چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۱:۳۱ - ۲۹ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۶۹۵۰
فیلم و سینمای جهان

خداحافظی با «رمبو»؛ یک عمر اکشن و تستوسترون

فیلم‌های اکشن سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان
۱۰ سال پس از آخرین حضورش بر پرده نقره‌ای، سیلوستر استالون یک‌بار دیگر در نقش جان‌رمبو به سینما‌ها بازگشته تا شاید پایانی مناسب برای ماجراجویی‌های این قهرمان فیلم‌های اکشن پیدا کند.

قهرمانی که یادآور فیلم‌هایی است که برای مردان و پسران ساخته می‌شدند و باعث افزایش ترشح هورمون تستوسترون در تماشاگران می‌شوند. قهرمانی که بیش از ۳۰ سال است در ویتنام، افغانستان و برمه به کشت و کشتار پرداخته است.

او که نخستین بار در سال ۱۹۸۲ در شهر کوچکی در واشنگتن بنای عصیان گذاشت و به جنگ نیرو‌های پلیس و ارتش آمریکا رفت، در طول سال‌های بعد، از کهنه‌سربازی ناسازگار و دلزده از جنگ و خونریزی به مأموری با قابلیت‌های وی‍ژه نظامی تبدیل شد که در بزنگاه‌های سیاسی تمام توانش را برای تفوق نظامی و ایدئولوژیک دولت متبوعش به‌کار می‌گیرد.

در چند سال اخیر که دونالد ترامپ قصد ساخت دیوار مرزی میان آمریکا و مکزیک را داشته، عجیب نیست که آخرین مأموریت رمبو در خاک مکزیک است. برتولت برشت گفته مردانی هستند که یک روز می‌جنگند و خوب هستند؛ مردانی هستند که یک سال می‌جنگند و بهتر هستند.

مردانی هستند که سال‌های زیادی می‌جنگند و از بقیه بهترند، اما مردانی هستند که همه عمرشان در حال جنگند و آن‌ها کسانی‌اند که وجودشان ضروری است. جان‌رمبو از جنس گروه آخر است. به مناسبت اکران جدیدترین قسمت از مجموعه فیلم‌های رمبو تمام فیلم‌های این مجموعه را مرور کرده‌ایم.

اولین خون

عنوان اصلی: First Blood

محصول: ۱۹۸۲

فیلم‌های اکشن سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: تِد کاچِف

بودجه ساخت: ۱۵ میلیون دلار

میزان فروش: ۱۲۵.۲ میلیون دلار

فیلم‌های اکشن سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

استالون یکی از ۳ فیلمنامه‌نویس این فیلم است و فیلمنامه براساس کتاب «اولین خون» نوشته دیوید مورِل که در سال ۱۹۷۲ منتشر شد، نوشته شده است. جالب است بدانید که در این کتاب رمبو نام کوچک ندارد.

داستان فیلم: جان رمبو کهنه‌سرباز آشفته و قدرندیده‌ای است که پای پیاده سفر می‌کند و وارد شهر کوچک و دورافتاده‌ای در واشنگتن می‌شود. کلانتر ویل تیزِل که فکر می‌کند رمبو مایه دردسر است، او را به خارج شهر می‌برد و از او می‌خواهد دیگر برنگردد، اما وقتی رمبو برمی‌گردد، او را بازداشت می‌کند و در کلانتری به همراه چند نفر از نیروهایش رمبو را شکنجه می‌دهد.

رمبو که سربازی کارآزموده و تعلیم‌دیده است، برای دفاع از خود، با آن‌ها درگیر می‌شود و به جنگل می‌گریزد. نیرو‌های کلانتری یکی پس از دیگری به دست رمبو کشته می‌شوند و نمی‌توانند از پس او برآیند.

ناچار نیرو‌های ارتشی برای به دام انداختن رمبو فراخوانده می‌شوند و در نهایت با میانجیگری کلنل سام تراتمن (با بازی ریچارد کِرِنا) که رمبو را از قبل می‌شناسد، رمبو از کشتن کلانتر تیزل منصرف می‌شود.

موسیقی فیلم را آهنگساز مشهور سینما، جری گلدسمیت ساخته که بُعد جدیدی به شخصیت جان رمبو داده و در دنباله‌های این فیلم نیز از آن استفاده شده است.

این فیلم در میان مجموعه فیلم‌های رمبو نقد‌های مثبت‌تری دریافت کرده، به‌خصوص در سال‌های اخیر که هرچه بیشتر شبیه یک فیلم کالت شده و جایگاه خاصی در میان علاقه‌مندان ژانر اکشن و حتی در مطالعات سینمایی پیدا کرده است.

فیلم مضمون و ساختاری کلیشه‌ای دارد، اما از ریتم خوبی برخوردار است که تماشاگران را به دنبال کردن سرنوشت این سرباز عاصی و خشمگین راغب می‌کند.

رمبو: اولین خون قسمت ۲

عنوان اصلی: Rambo: First Blood Part II

محصول: ۱۹۸۵

فیلم‌های اکشن سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: جورج پی. کوزماتوس

بودجه ساخت: ۴۴ میلیون دلار

میزان فروش: در داخل آمریکا: بیش از ۱۵۰ میلیون دلار فروش محلی: بیش از ۳۰۰ میلیون دلار

فیلم‌های اکشن سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

استالون و جیمز کامرون -خالق «تایتانیک» و «آواتار» - فیلمنامه این فیلم را نوشته‌اند. کامرون فیلمنامه اولیه را با این ایده نوشت که جان تراولتا به‌عنوان پارتنر در کنار استالون حضور داشته باشد، اما استالون از این ایده خوشش نیامد و آن را کنار گذاشت و فیلمنامه را بازنویسی کرد تا رمبو به تنهایی قهرمان فیلم باشد.

داستان فیلم: این فیلم از جایی شروع می‌شود که فیلم قبلی تمام شده است. جان رمبو که به جرم راه انداختن جنگی چریکی علیه نیرو‌های پلیس شهری کوچک زندانی شده، رودرروی فرمانده سابقش، کلنل تراتمن، قرار می‌گیرد. به او پیشنهاد می‌شود اگر مسئولیت انجام مأموریت مخفیانه‌ای را برای کسب اطلاع درباره وضعیت سربازان مفقود آمریکایی در ویتنام که زندانی ویت‌کنگ‌ها هستند به‌عهده بگیرد، بخشیده خواهد شد.

لی ماروین که در فیلم نخست برای ایفای نقش کلنل تراتمن درنظر گرفته شده بود، قرار بود در این فیلم نقش مارشال مرداک را بازی کند که در نهایت از پذیرش این نقش سر باز زد.

بیشتر نقد‌های نوشته شده روی این فیلم منفی است، هرچند در میان تماشاگران فیلمی محبوب به شمار می‌رود و به کالتی کلاسیک تبدیل شده است.

رمبو ۳

عنوان اصلی: Rambo III

محصول: ۱۹۸۸

فیلم‌های اکشن سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: پیتر مک‌دونالد

بودجه ساخت: ۵۸ تا ۶۳ میلیون دلار

میزان فروش: ۱۸۹ میلیون دلار

فیلم‌های اکشن سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

مثل دو فیلم قبلی، استالون یکی از نویسندگان فیلمنامه است و همراه با شلدون لِتیچ فیلمنامه این فیلم را به نگارش درآورده است.

داستان فیلم: ۳ سال پس از اتفاقاتی که در ویتنام رخ داده، کلنل تراتمن و یکی از مقامات رسمی وزارت امور خارجه آمریکا به نام گریگز از رمبو که به عزلت‌نشینی در معبدی بودایی روی آورده، می‌خواهند تا در مأموریتی مخفی برای رساندن موشک‌های استینگر به مجاهدان افغان، آنان را یاری دهد. رمبو در این مسیر باید با فرمانده بدجنس و بی‌رحم نیرو‌های روس دست‌وپنجه نرم کند.

فیلم پر از صحنه‌های کشت و کشتار و انفجار و تیراندازی است. استالون گفته که ایده اولیه او برای این فیلم بیشتر شبیه به فیلم «اشک‌های خورشید» (فیلمی جنگی با بازی بروس ویلیس که به عملیات گروه نجات نیروی دریایی ایالات متحده در جنگل‌های نیجریه می‌پردازد) بوده، با این تفاوت که ماجرا در افغانستان اتفاق افتاده است.

در دوران جنگ سرد، ساخت فیلمی تبلیغاتی برای به رخ کشیدن نیروی نظامی آمریکا و تحقیر روسیه توسط هالیوود امری مرسوم بود. با این حال، این فیلم یکی از ضعیف‌ترین فیلم‌های این مجموعه است که نقد‌های بسیار منفی‌ای از منتقدان دریافت کرده است.

جان رمبو

عنوان اصلی: John Rambo

محصول: ۲۰۰۸

فیلم‌های اکشن سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: سیلوستر استالون

بودجه ساخت: ۵۰ میلیون دلار

میزان فروش: ۱۱۳.۲ میلیون دلار

فیلم‌های اکشن سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

در این فیلم آرت مونتِراستِلی که بیشتر به‌عنوان نویسنده‌ای تلویزیونی شناخته می‌شود به کمک استالون آمد و به اتفاق هم فیلمنامه چهارمین فیلم مجموعه رمبو را نوشتند.

داستان فیلم: جان رمبو که از دردسر کناره گرفته، در تایلند به ماهیگیری مشغول است. سرپرست یک گروه مدافع حقوق بشر از او می‌خواهد که آن‌ها را به برمه برساند. رمبو در ابتدا مخالفت می‌کند، اما در نهایت می‌پذیرد و با آنان همراه می‌شود. وقتی سرپرست گروه و نامزدش به‌دست نیرو‌های شبه‎ارتشی برمه‌ای اسیر می‌شوند، رمبو برای نجات جان آن‌ها خون راه می‌اندازد.

استالون تأیید کرده از آنجا که بودجه ساخت این فیلم محدود بوده، برای اینکه فیلم را خاطره‌انگیز کند، تصمیم گرفته به فیلم جلوه گرافیکی خشن ببخشد و به همین دلیل در بیشتر صحنه‌های فیلم از مقادیر زیادی خون مصنوعی که ارزان بوده استفاده کرده است.

صحنه‌ای که رمبو با یک تیربار نیرو‌های برمه‌ای را به گلوله می‌بندد، معروف‌ترین صحنه فیلم است.فیلم نه در برمه که در نزدیکی آن ساخته شده و استالون گفته این فیلم را در حالی ساخته که گلوله‌های واقعی از بالای سرشان می‌گذشته است. درضمن، فیلم اجازه اکران در برمه پیدا نکرد.

منتقدان خشونت فیلم را تقبیح کردند درحالی‌که به ستایش از اجرای صحنه‌های اکشن و بازی استالون پرداختند. در کل، این فیلم از نظر انتقادی وضعیت بهتری از دو دنباله قبلی دارد.

رمبو: آخرین خون

عنوان اصلی: Rambo: Last Blood

محصول: ۲۰۱۹

فیلم‌های اکشن سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

کارگردان: آدریان گرانبرگ

بودجه ساخت: ۵۰ میلیون دلار

میزان فروش: ۷۶.۸ میلیون دلار

فیلم‌های اکشن سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

متیو سیرالنیک -که نویسنده‌ای تلویزیونی است- و استالون فیلمنامه‌نویسان آخرین فیلم این مجموعه هستند.

داستان فیلم: ۱۱ سال پس از اتفاقات برمه، رمبو بیشتر وقت خود را در ایالت آریزونا به‌کار در مزرعه پدری‌اش می‌گذراند. اما زمانی که کارتل‌های مواد‌مخدر مکزیک دختر یکی از دوستانش را می‌دزدند، به‌دنبال آن‌ها به کشور مکزیک می‌رود و با یکی از قدرتمندترین کارتل‌های مواد‌مخدر دنیا درگیر می‌شود.

واکنش منتقدان به این فیلم عموما منفی است و فیلمنامه، خشونت بصری، کارگردانی و مایه‌های نژادپرستانه آن نسبت به مکزیکی‌ها مورد نکوهش قرار گرفته است.

نکاتی درباره یک شمایل

اورکت ارتشی رمبو یکی از اصلی‌ترین نشانه‌هایی است که شخصیت این قهرمان محبوب و دهه هشتادی فرهنگ عامه آمریکا را شکل می‌دهد.

سربند رمبو یکی دیگر از مشهورترین متعلقات این شخصیت است.

تیربار، چاقو و تیروکمان معروف‌ترین سلاح‌های رمبو هستند.

رونالد ریگان، چهلمین رئیس‌جمهور آمریکا، چندبار در سخنرانی‌هایش به رمبو اشاره کرد و وجهه‌ای سیاسی به این شخصیت بخشید.

استالون زمانی که نخستین بار در فیلم اولین خون در نقش جان رمبو ظاهر شد، ۳۶ سال داشت و در فیلم آخر این مجموعه ۷۳ ساله است.

استالون برای قسمت‌های دوم و سوم این مجموعه برنده جایزه بدترین بازیگر سال شده است.

رمبو: اولین خون قسمت ۲ برنده بدترین فیلم از ششمین دوره جایزه تمشک طلایی شده است.

فیلم‌های اکشن سینما,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

محمد ناصر احدی

newspaper.hamshahrionline.ir
  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش