دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۵۶ - ۱۰ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۲۶۶۶
موسیقی

مروری بر كنسرت‌ نوازندگان خارجی در ايران؛ از جيپسی‌های قلابی تا پلی‌بک كلايدرمن

ريچارد كلايدرمن,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,موسیقی

چند سالي است كه بازار كنسرت‌ گروه‌ها و نوازنده‌هاي خارجي در ايران داغِ داغ است؛ از «شيلر» و «ريچارد كلايدرمن» گرفته تا «جيپسي‌كينگ» قلابي و «كيتارو» كه دومين اجرايش به دليل عدم صدور رواديد لغو شد. حالا به نظر مي‌رسد هنرمنداني كه سال‌هاست در كشورهاي توسعه يافته بازارشان كساد است، مي‌توانند در سرزمين‌هاي جهان‌سومي مثل ايران و ساير كشورهاي مشرق زمين مخاطب چشمگيري دست و پا كنند و به قول خودماني‌تر بفروشند.

اما اينكه اين كنسرت‌ها تا چه حد مي‌توانند براي مردم خوراك فرهنگي- هنري مهيا كنند و اندوخته سليقه موسيقايي‌شان را ارتقا بخشند، خود حديثي است مفصل كه از مرور اجمالي نام‌ها مي‌توان از بر خواند. اين گزارش مي‌كوشد تا گروه‌ها و هنرمنداني را كه در طول اين سال‌ها براي اجراي كنسرت عازم ايران شده‌اند از منظر هنري مورد بررسي قرار دهد. نيز اين پرسش‌ را مطرح مي‌كند كه گروه‌هاي دعوت شده براساس چه متر و معيار هنري انتخاب مي‌شوند و اجراي آنها باتوجه به چالش‌ها و هزينه‌ زياد آمد و رفت گروه‌ها و بهاي بليت اين كنسرت‌ها چه بار هنري براي مردم دارد؟

ديپلماسي فرهنگي؛ تدبير دولت اميد

در سال ١٣٨٧ وقتي براي اولين‌بار زمزمه‌ سفر كريس دي‌برگ (خواننده ايرلندي‌تبار) به ايران براي همراهي با گروه پاپ پرطرفدار آن روزها (آريان) شنيده شد، كمتر كسي چشمش آب مي‌خورد كه اين همكاري ميسر شود. در نهايت اما كريس‌دي‌برگ به ايران آمد و به جاي آنكه موفق شود كنسرتي داشته باشد به ضبط كليپي با «آريان» و برگزاري يك نشست خبري دلخوش كرد.

با اين حال موج دعوت از هنرمندان خارجي شور و هيجان يافت و بسياري از مديران فرهنگي- هنري و برگزاركنندگان كنسرت را ياد آنهايي انداخت كه موسيقي‌شان ديرزماني از طريق رسانه ملي بي‌حرف پيش و پس و بدون هيچ سانسوري پخش مي‌شد؛ كساني مثل كيتارو، ژان ميشل ژار، ريچارد كلايدرمن، ياني، ونجليس و غيره كه مي‌توانستند حس نوستالژيك مردم را قلقلك دهند.

دولت روحاني كه روي كار آمد با انديشه بهبود روابط بين‌المللي براي تسهيل مذاكرات هسته‌اي، همه وزارتخانه‌ها، نهادها و سازمان‌هايش به خط شدند تا دست به دست هم وزير امور خارجه را در مسووليت خطيرش ياري دهند. علي جنتي _ وزير ارشاد وقت- با اسم رمز «ديپلماسي فرهنگي» مديران‌ زير مجموعه‌اش را موظف به پيگيري اين ايده كرد.

پيروز ارجمند- مديركل اسبق دفتر موسيقي – كه در دوران مديريتش تلاش زيادي كرد تا پاي هنرمندان خارجي را به صحنه‌هاي داخلي باز كند، درباره آغاز اين رفت و آمدهاي فرهنگي به «اعتماد» مي‌گويد: «اولين پيشنهاد از سوي ياني مطرح شد كه مي‌خواست در ايران كنسرت داشته باشد. من ابراز تمايل كردم و مدير برنامه‌هاي او به ايران آمد و بنا بود در كرمان، كيش و تهران برنامه داشته باشيم. اما هنرمندي كه برگزاري اجرايش تحقق يافت، كيتارو بود كه دعوت از او مشكلات عديده‌اي پيش پاي‌مان گذاشت چرا كه چند نفر از اعضاي گروه، امريكايي بودند و تمامي دستگاه‌هاي ذي‌صلاح هم با برگزاري اين كنسرت‌ها مخالفت مي‌كردند. من با چالش‌هاي اساسي روبه‌رو بودم كه مهم‌ترين آنها مخالفت نيروي انتظامي براي برگزاري كنسرت‌هاي خارجي در ايران بود.

اجراي كيتارو تقريبا تا شب قبل از برگزاري با مشكل مجوز از سوي اداره امكان روبه‌رو بود اما با پافشاري برگزار شد.» ارجمند اين ريسك را در دوران مديريتش به خودكشي تشبيه مي‌كند. برگزاري اين كنسرت با بليت‌هاي ٨٠ تا ١٩٥ هزار توماني‌اش (به گفته او) هيچ سود مالي در پي نداشت: «ما اسپانسري براي برگزاري كنسرت كيتارو نداشتيم و گروه هم دستمزدش را به دلار دريافت مي‌كرد.

گروه كيتارو آن زمان حدود ٥٠٠ ميليون تومان دستمزد گرفت و اركستري كه او را همراهي مي‌كرد ١٢٠ ميليون تومان. علاوه بر اين هزينه رفت و آمد و اقامت گروه نيز رقم قابل توجهي مي‌شد. تالار وزارت كشور هم بعد از اولين شب اجرا، اجاره‌اش را به دو برابر افزايش داد كه آن زمان با شكايت من به وزير ارشاد و وزير كشور اين موضوع پيگيري شد.» اما پرسش اينجاست دعوت كيتارو با وجود دست‌ندادن سود مادي، آيا سود هنري‌‌اي در پي داشت؟

خارجي‌ها، كشف تازه برگزاركنندگان پاپ

بعد از برگزاري كنسرت كيتارو با حجم انبوه مخاطبان‌اش، طبيعي بود برگزار‌كنندگان كنسرت‌هاي پاپ هم براي كسب سود اقتصادي بيشتر، سراغ كشف تازه دولت بروند. آنها چه به صورت مستقل و چه به مدد مديران دولتي دست به كار دعوت از هنرمندان خارجي شدند. با اين تفاوت كه براي آنها در عمل نه ديپلماسي فرهنگي در اولويت بود و نه وجهه هنري آرتيست‌هاي دعوت شده.

پس شركت‌هايي مثل «اكسير نوين»، «ريتم نو» و «رويال هنر» با پيشي‌گرفتن از يكديگر شروع به برگزاري كنسرت‌ گروه‌ها و هنرمنداني مثل «جيپسي‌كينگ»، «شيلر»، «اينائودي» و غيره كردند. جيپسي‌كينگ كه در سال ١٣٩٤ به ايران آمد، با وجود آنكه هويدا شد گروه قلابي به كشور آمده با تبليغات رسانه‌اي‌ كه روي موج نوستالژي‌طلبي مردم سواري مي‌كرد، مورد استقبال قرار گرفت؛ استقبالي كه تا همين امسال هم ادامه داشت و جيپسي‌هاي قلابي را با اسم «كولي‌هاي اسپانيا» براي چندمين بار به دعوت شركت «اكسير نوين» به ايران كشاند. آنها آمدند و در فروردين ٩٧ بليت‌هاي‌شان را بين ٥٠ تا ٢٧٠ هزار تومان به مخاطب ايراني فروختند.

نوستالژي‌بازهاي واپس‌گرا

برانگيختن حس نوستالژيك نه تنها در فضاي هنري ايران كه در اكثر جوامع دنيا رواج دارد اما در جوامع سنت‌گرا و محافظه‌كاري مثل ايران كه براي اجراهاي موسيقي بايد از هفت‌خوان رستم گذر كرد، نگرش واپس‌گراي نوستالژيك بيش از ساير جوامع مي‌تواند پاسخگو باشد. نوستالژي‌بازي با استفاده از ابزارهاي روانشناختي، غم دوري و فراق گذشته را ايده‌آل جلوه مي‌دهد.

بنابراين مبرهن است موسيقي افراد و گروه‌هايي مثل كيتارو، ريچارد كلايدرمن، شيلر، جيپسي‌‌كينگز با وجود واقعيت از منظر نوستالژيك واجد ارزش‌ هنري باشد. اما اين نوستالژي، از گذشته ايده‌آلي غيرقابل انتقاد و ناواقعي مي‌سازد كه به جهت بار احساسي و عاطفي‌اش رواج‌دهنده نوعي سانتيمانتاليسم در هنر (در اينجا بخوانيد موسيقي) است. كافي است به تبليغات اين گروه‌هاي خارجي دقت كنيم؛ «كيتارو قطعات موسيقي فيلم «جاده ابريشم» را در ايران اجرا مي‌كند»، «ريچارد كلايدرمن «اي ايران» را مي‌نوازد» و تبليغ كنسرت لودويكو اينائودي با عكس پيانو نوازي او روي يخ، مربوط به كليپ او در سال ٢٠٠٩، همراه مي‌شود؛ كليپي كه در ايران بسيار گُل كرد.

كلايدرمن و «اي ايران»اش

ريچارد كلايدرمن همين چند روز پيش با همه حواشي كه پيرامون نامش در اين سال‌ها مطرح بود، روي صحنه تالار وزارت كشور رفت و چنان كه قول داده بود براي مردم «اي ايران» نواخت. شايد «اي ايران» نواختن كلايدرمن براي هواداران دهه شصتي او جالب باشد اما پرسش به سياق گذشته است؛ آيا اين اجراها سود هنري هم دارد؟

شاهين فرهت- موسيقيدان و آهنگساز- درباره كلايدرمن به «اعتماد» مي‌گويد: «اين نوازنده ٢٥ سال پيش هم به عنوان موسيقيدان پاپ كار زيادي انجام نداد. او پيانيست بود اما وقتي فهميد از راه نوازندگي پيانو نمي‌تواند شهرت زيادي كسب كند سراغ سينتي‌سايز كردن آثار مشهور كلاسيك رفت تا با آسان كردن آنها بتواند در كشورهاي شرقي طرفداران زيادي پيدا كند. اساسا اين رويكردي بود كه در دهه‌هاي ٧٠ و ٨٠ ميلادي بسيار مد شد.

شايد آسان‌سازي موسيقي كلاسيك سبب ايجاد كنجكاوي در مردم شود اما مساله اينجاست كه ديگر اين نوع موسيقي در هيچ جاي جهان مورد توجه نيست و تاريخ مصرفش گذشته است. من واقعا از اين دعوت تعجب كردم.» فرهت معتقد است برگزار‌كنندگان اين اجراها بيش از آنكه دغدغه هنري داشته باشند، به جذابيت‌هاي ظاهري و سود مالي فكر مي‌كنند.

بليت كنسرت‌هاي ريچارد ٦٤ ساله در حالي بين ١٥٠ تا ٤٠٠ هزار تومان فروش رفت كه خبرگزاري «فارس» اعلام كرده بود بخش اركسترال اين كنسرت به صورت پلي‌بك اجرا شده است. مجيد عبدي- مدير شركت «رويال هنر»- كه علاوه بر كنسرت‌هاي احسان خواجه اميري، مازيار فلاحي و گروه سون، كنسرت‌هاي شهرام ناظري، استاد شجريان و كيهان كلهر و رامبرانت‌تريو را در داخل و خارج از ايران برگزار كرده در اين باره به «اعتماد» مي‌گويد: «خبرنگار «فارس» اصلا در اين كنسرت حضور نداشت. او قبل از كنسرت‌ هم قصد باج‌خواهي از ما را داشت كه مستندات آن موجود است.

بنابراين چون ما باجي نداديم شروع به شايعه‌پراكني كرد. علاوه بر مديركل دفتر موسيقي، خيلي از موزيسين‌هاي ايراني اين كنسرت را ديدند كه بهتر است آنها در اين باره قضاوت كنند. » در گزارش فارس به بخشنامه دفتر موسيقي درباره اجراهاي پلي‌بك اشاره شده بود كه عبدي مي‌گويد: « بسياري از كنسرت‌هاي پاپ امروزي به صورت پلي‌بك اجرا مي‌شوند اما درباره كنسرت كلايدرمن بايد صراحتا اعلام كنم كه هيچ بخشي پلي‌بك نبود و تعدادي از نوازندگان اركستر سمفونيك بخش‌هاي اركسترال را اجرا مي‌كردند.»

اما پرسش اينجاست كه شركت‌هايي مثل «رويال هنر» براساس چه متر و معياري هنرمندان خارجي را به ايران دعوت مي‌كنند و گروه مشاوران آنها را چه كساني تشكيل مي‌دهند؟

برگزار‌كننده كنسرت كلايدرمن در اين باره مي‌گويد: «ما تراز هنري هنرمندان را براساس مقبوليت جهاني آنها مي‌سنجيم. كلايدرمن در كتاب ركوردهاي «گينس» موفق‌ترين پيانيست جهان است كه آثار زيادي از او به فروش رفته. جايگاه او را همين آمار و ارقام رسانه‌ها مشخص مي‌كند؛ ضمن اينكه ما براي دعوت از موسيقيدانان با برخي هنرمندان داخلي كه با ما در تعامل هستند، مشورت مي‌كنيم.»

دعوت از اين هنرمندان با ذائقه موسيقايي برگزار‌كنندگان آنها و نيز سليقه هنري كه در مردم ايجاد مي‌كنند رابطه مستقيم دارد. مجيد عبدي درباره موسيقي‌ مورد علاقه‌اش به مي‌گويد: «من تقريبا همه موسيقي‌هاي پاپي را كه توليد مي‌شوند گوش مي‌كنم كه از بين آنها مي‌توانم به احسان خواجه اميري و محسن يگانه اشاره كنم.»

كلام آخر

برخلاف اجراهاي مذكور شايد بي‌انصافي باشد كه به برخي كنسرت‌هاي بين‌المللي در طول اين سال‌ها اشاره نكنيم؛ كنسرت‌هايي كه بي‌سر و صدا و با مخاطب محدود روي صحنه رفتند اما بار هنري تمام و كمالي داشتند. اجراي هنرمنداني مثل عاليم قاسم‌اف و دخترش (فرغانه)، انور براهم، اردال ارزنجان، راميز قلي‌اف، مانو كچه و فستيوال Show of Hands كه طي چندين شب ميزبان چندين پيانيست جزو مطرح دنيا بود. مبرهن است نفس دعوت از موسيقيدانان بين‌المللي از حسن و مزيت چيزي كم ندارد اما لازم است در اين ميان مديران فرهنگي (و در رأس آنها وزير ارشاد و مدير دفتر موسيقي‌اش) بر كيفيت هنري گروه‌هاي دعوت شده و جايگاه امروزي‌شان در جهان، دقت نظر داشته باشند.

وقتي هنوز بعد از سال‌ها حس نوستالژيك مردم با موسيقي ٤٠ سال پيش غليان مي‌كند بايد از خودمان بپرسيم به اين بچه‌هاي بد غذا چه خوراك هنري داده‌ايم كه اين طور به هله‌هوله عادت كرده‌اند؟ وقتي تمامي چالش‌هاي دعوت از هنرمندان خارجي را براي حضور در ايران به جان مي‌خريم بد نيست اندكي دقت به خرج دهيم تا كساني روي صحنه‌هاي مملكتي اجرا كنند كه ذائقه موسيقايي مردم را هم ارتقا مي‌بخشند؛ گروه‌هايي مثل جاده ابريشم با نوازندگان تراز اولش و كساني مثل فيليپ گلس كه از حيث سود مالي و هنري دنيا و آخرت را يك جا دارند.

شاهين فرهت: كلايدرمن ٢٥ سال پيش هم به عنوان موسيقيدان پاپ كار زيادي انجام نداد. او پيانيست بود اما وقتي فهميد از راه نوازندگي پيانو نمي‌تواند شهرت زيادي كسب كند سراغ سينتي‌سايز كردن آثار مشهور كلاسيك رفت تا با آسان كردن آنها بتواند در كشورهاي شرقي طرفداران زيادي پيدا كند. اساسا اين رويكردي بود كه در دهه‌هاي ٧٠ و ٨٠ ميلادي بسيار مد شد. مساله اينجاست كه ديگر اين نوع موسيقي در هيچ جاي جهان مورد توجه نيست و تاريخ مصرفش گذشته است.

پيروز ارجمند:ما اسپانسري براي برگزاري كنسرت كيتارو نداشتيم و گروه هم دستمزدش را به دلار دريافت مي‌كرد. گروه كيتارو آن زمان حدود ٥٠٠ ميليون تومان دستمزد گرفت و اركستري كه او را همراهي مي‌كرد ١٢٠ ميليون تومان. علاوه بر اين هزينه رفت و آمد و اقامت گروه رقم قابل توجهي مي‌شد. تالار وزارت كشور هم بعد از اولين شب اجرا، اجاره‌اش را دو برابر افزايش داد كه آن زمان با شكايت من به وزير ارشاد و وزير كشور اين موضوع پيگيري شد.

نيوشا مزيدآبادي

etemadnewspaper.ir
  • 18
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۹
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش