جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۵۶ - ۰۷ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۱۶۸۱
موسیقی

موسیقی در تلویزیون سر و صدا ندارد!

اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی,موسیقی
جذابیت که یکی از مؤلفه های هر اثر موفقی است، خود ارکان و عواملی دارد که در هر حوزه ای باید مطابق با آن فضا در نظر گرفته شود.

به گزارش بانی فیلم،یکی از عوامل جذابیت که در دنیای هنر، خود به تنهایی نیز طرفدارانی دارد، موسیقی است، این موسیقی در هر فضایی جایگاهی مختص خود را دارد و در حوزه تولیدات تصویری نیز این موضوع دارای اهمیت ویژه ای است.

 

شاید شما هم با موسیقی فیلم هایی که بعد از گذشت سال های سال همچنان در ذهن و یادتان باقی مانده است، روبه رو شده باشید، موسیقی هایی که خواه نا خواه تداعی گر اثری هستند که مدت هاست از عمرشان گذشته است اما هنوز که هنوز است زنده هستند.

 

این موضوع یکی از عواملی است که بحث آهنگسازی در فیلم و سریال ها را مهم می کند و در واقع یادآور ضرورتی است که مدت هاست کم وبیش به آن بی توجهی شده است.

 

آهنگسازی در تولیدات تلویزیونی و حتی سینمایی و تولید یک موسیقی متن مناسب از جمله عوامل مهم جذابیت برای هر اثری است، اما اینکه امروز چه قدر به این موضوع توجه می شود، سوالی است که تعدادی از فعالان این عرصه در گفت و گو با بانی فیلم به آن پاسخ دادند.

 

طبق صحبت هایی که در ادامه آن را می خوانید، اغلب آهنگسازان و موسیقی دانان اذعان دارند که در دهه اخیر آن طور که باید به موسیقی فیلم توجه نشده است و این هنر نه تنها از سوی کارگردانان و تولیدکنندگان بلکه از دید مسوولان امر نیز مغفول مانده است… .

 

مضاف بر این ها ناصر چشم آذر در این گزارش از سیستم مدیریت ضعیفی انتقاد کرد که موجب شده تا موسیقی در فیلم ها و سریال ها ندیده گرفته شود و هیچ جایگاه مناسبی نداشته باشد. این گزارش را در ادامه بخوانید.

 

ناصر چشم آذر:نگاه مدیران عامل افت موسیقی است!

ناصر چشم آذر که سال های سال است در حوزه تولید موسیقی فیلم فعالیت های درخشانی چون «هامون»، «قصه های مجید»، «خواهران غریب»، «خواب و بیدار»، «شمعی در باد»، «قرنطینه»، «گشت ارشاد» و… را دارد، در خصوص جایگاهی که این روزها موسیقی در تولیدات تلویزیونی و سینمایی دارد به بانی فیلم گفت: به نظر من، ما یک موسیقی فیلمی که مختص دهه ۶۰ تا ۷۰ است را داریم و بقیه موسیقی فیلم ها برای دهه ۸۰ تا ۹۰ است. در دهه دوم این آثار بسیار بیخود و بی انگیزه هستند و هیچ خورندی با کارها ندارند و مثل این است که یک موسیقی خارجی را برای اثری که به آن ارتباطی ندارد گذاشته باشند. این اتفاقی است که در دهه موجود رخ داده است و دیگر موسیقی که جذابیت داشته باشد و نظر آدم را جلب کند وجود ندارد.

 

وی همچنین درباره علت یا عللی که باعث شده تا موسیقی مثل گذشته در بین تولیدات فیلم ها و سریال ها جایگاه خود را نداشته باشد، تصریح کرد: طبیعی است که منشأ این وضع نامدیریت است. در واقع حضور افراد بی خرد و بی سواد در ساماندهی اوضاع عاملی است که این شرایط را شکل داده است، زمانی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخش موسیقی می گذارند، آن وقت کسانی در شوراها درباره آن تصمیم گیری می کنند که عاری از هر گونه سواد موسیقی هستند، شما انتظار دارید چه پیشرفتی در این موسیقی اتفاق بیفتد؟! عدم وجود نگاه تخصصی مدتها است که موجب شده تا در این حوزه تصمیمات نادرست و نامعقولی گرفته شود و موسیقی فیلم نیز، دیگر آن جایگاهی که باید را نداشته باشد. چشم آذر همچنین درباره بحث هزینه بر بودن موسیقی در فیلم ها و سریال ها عنوان کرد: چه طور همان مراکزی که از کمبود بودجه نالان هستند، حاضرند پول های میلیاردی به برخی ها بدهند تا کاری که نصف آن مبلغ ارزش دارد را بسازند، آن وقت نمی توانند برای آهنگساز پول خرج کنند؟! این ها بهانه است و اگر مدیریت درستی باشد، این حرف ها نیز دیگر وجود نخواهند داشت، اما فعلاً که با نگاه نادرست موجود این بخش تقریباً کنار گذاشته شده است.

 

ورود افرادی تازه کار و جوانی که یکدفعه وارد این فضا شده اند، اتفاق دیگری بود که چشم آذر از آن گفت و افزود: در حال حاضر من ۳ سال است که بیکارم و کسی به من کاری نمی دهد، چرا که آن قدر بچه های تازه کار و غیر حرفه ای وارد این فضا شده اند که موجب شد تا هنر واقعی ندیده گرفته شود. در این اوضاع ما حتی امنیت شغلی نیز نداریم و سندیکا نیز نمی تواند از ما دفاع کند چون هیچ چیز با ثباتی وجود ندارد و در کل همه چیز از سیاست گرفته تا اقتصاد، هنر و… پا در هوا است، این موضوع نیز به همان مدیریتی بر می گردد که از آن گفتم.

 

او اضافه کرد: همه این نقصان ها و مشکلات راه چاره دارد، برگزاری نشست های تخصصی و کاربردی که در نهایت اجرایی می شوند نه اینکه تنها در آنها حرف زده شود یکی از این راه حل هاست. همچنین بر پایی سمینارهای ویژه این حوزه نیز از دیگر مواردی است که می تواند نتیجه بخش باشد. در این جا باید پرسید آخرین سمیناری که ما در حوزه موسیقی فیلم داشتیم کی بوده؟ و اصلاً چنین چیزی را داشتیم؟ در این فضای خالی است که موجب می شود تا هر کسی به راحتی دستش را روی کیبورد بگذارد و بدون خلاقیت آهنگ هایی را بسازد که از خارجی ها نیز خارجی تر است. تقلید جوانان امروز ما ۲۰ است و این موضوع حتی در موسیقی پاپ که موسیقی روز ما است نیز وجود دارد، یعنی در این موسیقی نیز اگر شعرها را انگلیسی بخوانند آهنگ بهتر می شود، زیرا همه آهنگ ها برگرفته از موسیقی های خارجی اند.

 

آهنگساز مجموعه «قصه های مجید» یادآور شد: به طور خلاصه همانطور که گفتم ما هیچ امنیت شغلی در فضای کاریمان نداریم و اهمیتی به ما داده نمی شود، من که ۲ روز پیش پول بنزین ماشینم را نداشتم، چه اهمیتی دارم که بخواهند به کار من نیز توجه کنند. این نگاه وجود دارد و آن وقت تا می میریم یکدفعه همه می گویند ای وای، چشم آذر مرد! این نهایت افسردگی پرورش فکری ادبیات اجتماعی است و جای تأسف دارد. با این اوضاع تنها باید نگاه مدیریتی موجود تغییر کند، چون تمام ضربه ها از جانب همین مرکز مدیریت است و این موسیقی ما را نابود کرده است. موسیقی ما چیزی که امروز می بینید نیست بلکه می تواند در دنیا اول باشد و در این حد در این حوزه کوتاهی شده است.

 

حمیدرضا صدری:‌آهنگساز همیشه ته لیست برآوردهای یک سریال است!

در بخش دیگر این گزارش حمیدرضا صدری آهنگساز فیلم ها و مجموعه هایی چون «ردکارپت»، «خاله سوسکه»، «برنامه عمو پورنگ»، «باغ آلوچه»، «بزنگاه»، «چهارخونه»، «پاورچین» و… در گفت و گو با بانی فیلم در خصوص بحث موسیقی فیلم و سریال ها عنوان کرد: ما اصلاً رشته دانشگاهی موسیقی نداریم و به تازگی رشته ای با این عنوان ارائه شده است، این تازگی یعنی ما حداقل حدود ۵۰ سال از آن چیزی که اسمش موسیقی متن است عقب هستیم. به نظر من این ماجرا باید حتماً آکادمیک اتفاق بیفتد و یا آهنگساز علم و اطلاعات کافی را درباره آن داشته باشد، چرا که کسی که برای ترانه آهنگ می سازد، نمی تواند برای تصویر نیز کار کند، البته هستند کسانی که به هر ۲ حوزه مسلط باشند ولی از آن جایی که معیارها به واسطه این تفکر غیر استاندارد شده است، عده ای از هر فضایی دست به ساخت موسیقی فیلم می زنند. این ها موجب شده تا بحثی با عنوان موسیقی فیلم وجود نداشته باشد. یکی از دلایل این اتفاق استفاده از لوازم الکتریکی است که ظاهراً کار را ساده کرده است ولی از آنجایی که دست مردم برای شنیدن موسیقی خوب بسته است، زمانی که تنها جنس ظاهری یک موسیقی فرق داشته باشد، جلب توجه می کند، این در حالی است که ممکن است آن موسیقی کپی شده باشد و همین تفاوت جلب توجه می کند، البته این داستان بیشتر برای ترانه ها است.

 

وی با اشاره به موسیقی فیلم «خوابم می آد» اضافه کرد: چون شاید درست نباشد در مورد کار بقیه قضاوت کنیم، از همین فیلم می گویم، در این کار موسیقی به استانداردهایی که باید آن قدر نزدیک بود که برخی ها می گفتند تو موسیقی را فدای تصویر کرده ای، این در حالی است که موسیقی باید فدای تصویر باشد. این موسیقی با این که ملودیک بود، اما اگر تصویر را نمی دیدند آن موسیقی یادشان نمی ماند. حال زمانی که توجهی به این دست موسیقی ها نمی شود، این برخورد دید کلی داوران و کسانی که در این فضا هستند را نشان می دهند، یعنی زمانی که داورانی که اکثرشان از بازیگران و کارگردانان بزرگ بودند به موسیقی خوب یا بد اذعان ندارند. پس دیگر باید فاتحه موسیقی متن را بخوانیم در این شرایط من همچنان موسیقی های خوبی را می شنوم و این جای امیدواری دارد.

 

صدری درباره جایگاه موسیقی فیلم و سریال در تولیدات تصریح کرد: در لیست برآوردی که وجود دارد، موسیقی همیشه تقریباً مرحله آخر است. یعنی زمانی که کار به تدوین می رسد، تازه نوبت به صداگذاری و آهنگساز می رسد، این یعنی زمانی که بودجه ها تقریباً تمام شده است، زمانی که برای آهنگساز یک مسئله است. مضاف بر این ها در حدود ۲۰ سال پس از انقلاب که هنرمندان بزرگ چون آقای چشم آذر، انتظامی، علی قلی و… حضور داشتند، اهمیت ویژه ای به این حوزه داده می شد اما پس از آن برآوردها کم کم پایین آمد و اهمیت موسیقی فیلم نیز کم شد.

 

این آهنگساز پیرامون شباهت تماتیک موسیقی یک اثر با خودکار گفت: سریال «داستان یک شهر» نمونه موفقی از تناسب بین موسیقی متن و خودکار است، اصغر فرهادی برای موسیقی پلان به پلان این کار با ما صحبت می کرد و او می دانست که باید چه فضایی ایجاد شود، این نکته ای است که در شکل گیری موسیقی نیز تأثیر بسزایی دارد. در کار بعدی فرهادی با عنوان «یادداشت های کودکی» که خود اصغر فرهادی روی بخشی از آن موسیقی خوانده بود، تناسب صدای آقای فرهادی با آهنگ و قصه کار به حدی درست بود که از بعد این کار به من به چشم یک آهنگساز جدی نگاه کردند و در واقع سکوی پرتابی برای من شد. از همین رو این تناسب قطعاً پیامدهایی دارد که علاوه بر جذب مخاطب برای خود آهنگساز نیز نتیجه بخش است. همچنین دانش کارگردان از فضایی که می خواهد نیز موضوعی است که اهمیت دارد و قطعاً در تلویزیون نیز باید رعایت شود.

 

او با اشاره به شرایط تلویزیون اضافه کرد: این شیوه پرداخت به موسیقی فیلم در تلویزیون کمتر است چون مخاطبان زیادی دارد و با آن نگاه باید مخاطبان گسترده ای را راضی کند، به همین دلیل اگر شما به شکل خیلی فنی بخواهید به این موضوع در تلویزیون نگاه کنید و بپردازید، شاید مردم عادی چندان آن را درک نکنند، چرا که این مخاطب گسترده اغلب تابع مد می شود، مثلاً موسیقی در سریال «روزگار جوانی» در آن زمان با آهنگ پایانی که داشت گل کرد اما امروز ممکن است به آن بخندید. از سوی دیگر این که تیتراژ حتماً ترانه داشته باشد اتفاقی است که اصلاً خوشایند نیست و این موضوع جو بدی را بین خوانندگان ایجاد کرده که موجب تبلیغ برای یک نفر می شود و بقیه در می مانند.

صدری خاطرنشان کرد: در کل امیدوارم آن نگاه منطقی که باید به موسیقی فیلم شود، باز هم به وجود بیاید تا ما بتوانیم مثل دهه ای که موسیقی های ماندگاری از خود به جا گذاشته اند، آثار قابل توجهی داشته باشیم.

 

آرمان موسی پور:‌موسیقی متن یکی از مؤلفه های اثر است!

آرمان موسی پور آهنگساز فیلم ها و سریالهایی چون «هوش سیاه ۱ و ۲»، «فاصله ها»، «دلنوازان»، «ساعت ۲۵»، «بارکد»، «کیمیا» و… را در کارنامه کاری خود دارد، در گفت و گو با بانی فیلم در خصوص موسیقی موجود در سریالها، جایگاه و مولفه هایی که امروز این موسیقی در تولیدات سازمان دارد، عنوان کرد: موسیقی هر کاری، خودش یکی از مولفه های اصلی آن اثر است، حال مدتی است که وقتی فیلم یا سریالی ساخته می شود، شاید به خاطر حجم زیاد تولیدات یا هر عامل دیگری اغلب موسیقی آن کار کمتر مورد توجه قرار می گیرد، از همین رو در این دوران ما می بینیم آن توجهی که قبل تر به موسیقی می شد، دیگر وجود ندارد، به همین دلیل در این شرایط خیلی اوقات موسیقی کم کم آن حق تألیفش را در بین آثاری که چه در سینما و چه در تلویزیون تولید می شود، از دست می دهد.

 

این در حالی است که یکی از اثرگذارترین مواردی که یک فیلم یا سریال می تواند داشته باشد، موسیقی آن است، همانطور که در طی تاریخ وقتی ما نگاه می کنیم، چه در ایران و چه در کشورهای دیگر، به سریالهایی بر می خوریم که خودشان فراموش شده اند اما موسیقی آنها همچنان در ذهن ما هست.

 

وی ادامه داد: در زمانی هنرمندانی مثل آقای فخرالدینی انتظامی و… اثرهای فاخری را می ساختند که همچنان مورد توجه است، شاید در آن زمان فضا، هزینه و جایگاه مورد نیاز برای تولید این دست آثار در اختیار آنها قرار می گرفت، ما نمی دانیم آنها در آن زمان در چه شرایطی کار می کردند و شاید سینما و سریال های تلویزیونی نیز آن مقدار هویت اولیه را داشتند که در ادامه موسیقی هم به آن اضافه کند.

 

امروز به نظر من کارها خیلی یکبار مصرف شده و آثاری تنها برای مقطعی ساخته و پخش می شوند، من واقعاً علت این امر را نمی دانم، اما همانطور که گفتم شاید این اتفاق به تعدد کارهایی بر می گردد که در شبکه های مختلف پخش شود و در کل شلوغی ساخت و ساز تصویر می تواند دلیل کمرنگ شدن و کم تر شنیده شدن موسیقی باشد. اما من امیدوارم که آن بهایی که باید را بیشتر به موسیقی بگذارند و زمان کافی را به آهنگساز بدهند، چرا که این کار، کار سختی است و زمان می برد، خیلی اوقات مدیران تلویزیون و حتی آدم های سینمایی خیلی در جریان نیستند که ساخت یک موسیقی چه قدر زحمت دارد و فکر می کنند که ساده تر از این صحبت ها است، در صورتی که این گونه نیست. ما هم پیش تولید داریم، بعد از آن باید نوازنده هایمان را مشخص کنیم، تم بسازیم، تنظیم کنیم و مراحل متعدد و بسیار دیگری که همه آنها زمان می برد تا یک موسیقی متن ساخته شود و بعد هم آنطور که باید دیده نمی شود، یعنی تنها یک زیر صدای کمی که آن هم اگر دقت کنید به گوش می رسد. به همین دلیل جا دارد که مدیران سینما و تلویزیون توجه بیشتری به این آثار کنند، چرا که در این صورت آثار فاخرتری برای فرهنگ مملکت ما ساخته خواهد شد.

 

موسی پور در ادامه درباره شباهت تماتیک موسیقی متن به فیلم و تاثیر این عدم نزدیکی که گاهی در برخی کارها اتفاق می افتد، گفت: زمانی که موسیقی های موفقی چون فیلم امام علی (ع) ساخته شد یا در نمونه خارجی آن موسیقی فیلم «پدر خوانده» تولید شد، یکی از دلایل این ماندگاری و توفیق آنها بیان درست حسی صدای این فیلم بود، یعنی این کارها به درستی موسیقی و حسی که در آن کار است را منتقل کرده اند. تم ساختن و تماتیک بودن موسیقی قدرت و خلاقیت یک آهنگساز را نشان می دهد، این که او می تواند فضای جدیدی را همگام با یک سریال یا فیلم تولید کند، چون خیلی از آهنگسازها تم نمی سازند و بیشتر هارمونی می نویسند و از این دست موارد، این شیوه هم خوب است اما به هر حال تم نوشتن نیز خاصیت های خاص خود را دارد که در روش های دیگر نیست. این اتفاق که خود من همیشه تا حد ممکن به آن توجه دارم، باعث می شود تا آن اثر هر چند کوتاه اما یک تم شاخص داشته باشد، این همان مؤلفه فیلم و فضایی است که آن اثر دارد. این موضوعی است که شاید به خاطر عدم اطلاع، کمتر به آن توجه شود و برخی ها موسیقی را برای فیلمشان تنها به عنوان یک آمبیانس می شناسند نه مؤلفه ای که کاراکتر و شخصیتی را به فیلمشان اضافه می کند. از سوی دیگر خیلی از آهنگسازان هستند که تم های بسیار زیبایی می سازند اما آن سریال قدرت نشان دادن تم تولید شده را ندارد و باید اثر ضعیف تری برای چنین کاری ساخته شود، این مسئله، موضوعی است که خود آهنگساز باید آن را تشخیص دهد.

 

آهنگساز و سازنده موسیقی متن سریال «کیمیا» تصریح کرد: به نظر من در کشور ما هر کس کار موسیقی فیلم می کند، جای توجه دارد، چرا که این افراد آن قدر که در این مسیر تحصیل کردند، زحمت کشیدند و انرژی وقت گذاشته اند، به حقشان نمی رسند و این اتفاق در همه جای دنیا هست، من همیشه گفته ام که این کار انرژی زیادی می گیرد و تنها چیزی که این انرژی را بر می گرداند، آن واکنش های مثبتی است که مردم به کار او نشان می دهند، اما ما چنین اتفاقی در کشور نداریم و متأسفانه تا صحبت از سریال و یک فیلم می شود، در حوزه موسیقی اوج توجه به تیتراژ آن کار است و کمتر کسی حواسش به موسیقی متن است.

 

وی همچنین از سریال هایی چون «سربداران»، «پدر خوانده»، «خونه مادربزرگه» و… در زمره آثار ماندگار موسقی فیلم نام برد و افزود: ماندگاری و موفقیت این دست کارها دلایل مختلفی دارد، از جمله این که شاید در آن زمان تلویزیون تنها ۲ کانال داشت و پخش این یکی دو سریال در آنها باعث می شد تا همه آنها را ببینند، در واقع این کارها یک حس نوستالژیک دارند که همچنان آنها را بابت تأثیرگذاری که دارد، ماندگار کرده است. اما امروز من هر کاری هم که تولید کنم با شرایط موجود بین ده ها سریالی که یک خانواده در شبکه های مختلف می بیند، گم می شود و آن تک ملودی دیگر در ذهن ها نمی نشیند، از همین رو در چند سال گذشته نمی توانم سریالی را نام ببرم که موسیقی آن پررنگ باشد و این اتفاق نه تنها در ایران بلکه در هالیوود نیز وجود دارد.

 

بحث هزینه و سرمایه گذاری روی مبحث موسیقی فیلم ها نیز، موضوع دیگری بود که موسی پور در خصوص آن گفت: از زمانی که سیستم های کامپیوتری آمدند، همه فکر می کنند که ما تنها پشت این سیستم ها می نشینیم و هیچ کار خاصی نمی کنیم، در حالی که کسی که واقعاً موزیسین است همان کار سابق را انجام می دهد. در این بین هستند کسانی که اپراتوری موسیقی را می کنند، یعنی به گونه ای تکه هایی را با هم ترکیب می کنند و به آن شکل موسیقی می دهند. من به این ها کار ندارم، اما اگر صحبت از موسیقی واقعی و تولید یک تم جدید است، این موضوع قطعاً هزینه زیادی دارد و باید یک ارکستر پشت آن باشد، آن وقت در این شرایط هر نوازنده برای هر پارتی که می زند، یک مبلغی را می گیرد، به همین دلیل مقدار زیادی هزینه لازم است اما وقتی تولید کننده رقمی که گفتنی نیست را در اختیار ما قرار می دهد و با آن حتی نمی توانیم دستمزد خودمان را تامین کنیم، دیگر چه باید کرد؟! این گونه است که طیف وسیعی از موزیسین ها بیکار می شوند و موجب می شود تا همان کسانی که هستند نیز بی انگیزه شوند و چند سالی را با دلزدگی کار کنند؛ آن هم کاری که در نهایت ماحصل آن هیچ چیز نیست.

 

موسی پور خاطرنشان کرد: هنر واقعی هنری است که بماند و بشود بعدها درباره آن بحث و گفت و گو کرد، به همین دلیل امیدوارم مدیران و مسوولان مرتبط با نگاه بازتر و کارسازتری به این حوزه نظارت کنند و با اعطای امکانات بیشتر به فعالان این عرصه موجبات خلق آثار ماندگار وارزشمند را فراهم کنند.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش