پنجشنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
۱۸:۰۳ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۱۵۶۷
آموزش و پرورش

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفته طرح اختیاری شدن انتخاب زبان انگلیسی در مدارس کلید خورده است

مدیریت دموکراتیک مدارس با حذف زبان انگلیسی

مدیریت دموکراتیک مدارس با حذف زبان انگلیسی,حذف زبان انگلیسی از مدارس

روزنامه آرمان ملی نوشت: روز گذشته، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که قرار است در کميسيون برنامه‌هاي درسي شوراي عالي آموزش و پرورش، اختياري شدن انتخاب درس زبان انگليسي در مدارس نهايي شود. البته مقصود دبيرکل شوراي عالي آموزش و پرورش از زبان خارجي، زبان انگليسي است. او گفته دانش‌آموزي که نمي‌خواهد زبان انگليسي بخواند، مي‌تواند در کلاس‌هاي زبان غير انگليسي شرکت کند که قرار است کانون ملي زبان، متولي آن باشد. به گفته او قرار است براي دانش‌آموز در مدرسه اين امکان فراهم شود که اگر نمي‌خواهد زبان انگليسي بخواند مجبور به شرکت در کلاس‌هاي زبان انگليسي مدرسه نباشد! بحث آموزش زبان انگليسي در مدارس ايران هميشه مورد مناقشه بوده است.

کارشناسان و تحليلگران اجتماعي معتقدند که آموزش زبان بين‌المللي در دنياي امروز امري واجب براي دانش‌آموزان به حساب مي‌آيد و در حال حاضر براي انساني که در دهکده جهاني زيست مي‌کند، اينگونه به نظر مي‌رسد که اگر زبان انگليسي نداند، به نوعي بي‌سواد به حساب مي‌آيد. با اينکه طريقه آموزش زبان انگليسي در مدارس ايران به گونه‌اي است که دانش‌آموزان آن طور که بايد از آموزه‌هاي اين زبان چيزي فرا نگرفته و محتاج به شرکت در کلاس‌هاي زبان خارج از مدارس خود هستند، حالا اين بحث مطرح مي‌شود که همين آموزش نيم بند هم قرار است اختياري شود يعني دانش‌آموزاني که اطلاعي از وجوب و اهميت اين زبان در زندگي و آينده خود ندارند، مختار باشند که اين زبان را انتخاب نکنند.

اصولا اين نوعي انتخاب به حساب مي‌آيد؟ و آيا اختياري بودن انتخاب زبان انگليسي گامي در جهت حذف آن نيست؟ نکته ديگري که ممکن است به ذهن هر خواننده اين خبر(خبر اختياري شدن انتخاب زبان انگليسي) بيايد اين است که چرا زبان عربي جزو زبان‌هاي خارجي محسوب نشده و تکليف دانش‌آموزاني که علاقه‌اي به ياد گرفتن زبان عربي ندارند چه مي‌شود؟ آيا زبان عربي جزو زبان‌هاي خارجي محسوب نمي‌شود؟ اگر نام نبردن از زبان عربي ‌به اين دليل است که ما در کشوري اسلامي زندگي مي‌کنيم و دروسي نظير تعليمات ديني و قرآن هم به همين زبان هستند، تکليف دانش‌آموزان غير مسلمان چه مي‌شود؟ از ديگر سو دانش‌آموزان مسلمان نمي‌توانند آموزه‌هاي ديني را با زبان رسمي خودشان يعني زبان فارسي بياموزند؟ آيا از اين طريق احساس نزديکي بيشتري با آن نمي‌کنند و فراگيري اين آموزه‌ها برايشان آسان‌تر و قابل فهم‌تر نمي‌شود؟

آيا دانش‌آموزان بايد خوشحال باشند؟

در شرايطي که کشور درگير التهابات و اعتراضاتي شده مدارس ايران هم به نوعي درگير اين اعتراضات شدند و شايد براي بار نخست بود که دانش‌آموزان هم بخشي از تجمع کنندگان شدند. در همين زمان مسئولين مي‌خواهند که دانش‌آموزان مجبور به انتخاب زبان انگليسي نشوند و شايد به نوعي ايجاد شرايط آسان‌تر براي آن‌ها در ذهنشان باشد و از آن به عنوان ايجاد يک امکان نام برده و آن را نوعي حق محفوظ بدانند! آيا مسئولين گمان مي‌کنند که با اختياري کردن انتخاب يک درس واجب که شايد در برخورد اول براي دانش‌آموز دافعه داشته باشد، شرايط دموکراتيکي در مدارس ايجاد کنند؟

محمود اماني طهراني، دبير کل شوراي عالي آموزش و پرورش در خبري، اين حق را براي دانش‌آموزان محفوظ دانسته که خودشان زبان خارجي مورد علاقه خودشان را انتخاب کنند. او گفته: براي دانش‌آموز در مدرسه اين امکان فراهم مي‌شود که اگر نمي‌خواهد زبان انگليسي بخواند مجبور به شرکت در کلاس‌هاي زبان انگليسي مدرسه نباشد مشروط بر اين‌که از کلاس‌هاي زبان غيرانگليسي کانون ملي زبان استفاده کند. اماني طهراني در خصوص توافقي که با کانون زبان ايران انجام شده، صحبت کرده و گفته اين کانون به عنوان يک سازماني که چارچوبش در ساختار نظام آموزش و پرورش کشور تشکيل و به رسميت شناخته شده است، در عرصه آموزش‌هاي زبان خارجي غير انگليسي به دانش‌آموزان مدارس هم ورود مي‌کند و وزارت آموزش و پرورش هم موافق آموزش زبان‌هاي خارجي غيرانگليسي بوده و تاييديه کانون زبان در زمينه موفقيت تحصيلي دانش‌آموزان را به رسميت مي‌شناسد.

به اعتقاد او «بدين ترتيب کودکاني که مايل هستند مي‌توانند از امکان کانون زبان در زمينه آموزش زبان غيرانگليسي استفاده کنند. در همايش مديران کانون ملي زبان هم اين مساله را مطرح کرديم. با مديريت کانون زبان هم اين موضوع مطرح شده است و برنامه راهبردي هم از سوي آنان ارائه شده است.» اماني طهراني با بيان اينکه طبق سند تحول بنيادين آموزش و پرورش آموزش انتخاب زبان خارجي امري داوطلبانه است؛ گفت: يعني زبان خارجي جز دروس انتخابي است لذا اين حق براي دانش‌آموزان محفوظ است که خودشان زبان خارجي مورد علاقه خودشان را انتخاب کنند. دبيرکل شوراي عالي آموزش و پرورش، گفته: اين طرح در مرحله کارشناسي است و بعد از اينکه در کميسيون برنامه‌هاي درسي شوراي عالي آموزش و پرورش نهايي شود در صحن شوراي عالي به تصويب خواهد رسيد و اين طرح قطعاً به سال آينده خواهد رسيد.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش