جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۳۷ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۱۱۸۸
بورس و سهام

بازارهای کالایی در شیب نسبتا تندی قرار گرفته‌اند

هفته سراسر منفی کامودیتی‌ها

بازارهای کالایی جهان تحت فشار عوامل اقتصادی روزهای پرفشاری را تحمل می‌کنند. طی هفته گذشته تحت همین فشارها قیمت نفت آمریکا بیش از ۶ درصد افت را تجربه کرد و این میزان کاهش برای نفت برنت ۵/ ۴ درصد ثبت شد. به این ترتیب نفت بار دیگر به زیر مقاومت‌های تکنیکی خود برگشت به‌طوری‌که نفت آمریکا ۸/ ۵۸ دلار در هر بشکه و نفت برنت ۶۹ دلار در هر بشکه معامله شدند.

به گزارش دنیای اقتصاد، به عقیده کارشناسان، شکست سطح فنی نفت در بازارهای مهم انرژی دنیا اکنون می‌تواند عاملی برای فروش‌های هیجانی شده و همین عامل به گسترش تنگناهای این بازار منتهی می‌شود. قیمت‌ها اکنون به سطوح میانی ماه مارس رسیده است. کارشناسان معتقدند این یک سیگنال اشتباه برای بازارهای جهانی نفت و همچنین اوپک خواهد بود که اگر ادامه یابد می‌تواند دوباره سطح تولید را کاهش دهد اما مشخصا نمی‌توان گفت این روند در میان‌مدت پایدار خواهد ماند.

 

عامل اصلی این حرکت نزولی در بازار نفت اما تحرکات آمریکا در موضوعات مختلف است. افزایش تولید و صادرات نفت شیل، طولانی شدن فصل تعمیر و نگهداری پالایشگاه‌ها که تقاضا را کاهش داده و چشم‌انداز چالش‌های تجاری این کشور با چین همگی باعث شده بازار نفت با شرایط کنونی روبه‌رو شود. از طرفی این مسائل با نگرانی‌هایی که از بروز رکود در آینده نه چندان دور در بازارهای جهانی وجود دارد همگی باعث شده‌اند تا بازار نفت با نگرانی‌هایی دست و پنجه نرم کند اما احتمال اینکه بازار در هفته‌های پیش رو روند متعادلی در پیش بگیرد وجود دارد. اما در بازار فلزات پایه، هفته گذشته شرایط نزولی را شاهد بودیم. مس در هفته گذشته ۶۲/ ۱ درصد افت را تجربه کرده و به زیر ۶هزار دلار در هر تن رسید.

 

آلومینیوم که در هفته‌های گذشته به‌رغم کاهش در بازارهای فلزات مقاومت خوبی از خود نشان داده بود اما هفته گذشته بیش از ۳درصد افت را در کارنامه خود ثبت کرد و به هزار و ۸۰۰ دلار در هر تن رسید. سرب ۵/ ۱درصد، قلع یک درصد، روی ۳درصد و نیکل ۸/ ۲ درصد کاهش قیمت را در همین مدت به ثبت رساندند. این کاهش قیمت برای زغال‌سنگ ۵/ ۱درصد اعلام شده است.

 

به این ترتیب شاخص فلزات پایه یا همان LME Index در این مدت ۳ درصد افت را از خود نشان داد که حکایت از وضعیت نگران‌کننده این بازارها دارد. اما برخلاف بازار فلزات پایه، تغییرات قیمت محصولات زنجیره فولاد تابع موضوعات بلندمدت‌تری است. کارشناسان می‌گویند پیش‌بینی‌ها از رشد تولید فولاد چین و بهبود تقاضا در هند دو موضوعی است که می‌تواند به تحرکات در بازار فولاد منتهی شود. به‌عنوان مثال دیروز رویترز در گزارشی نوشت نگرانی‌ها از عرضه بیش از حد فولاد در چین و افزایش تولید کارخانه‌ها به دلیل بالا بودن حاشیه‌های سود این کالا می‌تواند مسیر آتی این بازار و بازارهای مرتبط از جمله سنگ آهن را تعیین کند.

 

مسیر آتی فولاد در دست چین و هند

فولادسازان چینی به‌رغم محدودیت‌های زیست محیطی به دنبال افزایش تولید خود هستند به‌طوری‌که پیش‌بینی می‌شود تقاضا برای مواد اولیه توسط آنها بیش از ۲ درصد در ماه مه ‌افزایش یافته که بالاترین میزان از جولای تاکنون است. اکنون در بازار چین قیمت انواع فولاد در یک ماه گذشته افزایشی بوده و همین موضوع عامل تشویق تولیدکنندگان شده و این در حالی است که در فصل تابستان به دلیل دمای بالا و بارندگی‌ها تقاضا برای فولاد کاهشی است بنابراین این موضوع روی قیمت در ماه‌های پیش رو اثر منفی بر جای می‌گذارد و ممکن است تولید را نیز متعادل سازد اما به دلیل مشکلات تجاری بین پکن و واشنگتن و اقدامات دولتچین برای تقویت رشد اقتصادی ممکن است رونق پروژه‌های عمرانی در این کشور تقاضا را برای فولاد در حدی متعادل نگه دارد که در این صورت بازاری رو به رشد دور از ذهن نیست.

 

در مقابل اما در هند شرایط متفاوت است. این کشور طبق پیش‌بینی‌ها با رشد تقاضا برای فولاد و محصولات مربوطه روبه‌رو است. از جمله عوامل مثبت در تقاضا برای این محصول را باید در افزایش هزینه‌های دولت در زمینه زیرساخت‌ها و مسکن دانست که دولت نارندرا مودی به دنبال آن است. وی که بار دیگر قاطعانه در انتخابات هند پیروز شده قصد دارد برنامه‌های عمرانی و زیرساختی مدنظر خود را با قدرت به پیش ببرد و این موضوع در سال‌های پیش رو باعث تقویت تقاضای فولاد در این کشور می‌شود و می‌تواند موتور محرکه برای بازار فولاد باشد.

 

در چند ماه اخیر هم با استارت رقابت‌های انتخاباتی در این کشور و نگرانی از اینکه وی نتواند بار دیگر نخست‌وزیر شود تقاضای فولاد را کاهش داده بود اما اکنون زمان آن است که این بازار از سوی دهلی بار دیگر تقویت شود. در این باره یک کارشناس هندی به رویترز اعلام کرد که برنامه‌های زیرساختی نارندرا مودی که تامین‌کننده رشد اقتصادی در این کشور است نتایج خوبی برای اقتصاد هند به همراه داشته و پیش‌بینی می‌شود بخش‌های املاک و مستغلات و زیرساخت‌های این کشور تا سال ۲۰۲۵ به ۶۵۰ میلیارد دلار و تا سال ۲۰۳۰ به یک تریلیون دلار برسد که ریل اصلی تقاضا برای فولاد در این کشور را پایه‌گذاری خواهد کرد.

 

سیاست گذاران هندی در تلاشند تا سرمایه‌گذاری‌های عمومی در حوزه زیرساخت را تقویت کنند و با احداث جاده‌ها، راه‌آهن، زیرساخت‌های شهری، فرودگاه‌های مجهز، مسکن ارزان قیمت و بنادر پیشرفته شرایط را برای رشد اقتصادی در این کشور فراهم کنند که این امر به‌عنوان محرک بازار فولاد قلمداد می‌شود.

 

از طرف دیگر دولت هند قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میزان تولید فولاد خود را به ۳۰۰ میلیون تن در سال برساند یعنی تقریبا آن را نسبت به ارقام کنونی سه برابر کند که این موضوع باعث می‌شود بخش قابل‌توجهی از نیاز داخلی آن به فولاد توسط تولیدکنندگان داخلی تامین شود که در نتیجه واردات این محصول را در سال‌های آینده می‌تواند محدود سازد اما تمام این موضوعات به عوامل متعددی وابسته است و شرایط خاصی دارد که یکی از آنها به وقوع نپیوستن یک رکود سنگین مجدد در اقتصاد جهان است که اگر چنین رکودی ایجاد شود هیچ امیدی به هیچ یک از این برنامه‌ها نیست و روندها همگی تغییر خواهند کرد؛ موضوعی که هم اکنون هر از گاهی علائم آن بروز می‌کنند.

 

کاهش قیمت در بازار کالایی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
کاهش قیمت در بازار کالایی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

 

 

ترین‌های بورسترین‌های فرابورساخبار مجامع
صنایع بورسیشرکت‌های بورسیبازار نفت
بازار طلابازار فلزاتبازار پتروشیمی‌ها
بورس کالاشاخص‌های بورستحلیل بورس

 

 

  • 14
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش