جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۰۹ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۲۵۶۵
اقتصاد کلان

کارشناس اقتصاد بین‌الملل:

اینستکس نتیجه دیپلماسی اقتصادی است/ باید از پتانسیل سازمان اکو استفاده کنیم

جمشید عدالتیان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
عدالتیان اظهار داشت: ما تحریم اقتصادی نیستیم بلکه مورد تهاجم اقتصادی یک کشور قرار داریم که در این راستا از تمامی ابزارها و دیپلماسی سیاسی خود استفاده می‌کند و به دلیل استفاده از هوشمندی اقتصادی تاثیرگذار هم می‌شود. بنابراین در این مورد حتی از آمریکا که دشمن ما است باید یاد بگیریم تا بتوانیم تهاجم‌های اقتصادی آن را خنثی کنیم. یعنی با واکاوی رفتار آمریکا متوجه شویم که دیپلماسی سیاسی آن در خدمت دیپلماسی اقتصادی برای فلج کردن کشور است تا ما نیز به گونه‌ای رفتار کنیم که آن را خنثی کنیم.

جمشید عدالتیان در گفت‌وگو با ایلنا با تاکید بر نقش دیپلماسی اقتصادی و ضرورت آن گفت: دیپلماسی اقتصادی و دیپلماسی سیاسی دو روی یک سکه هستند اما تا مدت‌ها دیپلماسی سیاسی مهم‌تر از دیپلماسی اقتصادی برای ما بود، خوشبختانه در حال حضار مشاهده می‌کنیم که وزیر امور خارجه و سفرا در ملاقات‌ها و دیدارهای خود سعی می‌کنند دیپلماسی اقتصادی را نیز فعال کنند برای نمونه همین کانال مالی اینستکس با همه کاستی‌های خود نتیجه این دیپلماسی اقتصادی است.

 

وی ادامه داد: باید توجه داشت که ما تحریم اقتصادی نیستیم بلکه مورد تهاجم اقتصادی یک کشور قرار داریم که در این راستا از تمامی ابزارها و دیپلماسی سیاسی خود استفاده می‌کند و به دلیل استفاده از هوشمندی اقتصادی تاثیرگذار هم می‌شود. بنابراین در این مورد حتی از آمریکا که دشمن ما است باید یاد بگیریم تا بتوانیم تهاجم‌های اقتصادی آن را خنثی کنیم. یعنی با واکاوی رفتار آمریکا متوجه شویم که دیپلماسی سیاسی آن در خدمت دیپلماسی اقتصادی برای فلج کردن کشور است تا ما نیز به گونه‌ای رفتار کنیم که آن را خنثی کنیم.

 

وی افزود: در دیپلماسی اقتصادی می‌توانیم از تجارب آقای ظریف که فرد کارکشته‌ای است استفاده کنیم تا راه تنفس اقتصادی که آمریکا به دنبال انسداد آن است باز باشد.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: زمانی که دیپلماسی اقتصادی برقرار شد بخش خصوصی و تشکل‌های اقتصادی می‌توانند از این فضا بهره‌برداری کنند البته اتاق بازرگانی و تشکل‌ها نیز باید پیگیر ایجاد چنین فضایی باشند. خوشبختانه در سفرهای وزیر اقتصاد هیاتی از این بخش حضور دارد که می‌تواند اتاق بازرگانی کشور را با اتاق بازرگانی کشورهای دیگر پیوند دهد تا همکاری اقتصادی افزایش یابد.

 

این کارشناس اقتصاد بین‌الملل با اشاره به اهمیت موافقت‌نامه‌های چندجانبه گفت: وقتی دیپلماسی اقتصادی و دیپلماسی سیاسی باهم ترکیب شوند منجر به موافقت‌نامه‌های دوجانبه و چندجانبه می‌شود که می‌توانند این تهاجم را تا حدودی خنثی کنند. برای نمونه سازمان اکو که ۱۰ کشور همسایه ما عضو آن هستند ظرفیت بالایی برای این توافق‌نامه‌ها به ویژه‌ در زمینه ارتباطات مالی دارد و می‌توانیم ارتباطات تجاری و نحوه پرداخت‌ها و دریافتی‌ها را در آنجا بحث کنیم.

 

 وی در مورد نقش دیپلماسی اقتصادی در همکاری ایران و سوریه گفت: مساله سوریه کمی پیچیده‌تر است اما دولت سوریه قطعا ترجیح می‌دهد در مسائل اقتصادی با کشورهایی کار کند که در زمان جنگ و سختی در کنار دولت سوریه بودند اما نباید فراموش کرد که رفتار ایران باید متفاوت از رفتار کشورهایی مانند آمریکا و انگلستان باشد. ما به سوریه کمک کردیم چون برادران ما بودند.

 

وی ادامه داد: ما در اولویت همکاری اقتصادی با سوریه هستیم اما این به معنای عرضه محصول نامناسب نیست بلکه باید به دنبال رابطه برد – برد با این کشور باشیم.ما نیز از لحاظ اقتصادی امکانات بالایی داریم و می‌توانیم محصولات خوبی را به این کشور عرضه کنیم تا این رابطه برد – برد برقرار باشد.

 

عدالتیان نقش پیوستن به کنوانسیون‌های اقتصادی مانند FATF را در این دیپلماسی اقتصادی گفت: در این مورد همیشه چانه‌زنی نقش مهمی دارد اگر سود پیوستن به چنین کنوانسیون‌هایی بر هزینه آن می‌چربد منطقی است که ما نیز به آن بپیوندیم و در این راستا مسئولین و دیپلمات‌های ما باید با هوشمندی هزینه و فایده آن را بسنجند.

 

  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
عجبا! همه میگن که باید از فلان ظرفیت استفاده کرد اما دولت فقط فقط فقط چسبیده به اروپا! بس نیست؟ با برجام به هسته ای و اقتصاد گند زدید حداقل تجربه بشه الان راه درست رو برید
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش