جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۲۶ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۵۷۸۴
میراث فرهنگی و صنایع دستی

افزایش استاندارد نگهداری آثار موزه

موزه,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

به گزارش خراسان، موزه هنرهای معاصر تهران یکی از ۱۰ موزه برتر هنر معاصر جهان است. این موزه که جامع ترین مجموعه هنر غربی در قاره آسیا محسوب می شود، شامل آثاری از آغاز دهه ۱۸۷۰ تا پایان دهه ۱۹۸۰ میلادی است، تصویر جامعی از رویدادهای تاثیرگذار پیشرفت و توسعه هنر نقاشی و مجسمه سازی غرب از طلوع امپرسیونیسم تا پیروزی مینی مالیسم. به همین دلیل بسیاری از کشورهای دنیا در آرزوی داشتن موزه ای با این شاهکارهای هنری هستند. در گنجینه دایمی موزه هنرهای معاصر تهران بیش از ۳۰۰۰ اثر ارزشمند از مشاهیر هنرهای تجسمی نگهداری می شود که حدود ۴۰۰عدد از آن ها، دارای ارزش بسیار بالایی هستند.

 

جالب است بدانید برخی قیمت کل آثار خارجی گنجینه این موزه را حدود ۵ تا ۱۰ میلیارد دلار برآورد کرده اند. چند ماهی‌ است که ساختمان ۴۱ ساله موزه هنرهای معاصر تهران درگیر بازسازی است.  مسئولان می گویند موزه هنرهای معاصر تهران به بازسازی کلی نیاز ندارد و به احتمال زیاد تا پاییز امسال کار بازسازی تمام می شود. در ادامه گزارش خبرنگار خراسان را از روند بازسازی موزه و نکاتی درباره رد ماجرای کشف ۱۲تابلوی پیکاسو می خوانید.

 

نوسازی اصولی موزه ضروری بود

مدیر روابط عمومی موزه هنرهای معاصر گفت: هم اکنون وضعیت نگهداری آثار گنجینه موزه دارای استاندارد مناسبی است اما با نوسازی و بازسازی های در حال انجام، استاندارد نگهداری آثار گنجینه به ویژه در زمینه دما و رطوبت ارتقا می یابد. حسن نوفرستی درباره تعطیلی چند ماهه این موزه به خبرنگار خراسان گفت: بازسازی در حال انجام برای موزه به صورت کلی است.

 

به طوری که تقریبا شامل کلیه بخش های داخلی و خارجی می شود. در طول ۴۰ سال از زمان ساخت و راه اندازی این مجموعه فاخر تاکنون هیچ بازسازی و مرمتی برای موزه انجام نشده است، به همین دلیل پس از اختصاص بودجه به این مجموعه تصمیم گرفته شد تا برای تمامی قسمت های فرسوده مجموعه به ویژه در زمینه سرمایش و گرمایش، پشت بام، گالری ها، نور و تا سیسات برقی نوسازی انجام شود.

 

نوفرستی با بیان این که تمامی داشته های موزه از ۴۰ سال پیش بوده است بنابراین نوسازی اصولی موزه کاری ضروری بود، خاطرنشان کرد: با توجه به استحکام ساختمان موزه هیچ گونه تغییری در بنا به وجود نمی آید اما در عین حال اصلاحات اساسی در جزئیات بنا از جمله کف پوش ها و دیوارهای داخلی و نورها انجام می گیرد. وی درباره زمان گشایش موزه نیز گفت: اگر تا زمان مقرر کار بازسازی موزه پایان یابد، طبق برنامه تا پایان سال دو نمایشگاه در موزه برگزار می شود، در غیر این صورت با طولانی شدن فرایند بازسازی دست کم یک نمایشگاه در زمستان  برگزار خواهد شد. هم اکنون تمامی بخش های موزه به جز بخش اداری آن تعطیل است  و بخش «سینما تک» هم تا زمان گشایش موزه اکران فیلم نخواهد داشت.

 

ماجرای کشف آثار جدید در موزه هنرهای معاصر تهران

دو روز گذشته خبری مبنی بر کشف ۱۰ تابلوی پیکاسو طی عملیات بازسازی موزه هنرهای معاصر در «آرتس نیوزپیپر» منتشر شد. در این خبر از قول «تایس فیسر»کارشناس معماری و هنرهای تجسمی آمده بود که ۱۰ اثر ناشناخته از پیکاسو در این پروژه کشف شده و با کشف این تابلوها تعداد آثار شناخته‌شده از پیکاسو به عدد ۱۲ رسیده است.

 

به گزارش خراسان، روابط عمومی موزه هنرهای معاصر روز گذشته ضمن رد این خبر اعلام کرد: درباره خبر مندرج در سایتThe Art Newspaper به تاریخ ۱۲ مرداد با تیتر «۱۰ اثرپیکاسو درمیان آثار فراموش شده در مجموعه موزه هنرهای معاصر تهران کشف شد»، درباره نمایشگاه بعدی موزه با کیوریتوری تایس فیسر، شبهات و نگرانی هایی بین علاقه مندان به هنر ایجاد شده است که این خبر و تیتر نادرست است وهیچ اثری در موزه هنرهای معاصر تهران کشف نشده است.

 

موزه هنرهای معاصر تهران لازم می داند با ارائه توضیحاتی شبهات و نگرانی های موجود را برطرف کند.اگر دقت شود، جملاتی که از «تایس فیسر» به صورت مستقیم نقل شده و داخل گیومه قرار گرفته، به درستی بیان شده است. مسئله از جایی آغاز می شود که دو گزارشگر تهیه کننده  خبر، به تفسیر سخنان ایشان دست زده اند. تایس فیسر در جملات نقل قول مستقیم بیان کرده که به دنبال نمایش آثار کمتر دیده شده است که حساسیت برانگیز نباشند. این جمله ارتباطی با تیتر خبر ندارد و بیانگر کشف آثار جدید در موزه نیست.

 

۱. طبق پیگیری های انجام شده و گفت وگو با کیوریتور نمایشگاه، مقرر شده است تیتر و متن خبر تصحیح شود که در صورت اصلاح نشدن، موزه به صورت قانونی 

 

بیانیه ای در این باره به زبان انگلیسی برای درج در همان سایت صادر خواهد کرد.

۲. موزه هنرهای معاصر تهران همواره از همکاری های بین المللی استقبال و برای آن برنامه ریزی می کند. تا کنون نمایشگاه های متعددی با کیوریتورهای غیرایرانی در موزه برپا شده است که آخرین آن همکاری با جرمانوچلانت بود.به هنگامی که موزه پس از سال ها تعمیراتی اساسی را تجربه می کند و مدتی امکان بازدید از آن برای علاقه مندان وجود ندارد، طبق برنامه ریزی قبلی تصمیم گرفته شد که نمایشگاهی از آثار گنجینه با کیوریتوری غیرایرانی به منظور خوانشی متفاوت برای آیین گشایش طراحی و اجرا شود.

 

پس از بررسی های کارشناسان موزه، تایس فیسر که سابقه نمایشگاه های درخشانی از جمله آرتمپوی ونیز را دارد و چندین مرتبه در گشایش نمایشگاه های موزه هم شرکت داشته است، پیشنهاد شد و مورد موافقت رئیس موزه قرار گرفت. پس از جلسات ابتدایی تصمیم بر آن شد که تیم کوچک و زبده ای از ایران در صورت نیاز تایس فیسر، او را همراهی کنند.

 

۳. هیچ اثری از پیکاسو یا هنرمند دیگری در موزه فراموش نشده است و در نمایشگاه های متفاوت به کرات به نمایش درآمده است. در این خصوص استثنائاتی وجود دارد که مبتنی بر شرایط فرهنگی ایران است که شامل هیچ یک از آثار پیکاسو نمی شود. از پیکاسو یک مجسمه، دو تابلوی رنگ روغن، یک تاپستری، مجموعه بوفون (شامل سی و یک اثر چاپی) به علاوه هفت اثر چاپی دیگر در مجموعه  موزه هنرهای معاصر تهران وجود دارد که همگی نمایش داده شده اند.

 

۴. ایده اصلی نمایشگاه ترکیبی از آثار ایرانی و غیرایرانی است و تاکنون حضور هیچ یک از هنرمندان در نمایشگاه قطعی نیست. پس از انتخاب آثار توسط فیسر و مشاورانش، در روز گشایش، علاقه مندان آثار انتخاب شده را از نزدیک یا در کاتالوگ نمایشگاه مشاهده خواهند کرد. 

 

موزه,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی

 

محمد اکبری

 

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش