پنجشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴
۱۳:۵۸ - ۱۰ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۲۷۳۰
فناوری اطلاعات و ارتباطات

چرا ایران در عمق ۲۰۰ متری زیر زمین دیتاسنتر می‌سازد؟

امنیت اطلاعات کشور,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات

دیجیاتو/ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، «محمدجواد آذری جهرمی» در همایش نکوداشت هفته پدافند غیرعامل در ساختمان این وزارتخانه، از ساخت دیتاسنترهایی در عمق ۲۰۰ متری زمین و فعالیت‌هایی برای حفظ اطلاعات و دیتاهای کشور به طرز ویژه‌ای خبر داد. وی در این جلسه در‌این باره گفت: «اطلاعات سازمان‌هایی که داده‌های حیاتی و پایه مردم را در اختیار دارند در دیتاسنتر‌هایی نگهداری می‌شود که چندان مقاوم نیستند و به همین منظور وزارت ارتباطات در حال ساخت دیتاسنتر‌هایی در عمق ۲۰۰ متر زیر زمین در نقاط مختلف کشور است که حتی در مقابل حملات موشکی نیز مقاوم هستند.»

 

ساخت مقرهای زیرزمینی در ایران پیشینه طولانی دارد

ایران سابقه زیادی در ساخت‌وسازهای زیرزمینی دارد، به عنوان مثال تاکنون سه شهر زیرزمینی تولید موشک در نقاط مختلف کشورمان ساخته شده که عمق برخی آنها تا ۵۰۰ متری زمین هم می‌رسد.

 

اما چرا باید وزارت ارتباطات اقدام به ساخت دیتاسنترهایی در عمق ۲۰۰ متری زمین بزند؟ «مهدی واعظی»، کارشناس امنیت اطلاعات، در پاسخ به این پرسش، به دیجیاتو می‌گوید: دیتاسنترها باید در برابر بمب‌های الکترومغناطیسی مقاوم باشند چرا که در صورت برخورد این‌گونه بمب‌ها با آنها، تجهیزات الکتریکی و دیتای آنها نابود می‌شود.

 

این دیتاها که روی آنها عملیات ذخیره و پردازش صورت می‌گیرد مهم‌ترین بخش دیتاسنترهاست و به همین جهت باید راهکاری برای محافظت در برابر چنین تهدیداتی طراحی شود.

 

وی معتقد است خبری که از سوی وزیر ارتباطات مطرح شده احتمالا بیشتر بر مبنای موضوع پدافندغیرعامل بوده و چنین موضوعی به معنای آن است که دیتاسنترهای مذکور علاوه بر دفاع در برابر بمب‌های الکترومغناطیسی، در برابر حملات موشکی جنگی نیز مقاوم هستند.

 

در این حالت لایه های روی زمین چندین متر شناژبندی و بتُن ریزی می‌شوند و ضریب اصابت موشک را تا حد زیادی کاهش می‌دهند: دیتاسنترها روی زمین هم می‌توانند با تمهیداتی خاصی چون تجهیزات EMP و همچنین شیلدبندی مکان فیزیکی در برابر حملات بمب‌های الکترومغناطیسی مصون بمانند اما نکته مهم اینجاست که این مقرها به علت وصل بودن به شبکه اینترنت، چه شبکه ملی اطلاعات و چه اینترنت جهانی، کماکان در معرض خطر حملات سایبری هستند که باید برای این مهم به تدابیری چون استفاده از تجهیزات امنیتی در لایه های مختلف (راهکار دفاع در عمق) و پیاده سازی لایه های حفاظتی و پیشگیرانه، به همراه آموزش مناسب کاربران و اطلاع رسانی به موقع تهدیدات، اندیشید.

 

امنیت اطلاعات کشور,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,اخبار فناوری اطلاعات
بسیاری از کشورهای جهان دیتاسنترهای زیرزمینی دارند

ساخت دیتاسنترهای زیرزمینی چندین سال است که در دنیا با توجه به ملاحظات امنیتی و سیاسی رواج دارد. اطراف این مکان‌ها عموما متشکل از جنس سنگ‌های سخت‌ است و فقط یک ورودی واحد دارند. بسیاری از دیتاسنترهای زیرزمینی در دنیا حتی در برابر حملات هسته‌ای مقاومند.

 

آمریکا، سوئد، انگلستان و سوییس از جمله کشورهایی هستند که دیتاسنترهای زیرزمینی بسیار مستحکم و قوی برای حفظ اطلاعات کشور ساخته‌اند. به عنوان مثال «کوهستان آهنین» واقع در پنسیلوانیای ایالات متحده یکی از امن‌ترین این مکان‌هاست که در یک محوطه ۲۰۰ هکتاری در عمق ۶۵ متری زیرزمین قرار دارد. اما ساختن چنین مقرهایی در ۲۰۰ متری زمین در دنیا به ندرت اتفاق افتاده و همین امر نشان از مهم بودن این موضوع برای دولت‌مردان ایرانی دارد.

 

آرش پارساپور

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش