چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۱:۴۹ - ۲۸ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۶۶۶
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم جنایی با بن مایه های کمدی سیاه برای دوستداران سریال «بریکینگ بد»

فیلم های جنایی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

سریال «بریکینگ بد» (Breaking Bad) یک سریال موفق ۵ فصلی است که یک معلم ساده در آن به یک قاچاقچی بیرحم مواد مخدر تبدیل می شود. این سریال یکی از سرگرم کننده ترین و منسجم ترین سریال هایی به شمار می آید که در بیش از یک دهه اخیر ساخته شده است و حتی برخی از منتقدان از آن با عنوان بهترین سریال تمام دوران یاد می کنند. نکته جالب در مورد سریال «بریکینگ بد» طنز و کمدی موجود در آن است که در کنار خشونت فراوان داستان یک فضای دراماتیک و البته خنده دار را ایجاد می کند که همراه با مقدار خاص و کافی از کمدی سیاه است.

فیلم های جنایی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

این ترکیب جذاب با فضای داستان که در آن شخصیت هایی بسیار معمولی مرتکب خلاف های سنگین و گاه هولناک می شوند کاملاً متناسب است. اگر شما نیز از طرفداران سریال «بریکینگ بد» هستید، در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با فیلم هایی آشنا کنیم که می توان آن ها را نسخه سینمایی این سریال دانست که ترکیبی جذاب از ژانر جنایی و کمدی سیاه هستند.

۱۰- سگ های انباری (۱۹۹۲)

فیلم های جنایی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

اینکه نام خانوادگی انتخاب شده برای شخصیت جسی در سریال «بریکینگ بد» پینکمن است و اینکه وی همواره از عنوان «آقای وایت» (Mr. White) برای شخصیت والتر استفاده می کند را بسیاری نشانه الهام گرفتن وینس گیلیگان از فیلم مستقل «سگ های انباری» ( Reservoir Dogs)، اولین ساخته کوئنتین تارانتینو می دانند، فیلمی که در آن تمامی شخصیت ها دارای کدهای رنگی هستند. این فیلم در مورد یک سرقت از بانک است که بسیار بد پیش رفته و در نهایت مرگبار به پایان می رسد، در حالی که بدون پرداختن به خود ماجرای سرقت، صرفاً به اتفاقات و ماجراهای پیش و پس از آن می پردازد. بدین ترتیب می توان گفت که این فیلم که در مورد سرقت از بانک است بر ماجرای سرقت از بانک تمرکز ندارد. به جای آن، تمرکز اصلی فیلم تارانتینو بر شخصیت ها و روابطشان پیش و پس از انجام نافرجام سرقت است. در حالی که همه مطمئن هستند یکی از آن ها پلیس مخفی است این موضوع باعث بی اعتمادی آن ها به یکدیگر شده که فضایی ایده آل را برای یک تریلر پرتنش در یک فضای تنگ ایجاد می کند.

۹- منور (۱۹۹۶)

فیلم های جنایی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم «منور» (Bottle Rocket) به عنوان اولین تجربه کارگردانی وس اندرسون را می توان عجیب و غریب ترین کمدی جنایی که تاکنون ساخته شده دانست. در سریال «بریکینگ بد» تمرکز داستان بر این بود که افرادی که کوچکترین چیزها را در مورد دنیای خلافکاری و جنایت نمی دانند وارد این دنیا می شوند و این همان چیزی است که در داستان فیلم «منور» نیز شاهد آن هستیم. لوک ویلسون از یک آسایشگاه روانی آزاد شده و به خانه باز می گردد. در ادامه وی دوست قدیمی اش را پیدا می کند که در فیلم نقش او را برادر واقعی لوک، اوون ویلسون، بازی می کند، شخصیتی که بدون فکر و به شکلی دیوانه وار در صدد انجام کارهای خلاف است. چیزی که باعث شده «منور» یک جواهر هیستریک در دنیای کمدی جنایی باشد، میزان ناآمادگی این دو شخصیت برای دنیای جرم و جنایت در مقیاسی بسیار خنده دار است.

۸- اگه می تونی منو بگیر (۲۰۰۲)

فیلم های جنایی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

استیون اسپیلبرگ در فیلم «اگه می تونی منو بگیر» (Catch Me if You Can) داستان واقعی سرگذشت فرانگ اباگنیل جونیور را بازگو می کند، هنرمند مشهور و خلافکاری که در بیمارستانی به عنوان پزشک استخدام شد، در یک موسسه حقوقی به عنوان وکیل مشغول به کار شد و حتی در یک خطوط هوایی توانست خود را به عنوان خلبان جا بزند بدون این که در هیچ یکی از این زمینه ها کوچکترین مدرک یا تجربه ای داشته باشد. او میلیون ها دلار از بانک ها و موسسات سرقت کرده و همواره یک قدم جلوتر از مامورین اف بی آی بود. در فیلم مذکور، لئوناردو دی کاپریو نقش اباگنیل را بازی می کند و نقش مامور اف بی آی در تعقیب او نیز بر عهده تام هنکس است. پویایی تعقیب موش و گربه ای این دو بسیار شبیه آن چیزی است که در سریال «بریکینگ بد» بین والتر وایت و هانک شریدر رخ می دهد، مجرم در تمام مدت در برابر چشمان پلیس قرار داشت.

۷- سانتای بد (۲۰۰۳)

فیلم های جنایی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم «سانتای بد» (Bad Santa) به نحوی مقابل داستان سریال «بریکینگ بد» است. در «بریکینگ بد» یک مرد خوب، پسری را که زندگی پرتنش و همراه با خلافکاری داشته زیر پر و بال خود می گیرد و رفته رفته با گذشت زمان خود به هیولایی در این زمینه تبدیل می شود.در «سانتای بد»، یک مرد بد، پسری که زندگی اش با جرم و جنایت دمساز بوده را زیر پر و بال خود گرفته و رفته رفته به یک انسان خوب و مهربان تغییر پیدا می کند. در فیلم «سانتای بد»، بیلی باب تورنتون نقش بابانوئلی را بازی می کند که در همراهی با اِلف خود، هر سال همزمان با کریسمس به فروشگاه ها دستبرد می زند. با این وجود، وقتی که با یک پسربچه که مورد بی اعتنایی والدینش قرار گرفته، همدم می شود، ارزش مراقبت کردن از دیگران و اهمیت دادن به آن ها را متوجه می شود.

۶- رییس های وحشتناک (۲۰۱۱)

فیلم های جنایی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

داستان سریال «بریکینگ بد» در مورد یک مرد بسیار طبیعی و ساده است که مشکلات و شرایط او را وادار به ورود به دنیای خلافکاران می کنند. فیلم «رئیس های وحشتناک» (Horrible Bosses) را می توان نسخه امروزی «غریبه ها در قطار» (Strangers on a Train) ساخته آلفرد هیچکاک دانست، فیلمی در مورد سه مرد معمولی است که رییس هایی بسیار بد دارند، رییس هایی که به قول هایشان وفادار نبوده، کارمندانشان را آزار داده، هیچ روزی را بدون مصرف مواد مخدر سر نکرده و به دلایل مضحک کارمندان خود را اخراج می کنند. و اکنون این سه مرد تصمیم می گیرند روسای یکدیگر را به قتل برسانند. این داستان تفاوت زیادی با تصمیم والتر وایت معلم برای ساخت و فروش ماده مخدر شیشه بعد از اطلاع از ابتلایش به سرطان ریه ندارد.

۵- قفل، انبار و دو بشکه باروت (۱۹۹۸)

فیلم های جنایی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

اولین تجربه کارگردانی گای ریچی با عنوان «قفل، انبار و دو بشکه باروت»  یا «ضامن، قنداق و دو لوله تفنگ شلیک کرده» ( Lock, Stock, and Two Smoking Barrels) دارای روایت هایی در لایه های موازی و در هم تنیده شده است. از بسیاری از جهات، این فیلم سینمای بریتانیا را می توان پاسخی به «پالپ فیلکشن» یا همان «داستان های عامه پسند» (Pulp Fiction) تارانتینو دانست اما این بار با اسلحه. داستان این فیلم در مورد مرد جوانی است که در یک بازی کارتی مبلغ ۵۰۰٫۰۰۰ پوند به رییس بیرحم یک باند خلافکار می بازد و همراه با دوستانش و برای پرداخت این بدهی خود تصمیم می گیرد که از یک دار و دسته محلی کوچک دزدی کند. این همان فیلمی بود که علاوه بر کارگردان، جیسون استاتهام در نقش راننده و وینی جونز در نقش فوتبالیست را به شهرت رساند.

۴- دزدهای خرده پا (۲۰۰۰)

فیلم های جنایی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در فیلم «دزدهای خرده پا» (Small Time Crooks) ساخته وودی آلن، خود او نقش یک خلافکار بازنشسته را بازی می کند که می خواهد با سرقت از بانک یک شبه ثروتمند شود. نقشه او بسیار ساده است: او و همسرش یک مغازه کوچک شیرینی فروشی در نزدیکی بانک تاسیس می کنند و در شرایطی که همسرش در طول روز مغازه را باز نگه داشته و شیرینی درست می کند، او و دوستانش تونلی کنده و از طریق زیرزمین به محل نگهداری پول ها در بانک می رسند. در پایان آن ها در می یابند که نقشه موقعیت بانک را برعکس گرفته و در مسیر کاملاً مخالف تونل کنده اند. در این میان مغازه شیرینی فروشی آن ها بسیار پررونق شده و به دلیل درآمد بالای آن دیگر نیازی نیز به سرقت از بانک وجود ندارد.

۳- کوتوله را بگیرید (۱۹۹۵)

فیلم های جنایی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در فیلم «کوتوله را بگیرید» (Get Shorty) که اقتباسی از رمانی به همین نام نوشته المور لئونارد است، جان تراولتا نقش یک خلافکار به نام چیلی پالمر را بازی می کند که پیشنهاد کاری در لس آنجلس دریافت کرده و وقتی می فهمد که دنیای هالیوود تفاوت چندانی با دنیای خلافکاری گذشته او ندارد تصمیم می گیرد به عنوان تهیه کننده سینمایی مشغول به کار شود. از آنجایی که شخصیت اصلی داستان یک ضد قهرمان خلافکار است و شخصیت های منفی داستان نیز از جنایتکاران رقت انگیز تا افرادی که تاکنون در زندگی شان مرتکب خلافی نشده اند هستند، «کوتوله را بگیرید» شخصیت هایی مشابه شخصیت های سریال «بریکینگ بد» دارد. داستان پر از خشونت و بدخلقی سریال همراه با لودگی و بن مایه کمیک آن در یک درام مربوط به تولید و قاچاق مواد مخدر، چیزی است که این سریال را با «کوتوله را بگیرید» مشابه ساخته است.

۲- در بروژ (۲۰۰۸)

فیلم های جنایی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

یکی از تم های اصلی در سریال «بریکینگ بد» مسائل اخلاقی است، جایی که والتر وایت معمولی و با رفتار و اخلاق بهنجار تحت فشار قرار گرفته و مجبور می شود با زیر پا گذاشت اصول اخلاقی اش به یک قاچاقچی بیرحم و بی اخلاق به نام هایزنبرگ تبدیل شود. فیلم کمدی تاریک «در بروژ» (In Bruges) به عنوان اولین تجربه کارگردانی او نیز شرایط مشابهی داشته و تماماً در مورد اخلاق و محدودیت های اخلاقی است. برخی حتی عنوان فیلم و شهر بروژ را ایهامی برای برزخ دانسته اند، جایی که دو قاتل با بازی کالین فارل و برایان گلیسون بعد از شکست در یک عملیات برای قضاوت به آنجا فرستاده می شوند. در این فضای ساده انتخاب شده به شکل تصادفی است که شخصیت های داستان مجبور می شوند به طور جدی خود، رفتارها، اعمال و اصول اخلاقی شان را به چالش بکشند.

۱- فارگو (۱۹۹۶)

فیلم های جنایی,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

فیلم کمدی جنایی تاریک «فارگو» (Fargo) از برادران کوئن یکی از آن شاهکارهایی است که سینما برای ساختن آن ابداع شده بود. این فیلم داستانی بسیار محدود و سرراست، شخصیت هایی بسیار خارق العاده و یک فیلمبرداری حیرت انگیز و نفس گیر از راجر دیکینز را به مخاطبان خود ارائه می دهد. «فارگو» داستان یک فروشنده بیمه را روایت می کند که قصد دارد با اجیر کردن دو نفر دست و پا چلفتی برای ربودن همسرش و درخواست پول برای آزادی او، از پدر زن ثروتمند اما خسیس خود کلاهبرداری کند. در این میان، یک پلیس زن باردار ماموریت رسیدگی به پرونده را بر عهده گرفته و رفته رفته از ماجرای واقعی این آدم ربایی ساختگی پرده بر می دارد. اصول اخلاقی پیچیده هر شخصیت و پیچش های داستانی خیره کننده باعث شده که «فارگو» یکی از فیلم هایی باشد که تماشای آن برای طرفداران سریال «بریکینگ بد» یک ضرورت محسوب شود.

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش