چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۱:۵۳ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۳۰۷۹
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

مدیرعامل شرکت کاله: آتش‌سوزی در کارخانه کاله در کربلا عمدی بوده است

آتش گرفتن شرکت کاله در عراق,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
هفتم خرداد ماه ۱۳۹۸ بود که ۹۰ درصد کارخانه لبنی کاله واقع در کربلا، در آتش سوخت؛ آتش‌سوزی که برخی آن را تعمدی می‌دانند. سال ۱۳۹۵ بود که کارخانه کاله در شهر کربلا فعالیت خود را با تولید محصولات مختلف لبنی و گوشتی آغاز کرد. روابط عمومی شرکت کاله در اطلاعیه‌ای عنوان کرده که حدود ۹۰ درصد کارخانه لبنی در اثر آتش‌سوزی تخریب شده و میزان خسارت وارده، حدود ۸۰ میلیون دلار برآورد می‌شود. البته کارخانه گوشتی کاله، آسیب چندانی ندیده و فعالیت‌های کارخانه گوشتی از فردا به حالت عادی بازخواهد گشت.

غلامعلی سلیمانی، بنیان‌گذار هلدینگ «سولیکو» و مالک شرکت کاله در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران از جزئیات این حادثه می‌گوید که روز سه‌شنبه اتفاق افتاد: اتفاقی که برای کاله افتاد به این صورت است که اول انبار کارتن آتش می‌گیرد؛ بعد از آن زیر کارتن‌ها سه تا از پالت‌ها منفجر می‌شود و آتش به پنل‌ها سرایت کرده و کل کارخانه آتش می‌گیرد. در حال حاضر حدود ۸۰ میلیون دلار زیان این آتش‌سوزی است.

 

او ادامه می‌دهد: از امروز تصمیم گرفتیم؛ این کارخانه را هر چه سریع‌تر از نو بسازیم؛ البته از همان اول تصمیم ما این بود که اسکلت باقی مانده را تخریب کنیم و دوباره کار ساخت را آغاز کنیم ولی آتش‌نشانی عراق اجازه نمی‌داد که ما اسکلت مانده را خراب کنیم چراکه در حال تحقیق بر روی حادثه بود.

 

او درباره حجم تولید شرکت کاله در عراق می‌گوید: محصولاتی که تا الآن در عراق تولید می‌کردیم حدود ۵۰۰ تن بوده است. این تولیدات شامل حدود ۳۰۰ تن ماست، ۲۰۰ تن دوغ و ۱۰ تن فراورده گوشتی بوده است. ما سریعاً کار را شروع می‌کنیم. روش کار این‌طور بود که ۵۰ درصد محصول مورد نیاز بازار عراق را از ایران صادر می‌کردیم و ۵۰ درصد هم آنجا تولید می‌شد. ولی در شرایط فعلی تا تکمیل این کارخانه در عراق دوباره همه محصولات مورد نیاز عراق را از ایران صادر می‌کنیم.

 

سلیمانی تاکید می‌کند که این آتش‌سوزی ۱۰۰ درصد عمدی بوده است اما توضیح بیشتر در این زمینه را به بعد از بررسی‌های بیشتر موکول کرد.

 

او درباره ویژگی‌های بازار عراق و چالش‌های این بازار می‌گوید: هر کشوری مشکلات خاص خود را دارد ما باید این مشکلات را بپذیریم و باید خود را با آن‌ها وفق بدهیم. آن‌ها که نباید خود را با شرایط ما وفق دهند؛ ما می‌خواهیم آنجا کار کنیم.

 

گام دوم تولید در کشور مقصد است

او درباره این چالش‌ها می‌گوید: عراقی‌ها دوست دارند خودشان تولید کنند و کارگر بیشتری از عراق استخدام شود؛ این بخشی از خواست آن‌هاست. ما هم اگر کارگر آلمانی یا آمریکایی در کشور داشته باشیم، مشکلاتی برایشان ایجاد خواهیم کرد. این مشکلات طبیعی است. بالاخره ایران و عراق فرهنگ و سیستم متفاوتی دارند که کار را دشوار می‌کند ولی در هر صورت باید کار کرد. در حال حاضر شرکت کاله یک هزار کارگر در عراق دارد که حدود ۷۵۰ کارگر عراقی است و ۲۵۰ کارگر ایرانی.

 

سلیمانی در پاسخ به اینکه چرا به‌جای صادرات به فکر تولید در کشور مقصد افتادید؟ می‌گوید: هرکسی که صادرات را شروع می‌کند باید بتواند در کشور مقصد تولید هم بکند. یعنی اگر صادرکننده به هدف تعیین‌شده خود رسیده و توانسته مقداری از بازار مقصد را به دست آورد باید گام دوم را بردارد؛ گام دوم تولید در کشور مقصد است و این‌یک اصل اقتصادی است. من وقتی ۵۰۰ تا ۷۰۰ تن کالا به عراق صادر می‌کنم این درست است که همه را از ایران به آنجا صادر کنم؟ من در عراق پالایشگاه شیر تاسیس کردم و از ایران مواد اولیه می‌فرستم و در عراق بقیه فراوری‌ها را انجام می‌دهم.

 

او تصریح می‌کند: ما با دولت و قوانین کشور عراق خیلی مشکل نداریم مشکلات ما داخلی است. دولت ایران که به فعالان اقتصادی به چشم سرباز اقتصادی نگاه می‌کند باید بتواند با فعال اقتصادی همراه باشد. ما هنوز مشخصات یک کشور صادرکننده را نداریم.

 

به گفته سلیمانی، مشکلات بازار در عراق طبیعی است و برای ما ارزش دارد که مشکلات عراق را تحمل‌کنیم. امروز اگر ۸۰ میلیون دلار در این سانحه از دست رفت، باید بازار ۸۰ میلیارد دلاری را حفظ کنیم اما متأسفانه ایران صادرکننده ندارد تا از همه ظرفیت‌های این بازار استفاده کند.

 

سهم کاله از بازار عراق

کاله چه سهمی از بازار لبنیات عراق را در اختیار دارد؟ سلیمانی در پاسخ از سهم ۲۵ درصدی کالا در بازار عراق می‌گوید.

 

او می‌گوید: من تا بازگشت وضعیت به شرایط عادی همه این سهم را از ایران تأمین می‌کنم. قبلاً صادرات کاله نصف شده بود یعنی نصف از ایران می‌بردیم و نصف را آنجا تولید می‌کردیم ولی الآن همه را از ایران می‌بریم تا بازار را از دست ندهیم.

 

سلیمانی در پاسخ به این سوال که آیا بیمه و ضمانت‌نامه‌ای با دولت عراق امضا شده که خسارت‌های آتش‌سوزی تأمین شود؟ می‌گوید: آن‌ها هیچ‌چیزی به ما نمی‌دهند اما آنچه برای من اهمیت دارد این است که کار را سریع شروع کنم و بازار عراق را از دست ندهم.

 

برخی بازار خراب‌کن هستند نه رقیب

سلیمانی درباره رقبای محصولات لبنی ایران در عراق می‌گوید: رقبای ما شرکت‌هایی از کویت، عربستان و ترکیه هستند؛ همچنین برخی شرکت‌های ایرانی هم در بازار عراق حضور دارند.

 

او در توضیح این موضوع ادامه می‌دهد: شرکت‌های ایرانی کالاهای خود را به قیمت واقعی نمی‌فروشند و زیر قیمت می‌دهند. این‌ها بازار خراب کن هستند، صادراتچی نیستند. ما با ترک‌ها و عرب‌ها مشکل نداریم؛ آن‌ها رقیب ما هستند و رقابت می‌کنیم اما شرکت‌های ایرانی بازار را خراب می‌کنند.

 

سلیمانی چشم‌انداز بازار عراق را «عالی» ارزیابی می‌کند و می‌گوید: بازار عراق خیلی بهتر از بازار ایران است. در اینجا مشکلات از ایران به‌مراتب کمتر است.

 

مدیرعامل شرکت کاله و بنیانگذار هلدینگ سولیکو خطاب به رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران می‌گوید: خواهش ما این است که آقای شافعی بین دولت ایران و دولت عراق جلسه‌ای در حد نخست‌وزیر و روسای اتاق بازرگانی عراق و ایران برگزار کند که ما به مدت ۳ تا ۵ سال از حقوق و عوارض گمرگی معاف باشیم تا بتوانیم ضرر و زیان واردشده را جبران کنیم.

 

به گفته رئیس شرکت لبنی کاله، بازسازی این سرمایه مشترک که رونق صادرات و ارزآوری برای مردم ایران و اشتغال‌زایی و تأمین محصولات غذایی باکیفیت برای مردم عراق نتیجه آن است، نیاز به حمایت‌های ویژه هر دو دولت دارد. اگر برای دولت ایران ارزآوری مهم است، باید ما را حمایت کند تا بتوانیم دوباره این شرکت را از نو بسازیم.

 

 

  • 21
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه
آزیتا حاجیان بیوگرافی آزیتا حاجیان بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۱ دی ۱۱۳۶

محل تولد: ملایر

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

تحصیلات: لیسانس بازیگری و کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر

سال های فعالیت: ۱۳۵۴ تاکنون

ادامه
رید هستینگز بیوگرافی رید هستینگز؛ امپراطور محتوا و نتفلیکس

تاریخ تولد: ۸ اکتبر ۱۹۶۰

محل تولد: بوستون، ماساچوست، ایالات متحده آمریکا

حرفه: کارآفرین، مدیر ارشد اجرایی

شناخته شده برای: بنیانگذار نتفلیکس

تحصیلات: فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد

دارایی: ۹/۴ میلیارد دلار

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
ویژه سرپوش