دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۸۰۰۸۲

همه چیز درباره ی رشته it و گرایشهای آن

رشته it,معرفی رشته it,رشته it چیسترشته it یکی از بهترین بازارهای کار را در میان تمامی رشته‌ها دارد
از رشته های گروه آزمایشی ریاضی – فیزیک می توان به رشته it اشاره کرد که یک رشته ی میان رشته ای محسوب میشود. کاربردهای این رشته نظیر روش های جمع آوری اطلاعات، استفاده  و انتقال آن می باشد. در این مطلب از  سرپوش درباره رشته it توضیحاتی داده شده است.

رشته it

رشته IT در میان تمامی رشته ها یکی از بهترین بازارهای کار را دارد. معنای عبارت IT فناوری اطلاعات میباشد و این کلمه خلاصه شده ی عبارت information technology است. متخصصین آی تی در استفاده از فناوری به سازمان ها کمک می کنند. در واقع مهندسین IT در تمامی سازمان ها، وظیفه ی انجام اموری همچون ساخت، نصب و راه اندازی، حفظ امنیت و نگهداری سیستم های سخت افزاری و نرم‌افزاری کامپیوتری و شبکه را برعهده دارند. همچنین این متخصصان به پرسنل سازمان ها، نحوه ی استفاده از این تجهیزات را اموزش می دهند.

رشته it دارای گرایش های متعددی می باشد. حتی فارغ التحصیلان رشته های مرتبط نظیر برنامه نویسی و مهندسی کامپیوتر میتوانند فعالیت خود را بعنوان مهندس فناوری اطلاعات، شروع کنند. تقریباً تمامی سازمان های دولتی و خصوصی، برنامه نویس و مهندس IT را استخدام می کنند و بازار کار این رشته، بسیار خوب است.

تاریخچه it

از حدود ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، بشر در عصر سومریان باستان به وسیله ی نوشتن در حال انتقال، بازیابی، ذخیره سازی و برقراری ارتباط بوده است؛ در حالیکه از سال ۱۹۵۸ اصطلاح فناوری اطلاعات و چاپ مقاله Harvard Business Review، بوجود آمد.

تا پیش از سال ۱۹۷۸ کامپیوترها نیز وجود داشتند ولی کاربردشان برای انجام محاسبات پیچیده بود. زمانی عبارت " فناوری اطلاعات" محبوبیت پیدا کرد که از کامپیوترها برای نظم بخشیدن و sort کردن داده های از پیش نوشته شده به غیر از انجام محاسبات پیچیده، استفاده کردند.

هدف از رشته it

رشته it با هدف تربیت دانشجویان در زمینه هایی نظیر مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده سازی، پشتیبانی و یا مدیریت سیستم های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، مخصوصا برنامه های نرم‌افزاری و سخت افزاری بوجود آمد. رشته مهندسی فناوری اطلاعات قصد دارد که در فضایی امن، فرایندهایی همچون انتقال، پردازش و نگهداری اطلاعات موجود در رایانه ها صورت بگیرد.

وظایف مهندس فناوری اطلاعات

مهندس فناوری اطلاعات، موظف به انجام امور زیر میباشد :

>> یکی از وظایف مهندس فناوری اطلاعات، تجزیه و تحلیل، طراحی و پیاده سازی شبکه می باشد.

>> یک مهندس فناوری اطلاعات باید بتواند سخت افزارهای رایانه ای را طراحی و پیکربندی کند و بر آن نظارت داشته باشد.

معرفی رشته it,گرایش های رشته آی تی,وظایف مهندس فناوری اطلاعاترشته it گرایش‌های متعددی دارد

>> مهندس فناوری اطلاعات وظبفه دارد که نرم افزارهای رایانه ای را طراحی، انتخاب، نصب و راه اندازی کند.

>> از وظایف یک مهندس فناوری اطلاعات می توان به بهینه سازی و گسترش شبکه ها اشاره کرد.

>> یک مهندس فناوری اطلاعات باید از این توانایی برخوردار باشد که سخت افزارها و نرم افزارها را بهینه سازی کند و توسعه دهد.

>> مسئولیت مهندس فناوری اطلاعات اینست که به مراجعه کنندگان در زمینه فناوری اطلاعات و تکنولوژی های نوین مشاوره دهد.

>> از دیگر وظایف مهندس فناوری اطلاعات می توان به راه اندازی و اموزش نرم افزارهای کاربردی موردنیاز شرکت به کارکنان آنها اشاره کرد.

>> یک مهندس فناوری اطلاعات باید بتواند در زمینه های نگهداری، رفع نقص و به روز رسانی برنامه های نرم‌افزاری و سخت افزاری، خدمات پشتیبانی را ارائه دهد.

>> حفظ امنیت داده های موجود و مهم شرکت ها و سازمان ها، از دیگر وظایف مهندس فناوری اطلاعات به شمار می رود.

>> مهندس فناوری اطلاعات، قادر است که نرم افزارهای تحت شبکه را بررسی کند و آنها را بشناسد.

>> یکی از دیگر وظایف مهندس فناوری اطلاعات، تقویت و ارتقاء شبکه و راه اندازی سرور های موردنیاز می باشد.

توانایی های لازم برای انتخاب رشته it

دانشجویان علاقمند به تحصیل در رشته مهندسی آی تی باید در درس ریاضی و محاسبات، قوی باشند. درواقع مباحث مهم ریاضی و فیزیک دبیرستان، نظیر انتگرال، گسسته، معادلات دیفرانسیل، آمار و احتمالات می باشند. از این رو علاقه مندی به کامپیوتر ها و تکنولوژی و فناوری های مرتبط با آنها ، لازمه ی موفقیت در این رشته است. همچنین شما باید یک روحیه تلاشگر و کنجکاو و اشتیاق بالا به یادگیری داشته باشید. این رشته منتهی به اموزش های دانشگاهی نیست بلکه باید حتماً به فکر شرکت در کلاس ها، دوره های تخصصی و انجام کارآموزی، پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی خود باشید تا قادر به فعالیت به صورت تخصصی باشید.

مهارت های فردی لازم برای رشته it، شامل توانایی حل مسأله و خلاقیت است؛ به این دلیل که پیشرفت و نوآوری از ماهیت های رشته it به شمار می روند. یک مهندس آی تی عموما باید با دیگر اعضای شرکت ها و سازمان ها در ارتباط باشد؛ لذا نیازمند توانمندی و مهارت کار گروهی و ارتباطات میان فردی خوب است. داشتن مهارت های کسب و کار و آشنایی با اصول تجارت براساس ماهیت مشاوره ای برخی از مشاغل مرتبط با آی تی ، ضروری است.

کارشناسی رشته ای تی

طول دوره ی تحصیل در رشته it در مقطع لیسانس یا کارشناسی بمدت ۴ سال میباشد و دانشجو موظف به گذراندن ۱۴۰ واحد درسی است. برخی از مهمترین مباحث این رشته شامل ساختارهای داده، شبکه سازی کامپیوتری، طراحی الگوریتم، مفاهیم پایگاه داده، سیستم های عامل، هوش مصنوعی ، معماری کامپیوتر، نظریات مدیریت، مهندسی نرم‌افزار و اقتصاد مهندسی است. رشته ای تی در دانشگاه هایی ارائه می شود که از آن ها می توان به دانشگاه دولتی روزانه و شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی، دانشگاه ازاد و پردیس های خودگردان اشاره کرد.

گرایش های رشته آی تی

رشته it، فاقد گرایش در مقطع کارشناسی است ولی دانشجویان می توانند در مقطع کارشناسی ارشد، گرایش های متعددی را به شرح زیر انتخاب کنند.

* تجارت الکترونیک و سیستم های چند رسانه ایی:

تجارت الکترونیک، معاملات تجاری را با استفاده از شبکه های رایانه ای در مراحل گوناگونی نظیر طراحی، تولید، خرید، فروش و تحویل، ساده می کند و سپس به آن سرعت می بخشد. عبارت« تجارت الکترونیک»، هر گونه تجارت و تعامل مدیریتی را با استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات دربر میگیرد. این دوره با اهداف گوناگونی بوجود آمد که از آن ها می توان به مهارت در طراحی و تولید سیستم های مالتی مدیا برای توزیع در سطح شبکه، ارائه درکی مناسب از فناوری های مرتبط با شبکه های کامپیوتری و اگاهی از ابزارها و روش های مودنیاز برای تغيير وظایف تجارتی و مدیریتی از طریق انجام معاملات به صورت الکترونیکی اشاره کرد. رشته تجارت الکترونیک در مقطع کارشناسی ارشد، فارغ التحصیلانی را تربیت می کند تا در شبکه های رایانه ای با استفاده از مهارت های خلاق و توانایی تجاری و دانش فنی خود بتوانند از پتانسیل عظیم بازاریابی بهره برداری کنند.

* امنیت اطلاعات:

یکی از گرایشهای ارشد رشته آی تی ، امنیت اطلاعات میباشد که به ایجاد امنیت در شبکه و جلوگیری از حملات برنامه های مخرب و ویروس ها به شبکه و…… می پردازد.

* شبکه های کامپیوتری:

شبکه های کامپیوتری از زیر شاخه رشته مهندسی کامپیوتر و مخابرات محسوب میشود و پیشینه طولانی تری از لحاظ کاربردی نسبت به گرایش های دیگر این رشته دارد. از زمینه های فعالیت در این رشته می توان طراحی و پیکر بندی و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری و برنامه نویسی شبکه را نام برد.

وظایف مهندس فناوری اطلاعات,رشته it چیست,رشته itرشته it به توانمندی در درس ریاضی و محاسبات بستگی دارد

* مهندسی فناوری اطلاعات:

دانشجویان رشته دانش مهندسی فناوری اطلاعات با مباحثی همچون چگونگی جمع آوری اطلاعات – استفاده و انتقال آن – مطالعه و طراحی و ساخت و نگهداری سیستم های سخت افزاری و نرم‌افزاری آشنایی پیدا میکنند.

* مدیریت سیستم:

از مفاهیم رشته مدیریت سیستم می توان به کاربرد تکنولوژی اطلاعات در پشتیبانی از فعالیت های تجاری اشاره کرد.

* گرایش طراحی و تولید نرم افزار :

در گرایش طراحی و تولید نرم‌افزار ، مباحثی همچون دانش زبان های برنامه نویسی، چرخه عمر توسعه نرم‌افزار ، سیستم عامل ها و مفاهیم مربوط به تحلیل و طراحی نرم‌افزار به دانشجویان اموزش داده میشود و آن ها میتوانند به فعالیت در سمت هایی همچون مشاور تولید و طراحی نرم افزار مشغول شوند.

* گرایش سامانه های شبکه ای:

گرایش سامانه های شبکه ای، متمرکز بر حوزه های مختلف شبکه های اجتماعی، فناوری و زیستی و مفاهیم بنیادی شبکه می باشد. در ابتدا فارغ التحصیلان این گرایش، مواردی همچون ساختار، کارکرد و فرایندهای شبکه های مختلف اطلاعات، فناوری، زیستی، شناختی، معنایی و اجتماعی را مودر بررسی قرار میدهند و سپس پدیده های طبیعی و مهندسی را با استفاده از شبکه، پیش بینی و تحلیل می کنند.

* گرایش سیستم های تکنولوژی اطلاعات:

گرایش تکنولوژی اطلاعات رشته it قصد دارد که در زمینه ی طراحی، اداره، هدایت و پیاده سازی تکنولوژی ها و سیستم های اطلاعاتی به روز سازمان ها، دانش کارشناسان ارشد را ارتقاء دهد.

مزایای رشته it یا مهندسی فناوری اطلاعات

- از رشته it به عنوان یک رشته نوین و به روز یاد میشود، به همین دلیل این رشته در شرایط فعلی از بازار کار نسبتا خوبی برخوردار است، با این که بسیاری از فارغ التحصیلان رشته مهندسی فناوری اطلاعات، فعالیت خود را در شغل های متفاوتی از رشته تحصیلی خود شروع کرده اند.

- رشته مهندسی فناوری اطلاعات بگونه ایست که حتی درصورت عدم مهارت دانشجویان در این درس، باز هم میتوانند کاری را متناسب با وضعیت دانش متوسط خود، پیدا کنند.

معایب رشته it یا مهندسی فناوری اطلاعات

> نوپا بودن رشته it و فقدان منابع درسی و اموزشی از معایب این رشته به شمار می رود. از این رو تسلط بر زبان انگلیسی در این رشته از اهمیت به سزایی برخوردار است و دانشجویان مهندسی فناوری اطلاعات میتوانند نیاز خود به اطلاعات و اموزش را با مراجعه به منابع غیرفارسی برطرف کنند.

> عقیده ی بعضی از افراد اینست که رشته مهندسی فناوری اطلاعات، مهارت یک مهندس فناوری اطلاعات را بطور کامل، برطرف نمی کند و آن ها باید علاوه بر کلاس های درسی به دنبال کارآموزی و منابع تکمیلی باشند.

توانایی های لازم برای انتخاب رشته it,مزایای رشته itرشته it در مقطع کارشناسی گرایشی ندارد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش