به گزارش تابناک،سمت و سوی بورس پس از انتخابات / عامل پایداری شاخص در کانال ۸۱ هزار واحدی چیست؟شاخص کل بورس تهران پایان آخرین هفته اردیبهشت را در شرایطی که تنها دو روز به برگزاری ریاست جمهوری باقی مانده بود، با رشد ۲۱۵ واحدی (معادل ۲۷/ ۰ درصد) مواجه شد و در ارتفاع ۸۰ هزار و ۳۴۴ واحدی قرار گرفت. امری که به اعتقاد کارشناسان به دلیل خوشبینی سهامداران نسبت نتیجه انتخابات رخ داد.
شاخص کل بورس در انتظار نتایج انتخابات، ۷۳۳ واحد رشد داشت
به گزارش تابناک اقتصادی، روز شنبه شاخص کل بورس با رشد ۷۳۳ واحدی (۹/ ۰ درصدی)، بیشترین رشد شاخص از ۱۶ آذر رقم خورد. واکنش مثبت بورس به تداوم دولت روحانی و برجام، شاخص را برای اولین بار از ۲۰ آذر، بالاتر از سطح ۸۱ هزار واحدی قرار داد. همچنین تمامی شاخص های منتخب بورس تهران با رشد همراه بودند. بر اساس این گزارش، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افزایش ۲۵۱ واحدی به رقم ۲۷ هزار و ۷۸۱ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با ۲۵۱ واحد رشد، عدد ۱۷ هزار و ۶۷۳ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) ۱۹۷ واحد افزایش داشت و به عدد ۱۳ هزار و ۸۴۱ واحد رسید. شاخص سهام آزاد شناور نیز با رشد همراه بود و با افزایش ۹۶۸ واحدی به رقم ۸۸ هزار و ۵۹۳ واحد دست یافت. شاخص بازار اول نیز با افزایش ۳۷۳ واحدی به رقم ۵۶ هزار و ۱۵۸ واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با رشد ۲۴۰۱ واحدی، عدد ۱۸۰ هزار و ۳۰۹ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص کل بورس در بازار روز شنبه، در ساعت ۱۰:۳۰ بیشترین پیشروی را داشت و در سطح ۸۱ هزار و ۱۳۲ واحد قرار گرفت. از ابتدای ساعات معاملاتی اولین روز هفته مطابق با اعلام اولیه انتخابات ریاست جمهوری و بالا رفتن احتمال پیروزی حسن روحانی، موجی از تقاضای سهام در بازار به وجود آمد و به رشد عمومی قیمتها منجر شد. در ادامه و با اعلام یک آمار دیگر از نتایج انتخابات در ساعات پایانی معاملات که از پیروزی قاطع حسن روحانی و ادامه کار دولت یازدهم حکایت داشت، تداوم روند رشد قیمتها رقم خورد. همچنین در بازار فرابورس نیز شاخص با افزایش ۱۱.۷ واحدی به رقم ۹۲۷ واحد رسید.
ادامه رشد پس از اعلام نتیجه نهایی انتخابات
دومین روز هفته، آخرین روز کاری اردیبهشت ماه بود و شاخص کل بورس با رشد ۱۱۶ واحدی (۱۴/ ۰ درصدی) همراه و با ثبت رشد ماهانه ۲/ ۳ درصدی برای دومین ماه صعودی شد. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افزایش ۳۹ واحدی به رقم ۲۷ هزار و ۸۱۷ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با ۴۱ واحد افت، عدد ۱۷ هزار و ۶۳۱ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) ۳۲ واحد کاهش داشت و به عدد ۱۳ هزار و ۷۹۹ واحد رسید. ولی شاخص سهام آزاد شناور با رشد همراه بود و با افزایش ۱۰۲ واحدی به رقم ۸۸ هزار و ۶۹۵ واحد دست یافت. شاخص بازار اول نیز با افزایش ۲۷ واحدی به رقم ۵۶ هزار و ۱۸۵ واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با رشد ۵۶۶ واحدی، عدد ۱۸۰ هزار و ۸۷۵ واحد را به نمایش گذاشت. همچنین در بازار فرابورس شاخص بر خلاف روز قبل، افزایشی نداشت و در جایگاه ۹۲۷ واحدی قرار گرفت.
عقب نشینی ۶۹ واحدی شاخص کل بورس در شروع خرداد
بالاخره شاخص کل بورس، پس از ۴ روز صعودی، با افت ۶۹ واحدی (۰۹/ ۰ درصدی) همراه شد و به رقم ۸۱ هزار و ۱۲۴ واحد رسید. به غیر از شاخص بازار دوم، دیگر شاخص های منتخب وضعیت قرمز را ثبت کردند. بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با کاهش ۲۳ واحدی به رقم ۲۷ هزار و ۵۸۹ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با ۲۷ واحد افت، عدد ۱۷ هزار و ۶۰۴ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) ۲۱ واحد کاهش داشت و به عدد ۱۳ هزار و ۷۶۱ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور نیز با افت همراه بود و با کاهش ۵۳ واحدی به رقم ۸۸ هزار و ۶۴۲ واحد دست یافت. شاخص بازار اول نیز با کاهش ۱۵۹ واحدی به رقم ۵۶ هزار و ۲۵ واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با رشد ۴۷۸ واحدی، عدد ۱۸۱ هزار و ۳۵۳ واحد را به نمایش گذاشت. در بازار فرابورس نیز شاخص با رشد ۱.۴ واحدی به رقم ۹۲۸ واحد رسید.
نوسان صفر شاخص کل بورس تهران
شاخص بازار سهام روز سه شنبه بعد از نوسانات زیاد سرانجام بدون تغییر نسبت به روز دوشنبه به کار خود پایان داد و در سطح ۸۱ هزار و ۱۲۴ واحد قرار گرفت. به غیر از شاخص قیمت (وزنی-افزایشی) دیگر شاخص ها با تغییراتی همراه بودند. بر این اساس، شاخص کل هم وزن با ۵۳ واحد رشد، عدد ۱۷ هزار و ۶۵۸ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) ۴۲ واحد افزایش داشت و به عدد ۱۳ هزار و ۷۹۲ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور نیز با رشد همراه بود و با افزایش ۸۶ واحدی به رقم ۸۸ هزار و ۷۲۸ واحد دست یافت. شاخص بازار اول با کاهش ۳۴ واحدی به رقم ۵۵ هزار و ۹۹۱ واحد رسید و شاخص بازار دوم همانند روزهای گذشته در پایان روز کاری بورس، با رشد ۱۹۲ واحدی، عدد ۱۸۱ هزار و ۵۴۵ واحد را به نمایش گذاشت. همچنین در بازار فرابورس شاخص ۲.۷ واحد افت داشت و به ۹۲۵ واحد رسید.
پایان هفته با پایداری شاخص کانال در ۸۱ هزار واحد
نماگر بورس تهران روز چهارنشبه گذشته، با رشد حدود ۲۱ واحدی همراه شد و در سطح ۸۱ هزار و ۱۴۶ واحدی آرام گرفت. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با افزایش ۷ واحدی به رقم ۲۷ هزار و ۵۱۳ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز با ۴۴ واحد رشد، عدد ۱۷ هزار و ۷۰۲ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) ۳۴ واحد افزایش داشت و به عدد ۱۳ هزار و ۸۰۳ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با رشد همراه بود و با افزایش ۲۹ واحدی به رقم ۸۸ هزار و ۷۵۸ واحد دست یافت. شاخص بازار اول نیز با افزایش ۱۹ واحدی به رقم ۵۶ هزار و ۱۰ واحد رسید و شاخص بازار دوم در پایان روز کاری بورس، با رشد ۲۶ واحدی، عدد ۱۸۱ هزار و ۵۷۱ واحد را به نمایش گذاشت. همچنین در بازار فرابورس شاخص بر خلاف روز قبل، افزایش اندک ۱ واحدی داشت و در جایگاه ۹۲۶.۶ واحد قرار گرفت.
عامل پایداری شاخص در کانال ۸۱ هزار واحدی چیست؟
پیش از این و در روزهای داغ انتخاباتی بورس تهران به شدت تحت تاثیر فضای سیاسی حاکم بر کشور قرار گرفت و رشد آهسته و پیوسته شاخص سهام را به خود دید؛ بهطوری که در هفته منتهی به این رخداد مهم سیاسی شاخص کل بورس تهران با رشد بیش از ۲۱۷ واحدی همراه شد. این مهم در حالی به وقوع پیوست که تغییر خاصی در وضعیت بنیادی شرکتها رخ نداده بود. پس از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری و با اعلام نتایج نیز این نماگر با رشد قابل توجهی همراه شد و توانست پس از مدتها از مرز ۸۱ هزار واحدی عبور کند. در روزهای اخیر شاخص کل بورس تهران در حالی به نوسان در این سطح ادامه داده است که با به اتمام رسیدن بهانه سیاسی رشد بورس و در کنار آن نبود دلایل بنیادی و همچنین ثبات نسبی در بازارهای جهانی، انگیزه خاصی برای رشد بیشتر وجود نداشته است.با این حال روز چهارشنبه حمایت حقوقیها در بازار باعث پایداری شاخص در این سطح شد. به نقل از دنیای اقتصاد، این موضوع را میتوان در بررسی تغییر مالکیت سهام نیز مشاهده کرد. آخرین روز کاری بورس در هفته گذشته، بیش از ۱۳ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقیها به سبد سهام حقیقیها منتقل شد.
- 19
- 6