دوشنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۳:۰۶ - ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۵۶۳۸
تجارت و بازرگانی

ترکان:

فکر می‌کنند دچار آلزایمر شده‌‌‌‌ایم

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی,اکبر ترکان

ایرنا به نقل از دبیر شورای‌عالی مناطق آزادنوشت: در فاصله سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ درآمدهای نفتی کشور صرف واردات شده و دستاوردهای صنعتی دولت‌های پیشین بر باد رفت، افرادی که مرتکب این کارها شده‌اند، تصور می‌کنند ما دچار آلزایمر شده و فراموش کرده‌ایم چه اتفاقی افتاده است.

 

 اکبر ترکان در «گردهمایی فعالان صنعت نفت و انرژی حامی دکتر روحانی» به شکل گیری بیماری هلندی در اقتصاد ایران اشاره کرد و بیان داشت: کارشناسان و متخصصان برنامه ریزی معتقدند بهترین برنامه های توسعه در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مربوط به سال های ۱۳۴۱ تا ۱۳۵۱ بوده است که رشد خوب صنعتی در کشور تحقق یافت.

 

دبیر شورایعالی مناطق آزاد افزود: اما از سال ۱۳۵۲ روند رشد صنعتی دچار چالش شد و به دلیل افزایش شدید درآمدهای نفتی، سیل واردات روانه کشور شد.

 

مشاور رئیس جمهوری با بیان این که افزایش درآمدهای نفتی در آن تاریخ باعث سرمستی تصمیم گیرندگان شد، اضافه کرد: بدین ترتیب صنایعی که برای آنها در داخل کشور ظرفیت سازی شده بود، به علت واردات از بین رفتند، این صنایع دچار رکود و ورشکستگی شدند و همه دستاوردهای صنعتی کشور بر باد رفت.

 

وی با بیان اینکه پس از گذشت سال ها ما یک بار دیگر دچار این معضل شدیم، ادامه داد: پس از پایان دفاع مقدس، دولت سازندگی دوره پرشتاب توسعه را آغاز کرد، نرخ رشد اقتصادی بالا رفت و رشد صنعتی شکل گرفت.

 

دبیر شورایعالی مناطق آزاد گفت: سپس در دولت اصلاحات این مسیر ادامه یافت به طوری که رشد اقتصادی ۶ درصدی کسب شد و برای دوران طولانی رشد صنعتی داشتیم که تا سال ۱۳۸۴ ادامه داشت.

 

ترکان افزود: اما از سال ۱۳۸۴ به بعد دچار شرایط مشابه سال ۱۳۵۲ به بعد شدیم، زیرا قیمت نفت به یکباره بالا رفت و درآمدهای هنگفت نفتی وارد کشور شد.

 

وی گفت: افزایش درآمدهای نفتی می توانست فرصتی تاریخی برای توسعه اقتصادی کشور باشد اما متاسفانه همان اشتباهات سال ۱۳۵۲ تکرار شد.

 

وی ادامه داد: بدین ترتیب درآمدهای نفتی، صرف واردات کالاهایی شد که برای تولید آنها در داخل کشور، ظرفیت سازی شده بود.

 

دبیر شورایعالی مناطق آزاد با بیان اینکه در فاصله سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ همه درآمدهای نفتی بر باد رفت، بیان داشت: علاوه بر درآمدهای نفتی، دستاوردهای صنعتی دولت های پیشین نیز از بین رفت.

 

مشاور رئیس جمهوری با ذکر مثالی گفت: به عنوان نمونه، با وجود فعالیت کارخانه های قطعه سازی برای خودرو در داخل کشور، به بهانه ارزان بودن نمونه خارجی، اقدام به واردات این قطعات از خارج شور کردند.

 

ترکان افزود: بدین ترتیب سهم ارز در تولید خودروی پژو که حدود ۵۰۰ دلار بود به یکباره به هفت هزار دلار افزایش یافت، البته به تدریج کیفیت خودرو نیز کاهش یافت.

 

مشاور رئیس جمهوری اضافه کرد: در دولت اصلاحات برای مقابله با بیماری هلندی و ورود بی رویه درآمدهای نفتی به کشور تدبیری اندیشیده و صندوق ذخیره ارزی ایجاد شد تا مازاد درآمد نفتی به آن صندوق واریز شود.

 

دبیر شورایعالی مناطق آزاد ادامه داشت: اما پس از دولت اصلاحات این درآمدهای ارزی را بر باد دادند.

 

مشاور رئیس جمهوری گفت: همان افرادی که مرتکب این کارها شده اند، تصور می کنند ما دچار آلزایمر شده ایم. فکر می کنند ما فراموش کرده ایم چه اتفاقی افتاده است.

 

ترکان به اظهارات مطرح شده توسط منتقدان درباره تعطیلی کارخانه ها اشاره کرد و گفت: می گویند چرا بخشی از کارخانه ها هنوز راه نیفتاده اند؟ اما نمی گویند که چرا این کارخانه ها دچار مشکل شده و تعطیل شده اند.

 

وی به راه اندازی فعالیت ۱۵ تا ۱۶ هزار کارخانه اشاره کرد و ادامه داد: آنها می گویند چرا بقیه آنها را راه نینداخته اید.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد یادآور شد: کسی از آنها نمی پرسد که شما چطور این ها را نابود کرده اید؟ انگار این دولت بود که این کارخانه ها را تعطیل کرد.

 

مشاور رئیس جمهوری افزود: متاسفانه، این ها مسایلی فنی است که نمی شود برای ۸۰ میلیون نفر بازگو کرد.

ترکان به واردات گسترده میوه و سنگ قبر در دولت گذشته اشاره کرد و بیان داشت: با دلار های نفتی کالاهایی وارد شد که به صنعت داخل ضربه زد.

 

وی با بیان اینکه در فاز نخست پارس جنوبی که در سال ۱۳۷۸ آغاز شد ۶۳ درصد تولید داخل وجود داشت، گفت: اکنون کسانی که این دستاوردها را بر باد داده اند، در برخی ستادهای انتخاباتی جمع شده اند.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد افزود: من نمی گویم دولت یازدهم، دولت کاملی است اما نمره خوبی برای قبولی می گیرد.

 

مشاور رئیس جمهوری با بیان این که زنگنه وزیر نفت توانست دوباره سهم ما را پس بگیرد و برگرداند، اضافه کرد: سهم ایران از بازار نفت، به حلقوم عربستان رفته بود و با این وجود این کشور و حامیانش می گفتند باید سهمیه همه کشورها حتی ایران کم شود، اما زنگنه مقاومت کرد.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تاکید کرد: این مسیر باید ادامه یابد، کارهای بسیاری باقی مانده که باید انجام داد.

گردهمایی فعالان صنعت نفت و انرژی حامی دکتر روحانی با حضور صدها نفر از فعالان صنعت نفت که در بخش بالادستی و پایین دستی صنعت نفت و انجمن های صنفی این صنعت مشغول فعالیت هستند شنبه شب در سالن صدر برگزار شد.

 

در این گردهمایی، فعالان صنعت نفت، توسعه این صنعت را در دولت یازدهم و گشایش های ایجاد شده پس از برجام یادآور شدند و بر لزوم ادامه این مسیر تاکید کردند.

 

 

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش