جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۶:۵۵ - ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۳۰۴۶
صنعت و معدن

قائم مقام وزیر صمت مطرح کرد؛

آغاز شناسایی بخشنامه‌های مخل تجارت

حسین مدرس خیابانی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از ابلاغ مأموریتی جدید به مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی خبر داد تا بر مبنای آن، بخشنامه‌های مخل تجارت، شناسایی و ابطال یا اصلاح شوند.

به گزارش مهر، حسین مدرس خیابانی امروز (دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸) در جلسه تودیع و معارفه رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، با تأکید بر ضرورت حمایت‌های همه‌جانبه از صادرات غیرنفتی اظهار داشت: با انتخاب رئیس جدید سازمان توسعه تجارت ایران که از جمله افراد بادانش و از بدنه سازمان توسعه تجارت بوده و درک درستی از مسائل تجاری و صادراتی دارد، امیدواریم کشتی طوفان‌زده تجارت خارجی به دست یک ناخدای جدید، به ساحل آرامش برسد.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: امروز در کشور در شرایطی قرار داریم که صادرات مهمترین موضوع بوده و در حوزه بازرگانی داخلی، موضوع تنظیم بازار و در حوزه تجارت خارجی، بحث صادرات در اولویت قرار دارد بنابراین اکنون صادرات و تنظیم بازار، دو اولویت مهم کشور به شمار می‌رود.

مدرس خیابانی با اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه روزی درب چاه‌های نفت بسته شده و کشور بدون نفت و با درآمدهای صادراتی اداره می‌گردد، گفت: هم‌اکنون به دلیل شرایط خاص کشور، واردات محدود شده و از سوی دیگر، صادرات بسیاری از کالاها دارای مزیت شده است بنابراین در حال تمرین برای اجرای این فرمایش ایشان هستیم و در این روند تا حدود زیادی پیش رفته‌ایم.

وی اظهار داشت: اکنون زمان آن است که روی پای خود بایستیم و اهمیت صادرات را درک کنیم.

ممنوعیت واردات ۱۵۰۰ قلم کالا

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امروز تمام حوزه‌های کالایی بر اساس سیاست‌های تجاری و ارزی کشور، وضعیت صادراتی پیدا کرده‌اند، گفت: در مقابل با استفاده از این سیاست‌ها، واردات مدیریت شده و ورود کالاهای اساسی ضروری، مواد اولیه و ماشین‌آلات تولید در حال انجام است بنابراین زمینه برای رونق تولید داخل فراهم شده است و این درست نقطه‌ای است که دشمن نمی‌خواست محقق گردد.

مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: در الگوی تحریمی، برخی می‌خواستند تا با محدودیت‌های ارزی و تشویق واردات کالاهای لوکس، زمینه‌ای را فراهم کنند که کشور دچار محدودیت ارزی شود و توانایی تأمین کالاهای اساسی را نداشته باشد که خوشبختانه ما این موضوع را مدیریت کرده‌ایم و سیاست ارزی نیز باعث شده تا بخشی از واردات کنترل شود.

وی گفت: واردات ۱۵۰۰ قلم کالا ممنوع است و حجم واردات سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ حدود ۲۲ درصد کاهش یافته که بیشتر مرتبط با حجم واردات کالاهای غیرضرور است بنابراین با هدایت درست منابع ارزی توانسته‌ایم علاوه بر اینکه واردات را محدود کنیم، کالاهای اساسی و ضروری مورد نیاز کشور را هم تأمین کرده‌ایم به نحوی که مایحتاج بنگاه‌ها و تولید نیز تأمین شده است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: صادرات به شدت مزیت یافته و اگرچه شرایط تحریم وجود داشته، اما صادرات کم نشده است.

جنگ تحریمی به نوعی همان جنگ تحمیلی است

مدرس خیابانی با معادل دانستن جنگ تحریمی با جنگ تحمیلی گفت: این دو جنگ هر دو نابرابر بوده‌اند چرا که تمامی قدرت‌های بزرگ دنیا در مقابل ما صف کشیده و با تمام قوا جنگیده‌اند اما در نهایت ما در جنگ تحمیلی پیروز شدیم و اکنون نیز در جنگ تحریمی نابرابر، تمام تلاش خود را داریم تا پیروز شویم.

وی با تأکید بر اینکه صادرکننده کشورهای رقیب در حوزه کشتیرانی، حمل و نقل، مراودات بانکی و انتقال پول، با موانعی غیربرابر با صادرکنندگان ایرانی مواجه هستند، گفت: صادرکنندگان خط‌شکن بازارها هستند تا آنها را برای حضور تولیدکنندگان و کالاهای تولید داخلی، باز نمایند؛ بنابراین اگر ما جنگ را باور داشته باشیم، با تمام قوا، تمام داشته‌های خود را به میدان می‌آوریم.

دستورالعمل‌های مُخل تجارت بازنگری می‌شوند

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برخی دستگاه‌ها طبق رویه‌ها، دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های خود، اجازه نمی‌دهند که تولید و صادرات، روان کار کنند و به نظر می‌رسد دلیل آن، نپذیرفتن شرایط جنگی است بنابراین باید رویه‌ها و دستورالعمل‌ها را منطبق با شرایط روز، طراحی کرده و اجازه ندهیم تا این دستورالعمل‌ها، روند تولید و صادرات کشور را کُند کنند ضمن اینکه در بخش تأمین کالاهای اساسی و مایحتاج بنگاه‌های تولیدی نیز باید کار را روانتر پیش برده و دستورالعمل‌ها را بازنگری کنیم.

وی با بیان اینکه مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی مأمور شده تا تمام بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی به گمرک یا سایر دستگاه‌ها که بعضاً با هم تضاد داشته و تجارت و صادرات را دچار مشکل می‌کنند، مورد بازنگری قرار دهد، گفت: قرار بر این است که این مؤسسه از سال ۹۷ تمام بخشنامه‌های معارض تولید و صادرات را شناسایی و به سمت دستورالعمل‌زدایی و کم کردن آئین‌نامه‌ها پیش رود به نحوی که با درک شرایط جنگی نابرابر، زمینه‌ای را فراهم کند تا صادرکننده و تاجر حمایت شوند.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش