جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۳۵ - ۲۴ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۶۳۸۷
کتاب، شعر و ادب

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

اهتمام ملی برای قرارگیری کتاب در سبد خانوار

سيدعباس صالحي,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار گفت: ترویج کتابخوانی در کشور فقط وظیفه یک دستگاه و نهاد و وزارتخانه نیست بلکه برای رسیدن به این هدف اهتمامی ملی لازم است تا کتاب در سبد خانوار قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز در آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در تالار وحدت در ابتدا فاجعه زلزله غرب کشور و فرا رسیدن رحلت پیامبر (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) را تسلیت گفت.

 

صالحی در ادامه با اشاره به نامگذاری روز کتاب همزمان با سالروز میلاد علامه طباطبایی افزود: شاید طی سال های متوالی که هفته کتاب با نام این مفسر بزرگ پیوند خورده، کمتر به ویژگی های شخصیتی ایشان اندیشیده باشیم. برخی ویژگی های علامه طباطبایی برای ما هنوز درس آموز است و در روزگاری که کتاب نویسی گاه و بی گاه به کاری بدون تعمق در نگاشتن تبدیل می شود، علامه طباطبایی برای تفسیر المیزان از جلد اول تا پایان آن ١٧ سال از عمر خود را صرف می کند.

 

وی توضیح داد: علامه طباطبایی ٩ سال و پیش از سال ١٣٢٥ هجری شمسی تدریس تفسیر المیزان را در قم آغاز کرد و در سال ١٣٣٤ اولین جلد آن منتشر شد و ١٧ سال بعد آخرین صفحات آن را نوشت. یعنی ٢٦ سال برای یک اثر عمر صرف کرد و در کنار آن ماند.

 

صالحی در عین حال تصریح کرد: این ویژگی ها رمز ماندگاری کتاب های علامه طباطبایی است که در قفسه های کتابخانه ها برای قرن ها باقی خواهد ماند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: علامه تنها کتاب ننوشت بلکه همراه این نگارش گفت وگو نیز داشته است، به عبارتی آثار او در درون یک گفت‌وگو به وجود آمده اند. او به نیازهای انسان معاصر در آثارش توجه داشته است. اثر ماندگار «شیعه در اسلام» در پاسخ به تقاضای یک مستشرق نوشته شده است. اثری که در حوزه معرفی شیعه ماندگار شد.

 

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال تصریح کرد: علامه طباطبایی به عنوان یک مفسر برجسته، به نیاز زمانه خود توجه کرد و تفسیر المیزان سرشار از موضوعاتی است که با این نیاز پیوند خورده است.

 

وی با طرح این پرسش که چرا در تقویم کشور علامه طباطبایی سرفصل کتاب و کتابخوانی است، افزود: وی صرفا فیلسوف، حکیم و مفسر برجسته نیست، بلکه مولف کم نظیری است که اصول نگارش را برای آنکه کتابش برگ زرینی از ایران تا چین و امریکا باشد برای همه زمان ها نگاشته است.

 

صالحی ادامه داد: علامه طباطبایی گرچه رفته است اما هر برگ نگاشته او هنوز می تواند حاشیه نویسی ها و شرح نویسی ها را رقم بزند.

 

وی در ادامه گفت: انسان همواره به کتاب نیازمند است. هیچ چیز جای کتاب را پر نمی کند، کتاب عصاره تمدن های بشری است و کتابخانه ها گاهواره های این تمدن هستند و در کنار آن کتابداران کلید داران این گنجینه بشری هستند. کتابداران این گنجینه و باغ دلربا را می گشایند.

 

صالحی با تاکید بر اقدامات نهاد کتابخانه های عمومی کشور در دولت یازدهم ادامه داد: در این دولت ٢٥٥ کتابخانه افتتاح شد.

 

صالحی ادامه داد: تغییر نوع نظام ارتباطی با کتابداران در حوزه معیشت، تغییر در نوع نگاه مصرف کتاب و برگزاری جشنواره ها و همایش ها در قالب های متنوع که بتواند همچنان کتاب را برای ما جدی و جذاب نگه دارد، باید مورد توجه باشد.

 

وی ضمن تقدیر از همت، علاقه، انگیزه و خلاقیت کتابداران در اقصی نقاط ایران گفت: همه حلقه های فرهنگ مکتوب اعم از ناشر، مولف، کتابدار، کتابفروش و کتابخانه باید به یک مقصد که همان کتابخوانی است، بیندیشند.

 

صالحی افزود: در دو جلسه اخیر شورای فرهنگ عمومی، ترویج کتابخوانی موضوع مورد بحث بود و از دل آن مصوبه ای برآمد که بر اساس آن فرهنگسازی، تجهیز کتابخانه ها و نظارت بر روند ترویج کتابخوانی به همت دستگاه های عمومی و فضاهای مدنی در دستور کار قرار گرفت.

 

در این مراسم علیرضا مختارپور دبیرکل کتابخانه های عمومی کشور، معاونان امور فرهنگی و هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس و جمعی از کتابداران و مدیران کشور حضور داشتند.

 

نباید شهر بدون کتابخانه داشته باشیم

در حاشیه این آیین، صالحی در جمع خبرنگاران درباره اقدامات دولت یازدهم در موضوع کتابخانه های عمومی گفت: بیش از ٢٠٠ کتابخانه در این بازه زمانی افتتاح شده و  در تاسیس و تجهیز کتابخانه‌ها نیز اقداماتی به جهت زیر ساختی و منابع صورت گرفته است. البته نسبت به آنچه باید باشد، فاصله بسیاری داریم.

 

وی ادامه داد: پروژه‌های متعدد نیمه تمام کتابخانه‌ها در کل کشور وجود دارد که باید حمایت‌های بیشتری صورت گیرد تا این پروژه‌های نیمه تمام به بهره‌برداری برسد.

 

عضو کابینه دوازدهم افزود: همچنین هنوز در کشور ما بالغ بر ٢٠٠ شهر بدون کتابخانه وجود دارد، و شایسته نیست که یک شهر در تمدن اسلامی که بر مبنای کتاب شکل گرفته، کتابخانه نداشته باشد.

 

صالحی تاکید کرد: اتمام پروژه هایی که به شدت محل مورد نیازمردم است و همچنین ایجاد کتابخانه در شهرهایی که کتابخانه ندارند حتما مورد توجه جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است و امیدواریم هم دولت و هم مجلس و شهرداری ها که با تامین منابع می‌توانند به این مسیر کمک کنند شرایطی را فراهم آورند تا شهر بی کتابخانه نداشته باشیم.

 

 

 

 

 

 

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش