
به گزارش ایرنا، برخی دشمنان و دروغ پردازان بدون توجه به فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرمت تولید، انباشت و استفاده از تسلیحات اتمی، عزت و سربلندی ملت ایران را، با این بهانه ها هدف قرار داده و بدنبال تضعیف مولفه های تشکیل دهنده قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران بوده اند.
با روی کار آمدن دولت یازدهم و تعامل سازنده با جهان و همکاری با نهادها و سازمان های بین المللی، از گسترش فضای تنش و تشدید و تعمیق شکاف های ایجاد شده جلوگیری شد و نتیجه آن رفع تحریم های هسته ای بود.
از این رو بر اساس چشم انداز کلان و در چارچوب راهبرد ترسیم شده از سوی مسوولان ارشد نظام، سازمان انرژی اتمی موظف شد در کنار دستگاه دیپلماسی کشور برای اجرای تدابیر رئیس جمهوری در جهت عملیاتی کردن رویکرد تعامل سازنده با جهان یاری رساند.
صنعت هسته ای کشور با بهره گیری از فضای پسابرجام توانست در کنار فروش آب سنگین و خرید مواد اولیه کیک زرد با بهره برداری از مرکز و توسعه رادیو داروهای سیکلوترون در جمع عرضه کنندگان رادیوداروها به بازار جهانی وارد شود.
هدف اصلی حضور در بازار جهانی، صادرات محصولات استراتژیک در حوزه پزشکی هسته ای، تشخیص و درمان در دو نوع محلول و کپسول و انواع کیت های سرد و رادیوداروی عنوان شده است.
در حال حاضر استرالیا، نیوزلند، هند، پاکستان، افغانستان، لبنان، آلمان، اتریش، شیلی، هنگ وکنگ، تایوان، مصر، ترکیه، سوریه، عراق، عمان، نپال، تایلند و کره جنوبی کشورهایی هستند که محصولات رادیو دارویی ایران را دریافت می کنند.
صنعت هسته ای در راستای گسترش در بازارهای جهانی عضویت در انجمن پزشکی هسته ای اروپا را در دستور کار قرار داد که چندی پیش این مهم عملی شد.
به گفته علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی با عنایت به بند ۴ سیاست های کلی نظام در حوزه سلامت که در قالب سیاست های ترسیم شده جهت تحقق رویکرد اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، این سازمان مصمم است تا در این بخش نسبت به اجرای اقدامات تکمیلی عمل کند.
صالحی ادامه داد: در عرصه تولید رادیوداروهای مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور تا حد زیادی به اهداف خود در تنوع بخشی به محصولات تولیدی دست یافته ایم و بر آن هستیم تا ضمن ارتقای سطح کیفی محصولات و استانداردسازی آنها با توجه به معیارهای جهانی، حضور موثرتر و مستمر در بازارهای منطقه ای و جهانی داشته باشیم.
وی افزود: در مجموع تلاشگران این سازمان در بخش های مختلف از جمله در شرکت های وابسته و زیرمجموعه این صنعت با اتکا به الطاف الهی و عزم و اراده ملی برای پیشبرد اهداف برنامه صلح آمیز هسته ای به صورت شبانه روزی در حال تلاش هستند.
بنابراین مرکز تولید و توسعه رادیوداروهای سیکلوترون که پس از برجام از مهمترین پروژه های سازمان انرژی اتمی به شمار می رود، مهمترین محصول آن رادیوداروی است که جهت تصویربرداری پت مورد استفاده قرار می گیرد و نیاز بیش از ۱۰ بیمارستان را تامین می کند.
دیگر محصول مهم و استراتژیک این مرکز ژنراتور ژرمانیوم - گالیوم است که با تولید آن ایران به عنوان پنجمین کشور تولید کننده جهانی و تنها تولید کننده آسیایی این محصول شناخته شده است.
- 10
- 1