شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۱۰۰۲۹

همه چیر درمورد کاردانی مراقبت پرواز

کاردانی مراقبت پرواز چیستکاردانی مراقبت پرواز احتیاج به سرعت عمل بالایی دارد
معمولا وظیفه ی مراقبان پرواز در برج مراقبت این است که خلبان و هواپیما را هدایت و راهنمایی کنند. آنها مسیر و ارتفاع پرواز را بر اساس ورزش باد و یا نوع آب و هوای باند پرواز تعيين می کنند و برای انجام یک پرواز مطمئن و ایمن، اطلاعات مهم و مفیدی را در اختیار خلبانان قرار می دهند.

کاردانی مراقبت پرواز

در رشته کاردانی مراقبت پرواز، ماشین های مسافرتی از جمله موشک های هواپیما، هلیکوپتر، ماهواره و فضاپیما ایجاد، طراحی و نگهداری می شود. آن ها علاوه بر ایجاد ماشین آلات، برای ایجاد کارآمدترین ماشین آلات در بازار از دانش خود در زمینه فناوری و حمل و نقل هوایی استفاده می کنند و برای سیستم های دفاعی، حمل و نقل هوایی و اکتشافات فضایی از فن آوری های پیشرفته ای استفاده می کنند. آن ها مسئولیت اطمینان از مطابقت دستگاه ها با رعایت مقررات زیست محیطی و ایمنی را بر عهده دارند. مهندسین هوانوردی، پس از بازرسی قطعات، هرگونه تغيير لازم را توصیه می کنند.

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل مراقبت پرواز

علاقه مندان برای ورود به شغل کاردانی مراقبت پرواز باید پس از گذراندن سال اول دبیرستان، به هنرستان های هوانوردی بروند. علاوه‌براین دارندگان مدرک پیش دانشگاهی تجربی و ریاضی، مجوز تحصیل در رشته مراقبت پرواز در دانشگاه را دارند. یکی از شروط پذیرفته شدن در رشته کاردانی مراقبت پرواز اینست که افراد باید برخی از شرایط اختصاصی را داشته باشند که از آن ها می توان به سلامت جسمی و روانی، دارا بودن سطح قابل قبولی در زبان انگلیسی، عدم اشکال در تکلم و نداشتن لهجه اشاره کرد.

دوره های اموزشی مختلف در حوزه مراقبت پرواز در برخی از موسسات مربوطه برگزار می شود که افراد علاقمند برای پیشرفت در کارشان یا موقعیت شغلی بهتر میتوانند این دوره ها را بگذرانند.

خصوصیات و ویژگی های لازم برای مراقب پرواز

* سرعت عمل بالایی دارد:

یکی از لازمه های شغل کاردانی مراقبت پرواز، داشتن سرعت عمل بالایی می باشد. گاهی اوقات اتفاق جدیدی در هر لحظه رخ می دهد که باید بتوانید واکنشی را در کسری از ثانیه انجام دهید. پس درصورت عدم برخورداری از سرعت عمل بالا، بهتر است که سراغ این شغل نیایید چون مهم ترین ویژگی در این شغل، سرعت عمل بالا می باشد.

* دقت بالایی دارد و هوشیار است:

مراقبان پرواز، مسئولیت جان صدها انسان و خلبان را بر عهده دارند؛ به همین خاطر، باید در شناخت و اعلام اتفاقات جدید، دقت و هوشیاری بالایی داشته باشند.

* بیانی شیوا و رسا دارد:

از وظایف برج مراقبت میتوان به اطلاع رسانی واضح و شفاف اشاره کرد. پس باید بیان متخصصان این برج، رسا باشد.

* هیجان و آرامش خود را می تواند حفظ کند:

مراقبان پرواز، کار بسیار حساسی دارند؛ به این صورت که ممکن است برای هواپیما در هر لحظه اتفاقی رخ دهد. پس یکی از وظایف آن ها توانایی کنترل هیجانات و اقدام و اطلاع رسانی بموقع است.

چگونه وارد شغل مراقبت پرواز شویماطلاع رسانی واضح و شفاف یکی از وظایف برج مراقبت پرواز است

وظایف و مسئولیت های مراقب پرواز

> مراقب پرواز باید برای جلوگیری از برخورد هواپیماها به یکدیگر اقداماتی انجام دهد.

> مراقب پرواز موظف است که از برخورد هواپیماها با موانع اطراف فرودگاه و باندهای پرواز جلوگیری کند.

> مراقب پرواز باید بتواند به جریان پروازها سرعت بدهد و نظمی در آن بوجود آورد.

> یکی از وظایف مراقب پرواز اینست که به خلبانان، اطلاعات مفیدی بدهد مثلا برای سلامت و ایمنی پرواز، اطلاعات جوی را بدهد.

> از دیگر وظایف مراقب پرواز می توان به اطلاع رسانی و کمک به مراکز تجسس و نجات در صورت بروز سانحه اشاره کرد.( اولین کسانی که از وقوع صانحه آگاه میشوند ، کارکنان مراقبت پرواز هستند. بنابراین، باید برای نجات سرنشینان هواپیمای سانحه دیده و از بین نرفتن آثار و شواهد و مدارک مؤثر در بروز سانحه در کوتاه ترین زمان ممکن اقدام کنند.)

شخصیت های مناسب این شغل مراقبت پرواز

عوامل مختلفی در یک انتخاب شغل صحیح و درست، برای هر فرد در نظر گرفته میشود که از آن ها می توان به ویژگی های شخصیتی، علایق، ارزش ها، شرایط خانوادگی، مهارت ها، شرایط جامعه و … اشاره کرد. ویژگی های شخصیتی از مهم ترین این عوامل به شمار می رود. از این رو برای این که شخصیت هر فرد را بدرستی بشناسید به تخصص و زمان کافی نیاز دارید. البته ویژگی های هر فردی، منحصربه فرد است، حتی افرادی که دارای تیپ شخصیتی مشابه هستند، باز هم با یکدیگر در برخی از موارد، فرق دارند.

رشته هوانوردی از سه شاخه خلبانی، مراقبت پرواز و ناوبری هوایی تشکیل شده است که دو شاخه ی خلبانی و مراقبت پرواز، اقدام به پذیرش دانشجو از بین داوطلبان گروه‌های آزمایشی ریاضی و فنی و علوم تجربی کرده است. در ادامه با این دو شاخه بیشتر آشنا شوید:

پذیرش دانشجو در شاخه خلبانی نظامی، صرفا از طریق آزمون سراسری دانشگاه ها و مراکز اموزش عالی میباشد که دانشجویان آن در دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری اموزش می بینند. هدف از پذیرش دانشجوی هوانوردی( خلبانی) در دانشگاه هوایی شهید ستاری، اینست که خلبان های موردنیاز نیروی هوایی جمهوری اسلامی را تربیت کند.

نیروی هوایی تعیین می کند که دانشجویان خلبانی به آموزش در کدام رشته تخصصی( خلبان جنگی، اموزشی یا مسافربری) بپردازند. درواقع رشته هوانوردی( خلبانی) دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی وابسته است و دانشجویان این دانشگاه از همان ابتدای تحصیل به عنوان یک دانشجوی نظامی محسوب میشود و سرانجام بعنوان یک افسر مهندس یا کارشناس، فارغ التحصیل می شوند.

فرصت های شغلی مهندسی هوانوردی

مهندسان هواپیما می توانند در دفتر، فعالیت کنند یا اینکه به فعالیت در کارگاه های هواپیما، آشیانه های تولید هواپیما یا آزمایشگاه های هوانوردی مشغول شوند. ممکن است که سفر محلی و ملی در بین سایت ها ضروری باشد.

مسئولیت های مراقب پروازمحیط کار مراقبان پرواز همواره دارای هیجان و بدون روزمرگی می باشد

این مهندسان نیز مجوز فعالیت در شرکتهای هوافضا و موتورهای هوایی، اپراتورهای هواپیمایی، نیروهای مسلح، آژانس های قرارداد هواپیمایی، سازمان های تحقیق و توسعه، مشاوره در شرکت های هواپیمایی، سازمان های دولتی مانند وزارت دفاع و دانشگاه ها را دارند.

درآمد و حقوق رشته مهندسی هوانوردی و مراقبت پرواز در ایران

افراد شاغل در صنعت هوانوردی براساس مواردی ازجمله سطح تحصیلات، سمت شغلی، سابقه کاری و برخی از شرایط دیگر، حقوق دریافت می کنند.

محاسن شغل مراقبت پرواز

فواید شغل مراقبت پرواز به شرح زیر میباشد :

>> همواره محیط کار مراقبان پرواز، هیجان دارد.

>> شغل مراقبان پرواز از وجهه اجتماعی خوبی برخوردار است.

معایب شغل مراقبت پرواز

این شغل بر اساس تحقیقات سازمان جهانی کار از حرفه ها و تخصص های فنی دشوار در سطح بین المللی، از حساس ترین و پرمسئولیت ترین مشاغل به شمار می رود.

- شغل مراقبت پرواز، فشار روانی بالایی دارد.

- دانش آموختگان رشته مراقبت پرواز، صرفا مجوز فعالیت در فضای فرودگاه را دارند، در غیر این صورت، امکان اشتغال در فضاهای دیگر را نخواهند داشت.

محاسن شغل مراقبت پرواز,تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل مراقبت پروازشغل مراقبان پرواز دارای وجهه اجتماعی خوبی می باشد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش