شنبه ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۲۰۰۶۸

دانستنی های جامع درمورد رشته فلسفه

رشته‌ فلسفه‌,گرایش‌های رشته‌ فلسفه‌,دروس‌ اصلی‌ و تخصصی‌ رشته‌ فلسفه‌رشته‌ فلسفه‌ نيز يك‌ رشته‌ آموزشي‌ است‌ كه‌ كليه‌ پرسش‌هاي‌ بنيادي‌ انسان‌ را بررسي‌ مي‌كند
رشته فلسفه در ارتقاء سطح فكری جامعه اهمیتی بنیادی دارد؛ به دلیل اینكه هر جامعه به افرادی نیازمند دارد كه اهل تفكر و نقادی باشند و توانایی فهم مسائل فرهنگی و همینطور توانایی تشخیص مبانی فرهنگی را داشته باشند.

رشته فلسفه

یکی از رشته های گروه علوم انسانی که ۶ گرایش مجزا دارد، رشته فلسفه میباشد و از گرایشهای این رشته میتوان به فلسفه وکلام، فقه شافعی، فلسفه، فلسفه ومنطق، فلسفه وفقه، فلسفه و تعلیم وتربیت اشاره کرد. در این رشته امکان ادامه تحصیل در داخل کشور در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد. در طول تاریخ بشریت، ر شته فلسفه گذشته ای طولانی دارد و فلسفه شناسیان زیادی از دیر باز وجود داشتند. 

انتخاب رشته صحیح و متناسب با روحیه و توانایی های آنها یکی از دغدغه های تمام کنکوری هاست. فلسفه از رشته هایی به شمار میرود که جزو زیرگروه های انسانی است. بطور کلی به علم پاسخ گویی به سوالات بنیادی بشر نیز فلسفه می گویند. باتوجه به اینکه پرسش ها در چه زمینه ای باشند جنبه فلسفی متفاوتی به خود می گیرند. به طورمثال چنانچه موضوع بحث، مربوط به ارزش های دینی و معنوی باشد فلسفه دینی موردنظر میباشد یا اگر ارزش های اخلاقی مورد سؤال قرار گیرند، فلسفه جنبه اخلاقی میگیرد و با عنوان فلسفه اخلاق شناخته می شود. در مقطع کارشناسی،  دانشجویان رشته فلسفه مطالبی را فرا می گیرند که با فلسفه عرب مرتبط می باشند. همچنین با سیر تاریخی آن از فلسفه یونان تا زمان حال آشنا می شوند.

هدف رشته فلسفه

پرورش استاد و پژوهشگر فلسفه از  اهداف رشته فلسفه در دانشگاه ها به شمار میرود که دانشجو باید آشنایی کامل با تمام مکاتب و آرای فلسفی غرب داشته باشد و بتواند آنرا با فلسفه اسلامی مقایسه کند. از دیگر دلایل تدریس فلسفه در دانشگاه، می توان به تربیت افرادی اشاره نمود که در این زمینه صاحب نظر باشند و برای گفتن، حرفی داشته باشند.

توانایی های مورد نیاز رشته فلسفه

فردی که قصد ادامه تحصیل در رشته فلسفه دارد باید یک سری توانایی های خاص را داشته باشد از جمله ی این توانایی ها، داشتن پایه ریاضی قوی میباشد به علت اینکه ریاضیات پلی برای رفتن به سمت فلسفه محسوب میشوند. همچنین فرد موردنظر باید از توانایی جسمی کافی برخوردار باشد و بتواند صاحب نظر باشد و قدرت ذهنی و خلاقیت مناسبی داشته باشد. همچنین باید به رشته فلسفه به صورت ذاتی علاقه وجود داشته باشد و همیشه فرد در جهان هستی به دنبال یافتن پاسخ سوالاتی مثل علت و معلول باشد.

وظایف فارغ التحصیلان رشته‌ فلسفه‌,رشته‌ فلسفه‌,وضعیت ادامه تحصیل در رشته فلسفهدر دانشگاه، دانشجویان رشته فلسفه بیشتر در مورد تاریخ فلسفه غرب شناخت بدست می آورند

افلاطون در سر در مکانی که در زمان خویش آموزش می داد نوشته بود که اگر ریاضیات یا هندسه را نمی دانید وارد نشوید و رشته فلسفه در آن مرکز تعلیم داده می شد، بدین دلیل که ریاضیات مثل فلسفه با تمام مسائل ذهنی و انتزاعی سر و کار دارد و برای موفقیت در ریاضیات جدید باید تعمق و تفکر داشته باشید پس آشنایی با مباحث ریاضیات یکی از راه هاییست که میتوان در فلسفه موفق بود.

گرایش های رشته فلسفه

رشته فلسفه در دفترچه معرفی رشته های دانشگاهی آزمون سراسری، به دو قسمت تقسیم میشود که یکی رشته فلسفه به معنای عام آن و دیگر رشته الهیات و معارف اسلامی گرایش فلسفه و کلام اسلامی است. فرق آن ها در اینست که بطور سنتی  در رشته فلسفه بیشتر به آموزش فلسفه غرب پرداخته میشود و هرچند که فلسفه اسلامی در این رشته به موازات فلسفه غرب، نیز تدریس می شود. فلسفه اسلامی درواقع یک گرایش فرعی محسوب میشود. ولیکن به مباحثی مانند فلسفه اسلامی در رشته معارف اسلامی گرایش فلسفه و کلام اسلامی پرداخته می شود.

رشته فلسفه در مقطع کارشناسی ارشد شامل گرایش هایی همچون فلسفه و حکمت اسلامی،  فلسفه تطبیقی،  فلسفه دین،  منطق فهم دین و اخلاق ( با ۲ گرایش) می باشد.

سرفصل دروس رشته فلسفه و تعداد واحدها

دروس عمومی رشته فلسفه:۲۰ واحد

دروس پایه رشته فلسفه:۱۸ واحد

دروس اصلی و تخصصی رشته فلسفه:۸۶ واحد

دروس اختیاری رشته فلسفه:۱۰ واحد

تعداد کل واحدهای رشته فلسفه:۱۳۴ واحد

دروس اصلی و تخصصی رشته فلسفه

از دروس اصلی و تخصصی رشته فلسفه می توان به منطق قدیم، منطق جدید، منتخب متون کلامی و فلسفی، تاریخ فلسفه اسلامی، علم کلام، فلسفه اسلامی، فلسفه اخلاق در تفکر غربی، اخلاق در تفکر اسلامی، عرفان نظری، تاریخ فلسفه یونان، تاریخ فلسفه قرون وسطی تا رنسانس، تاریخ فلسفه از" بیکن" تا" هیوم"، تاریخ فلسفه از" کانت" تا نیمه دوم قرن نوزدهم، تاریخ فلسفه جدید و معاصر، فلسفه معاصر و مکاتب جدید قرن بیستم، متون فلسفی به زبان خارجی، متون فلسفی به زبان عربی، متافیزیک در غرب، فلسفه علوم اشاره کرد.

توانایی‌های مورد نیاز رشته‌ فلسفه‌,درآمد رشته فلسفه,رشته فلسفهرشته فلسفه از زیرشاخه های گروه انسانی محسوب میشود

وظایف فارغ التحصیلان رشته فلسفه

وظایف برای یک استادی که در رشته فلسفه مشغول به تدریس است شامل نوشتن و پاسخ دادن به ایمیل ها، تدریس سخنرانی در کلاس، تحقیق، درجه بندی و چند کار دیگر است. فلاسفه با همكاران و دیگر فلاسفه خود در خصوص موضوعات مهم، سؤال/ پاسخ دادن به سوالات درباره تحقیق، و برگزاری همایش ها صحبت می كنند.

فیلسوفان برای تهیه سخنرانی در کلاسهایی که مقابل صدها دانشجو در هر هفته برگزار می کنند مقدار زیادی از وقتشان را سپری می کنند. بطور معمول برای تدریس دوره های کارشناسی ارشد و همچنین سمینارهای فارغ التحصیلی میتوان فیلسوفانی را یافت که در هر جایی میتوانند از ۵۰ دقیقه تا سه ساعت صحبت کنند. در روزهایی که اساتید رشته فلسفه در کلاس حضور ندارند، آن ها زمان زیادی را برای تحقیق صرف می کنند که شامل خواندن، نوشتن، کارهای تجربی و تجزیه و تحلیل داده هاست. از مطالب خواندن میتوان به مجلات علمی، دانشگاهی، مقاله و کتاب اشاره کرد ، در حالیکه بخش نوشتن شامل وبلاگ نویسی، انتشار مقالات، نسخه های مختلف و موارد دیگر می باشد.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته فلسفه در مقاطع بالاتر

مقطع کارشناسی ارشد رشته فلسفه شامل سه گرایش فلسفه و حکمت اسلامی، فلسفه غرب و منطق است. سیستم آموزش فلسفه اسلامی طبق مکاتب فلسفی مثل فلسفه مشاء، اشراق یا ملاصدرا می باشد. هرچند که هر کدام از دانشجویان دو رشته فلسفه اسلامی و فلسفه غرب در زمینه فلسفه مطالعات محدودی نیز دارند به این معنی که دانشجویان فلسفه غرب در زمینه فلسفه اسلامی واحدهایی را می گذرانند و دانشجویان فلسفه اسلامی در زمینه فلسفه غرب واحدهایی را می گذرانند.

موقعیت شغلی رشته فلسفه در ایران

فارغ التحصیل رشته فلسفه باید بعنوان استاد یا معلم فلسفه از نظر شغلی به تدریس فلسفه بپردازد و یا در مراکز پژوهشی نظیر دایره المعارف ها و پژوهشگاه علوم انسانی به فعالیت بپردازد که البته بیشتر فارغ التحصیلان فوق لیسانس و دکترای فلسفه در چنین مراکزی فعالیت دارند و در صورتیکه یک لیسانس فلسفه فعال و علاقمند باشد، میتواند در بعضی از این مراکز بعنوان دستیار پژوهشگر بکار مشغول شود.

 متاسفانه در جامعه ما، رشته فلسفه با همه اهمیتش بسیار مظلوم واقع شده و توسط دست اندرکاران نظام مورد بی توجهی و بی مهری قرار گرفته است، در حدی که حتی فارغ التحصیلان آن نمیتوانند در آموزش و پرورش که برای یک لیسانس فلسفه متعارف ترین زمینه کاری محسوب میشود ، استخدام کنند و وظیفه فارغ التحصیلان رشته های دیگر اینست که رشته فلسفه را در آموزش و پرورش تدریس کنند یعنی با اینکه بنیادهای تمام علوم انسانی طبق تفکر فلسفی میباشد و علوم دیگر با توجه به اینکه فلسفه کارش را تمام کرده است ، شروع می کنند و به عبارت دیگر هر انسانی باید در فلسفه پاسخ به سوالات اصلی خویش را که مربوط به ماهیت زندگی، دلیل فعالیت و ادامه حیات و اخلاقی بودن یا نبودن اعمال مختلف است، را پیدا کند ولی توجهی به نیازهای ابتدایی فارغ التحصیلان این رشته نمیشود و از این رو با مشکلات مختلفی رو به رو می شوند.

درآمد رشته فلسفه

فارغ التحصیل رشته فلسفه با مشکل شاغل شدن مواجه هستند و نمی توانند در کارهای مرتبط با رشته خود مشغول به کارشوند، به همین منظور ناگزیرند به کارهای غیرمرتبط با این رشته روی بیاورند. درآمد فارغ التحصیلان رشته فلسفه بسته به وضعیت شغلی آن ها بسیار متفاوت است.

بازارکار و آینده شغلی رشته فلسفه

یکی از رشته های کلاسیک دانشگاهی، گرایش فلسفه می باشد. این نوع آموزش با داشتن تاریخ غنی و موضوع عمیق، امکان دارد برای بعضی بیش از حد گسترده و متمرکز بنظر برسد. شما در حقیقت ، مطمئناً منافقانی را پیدا خواهید کرد که بر این تصورند که رشته فلسفه یک تصمیم غیرعاقلانه است. شما مهارت های زیادی بعنوان یک فارغ التحصیل از یک مطالعه فلسفه، خواهید داشت که می تواند به دنیای حرفه ای منتقل شود ، ولی مهارت های اساسی فکری شما مهمترین آن ها به شمار میرود که شامل تفکر انتقادی، حل مسئله و تلفیق ایده ها است.  در تمام درس های شما این مهارت های فکری وجود دارد و میتواند در هر صنعت و هر حرفه ای کاربرد داشته باشد. 

رشته فلسفه,بازارکار و آینده شغلی رشته فلسفه,سرفصل دروس رشته فلسفهفارغ التحصیل رشته فلسفه باید بعنوان استاد یا معلم فلسفه از نظر شغلی به تدریس فلسفه بپردازد

درصورت تحصیل در رشته فلسفه، می توانید موضوعات پیچیده را در سیستم های قابل فهم سازماندهی کنید. رشته فلسفه جنبه های مختلفی را میتواند در بر داشته باشد و توانایی ترکیب این جنبه ها و ایجاد یک نظریه ساده و قابل رویت برای یک فیلسوف بسیار مهم است. این مهارت ضمن حفظ یک ماموریت واضح و روشن میتواند سبب کمک به مشاغل بزرگ با ساختار پیچیده شود. تحقیق، یکی از کاربردهای مستقیم برای رشته های فلسفه محسوب میشود. 

تعداد واحدهای رشته فلسفه,رشته فلسفه,موقعيت‌ شغلي‌ رشته‌ فلسفه‌ در ايرانافرادی که در رشته فلسفه فارغ التحصیل می شوند با مشکل شاغل شدن مواجه هستند

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش