شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۰۰ - ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۱۰۶۵۶
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی که باید ببینید؛ از Lemonade Joe تا Eagle’s Wing

فیلم وسترن,۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی

روزیاتو | از زمانی که ژانر وسترن ابداع شد، هالیوود بزرگ ترین سهم را در تامین نیاز بازار در این ژانر داشته است. هر چه باشد، اکثریت داستان های فیلم های وسترن در سرحدات آمریکا روایت می شوند که عمدتاً دوره های بین شروع تب طلا در کالیفرنیا تا پایان قرن نوزدهم میلادی را شامل می شود. با این وجود، هنوز هم فیلم های وسترن دیگری نیز وجود دارند که خارج از آمریکا و هالیوود ساخته می شوند. در واقع، اولین وسترن داستانی که ساخته شد، به نام Kidnapping by the Indians، در بلکبرن، انگلیس در سال ۱۸۹۹ ساخته شد.

فیلم وسترن,۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی

تعداد زیادی از وسترن های بین المللی توانسته اند انتخاب ها، موتیف ها، سنت ها و فضاهای آمریکایی را در داستان خود بگنجانند، در حالی که دیگر فیلم ها، هفت تیرکش ها و یاغی های جوامع خاص خود را به مخاطبان معرفی کرده اند، و بدین ترتیب رویکردها و داستان های تازه و منحصربفردی را خلق کرده اند. تعداد کمی از این فیلم ها بازسازی هایی تعدیل شده از کلاسیک های وسترن آمریکایی بوده اند اما هرگز تقلیدهایی بی ارزش و بی کیفیت نبوده اند. از آنجایی که این فیلم ادای احترامی به فیلم های کلاسیک وسترن بوده و همزمان عناصر تازه ای را معرفی کردند، این فیلم ها چیزهای متمایز متعددی برای ارائه داشته و باعث شده اند که طرفداران ژانر وسترن بیش از پیش شیفته این ژانر قدیمی و محبوب شوند.

۱۰- Let the Bullets Fly (2010)‎

فیلم وسترن,۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی

گانگسترهای سینمایی اغلب به سادگی گول می خورند، اگر قربانی شان شجاعت دروغ گفتن را داشته باشد. این همان کاری است که ما بانژ در فیلم Let the Bullets Fly انجام می دهد. داستان این فیلم در دهه ۱۹۲۰ در جریان عصر جنگسالاری چین روایت می شود، و در شرایطی که بانژ در مسیر رفتن به شهر جدیدی برای گرفتن مقام فرماندار است، قطار حامل او ربوده شده و تمام بادیگاردهای آموزش دیده او و زیردستانش کشته می شوند. برای اینکه به سرنوشت مشابهی دچار نشود، بانژ به دروغ می گوید که دست راست مرده اش، در واقع همان فرماندار بوده و او دست راست وی است. او در ادامه قول می دهد که به رهبر دزدان کمک کند خود را فرماندار جا بزند و تمام طول شهر را برای خودش بردارد، به شرطی که از جان او بگذرد.

فیلم بگذار گلوله ها پرواز کنند دومین فیلم پرفروش تاریخ چین است و این فروش خیره کننده اصلاً تصادفی نیست. جیانگ ون، کارگردان فیلم، یک شاهکار فیلمسازی را در این ساخته خود ارائه می دهد، درست از همان صحنه تیراندازی که در جریان گفتگوی بین فرماندار و رییس دزدان دیده می شود تا نماهای کلوزآپی از ژست های ترسناک صورت شخصیت ها. روایت فیلم نیز دائماً جذاب تر می شود، در شرایطی که رییس دزدان به زودی در می یابد که لقمه ای بزرگ تر از دهانش برداشته است. بعد از گرفتن جای فرماندار، وی به این حقیقت واقف شده که کنترل کامل شهر دشوار خواهد بود زیرا همه چیز توسط یک رییس مافیای محلی مدیریت می شود. این موضوع راه را برای سکانس های کمدیک متعددی فراهم می کند، به ویژه صحنه ای که در آن زیردستان هر دو تبهکار در جریان درگیری با هم گیج می شوند زیرا ماسک های مشابهی به صورت دارند.

۹- El Topo (1970)‎

فیلم وسترن,۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی

فیلم El Topo ساخته آلخاندرو خودوروفسکی یکی از شناخته شده ترین فیلم های ژانر وسترن اسیدی است که به خاطر سکانس های ماوراءالطبیعه و سورئال، استفاده از شخصیت های معلول و فلسفه شرقی و سمبولیسم یهودی-مسیحی شناخته می شود. این بخش اول فیلم، ال توپو (با بازی خود خودوروفسکی) تلاش می کند خود را به عنوان بهترین هفت تیرکش ثابت کند و در حالی که در بیابان به سر می برد، با زنی دوست می شود که رهبر قبیله ای از مردم عجیب الخلقه و معلول است. در بخش دوم فیلم، ال توپو خشونت را چشت سر گذاشته و راهب می شود.

در این فیلم وسترن مکزیکی هیچ چیز طبیعی نداشت. این فیلم بسیار عجیب و غریب است و ظاهراً خودوروفسکی می خواسته تا تمام کلیشه ها و اصول ژانر وسترن را وارونه کند. مخاطبان با هیچ کلانتر یا درگیری مکزیکی مواجه نمی شوند. به جای آن، چیزی که در این فیلم می بینند مردی سوار بر اسب با پسربچه عریانش، گله ای از زنبورها که یک جسد مرده را در بر گرفته اند و یک لحظه شبیه اتفاقات کتاب های مقدس که در آن آب از زیر سنگ بیرون می آید، وقتی ال توپو دعا کرده و به آن سنگ شلیک می کند.

تک تک صحنه های این فیلم برای شوکه کردن مخاطب طراحی شده اند، اما هیچ چیزی در فیلم غیرضروری و اضافی به نظر نمی رسدو هر لحظه به یک تم خاص مربوط است و با توجه به پیچیدگی اش، جای تعجب ندارد که دیوید لینچ و ساموئل فولر، دو فیلمساز مشهور، گفته اند که به شدت تحت تاثیر این فیلم قرار گرفته و از آن الهام گرفته اند.

۸- Lemonade Joe (1964)‎

فیلم وسترن,۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی

نوشیدنی های الکلی و غیرالکلی چیزهایی هستند که مخاطبان اصلاً انتظار ندارند هفت تیرکش ها و یاغیان بر سر آن ها با هم دشمنی کرده و درگیر شوند اما در مورد فیلم Lemonade Joe یا لیموناد جو دقیقاً همین اتفاق رخ می دهد. در این فیلم ساخته سینمای چکسلواکی، جو یک هفت تیرکش است و همزمان مامور فروش لیموناد. او به یک شهر عاشق ویسکی وارد می شود و سعی می کند ساکنان دائماً مست شهر را ترغیب به دوری از الکل کند تا بتواند نوشیدنی غیرالکلی خود را به آن ها بفروشد. خیلی زود مردم شهر ایده او را می پذیرند، عمدتاً به این دلیل که فکر می کنند هوشیاری و دوری او از مشروبات الکلی باعث شده که چنین در استفاده از تفنگ خبره باشد. این موضوع برادر تبهکار مالک کافه تریگر ویسکی را ناراحت می کند و به همین دلیل او تصمیم می گیرد که جو را متوقف کند.

هدف اصلی فیلم Lemonade Joe سرگرم کردن مخاطب است اما اهدافی موعظه گرایانه نیز دارد. پیام فیلم واضح است: هوشیاری برابر با کارآمدی است، پس نوشیدن الکل باید به ندرت صورت گرفته یا به طور کلی ترک شود. از این رو، جو دائماً درست به هدف می زند و اطرافیان مستش به شکلی کارتونی گلوله های خود را هدر می دهند. شخصیت منفی داستان، هوگوفوگو، بیشتر یک احمق دست و پاچلفتی است و نماد ناکارآمدی و بدرد نخور بودن. این فیلم چنان در اتحاد جماهیر شوروی محبوب بود که وقتی میخائیل گورباچف سعی کرد مصرف الکل خود را کاهش دهد، مردم شوروی به او لقب لیموناد جو را دادند.

۷- Sukiyaki Western Django (2007)‎

فیلم وسترن,۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی

فیلم های وسترن پر از شخصیت های شجاعی هستند که به شکلی باشکوه وارد شهرهای جدید می شوند انگار که صاحب این زمین هستند و سپس قواعد و قوانین خود را به مردم دیکته می کنند. خب مرد بی نام مرموزی که از شخصیت کلینت ایستوود در برخی از ماندگارترین فیلم های وسترنش الهام گرفته شده است، همین کار را در فیلم Sukiyaki Western Django می کند. شهر مورد نظر دو گروه درگیر (گنجی های سفیدپوش و کیوموری های قرمزپوش) دارد و این غریبه اصرار دارد که به گروهی می پیوندد که پول بیشتری به عنوان دستمزد به او بپردازد. ماموری اصلی او اما انتقام گرفتن از این تبهکاران به خاطر یک زن است.

فیلم Sukiyaki Western Django شاهد حضوری کوتاه و باورنکردنی از کوئنتین تارانتینو نیز هست که با توجه به اینکه با یک فیلم ژاپنی مواجه هستیم، بسیار قابل توجه است. در چیزی که شاید شبیه یک حرکت عامدانه برای بهبود فروش فیلم در غرب به نظر برسد، شخصیت های فیلم انگلیسی صحبت می کنند. با این وجود، در اینجا با یک فیلم آسیایی به معنای واقعی کلمه مواجهیم و به همین خاطر به روایت ها و سنت های بین قبیله ای باستانی و درگیری هایی شبیه جنگ گنپی می پردازد. برای طرفداران ژانر وسترن که اکشن را ترجیح می دهند، سکانس های درگیری و تیراندازی بسیاری در این فیلم وجود دارد، از جمله جایی که یک مرد یک مسلسل گاتلینگ را از درون یک تابوت بیرون می کشد و رمبو می شود.

۶- The Coyote (1955)‎

فیلم وسترن,۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی

بر اساس رمان های کوتاه مشهور El Coyote نوشته خوزه مالورکی وای فیگورولا، فیلم The Coyote داستان سزار دی ایشاگ را روایت می کند، کسی که توسط پدرش و بعد از اینکه ایالات متحده قلمرو کالیفرنیا را به خاک خود ضمیمه می کند، از اروپا به زادگاهش فرا خوانده می شود. پدر سزار امیدوار است که پسر جوانش مردم لاتین تبار را از دست سرکوب و ستم یانکی ها نجات دهد اما همه به این ایده او می خندند زیرا پسر او اصلاً شبیه یک قهرمان نیست. چیزی که آن ها نمی دانند این است که او شبیه دون دیگو د لا وگا یا همان زورو است. در طول روز، او یک جنتلمن تمام عیار است و در طول شب نقش بتمن را بر عهده می گیرد.

سکانس های مونتاژی بسیار هیجان انگیز، اکشن بی پایان و کلوزآپ های دوربین بی نقص و زیبا باعث شده اند که این فیلم از ابتدا تا پایان سرگرم کننده باشد. در شرایطی که آمریکایی ها از همان ابتدای فیلم به عنوان شخصیت هایی منفی و حریص به تصویر کشیده می شوند، هیچ ابهامی در اینکه برای کی دل بسوزانید وجود ندارد. یک ژنرال ارتش حتی تلاش می کند تا تمام مزارع منطقه را برای خود بردارد در حالی که زمین های بی صاحب و آزاد زیادی برای تصاحب وجود دارد. از این رو سزار وارد اکشن می شود. او با اینکه در طول روز به عنوان یک بازنده به دردنخور دیده شود مشکلی ندارد اما در طول شب، او سخت تلاش می کند تا این جامعه را به شرایط بهتری برساند.

۵- The Good, the Bad, and the Weird (2008)‎

فیلم وسترن,۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی

فیلم The Good, the Bad, and the Weird یک نسخه کره ای از بهترین وسترن تمام دوران، خوب بد زشت ساخته سرجیو لئونه است. داستان فیلم در سال ۱۹۳۹ در منچوری روایت می شود، جایی که یک جایزه بگیر، یک آدمکش و یک دزد سعی می کنند نقشه ای را بدست بیاورند که آن ها را به یک گنج بزرگ می رساند. اما آن ها تنها کسانی نیستند که به دنبال این نقشه گنج می گردند. گروهی از دزدان خستگی ناپذیر منچوریایی نیز این نقشه را می خواهند تا بتوانند آن را در بازار سیاه بفروشند.

اگر تنها با عنوانش قضاوت شود، ممکن است فیلم The Good, the Bad, and the Weird به عنوان یک اشاره و تقلید بی کیفیت از فیلم اورجینال لئونه کنار گذاشته شود اما واقعیت بسیار از این ایده دور است. پایان بندی دو فیلم بسیار متفاوت است. در اینجا دوئل مکزیکی به یک نبرد خونین و تلخ منجر می شود که ثابت می کند هیچ یک از شخصیت هرگز نتوانسته دیگری را بکشد. علاوه بر این، انواع گنج هایی که شخصیت ها به دنبال آن هستند نیز متفاوت است. خشونت شدید فیلم نیز به شدت خلاقانه و هنری است. در هر صورت، به ندرت هفت تیرکشی را پیدا خواهید کرد که از طنابی به طناب دیگر پریده و به سمت دشمنانش بی محابا تیراندازی کند.

۴- Dynamite Jack (1961)‎

فیلم وسترن,۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی

از گنجینه سینمای فرانسه، فیلم Dynamite Jack یک فیلم بامزه و مملو از اکشن در مورد رویای آمریکایی است. در این فیلم، شخصیت قهرمان داستان به نام آنتوان اسپراندیو خود را در فرانسه بی پول و مفلس می یابد و به همین خاطر برای کسب ثروتی مشابه دوستش، جولز، به آمریکا می رود. وقتی به آمریکا می رسد، آنتوان در می یابد که رفیقش مرده و هفت بیوه اش برای او اشک می ریزند. به نظر می رسد که دوستش در آمریکا نه به دنبال پول بلکه مشغول میگساری و زنبارگی بوده است.

شوربختانه، او توسط یک یاغی بدنام به نام جک دینامیت کشته شده است. آنتوان خیلی زود به عنوان جمع آوری کننده مالیات شغلی برای خود پیدا کرده و در می یابد که مردم شهر کمی بیش از حد به او احترام می گذارند. وقتی سعی می کند دلیل ماجرا را بفهمد، در می یابد که این احترام بدین خاطر است که بسیار شبیه جو دینامیت است و مردم فکر می کنند که او همان جو است.

چیزهای زیادی در این فیلم وجود دارد که مخاطب را شیفته آن می کند اما دیالوگ ها نقطه قوت این فیلم وسترن است. جذاب ترین دیالوگ؟ یکی از بیوه ها در حالی که به قبر جولز نگاه می کند، می گوید: «چه شوهر خوبی بود» و شش زن دیگر همزمان به شکلی آهنگین می گویند: «آره واقعاً!». غیر از این، ظاهر و رفتارهای شخصیت اصلی داستان بسیار شبیه کلینت ایستوود است. وقتی او با خطرناک ترین شرایط و موقعیت ها روبرو می شود، آنتوان هرگز دچار وحشت نمی شود. او آرامشش را حفظ کرده و اغلب با سکانس های اکشن وارد عمل می شود در حالی که بیشتر حرف زدن ها را برای شخصیت های فرعی باقی می گذارد.

۳- The Salvation (2014)‎

فیلم وسترن,۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی

تلاش برای رسیدن به صلح و آرامش، بعضی اوقات به درد و رنج بیشتر منجر می شود. برای مثال شخصیت جان (مدس میکلسن) در فیلم The Salvation را در نظر بگیرید که برای خلاص شدن از مشکلات اقتصادی ناشی از جنگ دوم شلسویگ یا همان جنگ پروس و دانمارک به آمریکا مهاجرت می کند. مدت کوتاهی بعد از مهاجرت، همسر و پسرش توسط یک یاغی کشته می شوند و همانطور که انتظار می رود، او تلاش می کند عامل این جنایت به سزایش برسد. بیشتر فیلم ها و سریال های با تم انتقام همینجا و بعد از انتقام گرفتن به پایان می رسند اما در این فیلم، انتقام گرفتن تنها شروع ماجراست. برادر شخصیت یاغی، دلارو (جفری دین مورگان) که قبلاً سرباز نیروهای اتحاد بوده و یک زمیندار است، شروع به تعقیب جان و تلاش برای انتقام گرفتن از او می کند.

طرفداران سینمایی که به یک تصویر واضح از یک داستان وسترن می گردند، باید بدانند که در این فیلم با چیزی شبیه فیلم There Will Be Blood با بازی دنیل دی لوییس مواجه خواهند شد اما با اکشن بسیار بیشتر. در قلب این داستان انتقام یک سرقت زمین و برنامه استعماری است. دلارو همدست یک شرکت نفتی است که می خواهد تمام زمین های منطقه را به مالکیت خود دربیاورد. او تنها یک شخصیت شرور و خونخوار نیست بلکه یک تاجر است که تعداد قربانیانش به اندازه ثروتش قابل توجه است.

۲- Welcome to Blood City (1977)‎

فیلم وسترن,۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی

فیلم Welcome to Blood City یک اثر وسترن ساخته شده توسط انگلیس و کاناداست که با ترکیب داستانی علمی تخیلی با فضای غرب وحشی، دنیا و داستان تازه ای خلق می کند. در این فیلم، پنج غریبه در شهری مرموز و ناشناخته از خواب بیدار می شوند بدون اینکه بدانند چه اتفاقی افتاده و چطور شده که به اینجا رسیده اند چون حافظه شان را از دست داده اند. به آن ها خبر داده می شود که باید یک بازی خونین را انجام دهند که در آن باید هر کدام ۲۰ نفر از ساکنان شهر را بکشند، و این کار با نظارت کلانتری دیوانه انجام شود، در غیر اینصورت باقی عمرشان باید بردگی کنند.

فیلم Welcome to Blood City می توانست یک فیلم وسترن علمی تخیلی بامزه دیگر باشد که با الهام از فیلم موفق Westworld ساخته شده بود، اما در نهایت به یکی از اولین فیلم ها در مورد واقعیت افزوده تبدیل شد، مدت ها قبل از اینکه عام مردم بتوانند این مفهوم را درک کنند. در پایان غیرمنتظره فیلم، فاش می شود که شهر خونین در واقع یک شبیه سازی بوده برای آزمایش افرادی که می خواهند کلانترهای سرسخت و کارآمدی باشند.

امروزه، جذابیت این فیلم در طبیعت خیره کننده و قابل درک بودنش در دنیای کنونی است اما کسانی که اولین بار در دهه ۱۹۷۰ آن را تماشا کردند احتمالاً از بازی جک پالانس، بازیگر افسانه ای نهایت لذت را برده اند. او که پیش از این در فیلم های اکشن بسیاری بازی کرده بود، این بار نیز می درخشد و باعث می شود که مخاطب فراموش کند وی فاصله زیادی با زمین هالیوودی همیشگی اش دارد.

۱- Eagle’s Wing (1979)‎

فیلم وسترن,۱۰ فیلم وسترن دیدنی غیرهالیوودی

فیلم Eagle’s Wing یک شاهکار وسترن بریتانیایی است که اکثر طرفداران ژانر وسترن اسمش را نشنیده اند و این بدان خاطر است که این فیلم از آن دسته فیلم های آرام سوز است. این فیلم بیشتر مناسب کسانی است که به داستان های درام علاقه دارند و اگر چه تیراندازی های زیادی ندارد اما فیلم موثر و قدرتمندی است. داستان این فیلم سه رشته را دنبال می کند؛ یکی در مورد بیوه ای ثروتمند که با یک دلیجان به سمت مزرعه خانوادگی اش می رود، یکی دیگر بومیانی که به روستایشان باز می گردند و دیگری در مورد دو تاجر خز. در برهه ای از داستان، ماجرای این سه گروه با هم همپوشانی پیدا کرده و یکی می شود.

علیرغم اینکه این فیلم یک اثر هالیوودی نیست، فیلم Eagle’s Wing هاروی کیتل و مارتین شین را در نقش های اصلی خود دارد و به همین خاطر بازی ها در اوج کیفیت قرار دارد. همچنین چندین سکانس بلند بدون دیالوگ وجود دارد که در آن ها استعداد بازیگری این دو به خوبی خود را به نمایش می گذارد. در سکانسی که شخصیت شین اسبی را برای چند دقیقه تمرین می دهد، به طور خاصی سرگرم کننده و تاثیرگذار است. علاوه بر آن، فیلمبرداری فیلم نیز به شکلی است که باعث می شود بسیاری آرزو می کردند کاش فیلم های هالیوودی نیز به این سبک فیلمبرداری می شدند. تصاویر با دقت هنری ون گوگی تنظیم شده و طراحی رنگی نیز به شکلی بی نقص هر لوکیشن را به تصویر می کشد.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش