شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۵۰

نحوه ی انتخاب رشته های نیمه متمرکز به چه صورت است؟

رشته های نیمه متمرکز,یمه متمرکز,رشته های نیمه متمرکز چیستدر رشته های نیمه متمرکز تنها کسب رتبه قابل قبول کفایت نمی کند
شما باید دو مرحله را برای پذیرش در رشته های نیمه متمرکز یا متمرکز دارای شرایط خاص، طی کنید؛ به این صورت که عبور از آزمون سراسری، نخستین مرحله ی آن میباشد و شرکت در مصاحبه، ازمون عملی و شفاهی و یا معاینات پزشکی، به عنوان دومین مرحله محسوب میشود.

رشته های نیمه متمرکز

بسیاری از داوطلبان کنکوری، انتخاب رشته را یکی از مهم ترین مراحل زندگی خود می دانند. انتخاب رشته در بسیاری از موارد، به نوعی تعيين کننده ی مسیر اصلی زندگی افراد است. به عبارت ساده تر، وقتی که شخصی رشته ی خود را انتخاب می کند؛ برای ادامه مسیر تحصیلی و شغلی خود می تواند بهتر تصمیم بگیرد.

به رشته هایی که کسب رتبه قابل قبول برای تحصیل درآن ها کافی نیست و داوطلبان باید بتوانند نمره مناسبی را در مراحلی همچون مصاحبه، آزمون های عملی، معاینات پزشکی و… بدست آورند؛ رشته های نیمه متمرکز می گویند. در واقع شرط پذیرش دانشجو در دانشگاه های دارای رشته های نیمه متمرکز، کسب نمره قابل قبول در مرحله مصاحبه می باشد. لازم به ذکر است که داوطلب برای انتخاب رشته های نیمه متمرکز باید مجاز به انتخاب رشته شده باشد.

درصورت مجاز بودن دانشجو برای انتخاب رشته، حق انتخاب تعداد نامحدود رشته های نیمه متمرکز را دارد ولی حداکثر به ۲ رشته محل برای مصاحبه دعوت میشود.

تفاوت رشته های متمرکز و نیمه متمرکز

* رشته های متمرکز، از نظر نحوه ی پذیرش دانشجویان با رشته های نیمه متمرکز، فرق دارد. شرط پذیرش داوطلب در رشته های نیمه متمرکز اینست که باید در ازمون های عملی معاینات پزشکی، مصاحبه امادگی جسمانی و یا سایر مراحل تعيين شده توسط دانشگاه مربوطه، به غیر از قبولی در ازمون سراسری شرکت کند. درواقع شرط انتخاب رشته های نیمه متمرکز، صرفا قبولی در کنکور سراسری نیست بلکه داوطلبان باید مراحلی را بگذارنند. همچنین افراد پذیرش شده در رشته های نیمه متمرکز از طریق کنکور سراسری نمیتوانند از دوره مربوطه انصراف دهند وگرنه حق شرکت در کنکور سراسری سال بعد را ندارند.

رشته های نیمه متمرکز,یمه متمرکز,تفاوت متمرکز و نیمه متمرکزنتایج انتخاب رشته های نیمه متمرکز طی دو مرحله اعلام می شود

* پذیرش داوطلبان در رشته های متمرکز در طی یک مرحله می باشد؛ به این معنی که داوطلبان پس از انتشار کارنامه اولیه کنکور سراسری می توانند رشته انتخاب کنند. داوطلبان درصورت انتخاب رشته های متمرکز می توانند پس از قبول شدن، بدون اینکه در ازمون دیگری شرکت کنند؛ به دانشگاه بروند ولی درصورت انتخاب رشته های نیمه متمرکز باید به شکل عملی در ازمون مجزایی شرکت کنند.

* رشته های متمرکز ارائه شده در دانشگاه ها حدود ۹۰ درصد می باشد. شما میتوانید در برگه انتخاب رشته، حداکثر به تعداد ۱۵۰ رشته را انتخاب کنید. بهتر است بدانید که شما هیچ محدودیتی در انتخاب رشته، مبنی بر انتخاب رشته های متمرکز یا نیمه متمرکز ندارید. شما می توانید هر کدام از رشته ها و دانشگاه های نیمه متمرکز یا متمرکز را بر اساس علاقه نیازمندی و موقعیت خود در انتخاب های خود جای دهید. شما میتوانید بلافاصله پس از این که کارنامه نهایی کنکور سراسری را دریافت کردید در دانشگاه قبول شده ، ثبت نام کنید.

نحوه ی انتخاب رشته های نیمه متمرکز

برای انتخاب اکثر رشته هایی که با شرایط خاص( نیمه متمرکز) به روش متمرکز، پذیرش می شوند باید از طریق سایت سازمان سنجش اموزش کشور، هم زمان با انتخاب رشته کنکور سراسری اقدام کنید. داوطلبان باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته را بطور دقیق، مطالعه کنند و لیستی از کد رشته محل های موردنظر خود را تهیه کنند و سپس اعلام علاقه مندی، نسبت به انتخاب این رشته ها بر حسب نوع دانشگاه نمایند.

البته اعلام علاقه مندی در برخی از این رشته ها باید به گونه ای باشد که با ثبت نام کنکور سراسری در سایت مذکور، هم زمان باشد؛ یعنی داوطلب باید نسبت به فعال سازی تیک علاقه مندی در فرم نام نویسی خود اقدام کند و هزینه جداگانه ای را برای دسته ای دیگر که تعداد بیشتری از این رشته ها را شامل می شود؛ از طریق سایت دانشگاه موردنظر ، هم زمان با زمان انتخاب رشته کنکور سراسری پرداخت کند. همچنین این نکته را در نظر بگیرید که نیازی به اعلام علاقه مندی برای انتخاب بعضی از رشته های نیمه متمرکز نیست و صرفا در فرم انتخاب رشته باید کد رشته محل دلخواه را ثبت کند. برای انتخاب رشته های نیمه متمرکز باید نکات زیر را در نظر بگیرید:

- داوطلب، محدودیت خاصی در انتخاب کد رشته محل های نیمه متمرکز ندارد و صرفا باید برای انتخاب رشته مجاز شده باشد.

- متقاضی باید از طریق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری بطور کامل، شرایط رشته مورد نظرشان را بررسی کنند؛ به این خاطر که هر کد رشته محل نیمه متمرکز نسبت به دیگری، شرایط متفاوتی دارد. معمولا این شرایط برای هر رشته محل در انتهای دفترچه به صورت مجزا آورده شده است. توصیه ی ما اینست که درصورت تصمیم گیری برای انتخاب این رشته محل ها بهتر است که آنها را در ردیف های ابتدایی بنویسید.

- اگر متقاضی، نسبت به اولویت بندی رشته های نیمه متمرکز اقدام نکند و در یک رشته متمرکز( پذیرش بر اساس رتبه قبولی کنکور) پذیرش شود؛ به بررسی بقیه انتخاب های شما توجهی نمی کنند.

اعلام نتایج رشته های نیمه متمرکز

زمان و نحوه اعلام نتایج رشته های نیمه متمرکز، یکی از موارد قابل توجه در خصوص این نوع رشته ها می باشد. درواقع در طی دو مرحله نتایج انتخاب رشته های نیمه متمرکز را اعلام می کنند که مرحله اول آن پس از انتخاب رشته میباشد و در آن افراد تا چند برابر ظرفیت هر رشته محل برای ورود به مرحله دوم می باشد. سپس به اعلام اسامی پذیرفته شدگان نهایی کنکور سراسری می پردازند.

رشته های نیمه متمرکز,یمه متمرکز,انتخاب رشته نیمه متمرکزتفاوت رشته های متمرکز و نیمه متمرکز در نحوه ی پذیرش دانشجویان است

معمولا زمان مشخصی برای اعلام نتایج هر یک از مراحل پذیرش رشته های نیمه متمرکز تعیین نشده، ولی اعلام نتایج اولیه تقریباً چند هفته پس از اتمام مهلت انتخاب رشته است و در اواخر شهریور ماه ، نتایج نهایی را اطلاع رسانی می کنند.

مصاحبه رشته های نیمه متمرکز

افراد دعوت شده به مصاحبه رشته های نیمه متمرکز، باید به سایت سازمان سنجش اموزش کشور و یا سایت رسمی دانشگاه پذیرنده به منظور اگاهی از تاریخ و جزئیات برگزاری آن مراجعه نمایند. همچنین مدارک موردنیاز در زمان اعلام نتایج اولیه رشته های نیمه متمرکز در روز برگزاری، توسط اطلاعیه ی سایت ها منتشر می شود.

سوالاتی از داوطلبان در روز برگزاری مصاحبه پرسیده می شود که در زمینه علمی، اعتقادی و روان شناسی است که باید صادقانه به آنها پاسخ دهید. بطور معمول نتایج نهایی رشته های نیمه متمرکز، پس از اتمام فرآیند مصاحبه بمدت یک ماه، بر روی سایت سازمان سنجش قرار می گیرد. افراد حاضر در لیست پذیرفته شدگان نهایی، باید به دانشگاه موردنظر برای تکمیل نام نویسی خود مراجعه کنند.

رشته های نیمه متمرکز,یمه متمرکز,مصاحبه رشته های نیمه متمرکزبرای انتخاب کد رشته محل های نیمه متمرکز محدودیت خاصی ندارید

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش