جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۱۰۹

معرفی رشته گیاهان دارویی و گرایشهای آن

رشته گیاهان دارویی,شاخه های رشته گیاهان دارویی,معرفی رشته گیاهان داروییرشته گیاهان دارویی یکی از رشته های دانشگاهی است
در بین رشته هایی که تحصیل در آن به دو صورت دانشگاهی و ازاد، امکان پذیر است؛ رشته ای تحت عنوان گیاهان دارویی وجود دارد. طرفداران این رشته در زمان گذشته بسیار زیاد بوده است و اینک رشته گیاهان دارویی در کل دنیا به انواع رشته های تحصیلی دانشگاهی اضافه شده است.

رشته گیاهان دارویی

داروها در طب سنتی قدیم، از گیاهان بوجود می آمدند؛ حتی گیاه شناسی در ایران و پیش از اسلام از سابقه ای طولانی برخوردار است. یکی از رشته های قابل تدریس در دانشگاه ها، رشته گیاهان دارویی میباشد که بسیاری از افراد را به خود جذب کرده است.

شاخه ها و گرایش های رشته گیاهان دارویی

شما می توانید که باتوجه به علایقتان برای تحصیل در رشته گیاهان دارویی در یکی از این گرایش های زیر، ادامه تحصیل دهید:

- تولید و بهره برداری گیاهان دارویی:

علاقه داشتن به مراحل تولید و برداشت انواع گیاهان دارویی، یکی از شروط تحصیل در گرایش تولید و بهره برداری گیاهان دارویی به شمار می رودد. دروس ارائه شده در این گرایش با نام رشته مرتبط میباشد و شما میتوانید پس از فارغ التحصیلی، به فعالیت در زمینه های مختلف پرورش گیاهان دارویی و بهره برداری از آنها برای تولید انواع داروهای گیاهی بپردازید.

- شناخت گیاهان دارویی:

دانشجو در گرایش شناخت گیاهان دارویی، ملزم به کسب اطلاعات در زمینه ی پرورش و تولید گیاهان دارویی نیست بلکه در زمینه های مختلفی همچون فیزیولوژی، گیاه شناسی، ترکیبات شیمیایی، پراکنش، خواص درمانی( به میزان کم) و اکولوژی این گیاهان، اطلاعاتی را می آموزد و نهایتا وقتی که تحصیلاتش را تمام کرد، می تواند فعالیت خود را در زمینه های مختلف مرتبط با همین موضوعات، شروع کند.

لیست دروس رشته گیاهان دارویی,معرفی رشته گیاهان دارویی,تعداد واحدهای رشته ی گیاهان داروییبرای تحصیل در رشته گیاهان دارویی سه گرایش وجود دارد

- صنعت گیاهان دارویی و مسائل پس از برداشت:

دانشجو با تحصیل در گرایش صنعت گیاهان دارویی و مسائل پس از برداشت می آموزد که وقتی محصولات و گیاهان دارویی را برداشت کرد، آنها را با پردازش کدام عملکردها به داروهای کاربردی تبدیل کند. پس از برداشت گیاهان دارویی باید علملیاتی همچون تکه تکه کردن، تمیز کردن ، بسته بندی ، پودر کردن، تهیه عرقیجات از گیاهان دارویی و …را بر روی آن گیاه انجام داد که در این گرایش به خوبی اموزش داده می شود.

دروس رشته گیاهان دارویی

دروس تخصصی و غیر تخصصی رشته ی گیاهان دارویی در دانشگاه، شامل شناخت و بهره برداری از محصولات فرعی( دارویی و معطر)، روش های اهلی کردن گیاهان دارویی و معطر، طرح های آماری در علوم گیاهان دارویی و معطر، علف های هرز و کنترل آنها ، روش های آبیاری، زبان تخصصی، کشت و پرورش گیاهان دارویی معطر، ژنتیک عمومی، سمینار( مسأله مخصوص)، بازاریابی دسته بندی گیاهان دارویی و معطر، پروژه، روش های آبیاری، مدیریت و حسابداری، آفات رایج گیاهان دارویی و معطر، کشت بافت و اکولو فیزیولوژی گیاهان دارویی و معطر می باشد.

تعداد واحدهای هر مقطع در رشته ی گیاهان دارویی

دانشجویان رشته ی گیاهان دارویی باید مجموعا ۷۰ واحد را در مقطع کارشناسی بگذرانند که ۱۰ واحدش، دروس عمومی، ۹ واحد آن، دروس پایه، ۲۲ واحدش دروس اصلی و ۲۹ واحد آن شامل دروس تخصصی میباشد درحالیکه تعداد واحدهای این رشته در مقطع کارشناسی ارشد، ۳۲ واحد میباشد که ۱۶ واحدش برای دروس الزامی، ۱۰ واحد آن برای دروس انتخابی و ۶ واحدش برای پایان نامه در نظر گرفته شده است.

توانایی های فارغ التحصیلان رشته گیاهان داروئی

فارغ التحصیلان رشته گیاهان داروئی، مجوز فعالیت در مراحل مختلف خشک کردن و نگهداری از انواع نمونه های گیاهان دارویی را دارند. همچنین میتوانند بر روی مراحل تولید این مدل داروها بعنوان یک ناظر تحصیل کرده در رشته گیاهان دارویی، حضور مؤثر داشته باشند. آنها قادر به تشخیص گیاهان دارویی با استفاده از علوم یاد گرفته در این رشته ی تحصیلی می باشند و همچنین می توانند قدم های بزرگی در مسیر نگهداری و پرورش آنها بردارند.

از توانایی های فارغ التحصیلان رشته گیاهان دارویی می توان به شناسایی گیاهان دارویی، نگهداری از بذر گیاهان دارویی و روش های درست پرورش و تکثیر آنها اشاره کرد. این افراد میتوانند حضور موثری در طرح های مختلف زمینه های تحقیقاتی گیاهان دارویی و معطر و ازمایشگاه های مربوطه نیز داشته باشند.

بازار کار فارغ التحصیلان رشته گیاهان دارویی

فارغ التحصیلان رشته گیاهان دارویی می توانند به فعالیت در محیط های خصوصی و شخصی یا محیط های کارخانه ای شرکتی نظیر کارخانجات تولید انواع چای های گیاهی( دمنوش)، کارخانجات داروسازی گیاهی، کارخانجات تولیدی عرقیات و گلاب و کارگاه های بسته بندی مختص گیاهان دارویی بپردازند.

گرایش رشته گیاهان دارویی,بازار کار رشته گیاهان دارویی,شاخه های رشته گیاهان داروییگیاهان دارویی یکی از رشته هایی است که در دانشگاه ها تدریس می شود

علاوه بر این فارغ التحصیلان رشته گیاهان دارویی می توانند مزارع بزرگ و کوچک گیاهان دارویی را راه اندازی کنند و یا بر روی روند کاری این مزارع، به صورت یک ناظر، نظارت کنند. خیلی از متخصصان رشته گیاهان دارویی میتوانند انواع گیاهان دارویی طبیعی را در طبیعت، برداشت کنند که برای انجام این کار را باید از سازمان های مربوطه، مجوز بگیرند. داروخانه های گیاهی در زمینه های مختلف تولید داروی گیاهی، نیازمند افراد متخصص و کاربلد هستند.

تعداد واحدهای رشته ی گیاهان دارویی,گرایش رشته گیاهان دارویی,بازار کار رشته گیاهان داروییفارغ التحصیلان رشته گیاهان داروئی بدلیل تنوع شغلی میتوانند مشاغل مختلفی انتخاب کنند

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش