جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۳۱ - ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۰۸۲۵
فرهنگ و رسانه

محتوای پیدا و پنهان سازمان نظام رسانه ای از دیدگاه کارشناسان

به آزادی مطبوعات توجه نشده است

آزادی مطبوعات,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه
برخی از کارشناسان لایحه سازمان نظام رسانه را مخالف آزادی رسانه‌ها ارزیابی کردند و برخی دیگر معتقدند اصلاح همین لایحه می‌تواند سازگاری بیشتری با جامعه ما داشته باشد.

به گزارش ایرنا، ناصر نوروزی، حقوقدان در نشست انجمن روزنامه‌نگاران زن ایران که با عنوان «محتوای پیدا و پنهان لایحه سازمان نظام رسانه‌ای» برگزار شد، گفت: سابقه بحث و بررسی در خصوص لایحه نظام رسانه‌ای به سال ۱۳۹۳ بر‌می‌گردد، در آن زمان معاونت مطبوعاتی وقت پیش‌نویس لایحه را تدوین کرده بود ولی آن را از محافل رسانه‌ای دور نگه داشته بودند پس از مدتی که این پیش‌نویس رسانه‌ای شد، اساتید علوم ارتباطات، حقوقدانان و فعالان رسانه‌‌ای انتقادات مفصلی را به این پیش‌نویس مطرح کردند و معاونت این طرح را متوقف کرد. در سال ۹۶ دوباره این موضوع مطرح شد و انتقادات زیادی را به دنبال داشت ولی دولت بدون توجه به نظر مخالفان آن را دوباره در جریان انداخت.

 

با نبود مرجعیت نظام ملی رسانه‌ای منافع ملی به خطر می‌افتد

این حقوقدان با تاکید بر اینکه هیچ کارشناسی در خصوص نبود ضرورت تدوین چنین موضوعی حرفی نزده است، گفت: انتخاب نام سازمان برای این موضوع غلط مصطلح است و اگر سازمانی واحد و فراگیر برای فعالیت رسانه‌ها در نظر گرفته شود ایراد وجود دارد و شاهرگ آن در اختیار حکومت قرار می‌گیرد.

 

وی به سازوکار انتخاب هیئت مدیره در سازمان اشاره کرد و گفت: برای انتخاب هیئت مدیره نظارت استصوابی وجود دارد. حتی هیئت بازرسی به تخلف رسانه‌ها نیز در این سازمان، دولتی است. حرفه روزنامه‌نگاری باید مستقل باشد و یکی از کارکردهای رسانه تعدیل قدرت است. نظام فعالیت مطبوعات با نظام پزشکی و وکلا تفاوت دارد و این طرح در فضای موجود کمکی به روزنامه‌نگاران نخواهد کرد و تنها به ایجاد یک نظام کنترلی و پلیسی در مطبوعات کمک می‌‌کند.

 

وی اضافه کرد: روزنامه‌نگاری شغلی وابسته به دولت نیست و در نظام رسانه‌ای، گردش اطلاعات باید وجود داشته باشد و اگر به هر دلیلی این اتفاق نیفتد فضای مجازی جای نظام رسمی اطلاع‌رسانی را می‌گیرد که این می‌تواند بسیار خطرناک باشد. اگر مرجعیت نظام رسمی اطلاع‌رسانی از بین برود، رسانه‌های خارجی و فضای مجازی رونق می‌گیرد که می‌تواند علیه منافع ملی کشور باشد. برای تدوین این نظام رسانه‌ای باید از نظر کارشناسان استفاده شود.

 

لایحه نظام رسانه‌ای به نفع مطبوعات آزاد نیست

اشرف گرامی‌زادگان، حقوقدان نیز در این نشست، تدوین نظام رسانه را به نفع جامعه روزنامه‌نگاری ندانست و گفت: این موضوع فقط به نفع دولت است. ساختار حقوقی این سازمان قابل تامل است و نتایج آن به نفع روزنامه‌نگاری آزاد نخواهد بود. وی متن نظام رسانه‌ای را بسیار مبهم ارزیابی کرد و گفت: وجود این متن مبهم می‌تواند تفاسیر گوناگونی را موجب شود.

 

ماهیت سازمان نظام رسانه‌ای مانند نظام پزشکی نیست

حسن نمکدوست، استاد دانشگاه، هم در این نشست با اشاره به اینکه برخی مدعی هستند سازوکار نظام رسانه‌ای همانند نظام پزشکی و کانون وکلا است، گفت: قلمرو روزنامه‌نگاری متفاوت با پزشکی و وکلا است.

 

وی افزود: به عنوان مثال اگر دعوی بین پزشک و بیمار به وجود آید مراجعه فرد شاکی به پزشکی که از طرف دولت است، قابل فهم است اما در موضوع روزنامه‌نگاری بیشترین دعوی میان روزنامه‌نگار و حکومت است و یک طرف دعوا خود دولت است.

 

این استاد دانشگاه با بیان این که شغل روزنامه‌نگاری با آزادی بیان در ارتباط است، افزود: در متن طرح نظام رسانه‌ای و مرجعیت، صدور کارت‌های خبری در اختیار دولت قرار می‌گیرد در حالی که روزنامه‌نگاری شغل مبتنی بر آزادی بیان است و به کسی نمی‌توان گفت فعالیت روزنامه‌نگاری نمی‌تواند انجام دهد.

 

ژاله فرامرزان، دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران زن ایران، همچنین در این نشست گفت: سازمان نظام در ساختارهای دموکراتیک تعریف می‌شود و مبتنی بر حقوق شهروندی صنفی و کنترل درآمدها است. اما در نظام رسانه‌ای امکان تنظیم هیچ‌کدام از ابعاد سازمان همچون حقوق شهروندی صنفی تا کنترل درآمد نخواهد بود.

 

فرامرزیان گفت: ابتدا این موضوع به صورت لایحه تنظیم شده و هم اکنون به صورت طرح در حال بررسی است و در آن توجهی به آزادی مطبوعات نشده است و در صورت اجرایی شدن آن هیچ اتفاق موثری نخواهد افتاد.

 

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

انواع ضرب المثل درباره شتر در این مقاله از سرپوش به بررسی انواع ضرب المثل درباره شتر می‌پردازیم. ضرب المثل‌های مرتبط با شتر در فرهنگها به عنوان نمادهایی از صبر، قوت، و استقامت معنا یافته‌اند. این مقاله به تفسیر معانی و کاربردهای مختلف ضرب المثل‌هایی که درباره شتر به کار می‌روند، می‌پردازد.

...[ادامه]
ویژه سرپوش