشنی در بالیوود با خشونت خام و هیجان و جنبش این فیلم رقابت می کنند.

دیدن فیلم های اکشن با یک طرح حداقلی اما قابل احترام در هالیوود بسیار رایج شده است. این رویکرد به مخاطبان اجازه می دهد تا فضای بیشتری برای لذت بردن از چیزی که واقعاً می خواهند داشته باشند: اکشن سینمایی لذت بخش. فیلم نیرو این مفهوم را می گیرد و آن را به سطحی می رساند که فیلمسازان هالیوودی عموماً به آن ورود نمی کنند. با این حال، این موضوع همه چیز را بهتر می کند، چرا که سکانس های مبارزه پر از خشم که در فیلم زیاد هستند، همیشه مخاطب خود را در هر جای دنیا پیدا می کنند.

۶- Shootout at Wadala (2013)‎

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

تیراندازی در وادالا یک تریلر جنایی خشن و تاریک است که به بررسی زندگی گانگستری واقعی به نام مانیا سورو می پردازد. این فیلم یک سبک خاص از اکشن بالیوود است که هر از گاهی ارائه می شود، در شرایطی که این فیلم خود پیش درآمدی بر فیلمی در سال ۲۰۰۷ با عنوان Shootout at Lokhandwala است. جان آبراهام در این فیلم در نقش قهرمان داستان، مانیا سورو، ظاهر می شود، نقشی که او آن را با بی رحمی و خشونت اجرا می کند. این فیلم در دهه ۸۰ میلادی روایت می شود و شامل شخصیت هایی براساس افراد واقعی دنیای زیرزمینی جرم و جنایت در هند است. دیالوگ های قهرمانانه و حرکات متفکرانه شخصیت اصلی نیز در این فیلم جای خاصخود را دارد، با این تفاوت که آن ها ویژگی های بسیار واقعی گانگستر واقعی، مانیسا سورو، بوده اند. تیرادازی در وادالا بسیاری از همان عناصر یک اکشن استاندارد بالیوود را دارد، با سبک بصری خشن تر و پخته تر.

۵- Agneepath (2012)‎

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

Agneepath بازسازی یک فیلم مشهور هندی با بازی آمیتاب باچان به همین نام است که در سال ۱۹۹۰ منتشر شد. این فیلم یک داستان قدیمی و باشکوه با تمام جادو و درام سینمای کلاسیک هند است، از آن دست داستان هایی که این روزها به ندرت در بالیوود دیده می شود. داستان فیلم در مورد کودکی است که در شرایطی خشونت بار و توسط یک جنایتکار شناخته شده و به شدت بیرحم، یتیم می شود. با عزم انتقام، این پسربچه وارد همان دنیای زیرزمینی جنایتکاران می شود تا روزی به هدفش برسد. در این بازسازی، هریتیک روشن در نقش اصلی که در اصل توسط باچان ایفا شده بود، و سانجی دات به عنوان شخصیت منفی اصلی طاهر می شوند، و یک داستان با بازی هایی قوی از همه بازیگران روایت می شود. این فیلم همراه با سبک بصری رنگارنگ خود، ادای احترام مناسبی به فیلم اورجینال بود.

۴- Gadar: Ek Prem Katha (2001)‎

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

Gadar: Ek Prem Katha حماسه ای سینمایی است که به سبک قدیمی سینمای هند خلق شده است. این فیلم با بازی سانی دیول، بازیگر کهنه کار بالیوود در نقش اصلی، یکی از موفق ترین فیلم های این بازیگر است که در زمان اکران به پرفروش ترین فیلم تاریخ بالیوود تبدیل شد. درست مانند سلمان خان، دیول در دوران اوج خود به عنوان یک قهرمان قابل توجه، شخصیت سینمایی متمایزی داشت که به خاطر مونولوگ های انفجاری و پر از خشم و ارائه برخی از نمادین ترین دیالوگ های تاریخ بالیوود مشهور بود.

نزدیک به یک دهه بزرگ تر از سه خان، سانی دیول پرکارترین دوره خود را درست زمانی که خان ها کار خود را آغاز می کردند، داشت. گادار درست زمانی منتشر شد که دیول در حال گذار از شخصیت نمادین سینمایی اش به نقش های اکشن مُسن تر، اغلب به عنوان یک افسر پلیس کهنه کار یا یک سرباز ارتش بود. گادار به هیچ یک از این قالب ها تعلق نداشت – این فیلم یک عاشقانه حماسی بود که در زمان تجزیه هند روایت شده، و دیول را در نقش یک راننده کامیون هندو نشان می داد که عاشق یک زن مسلمان می شود. این فیلم، چنین فضای هنری مناسبی را برای ارتقای شخصیت اورجینال فیلم با بازی دیول به نمایش گذاشت و ترکیب این دو است که این فیلم را منحصر به فرد می سازد.

۳- Karan Arjun (1995)‎

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

به عنوان یک بلاک باستر و همکاری بیندو خان در اولین روزهای به شهرت رسیدنشان، Karan Arjun به دومین فیلم پرفروش بالیوود در سال ۱۹۹۵ تبدیل شد و تجربه ای فراموش نشدنی از ملودرام خاص بالیوود ارائه داد. در این فیلم سلمان خان و شاهرخ خان در نقش دو برادر بازی می کنند که توسط اشراف شیطان صفت دهکده کشته می شوند، اما دوباره زنده می شوند تا انتقام خود را بگیرند و دوباره در کنار مادر سالخورده خود باشند. نباید این فیلم را با انتظار سکانس های اکشن با هیجان و تنش بالا تماشا کرد. جذابیت اصلی این فیلم نمادین، درام پیرامون اکشن، دیالوگ های فراموش نشدنی و بازی های احساسی بازیگران است.

۲- Asoka (2001)‎

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

آسوکا یک درام تاریخی حماسی بود که در یک دوره زمانی باستانی روایت می شود و در دوره ای منتشر شد که کمتر فیلمسازی می خواست با چنین موضوعی سر و کار داشته باشد. این فیلم محصول منحصر به فرد بالیوود در دهه ۲۰۰۰ بود و یک زیبایی نادر و هیپنوتیزم کننده داشت که متاسفانه دیگر هرگز در هیچ فیلم بالیوودی دیده نشد. این فیلم یک بار دیگر شاهرخ خان را در نقش امپراتور آسوکا نشان می دهد و سفر او از آغاز به عنوان یک جنگجوی جوان تا یک امپراتور ترسناک را بررسی می کند که در نهایت بیهودگی خشونت را به چشم خود می بیند.

۱- Laal Kaptaan (2019)‎

بهترین فیلم های اکشن هندی,فیلم هندی

در صنعتی که مخاطب حوصله چندانی برای تجربه کردن و آزمودن ندارد، لال کاپتان فیلمی بود که برداشتی سحرآمیز از تریلر اکشن تاریخی ارائه داد. در این فیلم سیف علی خان در قالب شخصیتی که هرگز در سینمای هند دیده نشده است، به تصویر کشیده می شود: یک راهب جنگجوی مرموز که در سفر انتقام از یک رئیس قدرتمند است. فیلم درباره پیشینه این شخصیت و رابطه اش با هدف خود توضیح چندانی نمی دهد. طراحی بصری شخصیت او به گونه ای است که هندی ها به راحتی او را به عنوان یک سادو هندو متعلق به یک فرقه مخفی و افراطی می شناسند. سیف علی خان حس مرموزی و خطرناک بودن این ضخصیت را به خوبی با خود حمل می کند و آن را به بهترین شکل ممکن به نمایش می گذارد، جایی که شخصیت او نه تنها خطرناک به نظر می رسد بلکه به سرعت ثابت می شود که نیرویی است که باید روی آن حساب کرد و ترسید.

لال کاپتان شباهت های آشکاری با وسترن های هالیوودی دارد. این فیلم در چشم اندازهای افسرده کننده هند روایت شده و یک فضای مینیمالیستی را ارائه می دهد که حتی تمرکز قوی تری را برای شخصیت گرگ تنهای مسلح شده به عزمی ترسناک به ارمغان می آورد. اما اینجاست که شباهت ها با وسترن هالیوودی به پایان می رسند. داستان این فیلم خود در دوره استعماری هند و حاکمیت بریتانیا روایت می شود و از طریق شخصیت هایی که به طور همزمان (برای مخاطب هندی) قابل درک و در عین حال مرموز هستند، نگاهی فوق العاده به این دوره از تاریخ هند ارائه می دهد. فیلم به هیچ وجه بی نقص نیست و مدت زمانی طولانی دارد که از تدوین سهل انگارانه و برخی رشته های داستانی که هرگز دنبال نمی شوند، رنج می برد. اما لال کاپتان تجربه ای منحصر به فرد با قابلیت های فراوان در داستان سرایی و بازی های خود است.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش