شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۵۵ - ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۷۸۰۹
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم برتر سینمای مدرن کره جنوبی

اگر چه سینمای کره به خاطر بن‌مایه همیشگی انتقام با عنوان سینمای «تاریک» یا «خشونت» شناخته می‌شود، اما موضوعات بسیاری در این سینما مورد بحث قرار می‌گیرند. در ادامه می‌خواهیم شما را با بهترین فیلم‌های سینمای کره جنوبی از اواخر دهه ۱۹۹۰ تاکنون آشنا کنیم.

فیلم رازآلود و پرمحتوای «سوختن» (Burning) بازگشت لی چانگ دونگ، سرشناس‌ترین و بهترین کارگردان سینمای کره جنوبی بود، فیلمسازی که سال‌ها بود مخاطبان انتظار او را می‌کشیدند. این فیلم بر اساس داستانی کوتاه نوشته هاروکی موراکامی، نویسنده ژاپنی، ساخته شده بود، اما نتیجه کار را باید ذاتاً یک فیلم کره‌ای دانست، زیرا لی در آن به نگرانی‌های اقتصادی، غریبگی با اجتماع و ظرفیتی برای خشونت که اکنون در یک جامعه اشباع شده در ارزش‌ها و تاثیرات غرب در کمین است می‌پردازد، چیز‌هایی که همواره در فیلم‌های ساخت سینمای کره جنوبی مورد توجه و تاکید قرار می‌گیرند.

لی عضو نسلی از فیلمسازان اهل کره جنوبی است که سعی داشته‌اند از دیدگاه محلی به ترکیب ژانر‌ها پرداخته و همراه با شکوفایی اقتصاد فرهنگ عمومی در کشور، حرفه خود را توسعه دهند.

فیلم «خانواده ساکت» (The Quiet Family)، کمدی تاریک کیم جی وون، تریلر ویرانگر «شیری» (Shiri) ساخته کانگ جی گیو و فیلم جنگی «منطقه امنیتی» (Security Area) ساخته پارک چان ووک اولین فیلم‌های قابل توجه کره‌ای بودند که توجه دنیای سینما در خارج از کشور را به خود جلب کردند.

اگر چه سینمای کره به خاطر بن‌مایه همیشگی انتقام با عنوان سینمای «تاریک» یا «خشونت» شناخته می‌شود، اما موضوعات بسیاری در این سینما مورد بحث قرار می‌گیرند. در ادامه می‌خواهیم شما را با بهترین فیلم‌های سینمای کره جنوبی از اواخر دهه ۱۹۹۰ تاکنون آشنا کنیم.

۱. آبنبات نعناع (۲۰۰۰) - لی چانگ دونگ

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

دومین فیلم ساخته شده توسط لی چانگ دونگ با عنوان «آبنبات نعناع» (Peppermint Candy) یک سونامی احساسی است که داستان زندگی یک مرد را با خودکشی‌اش روی ریل قطار آغاز می‌کند، جایی که همزمان با نزدیک شدن قطار فریاد می‌زند «می‌خواهم برگردم» و در ادامه نیز فیلم دقیقاً همین کار را می‌کند. در ادامه با اتفاقاتی آشنا می‌شویم که این مرد را برای خودکشی روی این پل آورده است و تکه‌های از زندگی او در چند دهه گذشته به تصویر کشیده می‌شود که ریشه عمده مشکلات جامعه مدرن کره جنوبی در آن مورد واکاوی قرار می‌گیرد.

رفتار‌های این مرد که یونگ هو نام دارد اغلب ناخوشایند و نفرت‌انگیز بوده و او نیز خود هیچ تلاشی برای اینکه علت نفرت دیگران نسبت به خود را درک کند انجام نمی‌دهند. او یک مرد متاهل بسیار متظاهر فعال در حوزه کسب و کار در دهه ۱۹۹۰ کره جنوبی و بسیار بیرحم مانند پلیس‌های دهه ۱۹۸۰ در این کشور است. این فیلم بسیار خوش ساخت، به زیبایی دور شدن شخصیت اصلی فیلم از انسانیت را در یک فضای پرآشوب تاریخی را به تصویر می‌کشد که در نهایت باعث می‌شود مخاطب با این شخصیت خرد شده همدردی نماید.

۲. مواظب گربه‌ام باش (۲۰۰۱) - جئونگ جائه اون

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

داستان اولین فیلم جئونگ جائه اون به نام «مواظب گربه‌ام باش» (Take Care of My Cat) در شهر بندری اینچئون رخ می‌دهد و در آن به تلاش‌های ۵ دختر می‌پردازد که سعی دارند بعد از اتمام دوره دبیرستان با دنیای بزرگسالی کنار بیایند. هایه جو می‌خواهد در یک بنگاه دلالی در سئول مشغول به کار شود، جی یونگ در حالی که همراه با پدربزرگ و مادربزرگش زندگی می‌کند می‌خواهد به سراغ هنر برود، دوقلو‌های نیمه چینی بی ریو و اون جو می‌خواهند به فروش جواهرات دست ساز در خیابان بپردازند و تائه هی شاداب در سونای خانوادگی‌شان مشغول بکار می‌شود و همزمان قصد دارد گروه پنج نفره دوستان را در کنار یکدیگر حفظ کند.

به یک شکل نیشدار و تلخ، این دوستان به خاطر سبک زندگی و انتظارات متفاوتی که دارند رفته رفته از هم دور می‌شوند. جئونگ از طریق تماس‌های تلفنی هوشمندانه‌ای که طرح ریزی می‌کند سعی دارد همه را مرتبط نگه دارد، در حالی که پیام‌های متنی نیز در سطوح مختلف فیلم به نمایش گذاشته می‌شود، موضوعی که به این فیلم احساسی و گرم حالتی نوستالژیک در عصر شکوفایی رسانه‌های اجتماعی می‌دهد.

۳. همدردی با آقای انتقام (۲۰۰۲) - پارک چان ووک

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

داستان فیلم «همدردی با آقای انتقام» (Sympathy for Mr. Vengeance) در مورد یک کارگر ناشنوا به نام ریو است که علاقه‌ای دیوانه‌واری به خواهرش داشته و وقتی متوجه می‌شود خواهرش به شدت به پیوند کلیه نیاز دارد به کار‌هایی دست می‌زند که اوج درماندگی او را نشان می‌دهند. بعد از یک معامله بی‌سرانجام با قاچاقچیان اعضای بدن انسان، او به نصیحت نامزدش، یئونگ می، گوش داده و دختر رئیسش را می‌رباید، اما نقشه آن‌ها خیلی زود فاش می‌شود.

ارک چان ووک با پیچش‌های داستانی بیرحمانه‌ای از سرنوشت روزمره افراد بدشانس و کلیشه‌های این ژانر به خوبی بازی می‌کند. او با تغییر توجه داستان به سمت پدر صنعتکار و ثروتمند دختر ربوده شده، به این موضوع می‌پردازد که چگونه تمام افراد جامعه در تمامی سطوح خود را قربانی ترند‌های اقتصادی موجود می‌دانند. این درام جنایی به شدت جذاب اولین فیلم در سه گانه «انتقام» بود که بعد‌ها با فیلم افسانه‌ای «پیر پسر» در سال ۲۰۰۳ ادامه یافته و با «بانوی انتقام» (Lady Vengeance) در سال ۲۰۰۵ به پایان رسید. این فیلم همچنین به شکل‌گیری الگویی برای ساخت فیلم‌های تریلر کره‌ای در داستان‌های پر از خشونت و خونریزی کنترل شده منتهی شد.

۴. داستان دو خواهر (۲۰۰۳) - کیم جی وون

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم «داستان دو خواهر» (A Tale of Two Sisters) که بر اساس یک افسانه محلی کلاسیک ساخته شده یک فیلم ترسناک روانشناسانه بسیار اتمسفریک است که تقریباً تمامی داستان آن در داخل یک ساختمان محصور رخ می‌دهد. فیلمبرداری تاریک و سایه‌دار با زوایای تند، طراحی پرجزییات دکوراسیون و یک موسیقی متن منحصربفرد به شکلی استادانه توسط کارگردان به کار گرفته شده‌اند تا مخاطب را دائماً در آستانه جیغ زدن و پریدن از روی صندلی‌اش نگه دارند. یک دختر نوجوان به نام سو می، پس از طی دوره درمانی در یک آسایشگاه روانی به خانه فرستاده می‌شود، جایی که او یک بار دیگر به خواهر کوچکترش سو یئون می‌پیوندد.

پدرشان به شدت از آن‌ها دور شده در حالی که مادر ناتنی‌شان بسیار تندخو و بداخلاق است. از همان ابتدا مشخص است که این خانواده گرفتار یک ترومای مبهم و نامشخص است، اما پیچش‌ها و اتفاقاتی غیرمنتظره داستان این خانواده را به سمتی متفاوت، اما دائماً در بحران و وحشت هدایت می‌کند. این فیلم با بازی‌های خیره کننده بازیگرانش به زیبایی نگرانی‌ها و اضطراب‌های بزرگسالی را از طریق یک سناریو ترسناک و گوتیک به تصویر می‌کشد.

۵. میزبان (۲۰۰۶) - بونگ جوون هو

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم «میزبان» (The Host) که هنوز هم یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای کره جنوبی به شمار می‌آید یک فیلم هیولایی بسیار جذاب است که پیام‌های نیشدار اجتماعی-سیاس‌اش به خوبی فضا و دورنمای بلاک باستری آن هستند. کارگردان در گذار از کلیشه‌های پذیرفته شده این ژانر، به شکلی کامل و واضح یک موجود باریک و شبه ماهی را در همان ابتدا به مخاطب نشان می‌دهد که در فضایی ترسناک، منطقه اطراف رودخانه هان را در ترس و وحشت فرو برده و دختر جوان یک مغازه‌دار خرد و شیرین عقل را می‌رباید.

در حالی که دولت به دلیل بوروکراسی فلج کننده موجود خیل یدیر دست به کار می‌شود و عملاً کاری انجام نمی‌دهد، دیگر اعضای خانواده برای نجات دخترشان از دست این هیولا دست به کار می‌شوند. در بحبوحه تلاش برای بازگرداندن دخترک ربوده شده به خانه، کارگردان به تقبیح و سرزنش مقامات دولت محلی می‌پردازد که انتظار دارند شهروندان به سرعت وارد عمل شوند، همچنین آمریکایی‌ها به عنوان مهمانان ناخوانده‌ای که می‌خواهند از یک ماده شیمیایی خطرناک به نام عامل زرد برای از بین بردن این موجود استفاده کنند. وقتی که اوج داستان فیلم فرا می‌رسد مخاطب با این ابهام که هیولای واقعی کیست مواجه می‌شود.

۶. میگساری روزانه (۲۰۰۸) - نو یونگ سئوک

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

درست زمانی که سینمای کره جنوبی داشت به یک سینمای پیشرو و تاثیرگذار تبدیل می‌شد این کمدی مستقل با بودجه پایین از کارگردان باذوقی به نام نو یونگ سئوک یک گزینه جایگزین و مفرح را پیش روی علاقمندان به سینمای کره قرار داد. در فیلم «میگساری روزانه» (Daytime Drinking) داستان مردی را روایت می‌کند که پس از جدا شدن از نامزدش به میگساری با دوستانش می‌پردازد و در نهایت تصمیم می‌گیرد همراه آن‌ها به یک ماجراجویی تفریحی در خارج از شهر برود.

اما بعد از این که هیچ یک از دوستانش در محل تعیین شده برای شروع سفر حضور نمی‌یابند، قهرمان داستان تصمیم می‌گیرد که به تنهایی به عمق زمستان این منطقه روستایی برود. چیزی که در ادامه رخ می‌دهد یک داستان سفر جاده‌ای متغیر است که قهرمان داستان در مسیر آن با مالک بدخلق یک مهمانخانه، یک زوج با هدف انجام کاری غیرقانونی و ترسناک و یک راننده هرزه آشنا می‌شود.

ریتم اتفاق محور، غیرجدی فیلم همراه با پیش‌بینی نبودن ماجرا‌ها حس توهم و نئشگی موجود در شخصیت اصلی داستان را به ذهن متبادر می‌سازد به طوری که مسیر خسته کننده و طولانی داستان نیز به جزئی از جذابیت فیلم تبدیل می‌شود. این فیلم با نقبی به سنت معروف کره‌ای‌ها در مورد میگساری (اینکه نباید هیچگاه یک نوشیدنی را رد کرد) تمامی محدودیت‌های فرهنگی را با برداشت خشکی که از رفتار‌ها یک مرد ناامید و درمانده دارد در می‌نوردد.

. خدمتکار (۲۰۱۰) - ایم سانگ سو

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

با توجه به تاثیر ساختاری فیلم کلاسیک «خدمتکار» (Housemaid) ساخته کیم کی یانگ در سال ۱۹۶۰ بر سینمای مدرن کره جنوبی، بازسازی این فیلم شاید نوعی تکرار دقیق و همه جانبه نسخه اورجینال به نظر برسد، اما بازگویی متفاوت ایم سانگ سو از این داستان با دوران مدرن تطابق بی‌نقصی دارد. او با گذار از عصر طبقات متوسط که در فیلم اورجینال به تصویر کشیده شده و ارائه داستان در یک خانواده بسیار ثروتمند، کارگردان بر ورشکستگی اخلاقی دنیای موجود بر اساس تملق و چاپلوسی تاکید دارد، چیزی که در سوء استفاده شوهر خودخواه داستان از خدمتکار خانه نمود پیدا می‌کند.

جدای از چندین ادای احترام انتخابی، کارگردان این فیلم ترجیح می‌دهد به جای پای گذاشتن در مسیر داستان فیلم اورجینال کیم، نخبه‌های امروز جامعه کره جنوبی را به نقد بکشد. در نسخه اورجینال، شخصیت اصلی داستان یک شخصیت قاطع و فعال آگاه به جایگاه اجتماعی خود و جامعه‌اش است در حالی که در نسخه ایم سانگ سو درست برعکس بوده و شخصیت اصلی یک شخصیت منفعل است.

۸. دختری بر در خانه من (۲۰۱۴) - جولی جونگ

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در فیلم «دختری بر در خانه من» (A Girl at My Door)، بعد از یک رسوایی، لی یونگ نام که افسر پلیس است از محل خدمتش در سئول به یک شهر ساحلی در یئوسو منتقل می‌شود. او پس از کمک به یک دختر نوجوان ۱۴ ساله که مورد سوء استفاده قرار گرفته بیش از پیش و به شکلی ناخوشایند مورد توجه ساکنان شهر قرار می‌گیرد. علیرغم نیت مثبت و نیک لی، او یک نجات دهنده با شخصیتی پیچیده است که با هویت جنسیتی خود مشکل داشته و در مصرف مشروبات الکلی زیاده‌روی می‌کند.

اولین فیلم جولی یونگ که شروعی قدرتمندانه برای وی بود بیش از همه از بازی تکرار نشدنی بائه دونا در نقش لی سود می‌برد که شخصیت بسیار تدافعی‌اش نماد قدرت دولت بوده همچنان که او را متفاوت و غریبه از اطرافیانش نشان می‌دهد. دخترکی که لی به او کمک می‌کند نیز آینه تمام نمای او در سنی پایینتر است. شرایط پیچیده و بغرنج بین این دو شخصیت در فضای روستایی و حاشیه‌ای داستان نمود بیشتری پیدا می‌کند، فضایی که در ابتدا آرام به نظر می‌رسد، اما رفته رفته و با بررسی‌های صادقانه کارگردان در مورد دنیای سیاست محلی، مشخص می‌شود که بی‌عدالتی در آن موج می‌زند.

۹. همین حالا، نه همون موقع (۲۰۱۵) - هونگ سانگ سو

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

یک موضوع جالب و بازدارنده در مورد تماشای فیلم‌های هانگ سانگ سو این است که وقتی یکی از آثار او را دیدید انگار که تمامی آثار او را دیده‌اید. بدین ترتیب انتخاب یکی از آثار او برای این فهرست کار دشوار و بسیار خودخواهانه‌ای است، اما می‌توان گفت که فیلم «همین حالا، نه همون موقع» (Right Now, Wrong Then) تمامی اندیشه‌های درون نگرانه او در مورد روابط دینامیک بین مردان و زنان را در خود دارد. رابطه نزدیک به عاشقی این فیلم بین یک کارگردان شناخته شده به نام هام چئون سو و یک مدل به نام یون‌های جئونگ است که اکنون به نقاشی کشیدن روی آورده است.

این دو به شکل تصادفی در یک معبد در سوون با هم آشنا شده و یک روز شاد را در کنار هم سپری می‌کنند تا اینکه همه چیز در یک گردهمایی شبانه به هم می‌ریزد. این روز بار دیگر تکرار می‌شود و تقابل این دو نیز دوباره رخ می‌دهد، اما با تغییراتی کوچک که به نتایجی بسیار متفاوت منجر می‌شود. همانند دیگر فیلم‌های هونگ، در این فیلم نیز مقادیر زیادی از خوردن، نوشیدن و دود کردن رخ می‌دهد.

۱۰. قطار بوسان (۲۰۱۶)

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم اکشن اخرالزمانی «قطار بوسان» (Train to Busan) ساخته یئون سانگ هو که با عنوان «زامبی‌ها در قطار» نیز شناخته می‌شود در حدود دو ساعت خونریزی و کشتار بی‌محابای خود حرف‌ها و مفاهیم زیادی را ابراز می‌کند. در ایستگاه قطار سئول، یک مدیر مالی به نام سئوک وو که از همسرش جدا شده همراه با دختر کوچکش سوار قطار بوسان می‌شود تا او را به دیدن مادرش ببرد.

اما زنی که جای یک گاز روی پای خود دارد ظهور زامبی‌ها در قطار را در پی دارد. جایگاه اقتصادی و اجتماعی دیگر مسافران قطار نیز متفاوت بوده و از مدیران مغرور تا مردی بی‌خانمان نیز در قطار حضور دارند. با وخیم‌تر شدن اوضاع، تفاوت‌ها در جایگاه اجتماعی باعث می‌شود که همگی شانس نجات را از دست داده و شانس ابتلا به ویروس مرگباری که انسان را به سرعت تبدیل به زامبی می‌کند افزایش یابد. در این میان شخصیت اصلی داستان که تاکنون تنها به کارش اهمیت می‌داده مجبور می‌شود در دیدگاه‌های خود برای بزرگ کردن دخترش تجدیدنظر کند.

در پایان باید گفت کسانی که از زامبی‌های کند و دائماً در حال تلو خوردن خسته شده‌اند و به دنبال یک نسخه سریع و ترسناک‌تر از زامبی‌ها هستند، فیلم «قطار بوسان» بهترین و یکی از تنها گزینه‌هاست.

bartarinha.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش