پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۴۸ - ۱۶ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۳۲۷۶
فیلم و سینمای جهان

همه چیز درباره‌ی روزی زیبا در محله؛ فیلمی به سبک کلاسیک‌های هالیوود

فیلم سینمایی روزی زیبا در محله,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان
این روزها فیلم مهمی روی پرده‌ی سینماهاست. فیلم روزی زیبا در محله (A Beautiful Day in the Neighborhood) شاید در کنار رقبای قدری مثل «روزی روزگاری در هالیوود» تارانتینو، «مرد ایرلندی» مارتین اسکورسیزی و «انگل» بونگ جون هو شانس چندانی برای اسکار نداشته باشد اما در شرایطی که ده فیلم نامزد دریافت اسکار بهترین فیلم بشوند هنوز امیدی هست که «روزی زیبا در محله» جزو نامزدهای اسکار بشود.

اما حتی اگر به فهرست نامزدهای اسکار هم راه پیدا نکند این فیلمی است که قصه‌اش یادآور دوران کلاسیک هالیوود است. حتی حضور تام هنکس هم در آن به این دیدگاه دامن می‌زند که این فیلم قرار است یادآور آن کلاسیک‌های خوش‌بینانه‌ی آمریکایی مدل فرانک کاپرا باشد. فیلم مورد توجه منتقدان هم قرار گرفته است. درباره‌ی فیلم «روزی زیبا در محله» و عوامل و حاشیه‌هایش بیشتر بدانید.

داستان فیلم روزی زیبا در محله

سال ۱۹۹۸ لوید ووگل، روزنامه‌نگار برجسته و برنده‌ی جایزه که در اسکوایر کار می‌کند، به همراه همسرش آندره‌آ در مراسم ازدواج خواهرش لورین شرکت می‌کند. در حین مراسم لوید با پدرش درگیری فیزیکی پیدا می‌کند چون جری به او درباره‌ی خانواده‌اش متلک می‌گوید. روز بعد سردبیر لوید به او سفارش کار می‌دهد که برای یک مقاله‌ی ۴۰۰ کلمه‌ای درباره‌ی قهرمانان با فرد راجرز گفت‌وگو کند.

لوید به استودیویی در پیترزبورگ می‌رود تا با راجرز گفت‌وگو کند. در طول مصاحبه راجرز علیرغم شهرتی که دارد خیلی صمیمانه برخورد می‌کند و بیشتر نگران جراحت بینی لوید می‌شود که در طول کتک‌کاری با پدرش زخمی شده. لوید عذرخواهی پدرش را که می‌خواسته آشتی کند، نپذیرفته است.

لوید که در کل بدبین است تصور می‌کند که پرسونای محبوب و خوب راجرز فقط یک بازی است و می‌خواهد شخصیت واقعی او را افشا کند اما هر چه برنامه‌هایش را تماشا می‌کند نمی‌تواند بین آن چه پشت دوربین دیده و آن چه جلوی دوربین است تفاوتی تشخیص بدهد.

کاراکترهای فیلم در جهان واقعی چه کسانی هستند؟

فیلم سینمایی روزی زیبا در محله,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

لوید ووگل کسی است که نامش در جهان واقعی تام جونود بوده. فیلم «روزی زیبا در محله» در حقیقت اقتباسی از کتاب «می‌توانی بگویی…قهرمان؟» نوشته‌ی تام جونود است. تام جونود متولد ۱۹۵۸ روزنامه‌نگار آمریکایی است. او برنده‌ی دو جایزه‌ی مهم مطبوعاتی است. سال ۱۹۸۰ از دانشگاه ایالتی نیویورک لیسانس هنر گرفت. از سال ۱۹۹۷ نوشتن برای مجله‌ی اسکوایر را شروع کرد. به علاوه برای نشریات لایف، اسپورت و آتلانتا هم می‌نوشت. جونود برای پرونده‌ای که درباره‌ی فرد راجرز در اسکوایرز نوشت شهرتش بیشتر شد. خودش می‌گوید که این مقاله و آشنایی با راجرز نقطه نظرش را نسبت به زندگی تغییر داد. علاوه بر این که خاطرات جونود در فیلم «روزی زیبا در محله» مورد استفاده قرار گرفت خودش هم در مستند تحسین‌شده‌ی «آیا همسایه‌ی من نیستی؟» درباره‌ی زندگی و فلسفه‌ی فرد راجرز جلوی دوربین رفت.

اما اصل ماجرا فرد راجرز است. متولد ۱۹۲۸ در پنسیلوانیا که سال ۲۰۰۳ در ۷۴ سالگی از دنیا رفت نویسنده، موزیسین، عروسک‌گردان و کاراکتر تلویزیونی و میزبان و تهیه‌کننده‌ی برنامه‌ی تلویزیونی به نام «محله‌ی آقای راجرز» مخصوص کودکان بود که از سال ۱۹۶۸ تا ۲۰۰۱ روی آنتن می‌رفت.

او بیش از ۴۰ مدال افتخار و جایزه در طول سال‌های فعالیتش دریافت کرد. راجرز سال ۱۹۵۱ از کالج رولینز مدرک لیسانس در موسیقی گرفت و همان سال کارش را در شبکه‌ی NBC نیویورک آغاز کرد. سال ۱۹۵۳ به پیتسبورگ برگشت تا برنامه‌هایی برای کودکان بسازد. در پیتسبورگ رشته‌ی الهیات خواند و مبلغ مذهبی شد. سال ۱۹۶۳ در برنامه‌هایی برای توسعه‌ی کودکان در پیتسبورگ شرکت کرد و از همان زمان همکاری ۳۰ ساله‌اش با مارگارت مک‌فارلند، روانشناسان کودکان شروع شد. برنامه‌ی تلویزیونی «محله‌ی آقای راجرز» که برای ۳۳ سال روی آنتن بود به دلیل پرداختن به احساسات و دغدغه‌های فیزیکی بچه‌ها مثل مرگ، رقابت بین خواهرها و برادرها و جدایی میان پدر و مادرها مشهور شده بود.

عوامل سازنده‌ی فیلم چه کسانی هستند؟

ماریل هلر کارگردان فیلم سال گذشته با فیلم خوب اما نه چندان پر سروصدای «آیا هرگز می‌تونی منو ببخشی؟» (Can you ever forgive me?) اسمش را به عنوان یک فیلمساز بر سر زبان‌ها انداخت.

این کارگردان، نویسنده و بازیگری که فعالیتش را در قرن بیست و یکم آغاز کرد سال ۲۰۱۵ اولین فیلمش را به نام «خاطرات یک دختر نوجوان» ساخت. کمدی-رمانتیکی که منتقدان دوستش داشتند. دومین فیلمش درباره‌ی لی ایزرائیل نویسنده و البته جاعل مشهور نشان داد چه توانایی فوق‌العاده‌ای در ساختن فیلمی با لحن طنز سیاه و البته بیوگرافیک دارد. فیلم نامزد بهترین فیلمنامه‌ی اقتباسی اسکار شد و بازیگران نقش اول و مکمل آن هم نامزد دریافت جایزه شدند.

«روزی زیبا در محله» سومین فیلم ماریل هلر است. یک فیلم بیوگرافیک دیگر که می‌شود امید داشت این‌بار هم نامزدی اسکار را نصیبش کند.

نقش فرد راجرز را در فیلم تام هنکس بازی می‌کند. متولد ۱۹۵۶ در آمریکا. بازیگری که چهره‌ی محبوبی در سینما به شمار می‌رود. او همیشه شمایل آمریکایی خوب محسوب می‌شده چه وقتی در فیلمی مثل «فارست گامپ» رابرت زمه‌کیس نقش یک کاراکتر خیالی را دارد و چه وقتی در فیلم «سالی» کلینت ایستوود نقش خلبانی را که با فرود موفقیت‌آمیز قهرمان آمریکا شد، بازی کرد.

تام هنکس بازیگری را از اوایل دهه‌ی هشتاد شروع کرد. همزمان با سینما در سریال‌های تلویزیونی هم حضور پیدا کرد. دهه‌ی نود کارگردانی چند سریال تلویزیونی را هم برعهده داشت. تنها فیلم سینمایی که تا امروز کارگردانی کرده «لری کراون» محصول ۲۰۱۱ است. تام هنکس مجموعه‌ی داستان کوتاهی هم سال گذشته منتشر کرد که مورد توجه قرار گرفت.

این بازیگر محبوب پنج بار نامزد دریافت جایزه‌ی اسکار شده و دو بار برای فیلم‌های «فیلادلفیا» و «فارست گامپ» توانسته این جایزه را کسب کند. او از آن دسته بازیگرانی است که همیشه بازی‌هایش جزو نقاط مثبت حتی در فیلم‌های ضعیف است.

فیلم سینمایی روزی زیبا در محله,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,اخبار سینمای جهان

نقش ووید لوگال را ماتیو رایس بازیگر کمتر شناخته‌شده‌تر بازی می‌کند. او متولد ۱۹۷۴ در انگلستان است. از اواخر دهه‌ی نود بازیگری‌اش را در سینما و تلویزیون شروع کرد و از سال ۲۰۰۴ هم فیلم‌های کوتاه ویدیویی و مستند کارگردانی کرده است. رایس برای بازی در سریال «آمریکایی‌ها» شهرت زیادی کسب کرد. او پیش‌تر در فیلم «پست» ساخته‌ی استیون اسپیلبرگ هم با تام هنکس همبازی بوده است.

نظر منتقدان درباره‌ی فیلم روزی زیبا در محله

امتیاز فیلم ماریل هلر در سایت متاکریتیک ۸۰ از ۱۰۰ است. منتقد پلی‌لیست به فیلم امتیاز کامل داده و نوشته است: «هلر موفق می‌شود در اطراف دو مرد جهانی خلق کند که تمام مرزها بین هر شیوه‌ای از ارتباط را محو می‌کند تا تاثیر گسترده‌ی طراحی تقریبا جادویی و حساس‌اش را به مخاطب عرضه کند».

منتقد ورایتی می‌نویسد: «این داستانی است که قلب‌ را نرم می‌کند و به شیوه‌ای مجذوب‌کننده روی شما کار می‌کند. فیلمی باشخصیت، دوست‌داشتنی و احساساتی که رگه‌های شوخ‌طبعی هم در آن وجود دارد. این فیلم و البته روح فرد راجرز که در آن جریان دارد قلبتان را احاطه می‌کند و حتی بعد از تمام شدن فیلم هم رهایتان نمی‌کند.»

اریک کوهن منتقد ایندی وایر گفت: «ماریل هلر به عنوان کارگردان با هنرمندی احساسات را وارد صحنه‌هایش می‌کند و جزییاتی هوشمندانه و جالب را داخل محتوایی تزریق می‌کند که می‌توانست تسلیم احساس‌گرایی مطلق بشود.»

فیلم در فستیوال تورنتو که برای اولین‌بار به نمایش درآمد نظر مخاطبان را به خودش جلب کرد.

فروش فیلم

فیلم در کنار رقیب قدری مانند انیمیشن «فروزن ۲» اکران شد و البته فیلم «۲۱ پل» که هر دو برای باکس آفیس امید داشتند و توانست در نهایت فروش خوبی بکند و یکی از پنج فیلم اول گیشه‌ی سینماهای آمریکا شود. می‌گویند فیلم بین ۲۴ تا ۵۴ میلیون دلار بودجه‌اش بوده و به نظر می‌رسد که به راحتی می‌تواند به سود برسد. فیلم هنوز در همه‌ی کشورهای جهان اکران نشده است اما در کشورهایی که به نمایش درآمده فروش خوبی داشته است.

digikala.com
  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
دیالوگ های ماندگار درباره خدا

دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا پنجره ای به دنیای درون انسان می گشایند و راز و نیاز او با خالق هستی را به تصویر می کشند. در این مقاله از سرپوش به بررسی این دیالوگ ها در ادیان مختلف، ادبیات فارسی و سینمای جهان می پردازیم و نمونه هایی از دیالوگ های ماندگار درباره خدا را ارائه می دهیم. دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا همیشه در تاریکی سینما طنین انداز شده اند و ردی عمیق بر جان تماشاگران بر جای گذاشته اند. این دیالوگ ها می توانند دریچه ای به سوی دنیای معنویت و ایمان بگشایند و پرسش های بنیادین بشری درباره هستی و آفریننده آن را به چالش بکشند. دیالوگ های ماندگار و زیبا درباره خدا نمونه دیالوگ درباره خدا به دلیل قدرت شگفت انگیز سینما در به تصویر کشیدن احساسات و مفاهیم عمیق انسانی، از تاثیرگذاری بالایی برخوردار هستند. نمونه هایی از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا در اینجا به چند نمونه از دیالوگ های سینمایی معروف درباره خدا اشاره می کنیم: فیلم رستگاری در شاوشنک (۱۹۹۴): رد: "امید چیز خوبیه، شاید بهترین چیز. و یه چیز مطمئنه، هیچ چیز قوی تر از امید نیست." این دیالوگ به ایمان به خدا و قدرت امید در شرایط سخت زندگی اشاره دارد. فیلم فهرست شیندلر (۱۹۹۳): اسکار شیندلر: "من فقط می خواستم زندگی یک نفر را نجات دهم." این دیالوگ به ارزش ذاتی انسان و اهمیت نجات جان انسان ها از دیدگاه خداوند اشاره دارد. فیلم سکوت بره ها (۱۹۹۱): دکتر هانیبال لکتر: "خداوند در جزئیات است." این دیالوگ به ظرافت و زیبایی خلقت خداوند در دنیای پیرامون ما اشاره دارد. پارادیزو (۱۹۸۸): آلفردو: خسته شدی پدر؟ پدر روحانی: آره. موقع رفتن سرازیریه خدا کمک می کنه اما موقع برگشتن خدا فقط نگاه می کنه. الماس خونین (۲۰۰۶): بعضی وقتا این سوال برام پیش میاد که خدا مارو به خاطر بلاهایی که سر همدیگه میاریم می بخشه؟ ولی بعد به دور و برم نگاه می کنم و به ذهنم می رسه که خدا خیلی وقته اینجارو ترک کرده. نجات سربازان رایان: فرمانده: برید جلو خدا با ماست ... سرباز: اگه خدا با ماست پس کی با اوناست که مارو دارن تیکه و پاره می کنن؟ بوی خوش یک زن (۱۹۹۲): زنها ... تا حالا به زن ها فکر کردی؟ کی خلقشون کرده؟ خدا باید یه نابغه بوده باشه ... زیر نور ماه: خدا خیلی بزرگتر از اونه که بشه با گناه کردن ازش دور شد ... ستایش: حشمت فردوس: پیش خدا هم که باشی، وقتی مادرت زنگ می زنه باید جوابشو بدی. مارمولک: شاید درهای زندان به روی شما بسته باشد، اما درهای رحمت خدا همیشه روی شما باز است و اینقدر به فکر راه دروها نباشید. خدا که فقط متعلق به آدم های خوب نیست. خدا خدای آدم خلافکار هم هست. فقط خود خداست که بین بندگانش فرقی نمی گذارد. او اند لطافت، اند بخشش، بیخیال شدن، اند چشم پوشی و رفاقت است. دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم مارمولک رامبو (۱۹۸۸): موسی گانی: خدا آدمای دیوونه رو دوس داره! رمبو: چرا؟ موسی گانی: چون از اونا زیاد آفریده. سوپر نچرال: واقعا به خدا ایمان داری؟ چون اون میتونه آرامش بخش باشه. دین: ایمان دارم یه خدایی هست ولی مطمئن نیستم که اون هنوز به ما ایمان داره یا نه. کشوری برای پیرمردها نیست: تو زندگیم همیشه منتظر بودم که خدا، از یه جایی وارد زندگیم بشه ولی اون هیچوقت نیومد، البته اگر منم جای اون بودم خودمو قاطی همچین چیزی نمی کردم! دیالوگ های ماندگار درباره خدا؛ دیالوگ فیلم کشوری برای پیرمردها نیست سخن پایانی درباره دیالوگ های ماندگار درباره خدا دیالوگ های ماندگار درباره خدا در هر قالبی که باشند، چه در متون کهن مذهبی، چه در اشعار و سروده ها و چه در فیلم های سینمایی، همواره گنجینه ای ارزشمند از حکمت و معرفت را به مخاطبان خود ارائه می دهند. این دیالوگ ها به ما یادآور می شوند که در جستجوی معنای زندگی و یافتن پاسخ سوالات خود، تنها نیستیم و همواره می توانیم با خالق هستی راز و نیاز کرده و از او یاری و راهنمایی بطلبیم. دیالوگ های ماندگار سینمای جهان درباره خدا گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش