شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۳۸

کنستروکتیویسم (ساخت گرایی) چیست؟

اصول معماری کانستراکتیویسم روس,کنستروکتیویسم,سبک های نقاشیساخت گرایی نام دیگر کنستروکتیویسم میباشد
در دهه ۲۰ میلادی و اوایل دهه ۳۰ یکی از شیوه های معماری مدرن به نام کنستروکتیویسم در اتحاد جماهیر شوروی، شکوفا شد. این شیوه معماری، تاکید بسیاری بر برجسته کردن شکل های هندسی و انتزاعی و خطوط رابط و اجزای سازنده می شود.

کنستروکتیویسم

یکی از سبک های نقاشی در دوره پست مدرنیسم ، تحت عنوان کنستروکتیویسم یا ساخت گرایی شناخته میشود. شکل گیری این نوع جنبش هنری بر مبنای منطبق کردن اشکال هندسی همراه با اصل های فنی و مهندسی علوم جدید در کشور روسیه بود. ترکیب بندی و کمپوزوسیون سه بعدی، از ویژگی های به ارث رسیده ی نقاشان کوبیسم برای هنرمندان این سبک می باشد.

سبک معماری کنستروکتیویسم با اهداف آشکار کمونیسم اجتماعی ، فناوری پیشرفته و مهندسی را ترکیب نموده است. با وجود تقسیم این جنبش به چندین شاخه رقیب، به عنوان مولد بسیاری از پروژه های پیشگام محسوب میشد که البته محبوبیت خود را در سال ۱۹۳۲ از دست داد. گرچه در تحولات بعدی در معماری می توان اثرات آن را مشاهده کرد.

تاریخچه کنستروکتیویسم

در بین جنبش های هنری روسیه در قرن بیستم، آخرین و موثرترین آن جنبش کانستراکتیویسم بود. شکل گیری این سبک به اکتبر ۱۹۱۷ میلادی برمی گردد. در واقع تاثیرات مکتب کنستروکتیویسم، نشات گرفته از مکاتبی همچون کوبیسم و فوتورسیم می باشد. درواقع هنرمند در این مکتب، بجای استفاده از اشیاء بعنوان لوازمی برای ایجاد ترکیب بندی مناسب، از آن بعنوان وسیله ای برای ایجاد نوعی ساختار، استفاده می کند و به تولید انبوه نیز می اندیشید.

انواع هنر در جنبش هنر ساختارگرایی

هنر ساخت گرایی، دربرگیرنده ی طیف گسترده ای از رسانه های هنری می باشد.

> طراحی گرافیکی:

برخی از هنرمندان، از طراحی گرافیک با حروف درشت استفاده می کردند تا سبک های جدیدی را بوجود آورند و از این هنرمندان می توان به گوستاو کلوتسیس و الکساندر رودچنکو از فوتومونتاژ اشاره کرد.

ساخت گرایی,روش ساخت گرایی,ساختارگرایی در هنرکنستروکتیویسم از جمله سبک های نقاشی در دوره پست مدرنیسم می باشد

> طراحی پارچه:

ارتباط روسیه پس از انقلاب این کشور، با صنعت مد با مرکزیت پاریس قطع شد. هنرمندانی به نامهای Varvara Stepanova و Lyubov Popova که برای مبلمان و لباس، نیازمند طرحهای جدید صنعتی بودند؛ بمنظور این که طرحهای جدید تولیدشان افزایش یابد تولید منسوجات را شروع کردند.

> نقاشی:

منشأ نقاشی، جنبش هنری والاگرایی می باشد. نقاشی های سازنده به استفاده از اشکال هندسی رنگارنگ می پرداختند که این اشکال، نظیر مربع ها، دایره ها، صلیب ها و خطوط روی زمینه های ساده بود.

> معماری و مجسمه سازی :

سازه گرایان، به توسعه ی سبک های جدیدی از معماری و مجسمه سازی پرداختند.

ولادیمیر تاتلین ؛ پدر نهضت کانستراکتیویسم

ولادیمیر تاتلین به عنوان پدر نهضت کانستراکتیویسم معرفی شده است. او که در ابتدا املاح نهضت کوبیسم فوتورسیم بود. پس از این که در سال ۱۹۱۳ به پاریس سفر کرد و با پیکاسودیدار کرد و آثار چوبی نقش بر جسته او را تماشا نمود، پی برد که نیازی به استفاده از روشهای سنتی در ساخت این آثار نیست بلکه در کنار هم قراردادن قطعات مختلف سازه که از قبل آماده شده ، از اهمیت به سزایی برخوردار است. تاتلین پس از این که به روسیه بازگشت، در زندگی خود فصل جدیدی را رقم زد و پتانسیل مواد مختلف را مورد بررسی قرار داد و نقش بر جسته های سه بعدی را ساخت. تاتلین در سال ۱۹۱۹ میلادی در آخرین نمایشگاه نقاشی فوتورسیم، به ارائه آثاری پرداخت.

روش ساخت گرایی,ساختارگرایی در هنر,ساخت گرایی چیستسبک کنستروکتیویسم یک جنبش هنری می باشد

یکی از این آثار در گوشه ای از فضا، روی طرحی بود که از سقف آویزان شده( به جای این که بر صفحه ای متصل باشد) بود؛ هدف این فرم انتزاعی بر خلاف سبک سنتی، به تصویر کشیدن پیکره ای بدون در نظر گرفتن سبک های سنتی بود. بعلاوه ببیننده با دیدن چنین اثری، قابلیت تمرکز بیشتر بر روی انواع مختلف مواد را داشت. پس از رونق کانستراکتیویسم در تئاتر، سبک های هنری زیبایی بوجود آمد.

هنرمندان سبک کنستروکتیویسم

اعتقاد هنرمندان سبک کنستروکتیویسم اینست که باید از تمام تجربیات نسل های گذشته در آثار خود استفاده کنند و از لحاظ مصالح و متریال، هیچ محدودیتی در هنر نداشته باشند. پس از گسترش این سبک در روسیه، به تدریج در اروپا و سپس آمریکا رواج یافت و هنرمندان سرتاسر جهان را به خود جذب کرد.

یکی از هنرمندان سبک کنستروکتیویسم به نام ار کی پنکو، بعد از تبدیل فضاهای خالی و تهی به اشکال جامد متوجه شد که فضای محیط هم از این پتانسیل برخوردارست که به اندازه توده فشرده ماده قدرتمند باشد. او از چراغ های الکتریکی و مداد در آثاش بهره می گرفت. افرادی همچون نائوم گابو، جوآن اشنایدر، لیربو پوآآ، ولادیمیر تاتلین، آنتوان پوسنر، بوریس آزواتوتو، الکساندر وسینین، رودچنکو، آر کی پنکو، اوزیپ بریک، رووت ولمر، واروارا، استپانوآ و ژرژ وانتو نولو از هنرمندان و نقاشان بزرگ سبک کنستروکتیویسم به شمار می روند.

ساختارگرایی در هنر,ساخت گرایی چیست,ساختارگرایی در نقاشیجنبش کانستراکتیویسم آخرین و موثرترین جنبش‌های هنری روسیه در قرن بیستم بود

گردآوری: بخش هنر و سینما سرپوش

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
گوستاوو بلانکو بیوگرافی گوستاوو بلانکو بازیکن مهاجم آرژانتینی

تاریخ تولد: ۵ نوامبر ۱۹۹۱

محل تولد: مندوسا، آرژانتین

حرفه: فوتبالیست

پست: مهاجم

باشگاه کنونی: استقلال

شماره پیراهن: ۹

ادامه
جواد خواجوی بیوگرافی جواد خواجوی کمدین پرطرفدار ایرانی (+تصاویر)

چکیده بیوگرافی جواد خواجوی

نام کامل: جواد خواجوی

تاریخ تولد: ۲۴ خرداد ۱۳۷۱

محل تولد: مشهد

حرفه: کمدین، بازیگر و دوبلور

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی رشته سینما

ادامه
کیم تهیونگ کیم تهیونگ از اعضای گروه محبوب BTS

تاریخ تولد: ۳۰ دسامبر ۱۹۹۵

محل تولد: دگو، کره جنوبی

حرفه: خواننده، ترانه سرا، بازیگر و مدل 

ژانر: آراندبی، نئو سول، ایندی پاپ، کی-پاپ

ساز تخصصی: آواز

آغاز فعالیت: ۲۰۱۳ تاکنون

ادامه
زندگینامه لقمان حکیم زندگینامه لقمان حکیم و روایت های قرآنی وی

دوران زندگی: دوران حضرت داوود

محل تولد: حبشه

شهرت: لقمان حکیم

محل دفن: فلسطین یا ناحیه راشدیه در شمال بغداد

زندگینامه لقمان حکیمبیوگرافی لقمان حکیم

ادامه
سروش صحت بیوگرافی سروش صحت بازیگر و مجری پرطرفدار ایرانی

تاریخ تولد: ۸ آذر ۱۳۴۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و مجری

آغاز فعالیت: ۱۳۷۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس آلودگی شیمیایی دریا

ادامه
عبدالقادر گیلانی زندگینامه عبدالقادر گیلانی شاعر و عارف قرن ششم

تاریخ تولد: ۱ رمضان ۴۷۱ هجری قمری

محل تولد: صومعه سرا، گیلان

محل زندگی: گیلان، بغداد

حرفه: عارف، صوفی، محدث، و شاعر

درگذشت: ۸ ربیع الاول ۵۶۱ هجری قمری

محل دفن: محله باب ‌الشیخ بغداد

ادامه
استیو جابز زندگینامه ثروتمند بزرگ استیو جابز و بنیان گذار شرکت اپل (+ تصاویر دوران جوانی)

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۵۵

محل تولد: سان فرانسیسکو، کالیفرنیا

ملیت: آمریکایی

حرفه: کارآفرین، مخترع، بنیان‌گذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانه‌ای اپل

سال های فعالیت: ۱۹۷۴ تا ۲۰۱۱

درگذشت: ۵ اکتبر ۲۰۱۱ در پالو آلتو، کالیفرنیا

ادامه
پاتریک دمپسی بیوگرافی پاتریک دمپسی جذابترین مرد ۲۰۲۳

تاریخ تولد: ۱۳ ژانویه ۱۹۶۶

محل تولد: لوئیستون، مین

ملیت: آمریکایی

حرفه: بازیگر، رانندهٔ اتومبیل‌رانی

شروع فعالیت: ۱۹۸۵ تاکنون

ادامه
 محمدرضا حیاتی بیوگرافی محمدرضا حیاتی مجری اسبق صدا و سیما / حواشی زندگی وی

تاریخ تولد: ۲۷ دی ۱۳۳۴

محل تولد: آبادان

محل زندگی: تهران

حرفه: گوینده و مجری صدا و سیما 

شروع فعالیت: ۱۳۵۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته علوم سیاسی

ادامه
دیالوگ ونزدی,دیالوگ سریال ونزدی,دیالوگ هایی از ونزدی

دیالوگ ونزدی ونزدی ( Wednesday) مجموعه ای تلویزیونی در ژانر کمدی، ترسناک، ماوراء طبیعی و داستان بلوغ است که بر اساس شخصیت ونزدی آدامز ساخته شده‌ است. جنا اورتگا در نقش ونزدی آدامز، یک دختر ۱۶ ساله که دارای قدرت‌های فرا حسی است. او به دلیل ایجاد شرارت در مدارس دیگر به آکادمی نِوِرمور فرستاده می‌شود. یکی از ویژگی های ونزدی این هست که به هیچ کسی اهمیت نمی دهد و نگرانی های دیگران برای او ارزشی نداره و بسیار حاضر جواب است. در ادامه این مقاله سرپوش  به معروف ترین دیالوگ های سریال ونزدی پرداخته ایم. دیالوگ معروف از ونزدی آدامز: آماتورهایی مثل شما آبروی گروگان گیری را میبرند. دیالوگ های سریال ونزدی: من فکر نمیکنم از همه بهترم، فقط اینکه از تو بهترم دیالوگ ونزدی  به دوستش: هر وقت حالم بهم خورد به تو فکر میکنم. دیالوگ هایی از ونزدی: من طوری رفتار می‌کنم که انگار مهم نیست اگر کسی من رو دوست نداشته باشه. در اعماق وجودم پنهانی از آن لذت می برم. دیالوگ هایی از ونزدی آدامز: من به انتقام باور دارم، معمولا هم خیلی گرم و با درد زیاد درستش می‌کنم. حاضرجوابی های ونزدی: دوست شما بودن باید با یک برچسب هشدار دهنده همراه باشد. دیالوگ های به یاد ماندی ونزدی آدامزی جالب ترین دیالوگ های ونزدی:  احساسات مساوی با ضعف است. دیالوگ هایی مشهور در سریال ونزدی: ونزدی دختر رویاهای شما نیست. او کابوس شماست. دیالوگ جذاب ونزدی: جالب ترین گیاهان در سایه رشد می کنند. پاسخ های ونزدی به دوستانش: من به بهشت یا جهنم اعتقاد ندارم، اما به انتقام اعتقاد دارم! دیالوگ مشهور ونزدی آدامز: هرکس کفش های پاشنه بلند را اختراع کرد، به وضوح یک شکنجه گر در کنارش بوده. دیالوگ های کاراکتر اصلی سریال ونزدی: تو دلیلی هستی که میفهمم چقدر ضروری است که هرگز خود را از دست ندهم. گردآوری: بخش هنر و سینما بیتوته

ویژه سرپوش