دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۴۰ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۰۲۸۴
صنعت و معدن

تصمیم جدید در دولت رئیسی؛ جبران كسري بودجه به بهانه اي جديد

تعرفه صادراتي براي محصولات فولادي,تعرفه گمرکی

به گزارش آرمان ملی، جنگ روسيه و اوکراين تمامي معادلات را در بازار جهاني بهم ريخته است، به گونه‌اي‌که علاوه بر بازار انرژي در اکثر کامويتي‌هاي و محصولات فولادي نيز شاهد رشد قيمت قابل ملاحظه قيمت‌ها بوده‌ايم که فرصت مناسبي را براي شرکت‌هاي معدني و فولادي ايران براي افزايش سهم خود در بازار جهاني و رشد سوددهي ايجاد کرده است البته در اين ميان دولت نيز براي استفاده حداکثري از اين فرصت با افزايش تعرفه صادراتي براي محصولات فولادي و معدني تلاش کرد تا مشکلات بودجه‌اي خود را به نوعي مرتفع کند البته اين رويکرد دولت با انتقاد و واکنش شرکت‌هاي توليد تا حد زيادي با تعديل همراه شد، اما به نظر مي‌رسد همچنان سياست دولت بر افزايش درآمدهاي خود از طريق نظام تعرفه‌گذاري صادراتي استوار شده تا جايي‌که مديرکل صنايع معدني وزارت صمت از تعيين عوارض جديد صادراتي بر محصولات معدني به صورت لحظه‌اي خبر داده است. 

اگرچه سيف ا... اميري دليل اين رويکرد را جلوگيري از صادرات بي‌رويه و عدم تامين نياز بازار داخل عنوان کرده است اما در شرايطي که دولت با استفاده از ابزارهاي قانوني خود راه‌هاي متعدد براي الزام توليد کنندگان به عرضه محصولات در بازار داخلي دارد و تجربه سال‌هاي گذشته نشان داده در اين موضوع نيز موفق عمل کرده آيا واقعا نگراني دولت تامين بازار داخل بود يا تنها افزايش درآمدها مهم‌ترين دليل اين نوع رويکردهاست، آن هم در شرايطي که افزايش سهم شرکت‌هاي ايران از بازار جهاني پس از سال‌هاي مشکلات تحريمي شايد فرصت لازم را براي سرعت گرفتن روند توسعه فراهم آورد.

 سيف‌ا... اميري مديرکل دفتر صنايع معدني وزارت صمت مي‌گويد: با توجه به جنگ اوکراين و روسيه به يک‌باره قيمت محصولات فولادي چندين برابر افزايش يافت، بنابراين توليدکنندگان داخلي رغبتي به عرضه کالاي خود در داخل کشور نداشتند و تمايل آنها به صادرات بيشتر بود. وي ادامه داد: در چنين شرايطي با توجه به اينکه توليد داخل با مشکل مواجه مي‌شد، عوارض صادراتي وضع شد. وي تصريح ‌کرد: اين بخشنامه‌ها براي دريافت عوارض پلکاني ستاد تنظيم بازار بوده که در شرايط اضطرار وضع‌شده است، زيرا در شرايط اضطرار زماني که قيمت‌هاي جهاني به يک‌باره کم‌وزياد مي‌شود، اين بخشنامه‌ها اثرگذار خواهد بود.

اميري تاکيد کرد: تعدد اين بخشنامه‌ها به اين صورت است که در ابتدا مصوبه تنظيم بازار توسط سران قوا مصوب و در تاريخ ۲۰ فروردين‌ماه امسال توسط ستاد تنظيم بازار به‌کل گمرکات کشور ابلاغ‌شد تا گمرکات اين عوارض را به‌صورت پلکاني احصاء کنند. وي اضافه‌کرد: در جلساتي که با گمرکات کشور داشتيم، آنها نرم‌افزاري براي محاسبه اين عوارض نداشتند و در نهايت روش را به اين صورت تغيير دادند که ما درصد رشد را بسنجيم و با درصد عوارض به آنها اعلام کنيم و آن‌ها نيز عوارض را به‌صورت پلکاني دريافت کنند.

مصوبات پلکاني تنظيم بازار

اميري با بيان اينکه مصوبات تنظيم بازار به‌صورت پلکاني است و به همين علت هر لحظه ممکن است بخشنامه‌اي در اين مورد صادر کنيم، گفت: عوارض تنظيم بازار براي اين بوده که هرلحظه قيمت‌ها نوسان افزايشي يا کاهش داشته باشند، بتوانيم قيمت‌هاي داخل را تنظيم کنيم، بنابراين تعدد بخشنامه‌ها به‌منظور تنظيم بازار داخل بوده است. وي ادامه داد: در دومين بخشنامه‌اي که توسط دفتر صنايع معدني در تاريخ ۲۲ فروردين‌ماه اعلام شد، رشد عوارض را با قيمت‌هاي جهاني مقايسه کرديم که اگر قيمت‌هاي جهاني صعودي بود، عوارض به‌طورقطع افزايش‌يافته و اگر قيمت‌هاي جهاني نزولي بود، عوارض کاهش پيدا مي‌کرد. مديرکل دفتر صنايع معدني وزارت صمت تصريح کرد: در ابتدا قيمت مبنايي که در محاسبه ديده شد، قيمت هفته نخست دي‌ماه سال ۱۴۰۰ بود، بنابراين در بخشنامه دوم ۶۹ رديف تعرفه براي عوارض، پس از محاسبه با قيمت‌هاي جهاني اعلام شد. 

اميري يادآور شد: غير از مصوبه‌هاي ستاد تنظيم بازار، کارگروهي به نام «کارگروه مديريت بازار» به رياست قائم‌مقام وزير صمت در امور بازرگاني نيز تشکيل شد که در ستاد تنظيم بازار اين اختيار به اين کارگروه داده‌شده تا اگر در بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌هاي صادره ايرادات و اشکالاتي وجود داشت، آنها را برطرف کند. وي يادآور شد: بنابراين دومين بخشنامه‌اي که اعلام کرديم شامل ۶۹ رديف تعرفه بود که پس از محاسبات و مقايسه با قيمت‌هاي جهاني اعلام و مقرر شد هر دو هفته يک بار اگر قيمت‌هاي جهاني تغيير آن‌چناني نداشته باشند، آن را تغيير داده و ابلاغ کنيم، اما اگر قيمت‌هاي جهاني در طول اين دو هفته يک‌دفعه کاهش يا افزايش پيدا کند، ممکن است بخشنامه ديگري صادر کنيم. 

مديرکل دفتر صنايع معدني وزارت صمت تأکيد کرد: اين بخشنامه به‌منظور تنظيم بازار است، بنابراين براي اينکه در بازار داخلي مشکلي پيش نيايد، اين بخشنامه به‌صورت پلکاني تغيير مي‌کند. اميري با اشاره به بخشنامه سوم، ادامه داد: پس از حدود دو هفته که مطابق توضيحات اعلام شد، از آنجا که قيمت‌هاي جهاني کاهش پيدا کرد، بنابراين عوارض بعضي کالاها به صفر رسيد و از فهرست حذف شدند و مجموع کالاها ۶۹ قلم به ۴۷ قلم تغيير پيدا کرد، البته اگر قيمت‌هاي جهاني افزايش پيدا مي‌کرد اين کالاها حذف نمي‌شدند و ممکن بود عوارض آنها افزايش نيز پيدا کند. وي با تأکيد بر اينکه در تعيين عوارض صادراتي، افزايش و کاهش قيمت‌هاي جهاني هر دو براي تنظيم بازار داخل، مدنظر خواهد بود گفت: در بخشنامه چهارم نيز دوباره با توجه به کاهش قيمت‌هاي جهاني، فهرست مشمول عوارض کالا به ۲۷ قلم کاهش پيدا کرده است .

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش