یکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲
۰۸:۵۸ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۲۸۳
میراث فرهنگی و صنایع دستی

آقای ضرغامی مسوولیت عطف به‌ماسبق نمی‌شود!

ضرغامی,فرش‌های مسروقه یا مفقوده کاخ سعدآباد
متاسفانه آقای ضرغامی صحبت‌هایی مطرح می‌کنند که جای بحث دارد. ایشان به تازگی هم نوشته‌اند: «مردم دنیا باید بدانند ما با وجود مشکلات اعتباری کشور، از نان شب‌مان می‌زنیم تا بودجه مرمت کلیسای مسیحیان را تامین کنیم.» این در حالی است که هم از نان شب مردم زده شده و هم درب کلیسا قفل شده است که نمونه آن بسته شدن کوچک‌ترین کلیسای جهان یعنی کلیسای سرخ‌آباد ورسک است.

دکتر عبدالرضا مهاجری‌نژاد، عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی در جهان صنعت نوشت: درباره موضوع فرش‌های مسروقه یا مفقوده کاخ سعدآباد دو بحث وجود دارد. در مرحله نخست باید دید فرش‌ها در اختیار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بوده یا در اختیار نهاد ریاست‌جمهوری قرار داشته است.

اگر این فرش‌ها در اختیار وزارت میراث فرهنگی بوده باشند جزو اموال فرهنگی منقول محسوب می‌شوند، بنابراین ذیحساب، وزارت دارایی و امین اموال فرهنگی باید در خصوص آنها در جریان باشند و اینگونه نیست که چندین تخته فرش به صورت ناگهانی مفقود شوند. در صورت اینکه این فرش‌ها در اختیار وزارت میراث فرهنگی باشند باید هر سال به عنوان اموال فرهنگی از طریق ذیحساب دستگاه بازبینی شوند. در حالت دوم اگر فرش‌ها در اختیار نهاد ریاست‌جمهوری بوده باشند باز هم این نهاد، حراست، تحویل‌دهنده و تحویل‌گیرنده دارد. از سوی دیگر باید مشخص شود اگر اموال در ابتدا در اختیار وزارت میراث فرهنگی بوده، در چه مقطعی و با چه مجوزی به نهاد ریاست‌جمهوری واگذار شده‌اند. اینکه آقای ضرغامی به عنوان وزیر میراث فرهنگی می‌گویند این فرش‌ها در سال‌های ۹۴ و ۹۵ مفقود شده‌اند و از خود سلب مسوولیت می‌کنند هم پاسخ مشخصی برایش وجود دارد و باید گفت مسوولیت عطف به‌ماسبق نمی‌شود.

توجه داشته باشید چنانچه اشتباهی در گذشته نیز اتفاق افتاده باشد، امروز مسوولیت با وزیر میراث فرهنگی است که پیگیری کند، چراکه اگر این فرش‌ها جزو اموال فرهنگی باشند خواه‌نا‌خواه مسوولیت آنها با وزارت میراث فرهنگی است. بنابراین تاکید می‌کنم که مسوولیت عطف به‌ماسبق نمی‌شود و وظیفه وزارت میراث فرهنگی است که موضوع فرش‌های مفقوده کاخ سعدآباد را پیگیری کند.

فراموش نکنیم لوح زرین هم با وجود آنکه در دوره‌های قبل مفقود شده بود اما پیگیری آن در دوره‌های بعد انجام شد.

نکته دیگری که وجود دارد این است که این فرش‌ها اگر آنطور که شخص وزیر میراث فرهنگی گفته‌اند در سال‌های ۹۴ و ۹۵ مفقود شده‌اند، چرا تاکنون هیچ واکنشی از سوی مسوولان پیشین و کنونی شکل نگرفته است. با این استدلال آیا اگر اشیای موزه‌ها نیز مفقود شوند کسی نباید پیگیر آنها شود؟

متاسفانه آقای ضرغامی صحبت‌هایی مطرح می‌کنند که جای بحث دارد. ایشان به تازگی هم نوشته‌اند: «مردم دنیا باید بدانند ما با وجود مشکلات اعتباری کشور، از نان شب‌مان می‌زنیم تا بودجه مرمت کلیسای مسیحیان را تامین کنیم.» این در حالی است که هم از نان شب مردم زده شده و هم درب کلیسا قفل شده است که نمونه آن بسته شدن کوچک‌ترین کلیسای جهان یعنی کلیسای سرخ‌آباد ورسک است.

البته باید یادآور شوم که در دوره‌ای دکل نفتی با آن عظمتش گم شد، پس مفقود یا سرقت شدن فرش‌های کاخ سعدآباد نیز چندان جای تعجب ندارد. به نظرم اگر قصد پیگیری موضوع و کشف حقیقت وجود داشته باشد در موضوع فرش‌های سعدآباد حتی یک کارآگاه ساده هم می‌تواند موضوع را پیگیری و کشف کند. آقای ضرغامی! آیا اینگونه نیست که اموال فرهنگی موزه‌ها هر ساله بازبینی می‌شوند؟ آیا دستگاه و وزارتخانه ذیحساب ندارند؟ آیا اموال فرهنگی ثبت و ضبط نشده‌اند؟ آیا اموال فرهنگی شماره اموال ندارند؟ اگر این فرش‌ها از طرف وزارت میراث فرهنگی در هر زمان و در هر دولتی به هر نهادی به امانت سپرده شده‌اند باید سند و مدرکی در این خصوص وجود داشته باشد.

حتی اگر این فرش‌ها در دوره احمدی‌نژاد، در دوره روحانی یا در هر دوره دیگری تحویل نهاد ریاست‌جمهوری شده باشند، بازهم جزو اموال فرهنگی به حساب می‌آیند.

توجه داشته باشید که برخلاف صحبت‌های آقای ضرغامی که موضوع را به دولت‌های قبل نسبت می‌دهند مسوولیت عطف به‌ما‌سبق نمی‌شود. آنچه که هست امروز آقای ضرغامی وزیر میراث فرهنگی است و این تخته‌فرش‌های مسروقه یا مفقوده نیز جزو اموال فرهنگی کشور هستند و نمی‌توان اینطور گفت که (مفقود شدن فرش‌ها) مربوط به دوره شخص من نبوده و با این توجیه از خود سلب مسوولیت کند.

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
درک لانسفورد شگفتی های زندگی درک لونسفورد: بیوگرافی یکی از برجسته ترین بدنسازان جهان

تاریخ تولد: ۱۴ می ۱۹۹۳

محل تولد: آمریکا

حرفه: بدنساز حرفه ای

قد: ۱۶۷/۵ سانتی متر

وزن: ۱۰۲ تا ۱۰۸ کیلوگرم

ادامه
حمید الدین بلخی حمید الدین بلخی، شاعر و نویسنده قرن ششم

ملیت: ایرانی

دوران زندگی: قرن ششم هجری قمری

حرفه: نویسنده، ادیت و شاعر ایرانی

اثر: مقامات حمیدی

درگذشت: ۵۵۹ هجری قمری

ادامه
بدیع الزمان جزری بدیع الزمان جزری، دانشمند مسلمان و پدر علم رباتیک

تاریخ تولد: ۱۱۳۶ میلادی

محل تولد: جزیره ابن عمر

حرفه: همه‌چیزدان، مخترع، ریاضی‌دان، صنعت‌گر و مهندس مکانیک

درگذشت: ۱۲۰۶ میلادی

آثار: الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعة الحیل

ادامه
بیوگرافی آماندا سایفرد آماندا سایفرد؛ از مدلینگ تا سینما و تلوزیون

تاریخ تولد: ۳ دسامبر ۱۹۸۵

محل تولد: آلن تاون، پنسیلوانیا

حرفه: بازیگر، خواننده، صداپیشه و مدل

آغاز فعالیت: ۲۰۰۰

تحصیلات: دیپلم

ادامه
عبدالله بن علی زندگینامه عبدالله بن علی فرزند امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ هجری قمری

نام پدر: امام علی (ع) 

نام مادر: ام البنین

وفات: ۶۱ هجری قمری در کربلا

از یاران: امام حسین (ع)

ادامه
ابوالقاسم زهراوی پدرعلم جراحی نوین؛ ابوالقاسم زهراوی

تاریخ تولد: ۹۳۶ هجری قمری

محل تولد: مدینة الزهراء اسپانیا

ملیت: اسپانیایی

حرفه: پزشک و جراح

شهرت: پدر جراحی مدرن

آثار: التصریف لمن عجر عن التالیف

ادامه
ایمان صفا بیوگرافی هنرمند مردمی؛ ایمان صفا

چکیده ای از بیوگرافی ایمان صفا:

نام کامل: ایمان صفا

تاریخ تولد: ۳۰ آذر ۱۳۶۲

محل تولد: تهران

حرفه: هنرپیشه، بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس هنر و معماری از دانشگاه آزاد تهران مرکز

ادامه
احمد شاه قاجار زندگینامه احمد شاه قاجار؛ آخرین پادشاه سلسله قاجاریه

تاریخ تولد: ۱۲ بهمن ۱۲۷۵

محل تولد: تبریز، آذربایجان غربی، ایران

سلطنت: ۲۵ تیر ۱۲۸۸ تا ۹ آبان ۱۳۰۴

پیشین: محمدعلی شاه

جانشین: رضا شاه، موسس حکومت پهلوی

درگذشت: ۹ اسفند ۱۳۰۸ در نویی سورسن، اودوسن، فرانسه

ادامه
جمال الدین عبدالرزاق جمال الدین عبدالرزاق اصفهانی، شاعر قرن ششم

زندگی: قرن ششم

محل تولد: اصفهان

حرفه: شاعر، حکیم 

آثار: دیوان اشعار به دو زبان فارسی و عربی

وفات: ۵۸۸ هجری قمری

مدفن: اصفهان

ادامه

ضرب المثل درباره گل به جملاتی در قالب شعر یا نثر اما قصار و مشهور که حاوی قصه یا پیامی عبرت‌آمیز و دارای نکات آموزنده باشد «مثل» (در عربی) یا «متل» (در فارسی) می‌گویند.

...[ادامه]
ویژه سرپوش