سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۲:۰۸ - ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۲۱۷۱۹
فیلم و سینمای جهان

بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان؛ از «دیوداس» تا «پونیین سیلوان»

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

دیجی کالا | آیشواریا رای باچان، دختر شایسته سال ۱۹۹۴، مدل و بازیگر هندی و یکی از زیباترین زنان و معروف‌ترین ستارگان دنیاست. او یکی از مشهورترین و تحسین‌شده‌ترین بازیگران زن سینمای هند است که شهرتش از مرزهای بالیوود فراتر رفته و به چهره‌ای بین‌المللی بدل شده است. او تنها یک بازیگر نیست؛ مدل، سفیر برندهای جهانی، نماینده سینمای هند در جشنواره‌های مهم بین‌المللی و نماد زیبایی و وقار در فرهنگ معاصر هند به شمار می‌آید. زیبایی آیشواریا به اندازه‌ای است که همیشه پیش از بازیگری‌اش به چشم می‌آید و این تأثیر مستقیمی بر قدرت و اعتبار بازیگری او داشته است. با این حال، این زن فقط صورت زیبا نیست، در سینما هم دستاوردهایی داشته است. او در مسیر هنری خود، از تاج دختر شایسته جهان تا بازی در فیلم‌های ماندگار و همکاری با بزرگ‌ترین کارگردانان هند و حتی جهان غرب، راهی طولانی و پربار را پیموده است.

آیشواریا رای در یکم نوامبر ۱۹۷۳ در شهر منگالور (ایالت کارناتاکا) هند به دنیا آمد. خانواده‌اش از طبقه متوسط تحصیل‌کرده بودند. پدرش، کریشناراج، زیست‌شناس ارتش بود و مادرش، ویریندا، خانه‌دار. او در کودکی به همراه خانواده‌اش به بمبئی رفت و تا پایان دبیرستان آنجا زندگی کرد، پیش از آن‌که مسیر زندگی‌اش به سمت و سوی دیگری کشیده شود. آیشواریا در نوجوانی رقص و موسیقی کلاسیک را آموخته بود. در مدرسه از او به عنوان دختری باهوش، منظم و علاقه‌مند به هنر یاد می‌کردند. در ابتدا آرزو داشت وارد رشته‌هایی مثل پزشکی یا جانورشناسی شود، اما بعد تصمیم گرفت به معماری روی بیاورد. اما این مسیر هم پایدار نماند تا جایی که به‌کل تحصیل را کنار گذاشت تا وارد دنیای مدلینگ شود.

صعود آیشواریا رای باچان به شهرت

آیشواریا در هجده سالگی اولین کار مدلینگش را انجام داد. سال ۱۹۹۱ در مسابقه‌ای که از سوی شرکت فورد برگزار شده بود برنده شد و عکسش در مجله‌ امریکایی «ووگ» (Vogue) چاپ شد. بعد از چند سال مدلینگ و شرکت در رقابت‌های زیبایی، آیشواریا سال ۱۹۹۴ با کسب عنوان «دختر شایسته‌ی جهان» (Miss World) به شهرت جهانی دست یافت. همان سال، عنوان «دختر شایسته‌ کائنات» (Miss Universe) هم به نماینده دیگری از هند رسید. این شهرت جهانی آیشواریا را وارد دنیای بازیگری کرد. نخستین تجربه‌ بازیگری‌ او سال ۱۹۹۷ در فیلم سیاسی تحسین‌شده به زبان تامیلی «دو تا» رقم خورد. در همان سال با فیلم «و عشق اتفاق افتاد» (Aur Pyaar Ho Gaya) وارد سینمای بالیوود شد. اگرچه این آثار در گیشه موفق نبودند، اما استعداد و زیبایی منحصربه‌فردش باعث شد خیلی زود مورد توجه فیلمسازان هند قرار گیرد.

فیلم «دوقلوها» (Jeans) در سال ۱۹۹۸ موفقیت تجاری برایش به ارمغان آورد، اما فیلم «من قلبم را برای محبوبم می‌فرستم» (Hum Dil De Chuke Sanam) در کنار سلمان خان در سال ۱۹۹۹ بود که برایش موفقیت چشمگیر هنری و تجاری را به همراه داشت. این فیلم توجه منتقدان و مخاطبان را جلب کرد، برای اولین بار مهارت بازیگری آیشواریا را ثابت و اولین جایزه فیلم‌فیر بهترین بازیگر زن را نصیب او کرد. از آن زمان به بعد، حرفه او به‌صورت پیوسته در مسیر صعود قرار گرفت. در دهه ۲۰۰۰، او در شماری از موفق‌ترین فیلم‌های آن زمان با بزرگ‌ترین ستارگان هم‌بازی شد. هرچند در اواخر این دهه برای مدتی از سینما فاصله گرفت و ازدواج کرد، اما کم‌کم دوباره به پرده نقره‌ای بازگشت و بار دیگر نشان داد چرا هنوز یکی از درخشان‌ترین ستاره‌های بالیوود است. 

دوران حرفه‌ای و موفقیت‌های سینمایی آیشواریا رای باچان

شهرت آیشواریا رای باچان به‌عنوان یکی از ستارگان مطرح بالیوود در اوایل دهه‌ ۲۰۰۰ با نقش‌آفرینی‌های برجسته‌اش در فیلم‌هایی همچون «محبت‌ها» (Mohabbatein) در سال ۲۰۰۰ و «دیوداس» در سال ۲۰۰۲ (که در هر دو در کنار شاهرخ‌خان قرار گرفت) تثبیت شد. فیلم «دیوداس» با حضور شاهرخ خان و مدهوری که یکی از فیلم‌های شاخص سینمای بالیوود است، در جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد و همچنین دومین جایزه فیلم‌فیر را نصیب آیشواریا کرد. سال بعد، از او برای داوری در جشنواره فیلم کن دعوت شد و بدین ترتیب، آیشواریا به نخستین بازیگر زن هندی تبدیل شد که در هیئت داوران این جشنواره حضور می‌یافت.

موفقیت‌های آیشواریا با فیلم‌های دیگری مثل «راوانا» (Raavanan) محصول ۲۰۱۰، «فرمانروای عشق» محصول ۲۰۰۸، «گورو» محصول ۲۰۰۷ که در آن با آبیشیک باچان هم‌بازی شد، «موج ۲» (Dhoom 2) محصول ۲۰۰۶، «ماسه در چشم» محصول ۲۰۰۳ و «روبات» (Enthiran) محصول ۲۰۱۰ ادامه یافت. او پس از وقفه‌ای پنج‌ساله، سال ۲۰۱۶ با دو نقش تحسین‌شده در فیلم‌های «ساربجیت» و «قلب سخت» (Ae Dil Hai Mushkil) به سینما بازگشت.

نخستین تجربه بین‌المللی‌اش سال ۲۰۰۴ با فیلم «عروس و تعصب» (Bride and Prejudice) به کارگردانی گوریندر چادا که برداشتی از رمان «غرور و تعصب» جین آستین بود، رقم خورد. در سال‌های بعد در سینمای بریتانیا چند بازی دیگر هم داشت. «بانوی ادویه‌جات» (The Mistress of Spices) و «پلنگ صورتی ۲» (The Pink Panther 2) هر دو محصول سال ۲۰۰۶ از دیگر فیلم‌های پرسر و صدایی بود که آیشواریا در سینمای هالیوود کار کرد. او همچنین در فرش قرمز جشنواره کن به عنوان سفیر برند L’Oréal چهره‌ای ثابت شد.

زندگی شخصی آیشواریا رای باچان

آیشواریا رای باچان علاوه بر فعالیت‌های هنری‌اش، یکی از چهره‌های شناخته‌شده دنیای تبلیغات و همچنین فعال در حوزه امور خیریه است. او همچنان یکی از محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین چهره‌های هند و جهان به‌شمار می‌آید و به‌خاطر حضور حرفه‌ای، آراسته و باوقارش مورد توجه قرار دارد. زندگی شخصی او همواره در صدر اخبار رسانه‌ها بوده است. روابط عاشقانه‌اش با دو ستاره مشهور بالیوود، سلمان خان و ویوک اوبروی در اوایل دهه ۲۰۰۰، بارها سوژه‌ی مطبوعات شد. سال ۲۰۰۶ آیشواریا با بازیگر و هم‌بازی همیشگی‌اش، آبیشک باچان، پسر آمیتاب باچان، وارد رابطه شد.

آیشواریا و آبیشیک در سال ۲۰۰۷ نامزدی‌شان را اعلام کرده و ازدواج کردند. آیشواریا و آبیشک از آن زمان «سوپر زوج» سینمای هند بوده‌اند؛ هم به‌دلیل دوام رابطه‌شان که ظاهراً این روزها دچار خدشه شده و هم به‌خاطر نسبت خانوادگی آبیشک با خاندان پرافتخار باچان در سینمای هند. این زوج دختری به‌نام آرادیا دارند که در شانزدهم نوامبر ۲۰۱۱ به دنیا آمد. مادر شدن چند سالی آیشواریا را از دنیای سینما دور نگه داشت. اما سرانجام در سال ۲۰۱۵ آیشواریا با فیلم «احساس» (Jazbaa) بازگشت موفقی به پرده نقره‌ای داشت و در سال ۲۰۲۲ با مجموعه پرخرج و تاریخی «پونیین سلوان» (Ponniyin Selvan)  بار دیگر در مرکز توجه قرار گرفت.

آیشواریا رای باچان یکی از معدود بازیگران سینمای بالیوود است که توانسته میان محبوبیت عامه و تحسین منتقدان تعادل برقرار کند. او با انتخاب‌های متنوع، حضور در ژانرهای مختلف و ایفای نقش‌های چالش‌برانگیز، نشان داده که تنها یک چهره زیبا نیست، بلکه هنرمندی توانا و پرتلاش است. چه در لباس سلطنتی در «جودها اکبر»، چه در نقش زنی عاشق در «همدردی» یا خواهری فداکار در «سربجیت»، آیشواریا رای همواره باشکوه و تأثیرگذار ظاهر شده است.

۱۳. پونیین سیلوان (Ponniyin Selvan I & II)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۲۰۲۲، ۲۰۲۳

کارگردان: مانی راتنام

بازیگران: ویکرام، پریتویراج سوکوماران، کارتیک، پرابهو، پریامانی، مونا، تیکو تالسانیا، جان ویجی، چامس

امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۷ از ۱۰۰

این مجموعه دو قسمتی اقتباسی باشکوه از یک رمان تاریخی بسیار مشهور به همین نام نوشته‌ کالکی کریشنامورتی، یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های سینمای تامیل در سال‌های اخیر است. ترکیبی‌ است از تاریخ، حماسه، سیاست، عشق، خیانت و جاه‌طلبی. این فیلم روایتگر دوران امپراتوری چولا در قرن دهم میلادی است که یکی از قدرتمندترین سلسله‌ها در تاریخ جنوب هند به شمار می‌رود. توطئه‌ها برای سرنگونی امپراتور فعلی چولا و نشاندن فرد دیگری بر تخت در مرکز قصه است و در میان تمام توطئه‌ها و تنش‌های سیاسی، زنی به‌شدت مرموز و قدرتمند به نام ناندینی (آیشواریا رای) قرار دارد.

ناندینی زنی زیبا، مرموز، هوشمند، و انتقام‌جو، همسر یک شخصیت سیاسی قدرتمند دربار، اما در گذشته رابطه عاشقانه‌ای با شاهزاده آدیتهیا داشته است. او به‌دنبال انتقام عشقی نافرجام، و به‌شدت درگیر توطئه‌هایی برای فروپاشی امپراتوری است. آیشواریا رای در این نقش کاملاً متفاوت از نقش‌های قبلی‌اش ظاهر می‌شود. زیبایی ظاهری‌اش با سردی درونی و نقشه‌کشی زیرپوستی ترکیب شده. در بخش دوم فیلم، بُعدهای عاطفی و فاجعه‌بارتر شخصیت او بیشتر نمایان می‌شود. آیشواریا در این فیلم یکی از پیچیده‌ترین نقش‌های کارنامه‌اش را ایفا می‌کند.

۱۲. درخواست (Guzaarish)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۲۰۱۰

کارگردان: سانجای لیلا بانسالی

بازیگران: هرتیک روشن

امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۰ از ۱۰۰

این درام عاشقانه که بازسازی هندی فیلم «دریای درون» (Mar adentro) محصول اسپانیاست، یکی از متفاوت‌ترین فیلم‌هایی‌ است که آیشواریا رای در آن بازی کرده است. این فیلم از جمله نقش‌های جدی و سنگین اوست که حس و حال فلسفی و انسانی قوی‌ای دارد. فیلم داستان ایتان ماسکارنس یک شعبده‌باز سابق را روایت می‌کند که به دلیل حادثه‌ای در یکی از اجراهایش، فلج چهاراندام (quadriplegic) شده و سال‌هاست روی تخت زندگی می‌کند. با گذشت چهارده سال از زندگی در این وضعیت، تصمیم می‌گیرد که درخواست مرگ با اختیار بدهد.

صوفیا دی‌سوزا، پرستار او، سال‌هاست با دلسوزی و عشق بی‌قید و شرط از او مراقبت می‌کند. اما وقتی متوجه می‌شود که ایتان می‌خواهد به زندگی‌اش پایان دهد، دچار کشمکش عاطفی می‌شود. او هم با عشقش به ایتان روبه‌روست، هم با احترام به تصمیم او. صوفیا زن قوی و در عین‌ حال لطیفی است که در سکوت، اشک، لبخند، خشم و وفاداری‌اش را به ایتان نشان می‌دهد. بازی آیشواریا در این فیلم بسیار کنترل‌شده، بالغ و متفاوت با نقش‌های پرزرق‌وبرق قبلی اوست. صحنه‌های او در کنار هرتیک روشن، پر از شیمی عاطفی عمیق و درد پنهان است.

۱۱. فرمانروای عشق (Jodhaa Akbar)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۲۰۰۸

کارگردان: آشوتوش گواریکر

بازیگران: هریتک روشن، سنو سود، کولبوشان کارباندا، ایلا آرون، آمیتاب باچان

امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۹ از ۱۰۰

یک داستان عاشقانه در بستر تاریخ مغول‌ها. در ادامه همکاری موفق آیشواریا با هریتیک روشن، «فرمانروای عشق» یک پروژه تاریخی عظیم و جنجالی بود که داستان رابطه جلاالدین محمد اکبر شاه امپراتور گورکانی هندوستان و جودا بای شاهزاده راجپوتی را روایت می‌کند. ازدواج این دو که با هدف اتحاد دو فرهنگ شکل می‌گیرد، به مرور از یک پیمان سیاسی به عشقی واقعی تبدیل می‌شود، در حالی‌که چالش‌های سیاسی و اجتماعی بسیاری آن‌ها را تهدید می‌کند. آیشواریا در نقش جودا، ملکه هندو، حضوری باوقار و مقتدر دارد.

۱۰. راوانا (Raavanan)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۲۰۱۰

کارگردان: مانی راتنام

بازیگران: ویکرام، پریتویراج سوکوماران، کارتیک، پرابهو، پریامانی، مونا، تیکو تالسانیا، جان ویجی، چامس

امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰

این فیلم تامیل‌زبان برداشتی مدرن از افسانه رامایاناست. داستان فیلم در بستر درگیری‌های سیاسی جنوب هند رخ می‌دهد. شخصیت اصلی ویرا (ویکرام)، یک شورشی است که همسر افسر پلیس (آیشواریا رای) را می‌رباید. اما به‌مرور، رابطه عاطفی پیچیده‌ای میان آن دو شکل می‌گیرد. «راوانا» به خاطر بازی خوب ویکرام، موسیقی متن آی آر رحمان و فیلمبرداری نفسگیرش در جنگل و کوهستان‌های جنوب هند تحسین شد. فیلم مفهوم خیر و شر را به چالش می‌کشد و از مخاطب می‌خواهد از زاویه‌ای دیگر به افسانه‌ها و باورهای سنتی نگاه کند. آیا یک قهرمان همیشه قهرمان است؟ آیا شرور ممکن است خودش قربانی باشد؟ فیلم در مرز میان خوبی و بد، تردید ایجاد می‌کند.

۹. من دیده‌ام، دیده‌ام (Kandukondain Kandukondain)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۲۰۰۰

کارگردان: راجیو منون

بازیگران: مموتی، آجیت کومار، عباس، تابو

امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰

این فیلم موزیکال عاشقانه اقتباسی آزاد از رمان «عقل و احساس» (Sense and Sensibility) جین آستین به زبان تامیل‌ است که یکی از فیلم‌های خوب سال‌های ابتدایی حضور آیشواریا در سینماست. فیلم داستان دو خواهر، سوهاسینی (تابو) که منطقی و محتاط است، و میناکشی (آیشواریا رای) را که رؤیایی، رمانتیک و عاشق شعر است، روایت می‌کند. هرکدام مسیر عاشقانه خود را تجربه می‌کنند که با چالش‌ها، شکست‌ها و بلوغ شخصیتی همراه است. داستان با یک حادثه انفجاری آغاز می‌شود که منجر به قطع پای یک افسر ارتش می‌شود و در عین حال، روایت هم‌زمان چند داستان عاشقانه و خانوادگی دیگر را نیز پیش می‌برد.

فیلم درباره‌ روابط ساده و انسان‌دوستانه‌ای است که به زندگی معنا می‌دهند. فضاسازی زیبای فرهنگی و سنتی هند جنوبی و همین‌طور موسیقی متن و ترانه‌های به‌یادماندنی فیلم از نکات شاخص آن هستند. آیشواریا بازی خوبی از خود به نمایش گذاشته است. این فیلم درباره تفاوت بین عقل و احساس در مواجهه با عشق، خانواده، و زندگی است. هر دو خواهر با شیوه‌های مختلف زندگی روبه‌رو می‌شوند و در نهایت به بلوغ عاطفی و فکری می‌رسند.

۸. گورو (Guru)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۲۰۰۷

کارگردان: مانی راتنام

بازیگران: آبیشک باچان، رانگاناتان مدهوان، ویدیا بالان، میتون چاکرابورتی، آریا بابار، سابو سیریل

امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۵ از ۱۰

اولین همکاری جدی آیشواریا با همسر آینده‌اش آبیشیک باچان، یک درام زندگی‌نامه‌ای-تجاری بود که برداشتی آزاد از زندگی واقعی دھیرُبھای آمبانی، بنیان‌گذار کمپانی عظیم Reliance Industries است. گوروکانت دسای (آبیشک باچان) جوانی اهل یک روستای کوچک در هند است که رؤیای کسی شدن را در سر می‌پروراند. او در کودکی به ترکیه می‌رود و کارگر شرکت‌های خارجی می‌شود، اما پس از مدتی تصمیم می‌گیرد به هند بازگردد و کسب‌وکار خودش را راه‌اندازی کند. او با دختری به نام سوجاتا (آیشواریا رای) ازدواج می‌کند، و همراه با سرمایه‌ای اندک و اراده‌ای قوی، وارد بازار بورس و تجارت نساجی می‌شود.

گورو با هوش تجاری بالا و جسارتش، به سرعت تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین و بحث‌برانگیزترین تاجران کشور می‌شود. اما موفقیت او با اتهام‌هایی از جمله فساد، رانت‌خواری و سوء‌استفاده از قدرت همراه است. در این میان، یک روزنامه‌نگار آرمان‌گرا (مادهوان) سعی می‌کند چهره واقعی او را برای مردم افشا کند. آیشواریا در نقش همسر شخصیت اصلی، ترکیبی از لطافت، قدرت و وفاداری را به نمایش می‌گذارد. بازی قدرتمند آبیشک باچان در نقش مردی که در برابر ساختارهای سنتی جامعه، با جسارت و جاه‌طلبی رشد می‌کند، یکی از بهترین بازی‌های کارنامه‌اش به حساب می‌آید. «گورو» از یک طرف ستایش‌گر روح کارآفرینی است و از طرفی نقدی است بر فساد و بی‌عدالتی سیستماتیک در اقتصاد و رسانه.

۷. ماسه در چشم (Chokher Bali)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۲۰۰۳

کارگردان: ریتوپارنو گوش

بازیگران: پروسنجیت چاترجی، رایما سن

امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۰ از ۱۰۰

«ماسه در چشم» اقتباسی از رمان  مشهور رابیندرانات تاگور به زبان بنگالی است که آیشواریا رای باچان در آن نقش اصلی را بازی می‌کند. داستان در اوایل قرن بیستم در بنگال می‌گذرد. بینودینی، زنی جوان و تحصیل‌کرده، پس از مرگ زودهنگام همسرش، بیوه می‌شود. او به خانه راج‌لکشمی، زنی مسن‌تر و مادر ماهیندرا، نقل مکان می‌کند. ماهیندرا، مردی جوان و بی‌تجربه، با آشالاتا، زنی ساده‌دل و خوش‌قلب، ازدواج کرده است. بینودینی و آشالاتا به سرعت با یکدیگر دوست می‌شوند و یکدیگر را «چوکر بالی» (به معنای «ذره‌ای در چشم» یا «چیزی که باعث ناراحتی می‌شود») خطاب می‌کنند. با گذشت زمان، بینودینی به ماهیندرا علاقه‌مند می‌شود و رابطه‌ای پنهانی میان آن‌ها شکل می‌گیرد. در عین حال، بهاری، دوست صمیمی ماهیندرا هم به بینودینی علاقه‌مند می‌شود.

بینودینی در کشمکش میان احساسات خود، نقش یک چوکر بالی واقعی را در زندگی اطرافیانش ایفا می‌کند که منجر به آشفتگی در روابط و زندگی آن‌ها می‌شود. ریتوپارنو گوش کارگردان فیلم با دقت و حساسیت خاصی رمان تاگور را به تصویر کشیده است. این فیلم توانست جوایز متعددی از جمله جایزه ملی بهترین فیلم بنگالی را کسب کند. آیشواریا رای باچان در نقش بینودینی هم عملکردی تحسین‌برانگیز داشت. بسیاری این نقش را یکی از بهترین بازی‌های او می‌دانند. «ماسه در چشم» نه فقط داستانی درباره عشق و خیانت است، بلکه نگاهی عمیق به موقعیت اجتماعی زنان، به‌ویژه بیوه‌ها در جامعه سنتی هند دارد. این فیلم با بازی‌های قوی، کارگردانی هنرمندانه و داستانی پرمحتوا، یکی از آثار برجسته سینمای هند محسوب می‌شود.

۶. بارانی (Raincoat)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۲۰۰۴

کارگردان: ریتوپارنو گوش

بازیگران: اجی دیوگن

امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۰ از ۱۰۰

فیلمی متفاوت در فضایی واقع‌گرایانه با داستانی ساده اما عمیق، احساسی و شاعرانه درباره عشق از دست رفته و فرصت دوباره. این درام عاشقانه بر اساس «هدیه مغان» اثر او. هنری، داستان مردی به نام مانو را دنبال می‌کند که برای تأمین هزینه‌ ازدواج خواهرش به کلکته می‌رود و در ناامیدی، تصمیم می‌گیرد به دیدار نامزد سابقش که اکنون وضع مالی خوبی دارد برود. دیدار آن‌ها سرنوشت‌شان را برای همیشه تغییر می‌دهد. آیشواریا در این فیلم نقش زنی تنها و افسرده یکی از بهترین‌ بازی‌هایش را به نمایش گذاشته است. او با بازی‌ای مینیمالیستی و کنترل‌شده، تحسین منتقدان را در این فیلم برانگیخت.

۵. خاکی (Khakee)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۲۰۰۴

کارگردان: راجکومار سانتوشی

بازیگران: آمیتاب باچان، آکشی کومار، اجی دیوگن، آیشواریا رای، تانوجا، لارا دوتا

امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۱۰۰ از ۱۰۰

در این تریلر نئو نوآر اکشن گروهی از مأموران پلیس برای اجرای یک مأموریت ویژه گرد هم می‌آیند. بازرس پلیسی به نام آنانت شریواستاو به همراه گروهش مأموریت دارند تا تروریستی به نام اقبال انصاری را به دادگاه برسانند. مأموریت آن‌ها با حملات پی در پی مأمور سابق پلیس و خلافکار معروف یعنی یاشوانت انگره مواجه می‌شود تا اینکه متوجه می‌شوند اقبال انصاری تروریست نیست بلکه قربانی یک توطئه سیاسی شده‌ است. این گرو در جریان تحقیقات، با معلمی آشنا می‌شوند که مدعی است تروریست‌هایی را دیده است. اما در میان راه، اتفاقاتی غیرمنتظره رخ می‌دهد و رازهایی برملا می‌شود که همه‌چیز را تغییر می‌دهد. آیشواریا نقش معلم را بازی می‌کند.

۴. ریتم (Taal)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۱۹۹۹

کارگردان: سوبهاش گای

بازیگران: آنیل کاپور، آکشای کانا

امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۶ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۳ از ۱۰۰

«ریتم» یکی از اولین فیلم‌های موفق بین‌المللی آیشواریا رای است که در جشنواره فیلم شیکاگو به نمایش درآمد. فیلم داستان عشق پسری ثروتمند به دختر یک موزیسین سنتی فقیر در روستایی زیبا را روایت می‌کند که با مخالفت خانواده پسر مواجه می‌شود. فیلم با موسیقی بی‌نظیر ای.آر. رحمان، یک ملودرام عاشقانه به‌یادماندنی‌ است. آیشواریا در نقش دختر یک نوازنده سنتی، به زیبایی دوگانگی دنیای سنت و مدرن را به تصویر می‌کشد. رقص‌ها و نگاه‌های عمیقش هنوز در ذهن طرفداران مانده است.

۳. دو تا (Iruvar)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۱۹۹۷

کارگردان: مانی راتنام

بازیگران: موهن لال، پراکاش راج، آیشواریا رای، رواتهی، گائوتامی، تابو، نثار

امتیاز IMDb به فیلم: ۸.۴ از ۱۰

این درام سیاسی زندگینامه‌ای را یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینمای هند می‌دانند. داستان فیلم در دهه‌ ۱۹۴۰ می‌گذرد و داستان دو دوست را روایت می‌کند؛ آنانتا (موهن لال)، یک بازیگر سینما که وارد سیاست می‌شود و تامیزچلوان یک شاعر و سیاستمدار انقلابی (پراکاش راج) که ابتدا هم‌مسیر هستند، اما با گذر زمان رقابت‌ها، جاه‌طلبی‌ها و ایدئولوژی‌ها آن‌ها را از هم دور می‌کند. این فیلم با الهام از روابط واقعی بین ام. جی. رامچاندران و کارونانیدی، دو چهره سرشناس در سیاست تامیل نادو ساخته شده است. 

آیشواریا در این فیلم نقش دو شخصیت را بازی می‌کند؛ یکی از شخصیت‌ها با الهام از زندگی واقعی جیالالیتا، بازیگر و سیاستمدار معروف هندی، خلق شده است. عملکرد او که اولین حضورش در برابر دوربین سینماست، از سوی منتقدان تحسین شد. این فیلم درباره رابطه سینما و سیاست در هند جنوبی است؛ اینکه چگونه یک بازیگر می‌تواند تبدیل به یک رهبر سیاسی مردمی شود. «دو تا» به‌نوعی حماسه‌ای از رفاقت، خیانت، ایدئولوژی، و قدرت است. فیلم نه تنها درباره سیاست که تغییر انسان‌ها در مواجهه با قدرت است.

۲. دیوداس (Devdas)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۲۰۰۲

کارگردان: سانجای لیلا بانسالی

بازیگران: شاهرخ خان، آیشواریا رای، مدوری دیکشیت، جکی شروف، کیرون کهیر، تیکو تالسانیا، دیشا واکانی

امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۶ از ۱۰۰

«دیوداس» یکی از پرخرج‌ترین و پرزرق‌وبرق‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای هند است که آیشواریا رای را به شهرت جهانی رساند. البته زیبایی او پیش از این اسمش را بر سر زبان‌ها انداخته بود اما با «دیوداس» که او را در کنار بعضی از مشهورترین و محبوب‌ترین ستارگان بالیوود قرار داد، به بازیگری بین‌المللی تبدیل شد و یک جایزه فیلم‌فیر دیگر را هم نصیبش کرد. «دیوداس» جوایز زیادی در داخل هند دریافت کرد و مورد تحسین منتقدین داخلی و خارجی قرار گرفت. نامزد جایزه بفتا برای بهترین فیلم خارجی زبان هم شد.

«دیوداس» بر اساس کتابی به همین نام که سال ۱۹۱۷ منتشر شده بود، ساخته شده‌ است. تاکنون هفده فیلم بر اساس این کتاب ساخته شده‌ است. آیشواریا در این فیلم نقش عشق دوران کودکی دیوداس (با بازی شاهرخ خان) را بازی می‌کند. مخالفت خانواده‌ها باعث جدایی این دو می‌شود و دیوداس دچار افسردگی و اعتیاد می‌شود. داستان غم‌انگیز عشقی که به‌جای وصال، در ناکامی می‌سوزد. آیشواریا در این نقش نه تنها زیبایی بلکه رنج و عشق را به شکلی تاثیرگذار به تصویر می‌کشد.

۱. دلداگان (Hum Dil De Chuke Sanam)

آیشواریا,بهترین فیلم‌های آیشواریا رای باچان

محصول: ۱۹۹۹

کارگردان: سانجای لیلا بانسالی

بازیگران: سلمان خان، اجی دیوگن

امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۴ از ۱۰

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۶ از ۱۰۰

فیلم «من قلبم را برای محبوبم می‌فرستم» یا «دلدادگان» آیشواریا رای باچان را به‌عنوان بازیگری توانمند به سینمای هند معرفی کرد. این درام عاشقانه مشهور که آیشواریا را کنار سلمان خان قرار داد، داستان رابطه عاشقانه یک استاد موسیقی را که احترام زیادی برای موسیقی هندی قائل است، با دختری که او به شاگردی می‌پذیرد، روایت می‌کند. فیلمی پر از شور و احساس و موسیقی. آیشواریا در این فیلم در نقش ناندینی بازی می‌کند؛ دختری که میان عشق و وظیفه گیر کرده است. بازی قدرتمند، چهره معصوم و حضور احساسی او یکی از عوامل موفقیت فیلم بود. این فیلم جایگاه آیشواریای جوان را در بالیوود تثبیت کرد و اولین جایزه مهم بازیگری‌اش را برایش به ارمغان آورد.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش