چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴
۱۳:۵۵ - ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۷۸۰۹
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم برتر سینمای مدرن کره جنوبی

اگر چه سینمای کره به خاطر بن‌مایه همیشگی انتقام با عنوان سینمای «تاریک» یا «خشونت» شناخته می‌شود، اما موضوعات بسیاری در این سینما مورد بحث قرار می‌گیرند. در ادامه می‌خواهیم شما را با بهترین فیلم‌های سینمای کره جنوبی از اواخر دهه ۱۹۹۰ تاکنون آشنا کنیم.

فیلم رازآلود و پرمحتوای «سوختن» (Burning) بازگشت لی چانگ دونگ، سرشناس‌ترین و بهترین کارگردان سینمای کره جنوبی بود، فیلمسازی که سال‌ها بود مخاطبان انتظار او را می‌کشیدند. این فیلم بر اساس داستانی کوتاه نوشته هاروکی موراکامی، نویسنده ژاپنی، ساخته شده بود، اما نتیجه کار را باید ذاتاً یک فیلم کره‌ای دانست، زیرا لی در آن به نگرانی‌های اقتصادی، غریبگی با اجتماع و ظرفیتی برای خشونت که اکنون در یک جامعه اشباع شده در ارزش‌ها و تاثیرات غرب در کمین است می‌پردازد، چیز‌هایی که همواره در فیلم‌های ساخت سینمای کره جنوبی مورد توجه و تاکید قرار می‌گیرند.

لی عضو نسلی از فیلمسازان اهل کره جنوبی است که سعی داشته‌اند از دیدگاه محلی به ترکیب ژانر‌ها پرداخته و همراه با شکوفایی اقتصاد فرهنگ عمومی در کشور، حرفه خود را توسعه دهند.

فیلم «خانواده ساکت» (The Quiet Family)، کمدی تاریک کیم جی وون، تریلر ویرانگر «شیری» (Shiri) ساخته کانگ جی گیو و فیلم جنگی «منطقه امنیتی» (Security Area) ساخته پارک چان ووک اولین فیلم‌های قابل توجه کره‌ای بودند که توجه دنیای سینما در خارج از کشور را به خود جلب کردند.

اگر چه سینمای کره به خاطر بن‌مایه همیشگی انتقام با عنوان سینمای «تاریک» یا «خشونت» شناخته می‌شود، اما موضوعات بسیاری در این سینما مورد بحث قرار می‌گیرند. در ادامه می‌خواهیم شما را با بهترین فیلم‌های سینمای کره جنوبی از اواخر دهه ۱۹۹۰ تاکنون آشنا کنیم.

۱. آبنبات نعناع (۲۰۰۰) - لی چانگ دونگ

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

دومین فیلم ساخته شده توسط لی چانگ دونگ با عنوان «آبنبات نعناع» (Peppermint Candy) یک سونامی احساسی است که داستان زندگی یک مرد را با خودکشی‌اش روی ریل قطار آغاز می‌کند، جایی که همزمان با نزدیک شدن قطار فریاد می‌زند «می‌خواهم برگردم» و در ادامه نیز فیلم دقیقاً همین کار را می‌کند. در ادامه با اتفاقاتی آشنا می‌شویم که این مرد را برای خودکشی روی این پل آورده است و تکه‌های از زندگی او در چند دهه گذشته به تصویر کشیده می‌شود که ریشه عمده مشکلات جامعه مدرن کره جنوبی در آن مورد واکاوی قرار می‌گیرد.

رفتار‌های این مرد که یونگ هو نام دارد اغلب ناخوشایند و نفرت‌انگیز بوده و او نیز خود هیچ تلاشی برای اینکه علت نفرت دیگران نسبت به خود را درک کند انجام نمی‌دهند. او یک مرد متاهل بسیار متظاهر فعال در حوزه کسب و کار در دهه ۱۹۹۰ کره جنوبی و بسیار بیرحم مانند پلیس‌های دهه ۱۹۸۰ در این کشور است. این فیلم بسیار خوش ساخت، به زیبایی دور شدن شخصیت اصلی فیلم از انسانیت را در یک فضای پرآشوب تاریخی را به تصویر می‌کشد که در نهایت باعث می‌شود مخاطب با این شخصیت خرد شده همدردی نماید.

۲. مواظب گربه‌ام باش (۲۰۰۱) - جئونگ جائه اون

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

داستان اولین فیلم جئونگ جائه اون به نام «مواظب گربه‌ام باش» (Take Care of My Cat) در شهر بندری اینچئون رخ می‌دهد و در آن به تلاش‌های ۵ دختر می‌پردازد که سعی دارند بعد از اتمام دوره دبیرستان با دنیای بزرگسالی کنار بیایند. هایه جو می‌خواهد در یک بنگاه دلالی در سئول مشغول به کار شود، جی یونگ در حالی که همراه با پدربزرگ و مادربزرگش زندگی می‌کند می‌خواهد به سراغ هنر برود، دوقلو‌های نیمه چینی بی ریو و اون جو می‌خواهند به فروش جواهرات دست ساز در خیابان بپردازند و تائه هی شاداب در سونای خانوادگی‌شان مشغول بکار می‌شود و همزمان قصد دارد گروه پنج نفره دوستان را در کنار یکدیگر حفظ کند.

به یک شکل نیشدار و تلخ، این دوستان به خاطر سبک زندگی و انتظارات متفاوتی که دارند رفته رفته از هم دور می‌شوند. جئونگ از طریق تماس‌های تلفنی هوشمندانه‌ای که طرح ریزی می‌کند سعی دارد همه را مرتبط نگه دارد، در حالی که پیام‌های متنی نیز در سطوح مختلف فیلم به نمایش گذاشته می‌شود، موضوعی که به این فیلم احساسی و گرم حالتی نوستالژیک در عصر شکوفایی رسانه‌های اجتماعی می‌دهد.

۳. همدردی با آقای انتقام (۲۰۰۲) - پارک چان ووک

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

داستان فیلم «همدردی با آقای انتقام» (Sympathy for Mr. Vengeance) در مورد یک کارگر ناشنوا به نام ریو است که علاقه‌ای دیوانه‌واری به خواهرش داشته و وقتی متوجه می‌شود خواهرش به شدت به پیوند کلیه نیاز دارد به کار‌هایی دست می‌زند که اوج درماندگی او را نشان می‌دهند. بعد از یک معامله بی‌سرانجام با قاچاقچیان اعضای بدن انسان، او به نصیحت نامزدش، یئونگ می، گوش داده و دختر رئیسش را می‌رباید، اما نقشه آن‌ها خیلی زود فاش می‌شود.

ارک چان ووک با پیچش‌های داستانی بیرحمانه‌ای از سرنوشت روزمره افراد بدشانس و کلیشه‌های این ژانر به خوبی بازی می‌کند. او با تغییر توجه داستان به سمت پدر صنعتکار و ثروتمند دختر ربوده شده، به این موضوع می‌پردازد که چگونه تمام افراد جامعه در تمامی سطوح خود را قربانی ترند‌های اقتصادی موجود می‌دانند. این درام جنایی به شدت جذاب اولین فیلم در سه گانه «انتقام» بود که بعد‌ها با فیلم افسانه‌ای «پیر پسر» در سال ۲۰۰۳ ادامه یافته و با «بانوی انتقام» (Lady Vengeance) در سال ۲۰۰۵ به پایان رسید. این فیلم همچنین به شکل‌گیری الگویی برای ساخت فیلم‌های تریلر کره‌ای در داستان‌های پر از خشونت و خونریزی کنترل شده منتهی شد.

۴. داستان دو خواهر (۲۰۰۳) - کیم جی وون

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم «داستان دو خواهر» (A Tale of Two Sisters) که بر اساس یک افسانه محلی کلاسیک ساخته شده یک فیلم ترسناک روانشناسانه بسیار اتمسفریک است که تقریباً تمامی داستان آن در داخل یک ساختمان محصور رخ می‌دهد. فیلمبرداری تاریک و سایه‌دار با زوایای تند، طراحی پرجزییات دکوراسیون و یک موسیقی متن منحصربفرد به شکلی استادانه توسط کارگردان به کار گرفته شده‌اند تا مخاطب را دائماً در آستانه جیغ زدن و پریدن از روی صندلی‌اش نگه دارند. یک دختر نوجوان به نام سو می، پس از طی دوره درمانی در یک آسایشگاه روانی به خانه فرستاده می‌شود، جایی که او یک بار دیگر به خواهر کوچکترش سو یئون می‌پیوندد.

پدرشان به شدت از آن‌ها دور شده در حالی که مادر ناتنی‌شان بسیار تندخو و بداخلاق است. از همان ابتدا مشخص است که این خانواده گرفتار یک ترومای مبهم و نامشخص است، اما پیچش‌ها و اتفاقاتی غیرمنتظره داستان این خانواده را به سمتی متفاوت، اما دائماً در بحران و وحشت هدایت می‌کند. این فیلم با بازی‌های خیره کننده بازیگرانش به زیبایی نگرانی‌ها و اضطراب‌های بزرگسالی را از طریق یک سناریو ترسناک و گوتیک به تصویر می‌کشد.

۵. میزبان (۲۰۰۶) - بونگ جوون هو

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم «میزبان» (The Host) که هنوز هم یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای کره جنوبی به شمار می‌آید یک فیلم هیولایی بسیار جذاب است که پیام‌های نیشدار اجتماعی-سیاس‌اش به خوبی فضا و دورنمای بلاک باستری آن هستند. کارگردان در گذار از کلیشه‌های پذیرفته شده این ژانر، به شکلی کامل و واضح یک موجود باریک و شبه ماهی را در همان ابتدا به مخاطب نشان می‌دهد که در فضایی ترسناک، منطقه اطراف رودخانه هان را در ترس و وحشت فرو برده و دختر جوان یک مغازه‌دار خرد و شیرین عقل را می‌رباید.

در حالی که دولت به دلیل بوروکراسی فلج کننده موجود خیل یدیر دست به کار می‌شود و عملاً کاری انجام نمی‌دهد، دیگر اعضای خانواده برای نجات دخترشان از دست این هیولا دست به کار می‌شوند. در بحبوحه تلاش برای بازگرداندن دخترک ربوده شده به خانه، کارگردان به تقبیح و سرزنش مقامات دولت محلی می‌پردازد که انتظار دارند شهروندان به سرعت وارد عمل شوند، همچنین آمریکایی‌ها به عنوان مهمانان ناخوانده‌ای که می‌خواهند از یک ماده شیمیایی خطرناک به نام عامل زرد برای از بین بردن این موجود استفاده کنند. وقتی که اوج داستان فیلم فرا می‌رسد مخاطب با این ابهام که هیولای واقعی کیست مواجه می‌شود.

۶. میگساری روزانه (۲۰۰۸) - نو یونگ سئوک

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

درست زمانی که سینمای کره جنوبی داشت به یک سینمای پیشرو و تاثیرگذار تبدیل می‌شد این کمدی مستقل با بودجه پایین از کارگردان باذوقی به نام نو یونگ سئوک یک گزینه جایگزین و مفرح را پیش روی علاقمندان به سینمای کره قرار داد. در فیلم «میگساری روزانه» (Daytime Drinking) داستان مردی را روایت می‌کند که پس از جدا شدن از نامزدش به میگساری با دوستانش می‌پردازد و در نهایت تصمیم می‌گیرد همراه آن‌ها به یک ماجراجویی تفریحی در خارج از شهر برود.

اما بعد از این که هیچ یک از دوستانش در محل تعیین شده برای شروع سفر حضور نمی‌یابند، قهرمان داستان تصمیم می‌گیرد که به تنهایی به عمق زمستان این منطقه روستایی برود. چیزی که در ادامه رخ می‌دهد یک داستان سفر جاده‌ای متغیر است که قهرمان داستان در مسیر آن با مالک بدخلق یک مهمانخانه، یک زوج با هدف انجام کاری غیرقانونی و ترسناک و یک راننده هرزه آشنا می‌شود.

ریتم اتفاق محور، غیرجدی فیلم همراه با پیش‌بینی نبودن ماجرا‌ها حس توهم و نئشگی موجود در شخصیت اصلی داستان را به ذهن متبادر می‌سازد به طوری که مسیر خسته کننده و طولانی داستان نیز به جزئی از جذابیت فیلم تبدیل می‌شود. این فیلم با نقبی به سنت معروف کره‌ای‌ها در مورد میگساری (اینکه نباید هیچگاه یک نوشیدنی را رد کرد) تمامی محدودیت‌های فرهنگی را با برداشت خشکی که از رفتار‌ها یک مرد ناامید و درمانده دارد در می‌نوردد.

. خدمتکار (۲۰۱۰) - ایم سانگ سو

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

با توجه به تاثیر ساختاری فیلم کلاسیک «خدمتکار» (Housemaid) ساخته کیم کی یانگ در سال ۱۹۶۰ بر سینمای مدرن کره جنوبی، بازسازی این فیلم شاید نوعی تکرار دقیق و همه جانبه نسخه اورجینال به نظر برسد، اما بازگویی متفاوت ایم سانگ سو از این داستان با دوران مدرن تطابق بی‌نقصی دارد. او با گذار از عصر طبقات متوسط که در فیلم اورجینال به تصویر کشیده شده و ارائه داستان در یک خانواده بسیار ثروتمند، کارگردان بر ورشکستگی اخلاقی دنیای موجود بر اساس تملق و چاپلوسی تاکید دارد، چیزی که در سوء استفاده شوهر خودخواه داستان از خدمتکار خانه نمود پیدا می‌کند.

جدای از چندین ادای احترام انتخابی، کارگردان این فیلم ترجیح می‌دهد به جای پای گذاشتن در مسیر داستان فیلم اورجینال کیم، نخبه‌های امروز جامعه کره جنوبی را به نقد بکشد. در نسخه اورجینال، شخصیت اصلی داستان یک شخصیت قاطع و فعال آگاه به جایگاه اجتماعی خود و جامعه‌اش است در حالی که در نسخه ایم سانگ سو درست برعکس بوده و شخصیت اصلی یک شخصیت منفعل است.

۸. دختری بر در خانه من (۲۰۱۴) - جولی جونگ

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در فیلم «دختری بر در خانه من» (A Girl at My Door)، بعد از یک رسوایی، لی یونگ نام که افسر پلیس است از محل خدمتش در سئول به یک شهر ساحلی در یئوسو منتقل می‌شود. او پس از کمک به یک دختر نوجوان ۱۴ ساله که مورد سوء استفاده قرار گرفته بیش از پیش و به شکلی ناخوشایند مورد توجه ساکنان شهر قرار می‌گیرد. علیرغم نیت مثبت و نیک لی، او یک نجات دهنده با شخصیتی پیچیده است که با هویت جنسیتی خود مشکل داشته و در مصرف مشروبات الکلی زیاده‌روی می‌کند.

اولین فیلم جولی یونگ که شروعی قدرتمندانه برای وی بود بیش از همه از بازی تکرار نشدنی بائه دونا در نقش لی سود می‌برد که شخصیت بسیار تدافعی‌اش نماد قدرت دولت بوده همچنان که او را متفاوت و غریبه از اطرافیانش نشان می‌دهد. دخترکی که لی به او کمک می‌کند نیز آینه تمام نمای او در سنی پایینتر است. شرایط پیچیده و بغرنج بین این دو شخصیت در فضای روستایی و حاشیه‌ای داستان نمود بیشتری پیدا می‌کند، فضایی که در ابتدا آرام به نظر می‌رسد، اما رفته رفته و با بررسی‌های صادقانه کارگردان در مورد دنیای سیاست محلی، مشخص می‌شود که بی‌عدالتی در آن موج می‌زند.

۹. همین حالا، نه همون موقع (۲۰۱۵) - هونگ سانگ سو

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

یک موضوع جالب و بازدارنده در مورد تماشای فیلم‌های هانگ سانگ سو این است که وقتی یکی از آثار او را دیدید انگار که تمامی آثار او را دیده‌اید. بدین ترتیب انتخاب یکی از آثار او برای این فهرست کار دشوار و بسیار خودخواهانه‌ای است، اما می‌توان گفت که فیلم «همین حالا، نه همون موقع» (Right Now, Wrong Then) تمامی اندیشه‌های درون نگرانه او در مورد روابط دینامیک بین مردان و زنان را در خود دارد. رابطه نزدیک به عاشقی این فیلم بین یک کارگردان شناخته شده به نام هام چئون سو و یک مدل به نام یون‌های جئونگ است که اکنون به نقاشی کشیدن روی آورده است.

این دو به شکل تصادفی در یک معبد در سوون با هم آشنا شده و یک روز شاد را در کنار هم سپری می‌کنند تا اینکه همه چیز در یک گردهمایی شبانه به هم می‌ریزد. این روز بار دیگر تکرار می‌شود و تقابل این دو نیز دوباره رخ می‌دهد، اما با تغییراتی کوچک که به نتایجی بسیار متفاوت منجر می‌شود. همانند دیگر فیلم‌های هونگ، در این فیلم نیز مقادیر زیادی از خوردن، نوشیدن و دود کردن رخ می‌دهد.

۱۰. قطار بوسان (۲۰۱۶)

فیلم های برتر سینمای کره جنوبی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم اکشن اخرالزمانی «قطار بوسان» (Train to Busan) ساخته یئون سانگ هو که با عنوان «زامبی‌ها در قطار» نیز شناخته می‌شود در حدود دو ساعت خونریزی و کشتار بی‌محابای خود حرف‌ها و مفاهیم زیادی را ابراز می‌کند. در ایستگاه قطار سئول، یک مدیر مالی به نام سئوک وو که از همسرش جدا شده همراه با دختر کوچکش سوار قطار بوسان می‌شود تا او را به دیدن مادرش ببرد.

اما زنی که جای یک گاز روی پای خود دارد ظهور زامبی‌ها در قطار را در پی دارد. جایگاه اقتصادی و اجتماعی دیگر مسافران قطار نیز متفاوت بوده و از مدیران مغرور تا مردی بی‌خانمان نیز در قطار حضور دارند. با وخیم‌تر شدن اوضاع، تفاوت‌ها در جایگاه اجتماعی باعث می‌شود که همگی شانس نجات را از دست داده و شانس ابتلا به ویروس مرگباری که انسان را به سرعت تبدیل به زامبی می‌کند افزایش یابد. در این میان شخصیت اصلی داستان که تاکنون تنها به کارش اهمیت می‌داده مجبور می‌شود در دیدگاه‌های خود برای بزرگ کردن دخترش تجدیدنظر کند.

در پایان باید گفت کسانی که از زامبی‌های کند و دائماً در حال تلو خوردن خسته شده‌اند و به دنبال یک نسخه سریع و ترسناک‌تر از زامبی‌ها هستند، فیلم «قطار بوسان» بهترین و یکی از تنها گزینه‌هاست.

bartarinha.ir
  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش